84
-
dyra #44 Ezt a szabadpiaci baromságot jó belenyomták az emberek fejébe
"Weboldalakkal újságokkal ne gyere. Ezek közül az él meg, amire igény van. Amelyikre nincs igény vagy szarul üzemeltetik és kurvaveszteséges az bezár.".
Ezek mostanában úgy néznek ki amit a politikai megrendelő fizet az működik. Érdekes mindegyik komolyabb sajtótermék mögött politikai kötődésű befektető van. A jó része gyanítom már régen bezárt volna. -
#43 Jujj. ATV, Hirtv fogható ingyen? Közmédia? Miről is beszélünk? (TV2-t véletlen kifelejtetted... xD)
Újságból az él meg amelyikre igény van, vagy amelyikben nyakló nélkül hirdet a kormány?
Azt hogy elvisznek-e, meg bízd rám. Ha eljön az idő, úgyis kussolok majd. (Mert én nem hagyom el a hazám)
Erről beszélek. Kifejted, ami téged igazol. De azt kifelejted, ez hogyan fordul át pont az ellenkezőjébe...
Nem hiszem, hogy ezen érdemes lenne vitáznunk.
Utoljára szerkesztette: Dante73, 2018.04.12. 16:44:25 -
gforce9 #42 Igen abból. Ugyanúgy mint a másik oldal. Ne aggódj, nem fognak elvinni, mint ahogy a CEU-t sem zárták be :)
"Fele fele.... Mond, te azzal tisztában vagy, hogy MINDEN vidéki napilap Mészáros Lőrinc tulajdona? Hogy amelyik sajtóorgánum ellenük van, megveszik? (TV2, Origo, stb...)"
A kormánynak van a közmédia+echotv az ellenzékenk meg atv hírtv rtl. Utóbbiak több embert érnek el, nézz utána.
Weboldalakkal újságokkal ne gyere. Ezek közül az él meg, amire igény van. Amelyikre nincs igény vagy szarul üzemeltetik és kurvaveszteséges az bezár.
Kellemes paranoiás további életet :) -
#41 "aki tagadja a migráns áradatot,"
Ezt hol is írtam? Azt írtam, nem vagyunk célország. Olyan mondatot adsz a számba, amit nem mondtam. A többi is hasonló ferdítés, csúsztatás, hazugság, vagy egyszerű tévedés. Olvass egy kis "ballibsi szenny"et is, ahogy én is olvas(gat)ok kis 888-at, pututtyát, M1-et, stb... Rád férne, hogy legalább nagyjából képben legyél.
Egyszerűen vagy minden mondatod orbitális baromság, vagy csak simán a kormánypropaganda által sulykolt hazugság. Szégyen, hogy ennyire nem vagytok hajlandóak az agyatok használni egy cseppet.
Jöttök itt privatizációval, ami negyed százados történet, ráadásul mindenki részt vehetett benne, mészárosékkal szembeállítva?
Azt állítjátok, demokrácia van, mert a diktatúra még nem érte el a rendszerváltás előtti szintet? A demokrácia szólásszabadságot, (ezt még úgy ahogy de rá lehet fogni, de már épphogy csak) Szabad választást, (Na ez már nincsen, hiszen a vidékhez el sem juthat az ellenzék, és az ellenzékre leadott voksok egy jó része a hatalomhoz kerül elszámolásra.) Fékeket-egyensúlyokat (abszolút nincsen) független igazságszolgáltatást, (megint nincsen) A hatalmi ágak szétválasztását, (Ez se nincsen) és még sorolhatnám, mi mindent jelent.
Egyszerűen visszaböfögitek a fidess propagandát, és tisztában sem vagytok vele... De nyugodtan fekszetek le, mert Ti aztán MAGYARok vagytok. Mert a viki azt mondja.... És csakhogy az érvetek is cáfoljam. Tudjátok miért írhatom ezt le? Mert ha nem tehetném meg, akkor azonnal megszűnne az az EU forrás, amit ellopnak... -
ostoros #40 Ha létezne demokrácia, most ténylég megijednénk, csakhogy nek létezik. Nyugaton sem létezik. Helyette oligarchia van mindenhol... -
bdzsana #39 Már ne haragudj, de inkább te látsz fekete és fehérben mindent. Természetes belátható, hogy a tömeges betelepítések hordoznak magukban veszélyt.
