242
Total War: Thrones of Britannia
  • sakkay
    Semennyire. Wh-ban olyan erős várak is vannak mint egy erősebb sereg,l mégis állat módjára nyomul a gép ha beindul.
  • Hunor1
    szerintetek nagyon felborítaná a játék balanszot ha a falvak is kapnának valami kis őrséget ? (garrison) 2-3 levy egységre gondoltam csak, hogy ne lehessen 1 generállal elfoglalni 2-3 falut is egymás után. avagy legyen némi esély a kis létszámú lázadók ellen. de a nagy városokba sem ártana egy két egységnyi erősítés . nem tudom ez mennyire fogná meg az AI terjeszkedést .
  • sakkay
    Ezen jót röhögtem:)
  • Hunor1
    hahaha, sem legyilkolt gyermekeket, sem oldalba rúgott kutyákat nem látok a játékban . ez csupán játékstílus kérdése. Már a korábbi részeknél is úgy játszottam hogy hagytam őket bejönni. Ugye akkor az volt a győzelmi feltétel hogy a piacteret kellett elfoglalni. sokkal kevesebb áldozattal járt az AI-t kelepcébe csalni a városban . ezt szoktam meg egyszerűen. Természetesen volt hogy a falakon is harcoltam azért, mikor mit hozott az AI, és milyen véderő volt a várban .
  • PrasCo
    Az őseink által emelt templomokat? Összeszigszalagozod a megerőszakolt nőket? A legyilkolt gyermekeket? Az oldalba rúgott kutyákat? A legázolt virágoskerteket? Hagyod, hogy megnézzék az asztalt, amit még az ükapánk épített, és hümmögve azt mondják róla, hogy "Ez kissé billeg?"

...hát jó. :D
  • Hunor1
    mit számít ha nyerek? a csata után kijavítom ! :)
  • PrasCo
    Annál is inkább, mivel ha jól emlékszem a feature-ökre, a "raider" egységek hamar elkezdik felgyújtogatni a várost, ha bejutnak. Az meg azért egy kicsit ciki olyankor, amikor papíron pont attól védenéd. :)
  • sakkay
    Ne a Steamon vegyétek, mert majd 2000 ft-vel olcsóbb az 576-ban. Még a steamos 10% beleszámítva is.
  • sakkay
    Értem én-szoktam ilyet én is amíg nem elég erősek a falak, de mondom-nem reális, hogy ez ilyen.
  • Hunor1
    a falakon harcolva nagy a veszteség, és nincsen taktikai lehetőség. én legtöbbször engedem hogy bezúduljanak a városba , és az utcákat kihasználva , mögéjük kerülve győzöm le a támadókat .
  • sakkay
    Mondjuk ha jól lenne megcsinálva a fizika, akkor a falakon kell állni. Ha nem így lenne, nem lennének várak, erődök.
  • Hunor1
    a nagy kérdés mindig az hogy a buta AI miként "használja" a terepet . de ahogy látom a hülyéje feláll a falakra ahol van ostrom torony, ahelyett hogy a város utcáit használná ki .
  • sakkay
    Ja nagyon faxa.
  • Daermon
    Már csak 1 hét :D
  • Hunor1
    húúú bazmeg, azért a városok nem kicsit lettek jobbak mint az Attilában ! :)))

• Hunor1
    Viking Sea Kings Sudreyar Campaign #1 EXCLUSIVE FIRST LOOK : nesztek Vikingek ! :)
  • Hunor1
    ok Wardruna, de ezt is hallgassátok meg ! kurva jó. nekem jobban is bejön :)

Utoljára szerkesztette: Hunor1, 2018.04.23. 18:48:43
  • sakkay
    Faxa lett!
  • Daermon
    Trailert is kaptunk (Wardruna zenéért piros pont nekik, hajaznak a Vikings sorozatra :D)
  • Daermon
  • sakkay
    Arról nem beszélve, hogy a karrakterek meddig élnek-és meddig fejlődnek. Akkor is nagyon nem mindegy a körök száma.
  • sakkay
    Mondjuk ezt most most én sem értem, fikázod a fantazyt, mert(többek közt) mese, de a körök száma nem érdekel. Pont ez az(és még sok minden más) ami különböztesse meg a történelmi vonalat, a mese vonaltól. És az kevés, hogy ez egy játék-mert ez egy történelmi játék!
  • LAnders
    Hát akkor Te kivétel vagy, szerintem a játékosok többsége beleéli magát a játékba, és pont ezért szereti a TW-t.
  • LAnders
    Nem mindegy, hogy egy kör egy év / egy évszak / egy hónap.

Egyébként az egy kör egy hónap nagyobb mélységet visz a játékba, hiszen az évszakok közötti különbségnek stratégiai jelentőséget adhat: pl. tavasztól őszig be kell fejezni egy kisebb hadjáratot; ugyebár egy kör egy évszaknál ez nem lehetséges, hiszen fél év / egy év, amíg egyáltalán odaérsz a szomszéd, mondjuk 50km-re lévő városhoz.

