242
Total War: Thrones of Britannia
  • Hunor1
    #242
    hoppá, ezt benéztem... a másik topicba akartam , bocsi :)
  • Hunor1
    #241
    VÉGRE ! 240-es egységek már ebben a videóban. úgy látszik figyeltek a sok negatív visszajelzésre a készítők, mert mindenki kritizálta a szűk (160-as) egység méreteket. :)
    [URL=https://www.youtube.com/watch?v=s2Dj12z0NR8&feature=youtu.be][/URL]

    Utoljára szerkesztette: Hunor1, 2019.03.21. 18:17:02
  • Darkman86
    #240
    Üdv! Melyik modot ajánlanátok, ami javít az egész játékmeneten?
  • Yag
    #239
    Üdv Suskus.
    Hááát .. Nem a legkönnyebb játékkal kezded a tanulást :)

    Érdemes első Total War játéknál normál vagy könnyű fokozaton játszani, míg meg nem szokod a játék folyamatát. Ilyenkor nem annyira szigorú az AI és van idő módosítani a stratégiai lépéseken. Kezdőként Easy fokozaton érdemes kezdeni.
    A karakterrel a Family Three -ben a secure loyaltival próbálj meg hűségesküt tetetni a király felé. Sikeres esküvel emelkedhet a hűsége.
  • Suskus
    #238
    Sziasztok!
    Kis segítség kellene. Első Total War játékom a Britannia, és elakadtam én is a lojalitással. Bármilyen csatát kezdek, vagy védekezek, vagy bármi harc, egyből zuhan. Minden kormányzó igényeit meg képtelenség kielégíteni, az elején, mikor még pénzhiány van. Ha meg kinevezést kap, akkor a többinek is kell...
    Mit csináljak? :)
  • Hunor1
    #237
    persze hogy nem fullos, de akkor is 12 egységet vett fel körváltás után! és meg nem tudok 3-at egyszerre felvenni .
  • Daermon
    #236
    Egysége kehet, hogy lett, de nem fullos elvileg. Ahogy te is megkapod az egységet mikor megveszed, de nem fullon, hanem kell 1-2 kör mire feltöltődik. Ugymond még a vidékről összeszedik az embereket.
  • Yag
    #235
    Nehézségi szintet állítottad? Hardon felül komolyan csal az AI. De még hardon is.
    Egyébként nem véletlen higy visszatértem Rome2 höz meg az Attilához. Szerintem is el van cseszve valami ebben a játékban. Valahogy nem az igazi. Közel 20 éve játszom TotalWar játékokat de a Britannia volt eddig a leg nyögve nyelőssebb
    Lehet sikereket elérni de dupla annyi "melóval".
  • Hunor1
    #234
    városállamok, nem egy nyomorult skót falu..... :(((
    azért ez abszurd hogy 6 egyégből körváltás után 16 lett ???!! az AI tud a semmiből +10 egységet toborozni 0 kajával, én meg 1-et ??!!
  • Montanosz
    #233
    pedig simán, gondolj bele voltak városállamok amelyek egész német-romai birodalommal dacolni tudtak évszázadokig, vagy svájc esete,satöbbi
  • Hunor1
    #232
    na jóvan! nem lett ez jobb ! az a kúúúrva lojalitás áááá! skótokkal kezdtem egy új kampányt. lázadás már a 4. körben. a 7 körben volt egy csatám ( egy falut foglalt el a lázadó sereg - garrison mod van fenn) maradt neki 6 egysége összesen 42 !!!!! emberrel. ok a következő körben be támadom egy kis sereggel (11 nem teljes egységgel) . de a lázadók csak úgy 1 faluból(!!) előkapnak 12 új egységet ????!!! honnan a faszból ??? szóval az előző kör 42 katonájából hirtelen lettek 720-an!! . hagyom is a picsába, nem sokára úgy is kijön a 3kingdoms...
    Utoljára szerkesztette: Hunor1, 2018.12.26. 00:15:22
  • Daermon
    #231
    Nem tudom, én ingyen kaptam.
  • Hunor1
    #230
    Hali, a blood dlc ingyenes ?
  • Yag
    #229
    Az ilyen MODok általában csak a csatában szereplő egységek kinézetét változtatja meg és a csata közben a csonkítás mértékén változtat. Én a csatákat 10% ban szoktam lejátszani élőben. A többi autómatán megy időhiány miatt. Gondolom nézted csata közben. Ha semmi extra akkor sanszos hogy nem aktiválódott a MOD.
  • Yag
    #228
    van egy módszer amivel le lehet "reset-elni" a játékot. Utána sanszos hogy működni fog bármilyen MOD.
    c:\Users\sajatmappa\AppData\Roaming\The Creative Assembly\
    itt találtok egy ThronesofBritannia mappát. Ezt vagy törlöd, vagy átnevezed mondjuk ThronesofBritannia_1-nek. Ebben minden olyan szimultán felépített fájl benne van amit a játék elindításához szükséges. Mentés, start állapotok stb. Akár törlöd akár csak átnevezed a játék nem omlik össze mivel ezeket a mappákat és fájlokat indításnál kreálja a játék.