Csakhogy éppen Magyarország van a legkisebb veszélyben, mégis itt másról sincs szó, mintha más nem is létezne. Könnyen belátható, hogy itt nem a tájékoztatás megy hanem a félelemkeltés a cél, annak érdekében hogy másra az emberek ne figyeljenek. És ez működik is. Az a valós veszély nem zavarja az embereket, hogy fél napig kell várni az első orvosra sürgősségin, fél évet a várólistákon, viszont attól félnek, hogy a migránsok felrobbantják őket, hiába nem láttak még olyat csak tévében. Vidéki helyeken és falukban ez brutálismód betalált.
8 éve azt hallgatjuk, hogy a gonosz meg akar minket támadni de a bátor megmentőnk Orbán majd megállítja, csak a gonoszt időnkként váltogatni kell.
Amikor ezeket hallom a rádióban vagy a tvben szinte libabőrös vagyok, mert ez már tényleg diktatúrákban tapasztalható agymosáshoz hasonlítható.
Társadalmi célú hirdetésnek álcázott kampánnyal bombázza az embereket évek óta iszonyat sok pénzből.
Arról nem is beszélve, hogy a kormánypárti média folyamatosan hazudik. Persze lehet azt mondani hogy az ellenzéki is, de a tény az hogy 8x több helyreigazítási pert vesztettek.
A legutóbbi talán az amikor teleplakátolta az országot azzal, hogy a Jobbik le akarja bontani a kerítést, holott ők találták ki amikor még a Fidesz hallani sem akart róla. És mi lett? Pert vesztettek, fizettek pár millát persze a mi adónkból, de az emberekben az maradt meg amit mondtak. Simán megéri nekik hazudni és inkább kifizetni azt a nevetséges büntetést a mi pénzünkből.
Bár a diktatúrától ez még távol áll, de a demokráciától úgyszintén az irány viszont egyértelmű.
Orbán szerint rajta kívül nincs alternatíva, ő párta maga az állam. Nincsnek valós viták az ellenzékkel mert szerinte nem vehetők komolyan, holott az ország fele rájuk szavazott. Érvek és magyarázatok nélkül kormányoz. A döntései mögött nincs hatástanulmány csak egy arrogáns "CSAK".
A választások előtt még tovább haladt és kijelentette, hogy az összes ellenzéki párt külföldről fizetett hazaáruló.. Az összes
Orbán Viktor azt ígérte, hogy a választás megnyerése után elégtételt fog venni az ellenzéken erkölcsi és jogi elégtételt akar venni.
Mi az ami megkongatja nálatok a vészharangot ha ez nem. Milyen jogi elégtételt lehet várni egy olyan kormánytól, aki a 2/3-os felhatalmazást az előző években is bőszen használta a kicsinyes bosszújaira.
Cégekre szabott büntető törvényeket ír. Lásd RTL, EON, Heineken stb..
Mégis mit várhat az ellenzék, amikor most sokkal nagyobb hatalmat kaptak.
Szerinted tényleg ez a helyes irány?
Utoljára szerkesztette: bdzsana, 2018.04.12. 14:05:17 -
dyra #38 Javítanám magam, mert a menekült és a migráns nem ugyanaz. Szóval migráns probléma van mert ezen emberek jó része nem menekült. Ez a napnál is világosabb. Gazdasági menekült. Nem kérnek a szegénységből ami az országukban van. Érthető. De ezért nem jár menekült státusz. A szegény országokat is valakinek fel kell építenie. Ezt a munkát nem lehet megspórolni.
Az ellenzék meg ezt tagadta kivétel a Jobbik. Az emberek meg mondták akkor köszi, a sajátjainkról nem tudunk gondoskodni ne akarjatok már még idetelepíteni egy csomó szegény embert, akikről szintén nem tudnánk gondoskodni de még nekünk is kevesebb jutna (előbb - utóbb).
Nagyon leegyszerűsítve ez történt.
És az most mind1, hogy ide vagy Európába. Ezt jól összemosta a FIDESZ.
Utoljára szerkesztette: dyra, 2018.04.12. 13:26:35 -
dyra #37 Ilyenek nálunk is vannak. Miskolc Avas lakótelep, mikor faluról benyomták a romákat. Rokonom ott lakott. Lépcsőház, utca, tele volt ember kulával (pisilés teljesen természetesen ment a lányoknak is, de a nagy dolgot is megoldották). Azóta már eljöttek onnan nem tudom most mi a helyzet.
