16
  • M2 #16
    Van egy csöppnyi előnye veled szemben.
  • gforce9
    #15
    Ezért profi a google, mert szinte mindenki elhiszi amit mond gondolkodás nélkül :) Taps :)
  • M2 #14
    Egy ökoáramot termelő erőmű co2 kibocsájtása teljes életciklusra vetítve a 10%-a a hagyományos erőműveknek. A Google az új telepítésű erőművekkel leszerződik az általuk termelt áramra, azért emelt árat fizet, amiért kreditet kap. A hálózatról aztán ezzel a kredittel leszed magának áramot.
    A villamosáram piacon ma ez a legtöbb, amit egy szereplő a fogyasztói oldalon megtehet a környezetvédelem jegyében.

    Az átállás nem megy ám egyik pillanatról a másikra, az emberiség tekintetében 50-100 évig is eltarthat majd. De egy-egy ekkora piaci szereplő jó nagy lökést tud adni a folyamatnak, aki erre meg "bullshitel", az egy károgó, semmit nem értő, igazi őstulok magyar balfasz. Az ilyenek miatt nem jutott ebben az országban még senki semmire (kivéve Mészáros Lölöt persze).
  • gforce9
    #13
    ha nincs vízerőmű számottevő, a nap 50%-ot tud adni a legkiválóbb esetben (reálisan 20-30%) és a szél sem fúj mindig. Tudod józan ész is van a világon.
  • M2 #12
    Gondolom a tudományos számítások ellen vannak megalapozott hasraütéssel keletkezett számaid.
  • gforce9
    #11
    A 90% az a bullshit. Csak józanul kell gondolkodni és nem benyalni kérdés nélkül a zöldkommunikációt. Fizikai képtelenség a 90% hacsak nem vízerőművek mellé van építve a szerverpark kb 80%-a.
  • M2 #10
    "Azért bullshit mert co2 mérleg oldalon alig jelent valamit"

    Na ez a bullshit. Ja nem, bocs! Ez már szimpla hazugság. Azt, hogy miért csinálod, azzal meg már magaddal kell elszámolnod.

    Laikusok kedvéért: 90%-os csökkenésre bírta ideírni a srác, hogy "alig jelent valamit".
  • gforce9
    #9
    Azért bullshit mert co2 mérleg oldalon alig jelent valamit, cserébe jódrága és minden fogyasztó kifizeti ennek az árát. Ez megéri üzletileg a Google-nak és Apple-nek csak épp marhára nem jelent lószart sem a környezetvédelem szempontjából. Ez a dolog a következőképp megy: Meg van etetve a jónéppel, hogy ez kurvazöld, így akár a politika is kiszolgálja, de ha az nem is a jónép felé ez borzalmasan nagy reklám ebben a mai zöld őrületben.. A napelem és szélkerékgyártók meg ennek a 2 cégnek akár ingyen odaadná a technológiát mert akkora reklámértéke van számukra is. A hétköznapi paraszt megveszi a napelemet, mert hát "a google is használja, márpedig ő biztos jobban tudja". Bullshit globális szinten.
  • overseer-7
    #8
    jaj de jó.. akkor most már hátra lehet dőlni, meg van mentve a bolygó mert a dúsgazdagék a google és apple már zöld áramot használ.
    Ezt a bullshitet.
  • M2 #7
    Lehet, hogy pontosan azt mondom amit te, csak szerinted bullshit, szerintem meg nem. A Google pontosan leírja, hogy mit, miért és hogyan és én maximálisan egyetértek velük.
  • Zolly75
    #6
    Meg hát akkumulátort is hozzácsaphattak a rendszerhez ami még javíthatja az arányokat.
  • Neocortex
    #5
    Hogy kizárólag erről fussanak csak ágyúval verébre módszerrel lehetne megoldani, aksi felejtős, apple és google atomerőművet a népnek!!!
  • molnibalage83
    #4
    Pontosan azt mondod, amit én... Amikor nincs szél és napsütés, akkor másról mennek. Senkiten nem érdekel az energiamennyiség ekvivalencia, mert az parasztvakítás.
  • M2 #3
    Nem bullshit, mindent megtesznek, ami racionális keretek között lehetséges. Szerződésekkel biztosítják, hogy édemes legyen termelni zöld energiát és kifizetik a plusz költségeket. Például megveszik a drágább ökoáramot és olcsóbb, normál áron visszatáplálják, később az ezért kapott kreditet MW-ra váltják.
    Utoljára szerkesztette: M2, 2018.04.11. 17:41:13
  • molnibalage83
    #2
    Nevetségse kijelentés. Mivel a szél/és naperőmű nem 0/24 órás ezért senkit ne érdekel, hogy a teljes energiamennyiséget megtermelik. Az áramszolgáltatás arról szól, hogy minden pillanatban a termelés és fogyasztás között egyensúly van. Tehát nagyon komoly arányban nem "ökoáramot" használnak. Ez csak jól hangzó marketing bullshit.
  • wraithLord
    #1
    Most már csak azt kéne elérni, hogy a 2 tonna/másodperc kütyü helyett trágyát gyártsanak az újonnan ültetett erdőkhöz... :D