    Törlés után elindítod a játékot ha minden MOD a helyén van és nem sérültek, akkor valószínű hogy már működni fog a MOD.
    Ha átnevezed a mappákat és nem tetszik a MOD akkor csak rakd vissza a ThronesofBritannia mappát alapértelmezettnek és folytathatod a kampányodat ... ha akarod.
    Ha és amenyiben indítod a játékot és valami miatt kifagy, de elötte nem tette, akkor ugyan ez a matódus. ThronesofBritannia mappa törlése, indítás. Nincs kifagyás.
    Utoljára szerkesztette: Yag, 2018.11.04. 12:11:02
  • betyar40
    #227
    akarom mondani steam:)
  • betyar40
    #226
    Én egy egyszerü Variation pack raborn és egy Blood packot töltöttem le a Streamen ott van, ha elinditom a játékot ki tudom választani bepipálom őket , de új játék inditásánál sem tölti be egyiket sem.
  • Yag
    #225
    Nem vészes újat kezdeni. A mentett állásokat később vissza tudod tölteni természetesen a MOD nélkül és folytathatod onnan ahol abbahagytad. Midnen mod saját szöveggel és környezettel rendelkezik tehát egy új variációja a játéknak. Csak akkor lehet a változásokat megtapasztalni, ha újat indítasz. Természetesen csak akkor ha valóban letöltötte a steam-ed a winyóra.
    Vannak olyan MODok amik már bekapcsoláskor észrevehetőek, pl. a kezdőképernyőn más kép van mint szokott.
  • Yag
    #224
    Ha MOD tehát nagyváltoztatás akkor igen. Ha csak Skin akkor azt csak csata közben veszed észre minden más változatlan.
  • betyar40
    #223
    Sajnos amúgy hiába töltöm be bármelyiket már a megkezdett kampányba nem teszi be ...valszeg újat kell kezdeni ilyenkor?
  • betyar40
    #222
    kösz megvan:)
  • LAnders
    #221
    Elindítod a játékot, bejelentkezik egy ablak (total war launcher), ott a "mod manager"-re kattintasz, majd be kell jelölni a pipát az "enable out of date mods" opciónál, ezt követően pedig meg lehet jelölni azokat a mod-okat, amelyeket előtte a Steam alkalmazásban letöltöttél (amelyekre "feliratkoztál").
    Utoljára szerkesztette: LAnders, 2018.10.28. 11:27:57
  • betyar40
    #220
    Ami a legfontosabb kihagytam a Britaniában az tetszik a legjobban egy adott király vagy uralkodó családja bőrébe bújhatsz egy általad kiválasztott karakterrel mondjuk egy király 20 éves fiával lenyomhatod az egész játékot , mert 200 kör alatt el lehet jutni a játék vége felé (talán és még mindig ugyanazzal a karakterrel és családdal viheted végbe mig a többi TW részben 40 kör után már szinte senki nem élt ami számomra nem igazán tetszett. Lement 100 kör és még mindig Ulf a király fia a hadvezér ami sokkal nagyobb játékélményt nyújt.
  • betyar40
    #219
    Nekem a Rome2 Emperor edition van meg én végigjátszottam de elég könnyű volt. Talán a kihivást ott is a a belső harcok és politikai manőverek jelentették , a pénz ás a hadsereg szervezése és a várososok egységek fejlesztése sokkal gördülékenyebb volt. ami a Britaniaban már megfűszerezték egy kis korhű )főleg a vikingek estében) belső hatalmi harccal amit szerintem egy kicsit túltoltak. A Loyalitás és befolyás annyira elnyomja a játékot s annyira érzékeny hogy a legnagyobb kihívás nem is az ellenféllel hanem a saját néped és hübéreseid ellen vívod. Ez a Rome2 nem volt jelen. Sokkal nehezebbnek vélem ezt a szériát főleg a Viking nemzettel de ha nem Vessexel kezdesz azt hiszem mindegyik nagy kihivás. Persze lehet csak nekem:)
  • betyar40
    #218
    Yag! Köszönöm a segítséget a Data mappában semmi nincs tehát valszeg az van hogy nem engedi letölteni.Amit két dolgot emlitettél hogy be kell állitani azt pontosan hol kell mert nem igazán találom.
  • LAnders
    #217
    Persze, a statisztikát én is néztem. Ezért is írtam, hogy a Britannia valószínűleg nem jön be a casual játékosoknak, inkább a történelem rajongóknak tetszhet, mivel van mélysége, hangulata a játéknak, és ha valaki ismeri, szereti azt a kort, élvezni fogja a játékot. Érthető a kisebb érdeklődés, hiszen a római birodalomról sokan hallottak, és felszínesen érdeklődnek is a téma iránt, az angolszáz és ír királyságokról ez nem mondható el.