Az ellenzék migráns tagadása valóban gáz. Bele is buktak. Olyan tipikus dolog ez is amiről nem lehet beszélni "értelmiségi" körökben mert leírod magad. Hasonlóan egy csomó más dologhoz akiről mindenki tudja, hogy úgy van de nem lehet kimondani mert hát azt nem szabad.
És én nem vagyok bevándorló meg migráns ellenes, csak azt mondom amit a Dalai Láma. Segíteni kell a bajban lévőknek de mikor otthon béke van akkor tipli van vissza.
Utoljára szerkesztette: dyra, 2018.04.12. 13:17:05 -
ostoros #36 Szerintem meg csak tehetséges tolvajok, dé mindégy, ténylég élkanyarodtunk.
-
who am I 7 #35 ahhoz képest elég hülye és szemellenzős vagy, ami elég szomorú.
bár szellemileg láttam jó pár ilyet, te tipikusan az vagy (általában baloldali,álliberális,orbánfób), aki tagadja a migráns áradatot, a soros gyurkát és az embercsempész ngo-it (akiket már olaszország is büntet és leállított) azt, hogy migránsok a terror cselekményekben részt vettek, tagadtok mindent, ami velük kapcsolatos. semmi hasznotok nincs benne, mert gyűlölnek titeket és ha elérik a kívánt mennyiséget európában,akkor ti lesztek az elsők.... :) szóval duplán érthetetlen a fogyatékos, mindent tagadó a normális embereket köpködő, a kecskehágókat nyalogató hozzáállásotok.
ha neked itt diktatúra van és ennyire fóbiás vagy, akkor végtelenül egyszerű a dolog, adj el mindent és költözz közel keletre, sokkal jobb lenne neked is, meg minden más normális embernek. de valahogy, még egyikőtök sem takarodott el (na vajon miért?)
2010 előtt nyilván nem sírdogáltál azért, hogy a média (tv,újság,netes híroldalak) 90%-ban baloldali irányításúak voltak..most hogy nincs 90%-os baloldali média elnyomás, most sírdogálsz...édesjézus....
egyébként éppen berlini integrálódás zajlik a metron https://www.youtube.com/watch?v=EdRsNBvHuMI sok ilyet kívánok neked, frissen csámcsogj el rajta, közben óbégatva "fideSS"-ezzél. -
Arnika19 #34 Hangzatos a cím: "A magyar választásokba is beavatkoztak a Facebookon" de hülyeség.
Olyan nem történt ami ezt alátámasztja, mi lenne ha nem rémhírterjesztéssel foglalkozna a cikkíró? -
hypno #33 Kicsit elkanyarodtunk a témától.
Számomra azért izgalmas, hogy milyen mértékben képesek államok megsértődni azon, hogy ha sérelem éri az emberek hülyítésére vonatkozó monopóliumukat. -
TokraFan #32 Persze, ezt nem vitatom, sőt, erről beszélek! Az összehasonlításod csak abból a szempontból sántított, hogy míg kóka és bajnai önmaguk tehetségéből is képesek voltak meggazdagodni, addig a maiak kizárólag a közpénz ellopásából voltak képesek erre.
mészárost meg hagyjuk már, egyértelmű, hogy mi ott a helyzet. Értelmes embereknél ezek a tények függetlenek a párt-preferenciáktól. Nálam például nem szempont. Aki leszerepelt, arra nem szavazok és nem támogatom többet. Tök mindegy, milyen szinekben utazik vagy mit pofázik éppen össze-vissza. -
ostoros #31 Ha a gázszerelőnek gázszereléssel foglalkozó cége van, akkor gondolom a MOL tulajdonosai meg benzinkutasok... -
ostoros #30 A tolvaj az tolvaj, mindegy hogy csak később lett politikus vagy sem. -
TokraFan #29 "Az csak a jobbosok fejében létezik."
