Total War: Thrones of Britannia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hááát .. Nem a legkönnyebb játékkal kezded a tanulást 😊
Érdemes első Total War játéknál normál vagy könnyű fokozaton játszani, míg meg nem szokod a játék folyamatát. Ilyenkor nem annyira szigorú az AI és van idő módosítani a stratégiai lépéseken. Kezdőként Easy fokozaton érdemes kezdeni.
A karakterrel a Family Three -ben a secure loyaltival próbálj meg hűségesküt tetetni a király felé. Sikeres esküvel emelkedhet a hűsége.
www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu
Kis segítség kellene. Első Total War játékom a Britannia, és elakadtam én is a lojalitással. Bármilyen csatát kezdek, vagy védekezek, vagy bármi harc, egyből zuhan. Minden kormányzó igényeit meg képtelenség kielégíteni, az elején, mikor még pénzhiány van. Ha meg kinevezést kap, akkor a többinek is kell...
Mit csináljak? 😊
Egyébként nem véletlen higy visszatértem Rome2 höz meg az Attilához. Szerintem is el van cseszve valami ebben a játékban. Valahogy nem az igazi. Közel 20 éve játszom TotalWar játékokat de a Britannia volt eddig a leg nyögve nyelőssebb
Lehet sikereket elérni de dupla annyi "melóval".
azért ez abszurd hogy 6 egyégből körváltás után 16 lett ???!! az AI tud a semmiből +10 egységet toborozni 0 kajával, én meg 1-et ??!!
http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/
Utoljára szerkesztette: Hunor1, 2018.12.26. 00:15:22
c:\Users\sajatmappa\AppData\Roaming\The Creative Assembly\
itt találtok egy ThronesofBritannia mappát. Ezt vagy törlöd, vagy átnevezed mondjuk ThronesofBritannia_1-nek. Ebben minden olyan szimultán felépített fájl benne van amit a játék elindításához szükséges. Mentés, start állapotok stb. Akár törlöd akár csak átnevezed a játék nem omlik össze mivel ezeket a mappákat és fájlokat indításnál kreálja a játék.
Törlés után elindítod a játékot ha minden MOD a helyén van és nem sérültek, akkor valószínű hogy már működni fog a MOD.
Ha átnevezed a mappákat és nem tetszik a MOD akkor csak rakd vissza a ThronesofBritannia mappát alapértelmezettnek és folytathatod a kampányodat ... ha akarod.
Ha és amenyiben indítod a játékot és valami miatt kifagy, de elötte nem tette, akkor ugyan ez a matódus. ThronesofBritannia mappa törlése, indítás. Nincs kifagyás.
Utoljára szerkesztette: Yag, 2018.11.04. 12:11:02
Vannak olyan MODok amik már bekapcsoláskor észrevehetőek, pl. a kezdőképernyőn más kép van mint szokott.
Utoljára szerkesztette: LAnders, 2018.10.28. 11:27:57
De teljes jogos a játékkal szemben az a kifogás, hogy közép-hosszú távon sajnos unalmas. A Rome2-ben, Attilában biztosan több szín hoz a kampányba az, hogy markánsan eltérő népekkel, különböző birodalmakkal lehet harcba szállni az északi/mediterrán/sivatagi területeken.
És ahogy írtam, a DeI moddal a Rome2 adja számomra is a legjobb játékélményt. Az Attila nekem túlságosan fantasy és kiegyensúlyozatlan, az egységeknek sokszor nem sok közük van az adott korhoz, és sokszor a harcértéküknek sincs sok közük a kinézetükhöz. A kampány se hozza a történelmi mechanizmusokat. De ez már erősen szubjektív, én a TW-ral azért játszok, mivel szeretem a történelmet. És pont emiatt taszít, ha túlságosan a kommersz ízlésvilág irányába mennek el az alkotók.
Utoljára szerkesztette: LAnders, 2018.10.28. 10:09:48
"I've won every battle, but I'm losing this war."
Steam-en Google chat-en esetleg vagy Telegrammon értekezzünk ha neked is jó és végig vehetjük hogy mit hogyan lehet javítani. Pár dolgot érdemes szem elött tartani szerintem de így fórumon ez hosszadalmas.
írj erre a címre egy levelet megadom az elérhetőségeimet. yag.kgb kukac gmail pont com
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Sajnos konvertálás közben így összemosódik a szöveg és nemcsak a leírások, de néha a küldetések szövegei is. Erre nem tudnál esetleg valami megoldást?
