7
  • Sequoyah
    #7
    Ott ulnek egy rakas penzen es lehetosegen, de semmit nem adtak a vilagnak. Eddig...
    En udvozlom, hogy vegre eszhez ternek, es elindultak egy fenntarhato, innovativ gazdasag iranyaba. Remeljuk lesz foganatja is.

    De biztosan nehez lesz, mert a munkakulturajuk arra epul, hogy semmit nem kell csinalni, megis van penz. Ezt szo szerint ertem, a szaudiak jelentos reszenek van allasa az allami olajcegnel, de konkretan be se kell jarniuk, csak felvenni a fizut. Ha valaki pedig megis vallalkozni probalt, az belesuppedt a fenti mocsarba... Nehez lesz atallni arra, hogy mostantol teljesiteni is kell.
  • NEXUS6
    #6
    Az a bajuk, hogy nem fogy! Az USA, mint legnagyobb piac ugyanis kiesett mióta rámentek a palázásra, azóta van dögrováson az olaj ára, az USA két legnagyobb ellenfele Szaud-Arábia, meg Putyinisztán meg kergeti a krajcárokat. A szaudi vezetés beadta a derekát mert a fényűző életmódot fenn kellett tartani és hogy a nép ne hőbörögjön oda is le kellett risztelni. Trump első útja nem véletlenül ment oda valszeg. Megüzente nekik, hogy akkor most felejtsük el 0911-et, de ha nem akarnak úgy járni, mint Kadhafi, el akarják kerülni, hogy jöjjön oda is az Arabtavasz, akkor mostantól úgy megy a tánc, ahogy Trump bácsi fütyül ezt a terroristás dzsihadista keménykedést meg felejtsék el.
    Bele mentek, kaptak is új szerződést fegyverekre, meg közös USA-Szaudi atomprogramra.

    Putyin elvtárssal azonban még hasonló forgatókönyvet nem tudtak átvenni, ő valszeg nem igazán alkalmas hasonló szerepre.
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2018.04.17. 13:16:31
  • NEXUS6
    #5
    Tényleg tök jó fej ez a Mohammed bin Szalman Al-Szaud, első intézkedése volt újdonsült vezetőként, hogy az előző koronaherceg 40 hercegi támogatóját elhívta egy wellness hétvégére a Ritz-be, arcmasszázs, fűzfavesszős szaunázás meztelenül szauna nélkül, áramos izomstimuláció stb . Nem volt olcsó az ügyfeleknek, mert a vagyonuk jelentős részét kellett átírniuk végül, de hát végülis új emberként jöttek ki a szállodából, meg a fejlődésért meg kell fizetni, meg ami nem öl meg az életben hagy, meg blablabla...
    De hát végre egy igazi liberális vezető került Szaud-Arábia élére!
    ;)
  • Jawarider
    #4
    Fogy az olaj, mostmár el kell kezdeni a jövőre is gonolni, így kell már tanulni és dolgozni....
    Utoljára szerkesztette: Jawarider, 2018.04.17. 12:54:29
  • mizar1
    #3
    "cégek helyi verziói" - Tanulj már meg magyarul, ha cikket írsz!
  • csicso82
    #2
    Ismerek olyat aki dolgozott ott, teljesen jó hely. Azt kiemelte, hogy az alkoholhoz jutás nem egyszerű. Nekem is jól esik néha egy-két sört legurítani vagy baráti összejöveteleken, kerti partikon stb. elfogyasztani valami alkoholos italt.
  • tom_pika
    #1
    Lesz mozi?? Nők is vezethetnek??? Micsoda szép ország, rohanok oda dolgozni!