A probléma az, hogy a fidesz olyan távol áll a jobbos értékrendtől, hogy azt lassan mérni sem lehet. A párt fele volt kommunistából meg KISZ tagból áll, közöttük magával a fővezérrel. Persze okosan belekeverték a vallást -már megint, ughye a butákat ezzel a legkönnyebb behúzni a csőbe, ezt már a történelemből is tudjuk-, aztán ettől úgy tűnik, mintha jobboldali lenne. Ennyi. -
TokraFan #28 Anélkül, hogy úgy tűnne mintha a másik tetű banda mellett állnék -kurcsányi és társai, még véletlenül se-, azért a felsorolásod nagyon sántít. kurcsányi a sopntán privatizáción szedte meg magát, őt jogosan sorolod ide. Ugyanakkor bajnai és kóka már bőven azelőtt milliárdosok voltak, mielőtt politizálni kezdtek volna. Ugye bajnai a Wallis csoport -bár előtte is már sikeres manager volt-, kóka az Elender nevő egykori internetszolgáltató cég tulajdonosai voltak.
mészáros meg egy suttyó senkiházi gázszerelő, ahogy sem rogán, sem tiborcs, sem a többi nem tud felmutatni semmit azelőttről, hogy kétharmad...a napnál is világosabb, hogy nem vagy képben. Megint.
Egyébként ja, lopott az előző bagázs is, el is zavartuk őket a p*csába. De nem azért zavartuk el, hogy ezek meg ott folytassák ahol azok abbahagyták. Azt mondjuk jelezném, hogy 2010-ben a fityesz azzal is nyert választás, hogy ígérete szerint elszámoltatás lesz. Nos, mutass egyetlen tetűt, akit elszámoltattak! kurcsányi azóta is ott csücsül, a tömegbe lövető gergényit se csukta le senki, és a többit sem. A teljes magyar politikai elitet le kéne váltani és eltiltani a poltiziálástól, mert egyik sem az ország érdekeit képviseli. Csak az egyiknek jobban megy az agymosás. -
#27 Van az a szint, ami alá nem megyek. Elértük. Pá. -
#26 Figyelj, én nem politizálok, ez nem az a fórum.
Neked beadták, hogy akkor vagy Magyar, ha rájuk szavazol. Ez nem igaz. Ugyan úgy a multinak dolgozol, ráadásul akkora kedvezményt kap pl a mercedesz, ami még a szocik alatt is elképzelhetetlen lett volna. Mészáros meg gyorsabban gazdagodik, mint Zukerberg... Legalább a tényekkel lennél tisztában, mielőtt vitázni kezdenél.
Nincsen itt idegenszívűségről szó. Az csak a jobbosok fejében létezik. Nagyobb veszély putyin, és paks 2 mint az EU, vagy egy külföldi befektető valaha lesz. Az nem követel hűséget a pénzén felül. putyin meg igen. uh, erről ennyit. -
ostoros #25 Az állami tulajdon az közpénz, igen. Azt privatizálták ki maguknak a barátaid. -
gosub #24 Miért, kinek a tulajdonában legyenek? Egy new yorki, bécsi, londoni... Murdoch kezébe? Óra alatt megkeresik ezek Mészáros navén lévő vagyont. És viszik a hasznot, külhoni érdekek szerint terjesztve a híreket. Az aztán a demokratikus. Ezek a magukat demokratáknak vallók mindig minden téren valami külföldi megváltóban gondolkodnak, ezért mondják rájuk hogy idegen szívűek. Azt az illúziót kergetik, hogy ami külföldi és nyugati az csak jó lesz. Pedig azok eddig és eztán is mindig a haszonért kirabolnak, kizárólag lefölözni jönnek. Részükről ez teljesen logikus, csak azt nem értem a balodoldal miért liheg értük? Most is ide csődítenének bárkit, EU-t milliárdost, csak jöjjön és tegyen hejettük rendet, aztán ők szépen eldagonyáznak míg újra csődbe nem viszik szokásukhoz híven az országot. -
#23 Értem. Ezek közpénzből lettek milliárdosok? A Te meg az én adómból? EU pénzekből?
Ne viccelődjünk már, jó? De most komolyan... Azért értem én, hogy a szezon, meg a fazon, de ne keverjük már.... -
ostoros #22 Mutassak pár milliárdost? Kóka, Bajnaix Furcsány, stb stb. -
#21 Mit gondolsz? Miért írhatom ezt le? Mert MÉG NEM ÉN jövök. Előbb a "civilek" CEU, stb. Velük végeztek, én jövök, ne aggódj... És mint írtam, engem már nem vettek fel, mert kinyitom a pofám...