    De teljes jogos a játékkal szemben az a kifogás, hogy közép-hosszú távon sajnos unalmas. A Rome2-ben, Attilában biztosan több szín hoz a kampányba az, hogy markánsan eltérő népekkel, különböző birodalmakkal lehet harcba szállni az északi/mediterrán/sivatagi területeken.

    És ahogy írtam, a DeI moddal a Rome2 adja számomra is a legjobb játékélményt. Az Attila nekem túlságosan fantasy és kiegyensúlyozatlan, az egységeknek sokszor nem sok közük van az adott korhoz, és sokszor a harcértéküknek sincs sok közük a kinézetükhöz. A kampány se hozza a történelmi mechanizmusokat. De ez már erősen szubjektív, én a TW-ral azért játszok, mivel szeretem a történelmet. És pont emiatt taszít, ha túlságosan a kommersz ízlésvilág irányába mennek el az alkotók.
    Utoljára szerkesztette: LAnders, 2018.10.28. 10:09:48
  • Szerzetes89
    #216
    Azt hiszem megtaláltalak sztímen
  • Yag
    #215
    Hm. Ez hosszúra nyúlhat. Szívesen segítek, keressünk rá valami chat profilt.
    Steam-en Google chat-en esetleg vagy Telegrammon értekezzünk ha neked is jó és végig vehetjük hogy mit hogyan lehet javítani. Pár dolgot érdemes szem elött tartani szerintem de így fórumon ez hosszadalmas.
    írj erre a címre egy levelet megadom az elérhetőségeimet. yag.kgb kukac gmail pont com
  • Szerzetes89
    #214
    Én Notepad++ programot használok a fordításhoz, (Napoleon és Empire rész, PACK fájlból átvittem a szöveget tsv fájlba) és ilyen hibába ütköztem:
    Eredeti
    Módosított

    Sajnos konvertálás közben így összemosódik a szöveg és nemcsak a leírások, de néha a küldetések szövegei is. Erre nem tudnál esetleg valami megoldást?
  • Yag
    #213
    Notepad ++ használok a kereséshez, a Beyon Compare-t használom az effektív szövegfordításhoz. Itt látom hogy a korábbi szövegtörzsek soronként hogyan viszonyulnak egymáshoz. Régebben használtam Excell táblákat de túl melós volt a konvertálás és lekövetés. A szövegek és szavak fordításához, pontosításához használom még az elérhető internetes fordító portálokat.
  • Szerzetes89
    #212
    Yag, te milyen programot használsz a fordításhoz?
  • Yag
    #211
    nézd meg a játék Data mappáját. Ha ott megvan a mappája a MODnak, akkor már lehet reménykedni.