Azért nem értem, mivel az eddigi játékokban (DLC-kben - és valljuk be, gyakorlatilag ez is egy méretesebb, kifinomultabb DLC) ezt eddig nem b***ták el ennyire.
  • Hunor1
    hát én mondjuk sosem filóztam azon hogy hány kör alatt érek A-ból B-be, és hogy ez akkor hány hónap/év a valós világban. egyszerűen csak játszottam. azt figyeltem mondjuk hogy egy full ellenséges sereg mikor érheti el egyik városomat (kör) és nem azt hogy most ez reális-e .
  • sakkay
    Legalább az egyedi karakterek mozognának nagyon gyorsan-ügynökök stb..A Napóleonban pl egy évszak 2 körből állt, szóval az itt is jó legyen. Mert akkor egy jó év alatt Skóciába érhetnénk:)
  • sakkay
    Nem. Mondjuk úgy, hogy legyen jobban lebontva a körök száma-örök vita amúgy-és így közelebb kerül a valósághoz. Bele lehet menni, hogy egy hadsereg mennyire lehet gyors, de ez botrányosan irreális.
  • Hunor1
    jó de basszus ez egy JÁTÉK ! vagy hogy gondoltad? egy kör alatt érjen fel egy sereg dél angliából északra, csak mert az a "reális" idő ?
  • sakkay
    Igen. 3 év míg elgyalogolsz Skóciába. Megint egy hagyományos TW. faxság.
  • LAnders
    Elnézve a kampányról készült videókat, furcsának tűnik, hogy egy év mindössze 4 körből áll, noha relatíve kicsi a térkép, és kis távolságot tesznek meg az egységek.

Hasonló méretű vagy akár még nagyobb térképeken egy év 12 vagy 24 körből állt.

Meg nem tudom, ki hogy van ezzel, de az egyszínű narancssárga, lila stb. ruházatú egységek nem éppen segítik a beleélést. A különböző modok (pl. Divide et Empire) gyöngyörű megoldásokat valósítottak meg eddig is. Megjegyzem, ingyen.
  • sakkay
    Persze tudom mi az. Amióta csak van ilyen lehetőség, használom is a jobbakat. Csak így 20 év után, már vannak elvárásaim. Mondjuk nem mintha nem loptak volna eleget a saját modereiktől,(nem véletlen a példátlan támogatás-e téren) de végül is a lényeg, hogy faxa legyen!
  • Hunor1
    egy újabb video :

https://www.youtube.com/watch?v=hxVNAoZYLoo
  • Hunor1
    mondom MOD ! ott változhat az évszám és minden.
  • sakkay
    Mármint ami a lehetőségeket illeti. Aztán itt vége is van.
  • sakkay
    A legnagyobb hiba lenne keverni a két vonalat. Artúr, az 5 század körül volt, arra meg ott az Atilla. Ha meg a varázs Artúrt akarnák:), az meg a mese-na az remélem nem lesz. Ezért is félek kicsit a kínai résztől, az szinte kínálja a túlzásokat, mondjuk leginkább a csatában..remélem nem indulnak el a régi kung-fu látványvilág felé, mert akkor behalok. A Warhammer legidegesítőbb dolga, hogy valamiért szereti a fantazysok egy jó része, ezeket a Piedóne szerű, ütéstől való felfeléugrokmielőttelterülök dolgot. Marha idétlen. A Britannia hála az égnek követi a történelmi vonalat. Abban mondjuk látok érdekes dolgokat. Egész élethűnek néz ki a pajzsfalak harca.
  • Daermon
    Fantasy mivolta miatt a csaták jobbak: mágia, oriás egységek, légi egységek.
  • Hunor1
    szerencsére én nem szenvedek ebben a fantasy betegségben, így nem is tudom összehasonlítani a ToB-ot a Wh-el ! :)))))
    főleg hogy meg sem jelent még . Ok azt aláírom hogy a CA "visszavágott" több funkciót a campány ficsörökből , de ezek az egyszerűsítések lehet hogy pont segítik majd az AI-t egy dinamikusabb viselkedésre . Ugyan akkor van néhány érdekes változtatás is . én minden esetre bizakodó vagyok . sőt a modok még csiszolnak is rajta . Lehet hogy lesz majd egy Artúr legenda mod is egyszer , és akkor lehetnek fantasy elemek is benne . bár nekem nem hiányzik egy sem . mitől lesz izgibb egy stratégiai játék attól hogy mondjuk csontváz vagy ork seregeket kell aprítani ?
  • sakkay
    Mert mit adtak nekünk a rómaiak?:)
    Pl. a vert seregek viselkedése-nem fog max. a kínaiban-a seregek összetétel alapján változó mozgás sugara. És ez nem csak annyi, hogy mondjuk egy lovas sereg be egy gyalogos egység már az egész sereget lelassítja, stb. Továbbá teljesen eltérő spec képességek-főleg ha a táj képe is adott. Többet nem írok, hátha nem rakja be:))
  • Hunor1
    mert mi kéne a briteknek ? szárnyaló griffek ? :))))))
  • sakkay
    :)))ördögöd van.
    Nem, csak azt sorjáztam mi mindent látnék szívesen a briteknél, amit már van a fantasyban. Meg azt, hogy a csata újdonságait mutató vidi, egy csomó olyan dologról beszél, ami már van. Nem is értem.