Lopás meg rablás közt is van különbség. Mutass már a másik oldalon Mészárost, Simicskát, Rogánt, Tiborczot... Milliárdosok. Van, amelyiknek óránként van lottóötöse. Egy akár megközelítően hasonló kaliberű sincsen a túloldalon, és akkor ez is lop, meg az is? Arányérzék? Vagy valami?
Nem is vitázok, politizálok, mert felesleges. -
#20 Fele-fele? Hol élsz Te?
Nagyon el vagy tájolva. Akár a lopásról, akár a diktatúra fogalmáról beszélsz.
Fele fele.... Mond, te azzal tisztában vagy, hogy MINDEN vidéki napilap Mészáros Lőrinc tulajdona? Hogy amelyik sajtóorgánum ellenük van, megveszik? (TV2, Origo, stb...)
Ezért tartunk itt. Véleményed van, de a tényekről fogalmad sincsen. -
gforce9 #19 Diktatúrában ezt le sem írhattad volna, ha mégis akkor cenzúrázzák és visznek elbeszélgetőbe..... miféle diktatúra van? Mindenki olyan mocsoklódásokat művelhet a másik felé akár alaptalanul akár alappal, hogy az már bőven túl van minden határon és mégse viszi el óket a feketa autó. A média most ért el oda hogy kb jobb-bal fele fele. Az internetet központilag nem lehet szabályozni. A webfelületek pedig saját ideológia szerint cenzúráznak. Pont bárki azt csinál amit épp akar. Hol látod ebben a diktatúrát? Az meg hogy a regnáló hatalom keze maga felé hajlik és lop? Ez mindig és mindenhol így volt, mióta demokrácia létezik. -
#18 Az alapokat nem érted. Mindegy ki. Tényleg. Ennél csak demokratikusabb lehet. -
gosub #17 Akkor ki? Belpesti koncsitta? Csótány? Okosdetti? Árulókari? Vagy aki elviszi a lelket?
Nem az a kérdés hogy viki jó e, hanem hogy csak még rosszabb impotens van helyette borítékolható káosszal. -
morguldae #16 Ja, mert mondjuk Frakk egy valós személy: https://www.facebook.com/frakklukreciaszerenke/
Meg az a több ezer hasonló....
Az is idióta aki valós személyként a valós adatait kiadva regisztrál manapság bárhova!
Szimplán ilyesmikre hivatkozva törölnek, olyan felhasználókat, akik olyan dolgokat mondanak ki, amik nekik vagy egyeseknek nem tetszik.... Manipulált fos ez is mint manapság minden....
Utoljára szerkesztette: morguldae, 2018.04.11. 18:51:08 -
VolJin #15 Az én hamis profulomat is törölték, amit azért kellett létrehoznom, mert leírtam a néger szót és egy buzi jelentett, a facebook meg tiltott. -
#14 Ne vigyük el napi politikába a dolgot.
73-as vagyok, kamaszkorom egy része 90 elé esett...
Ahol a civileket zaklatják, ahol a kormány gyűlöletet kelt, hiszterizál, hazudik, ahol a sajtónak csak elenyésző része szabad, ahol a fékeket egyensúlyokat leépítették, (És estig folytathatnám) az az ország nem demokrácia. Akkor is, ha el lehet hagyni, vagy ha "szólásszabadság" van. (Az idézőjel azért van kint, mert nekem már utasították el munkahelyi jelentkezésem, a liberális nézetű posztjaim miatt. Na persze, csak véletlen szólta el magár a csaj, miszerint olyanra nincsen szükség, aki nem képes beállni a sorba, és a nevemmel, különböző cikkek, írások alá került posztok erről tanúskodnak...)
Ja igen. Mindegy, hogy jobb, bal, vagy libsi valaki. Aki álhírekkel akar hatalmat szerezni, az diktátor...
Utoljára szerkesztette: Dante73, 2018.04.11. 18:19:41 -
tom_pika #13 "fideSS"
Most komolyan?
"Az nem a bal, vagy a liberális oldal kenyere."
Ne legyenek illúzióid, mindenki kenyera az, ha arra van szükség. Hidd el, egyik oldalon sem alacsonyabb vagy magasabb rendű emberek vannak. Hanem csak emberek.