    Két dolgot kell beállítani még. Enable out-of -date mods be legyen jelölve. A játék saját Launcher MOD managerben még be kell pipálva legyen a mod bal felső sarkában a jelőlő mező amit használni akarsz. Figyelni kell rá, hogy több különböző mod futtatása instabilitást okozhat.
    Vannak több részletű modok amik viszont csak akkor indúlnak el, ha minden eleme fel van telepítve. Erről is meg kell győződni hogy mindenhol pipa legyen. Írd meg milyen MODot akarsz használni megnézem mire kell figyelni.
    Utoljára szerkesztette: Yag, 2018.10.27. 20:36:18
  • Yag
    #210
    Igen. Jellemzően minden MOD egy új játékkezdést igényel.
  • betyar40
    #209
    Köszi a Steam letöltötte de nem tette be a játékba nem tudom mi a baj...:(
  • betyar40
    #208
    Én a steamen rengeteg MOD vagy kiegészitőt találtam a TW Britania, de hiába iratkozom fel rá és tölti le nem teszi be a játékba. Mivel kezdő vagyok a TW játékban nem tudom mi a baj. Ezekkel a kiegészitőkkel még kell valamit csinálnom mert egyik sem működik a játékban. Vagy talán új campaignt kell indítanom és elölről kell kezdenem a játékot? Bocs de nem vágom.
  • Yag
    #207
    Satnya helyett inkább egyszerűt mondanék. Lehet a kor teszi lehet a játék mechanizmusa vagy kezelhetősége de nekem speciel az Attila tetszett a legjobban. A Rome II. fapadosnak tűnik hozzá képest. Nem is meglepő hogy az utolsó két pach-ben már felhozták a rétegeket az Attilához hasonló elemekkel. Ettől függetlenül a Rome II még mindíg az egyik legtöbbet játszott rész a Total War játékok közt. Szerintem.
  • Yag
    #206
    Örülöh, hogy neked pozitív tapasztalatod van a Britanniával kapcsolatban.
    Ahogy én észrevettem Britanniához kevesebb mod van mint Attilához vagy Rome II-höz. Valószínű ez a játék kedvelésével van összefüggésben. A közösségközpontban szoktam nézni, hogy mennyien játszanak a különböző részekkel : Persze ez nem reprezentatív de talán jelez valamit.

    Attila : 3,479 játékban
    Rome II : 8,700 játékban
    Britannia: 1,190 játékban

    Gondolom ennek arányában készülnek a MODok is.
  • Yag
    #205
    Szia.

    Olyan modokat érdemes keresni amik Overhaul (nagyjavítás, generálmódosítás) vagy Hosted Modifications rendszerben módosítanak. Itt nem csak egy részt írnak át, pl. skineket, hanem a kampányra és a csata részre is kiterjednek a változások.
    Attilához itt találsz: http://www.twcenter.net/forums/forumdisplay.php?2106-Total-War-Attila-Hosted-Modifications

    Itt Steam-en kívüli modokat (is) találsz. Letöltöd, beteszed Data mappába és MODmanagerrel elindítod.
    Ha MODot használsz a magyarítás nem lesz pontos. A fordításokat az alap pachelt játékokhoz készítem. MODokhoz külön fordítást kell készíteni mert saját szövegrendszerrel rendelkeznek, de vannak közös szövegek ezek magyarul fognak megjelenni. Minden más szöveg a MODhoz igazodik.

    Ha tudod mit akarsz módosítani akkor azt kell keresni. Ha csak új Skineket ruhákat és pajzsokat akarsz akkor a Skin és Shield jellegű MODokat kell keresni. Ilyenkor semmi nem változik a játékban csak a kinézet.

    Általában a legnagyobb módosításokat a "Radious" modok tartalmazzák.

    Britanniához itt találsz MODokat.
  • LAnders
    #204
    Nem igazán értelek, a realisztikus külcsíny soha nem volt erőssége a TW-nak. Az azonos - ráadásul élénk - színű egységektől mindig a sírhatnék kerülgetett, de ez minden részt egyaránt jellemzett.

    Az persze igaz, hogy a Rome2-höz kiadott Divide et Impera mod nagyon magasra tette a lécet, ezért szerintem a mai napig uralkodó. De maga a Rome2 elég satnya.

    Az Attilát, hogy megemlítetted, végképp nem értem, hiszen az teljesen gáz volt a ballansz szempontjából, és a mai napig egyetlen normális mod se jelent meg rá.

    A Britannia egészen jó mod nélkül is, az egységek kinézetét meg szépen helyre tették a rajongók.
    Utoljára szerkesztette: LAnders, 2018.10.27. 12:30:14
  • LAnders
    #203
    Szia, én ezt a modot használom, egészen jó, mivel egyrészt változatosabbak ez egységek, másrészt a pajzsok is színesek, és kevésbé szembetűnő az azonos színösszeállítás:

    https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1499836218

    Egyébként nem értem a játékmechanikára vonatkozó negatív észervételeket, szerintem kb. az eddigi legkiforrottabb, legmélyebb.

    Azon persze lehet vitatkozni, hogy hosszabb távon mennyire változatos a kampány, de az egy másik kérdés.

    Az is elmondható, hogy a TW-on belül itt leginkább érződik, hogy elsődlegesen a történelemrajongók számára lehet érdekes a játék, casual gamereknek talán kevésbé.