Két dolgot kell beállítani még. Enable out-of -date mods be legyen jelölve. A játék saját Launcher MOD managerben még be kell pipálva legyen a mod bal felső sarkában a jelőlő mező amit használni akarsz. Figyelni kell rá, hogy több különböző mod futtatása instabilitást okozhat.
Vannak több részletű modok amik viszont csak akkor indúlnak el, ha minden eleme fel van telepítve. Erről is meg kell győződni hogy mindenhol pipa legyen. Írd meg milyen MODot akarsz használni megnézem mire kell figyelni.
Utoljára szerkesztette: Yag, 2018.10.27. 20:36:18
Ahogy én észrevettem Britanniához kevesebb mod van mint Attilához vagy Rome II-höz. Valószínű ez a játék kedvelésével van összefüggésben. A közösségközpontban szoktam nézni, hogy mennyien játszanak a különböző részekkel : Persze ez nem reprezentatív de talán jelez valamit.
Attila : 3,479 játékban
Rome II : 8,700 játékban
Britannia: 1,190 játékban
Gondolom ennek arányában készülnek a MODok is.
Olyan modokat érdemes keresni amik Overhaul (nagyjavítás, generálmódosítás) vagy Hosted Modifications rendszerben módosítanak. Itt nem csak egy részt írnak át, pl. skineket, hanem a kampányra és a csata részre is kiterjednek a változások.
Attilához itt találsz: http://www.twcenter.net/forums/forumdisplay.php?2106-Total-War-Attila-Hosted-Modifications
Itt Steam-en kívüli modokat (is) találsz. Letöltöd, beteszed Data mappába és MODmanagerrel elindítod.
Ha MODot használsz a magyarítás nem lesz pontos. A fordításokat az alap pachelt játékokhoz készítem. MODokhoz külön fordítást kell készíteni mert saját szövegrendszerrel rendelkeznek, de vannak közös szövegek ezek magyarul fognak megjelenni. Minden más szöveg a MODhoz igazodik.
Ha tudod mit akarsz módosítani akkor azt kell keresni. Ha csak új Skineket ruhákat és pajzsokat akarsz akkor a Skin és Shield jellegű MODokat kell keresni. Ilyenkor semmi nem változik a játékban csak a kinézet.
Általában a legnagyobb módosításokat a "Radious" modok tartalmazzák.
Britanniához itt találsz MODokat.
Az persze igaz, hogy a Rome2-höz kiadott Divide et Impera mod nagyon magasra tette a lécet, ezért szerintem a mai napig uralkodó. De maga a Rome2 elég satnya.
Az Attilát, hogy megemlítetted, végképp nem értem, hiszen az teljesen gáz volt a ballansz szempontjából, és a mai napig egyetlen normális mod se jelent meg rá.
A Britannia egészen jó mod nélkül is, az egységek kinézetét meg szépen helyre tették a rajongók.
Utoljára szerkesztette: LAnders, 2018.10.27. 12:30:14
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1499836218
Egyébként nem értem a játékmechanikára vonatkozó negatív észervételeket, szerintem kb. az eddigi legkiforrottabb, legmélyebb.
Azon persze lehet vitatkozni, hogy hosszabb távon mennyire változatos a kampány, de az egy másik kérdés.
Az is elmondható, hogy a TW-on belül itt leginkább érződik, hogy elsődlegesen a történelemrajongók számára lehet érdekes a játék, casual gamereknek talán kevésbé.
Kénytelen az ember MODokat használni amiben legalább ballanszolják az ilyen hülyeségeket.
Nem panaszként írom de akárhány felhívást intéztünk fordítás segítségért vagy tesztelésért érdektelenség miatt csak magam maradtam. Pont annyit fordítom amennyit játszom vele. Mostanában a Rome II 19Pach-el játszom így a Britannia kicsit háttérbe szorult. Mondhatnám azt is, hogy a négy játékot szimultán fordítom (az túlzás inkább fogalmazzunk úgy hogy ápolgatom) mikor melyikhez van kedvem.
Shogun II., Rome II., Attila, Britannia, és ha kijön a három királyság azt is elkezdem. A Warhammerekhez készítettem egy menüt de mivel egyáltalán nem játszottam vele így azt nem tudom már figyelemmel kísérni.
Sajnálom, ez van. Egyedül ennyire fussa 😊
http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/