Gondolom fiatal vagy, hogy nem láttál még igazi diktatúrát és/vagy diktátort.
Utoljára szerkesztette: tom_pika, 2018.04.11. 17:26:12 -
syn7h37ic #12 Beavatkoztak? Lol! Inkább a kormány avatkozott bele, azzal, hogy töröltetett egy raklap profilt, és csoportot.
-
#11 Alufólia sisakot kellene hordanod, mielőtt az UFO-k, meg a migráncsok átveszik feletted az irányítást!
Nem a gondolatokkal van baj, nem is annak a közlésével. Azzal, hogy álhírekkel az emberek irányíthatók. Erre a legjobb példa Magyarország. Nyert a fideSS, mert elhitette az emberekkel, hogy jönnek a migráncsok. Mikor még azok a Magyarok is menekülnek az országból, akik megtehetik.
Épp ma láttam egy FB videót. Pár hülyegyerek beetette vele az embereket, hogy az EU, meg az ENSZ be akarja vezetni az arab számokat... Mit ne mondjak, volt felháborodás, sorosozás rendesen. 1-2 ember kérdezett vissza, hogy véletlen most nem azokat használjuk-e? Tudomásul kell venni. Az információ hatalom, az állinformáció még inkább. SZŰRNI kell. Vagy meg lehet nyerni álhírek gyártásával egy választást. És félreértés ne essék. Az nem a bal, vagy a liberális oldal kenyere. Hanem a diktátoroké. Lásd Magyarországot. -
Cat #10 https://www.boredpanda.com/funny-mark-zuckerberg-congress-hearing-memes/ -
kvp #9 "És most ezért nyertek a narancsosok?? A facebook mongyon le! ...nonszensz..."
Azt nem latja be a facebook, hogy nem a hamis profilok meg az alhirgyarosok jelentik szamukra a problemat hanem azok az emberek akik nem azt gondoljak amit ok szeretnenek. Ezek a csoportok onszervezodo modon kepesek online kozossegge alakulni es utanna mindenfele kulso mersterseges behatas nelkul is mast gondolni mint amit a facebook tulajdonosi kore szeretne. Ki lehet tiltani oket, de ok jelentik a fo beveteli forrast is, szoval igazabol nincs jo megoldas arra a problemara, hogy az online kozossegi halozatok sem teszik lehetove az emberek gondolatainak teljes iranyitasat. Marpedig igazabol csak ez utobbival van gondja a politikusoknak. (sot ilyen szempontbol mivel interaktiv, ezert meg rosszabb is mint a hagyomanyos media, ami jellemzoen egyiranyu) -
Andrevv #8 Nem képtelenség, nekem konkrétan személyazonossági igazolványt kértek mert valami idióta feljelentett, talán nem tetszett neki az amúgy igazi nevem. Most pedig ékezetek nélkül vagyok jelen, névváltoztatásra nincs lehetőség, helyette ezt mondja: "Nem tudod megváltoztatni a nevedet, mert előzőleg már megerősítetted a jelenlegi nevedet."
Rohadjanak meg. -
pett3rson #7 És most ezért nyertek a narancsosok?? A facebook mongyon le! ...nonszensz... -
kvp #6 Csak azokat a hamis profilokat tudjak kiszurni amik mogott vagy nincs ember, tehat programkod hozta letre oket es tartja karban vagy van ember, de lopott szemelyazonosaggal. A valodi hamis profilok mogott van ember es nehezen lenyomozhato szemelyazonossagot hasznalnak hozza. Ez utobbiakat se szoftveres uton, se manualis ellenorzessel nem lehet kiszurni. Ilyenkor tisztan a megosztott tartalmak alapjan tilthato le, amit a facebook sokszor meg is tesz. Persze hasonloan jarnak a lelkes, de valodi es nem fizetett posztolok is, akik olyat irnak, ami nem tetszik az egyik cenzornak. -
TokraFan #5 Süketelés az egész. Képtelenség 100% biztonsággal megállapítani egy profilról, hogy az hamis vagy sem. Ha idiótán csinálják és hirtelen regisztrálnak mondjuk nagy mennyiségű Üzbegisztáni felhasználót, az lehet gyanús, de okosan létrehozott kamuprofilokat az életben nem szűrnek ki sajnos. Semmilyen algoritmussal.