6
-
#6 Redmi 4X vagy a Redmi Note 5A Prime teljesen korrekt kozepkategorias telefon.
Raadasul lenyegesen olcsobban, mint a Samsung,LG,Sony es mas kozepkategorias szarok a hazai szolgaltatok kinalataban indokolatlanul dragan es naluk lenyegesen jobb hardwareval es tudassal.
Lasd LG K10, Samsung J3 50ezres arkategoriaban. -
#5 Az én ízlésemnek a 2/16 picit túl gyenge, ezért is ajánlgattam régebben inkább a Redmi 4X-et meg a Redmi Note 4-et, de végül is, ha nincsenek komolyabb igényei a felhasználónak, teljesen jól használható a Redmi 5A is.
Mindenesetre a Redmi 5 (nem A) vonal megjelenésével igazi középkategóriás király született, a maga lekerekített kijelzőjével és kávamentesítésével.
Persze megvannak a hátrányok (régi microUSB csatlakozás, nincs vízállóság, régi snapdragon 625 a nagyobbikban stb. bár a kisebbik kapott ráncfelvarrást a snapdragon 430 formájában)
De a felhasználók 95%-ának mindenre tökéletesen elég, és nagyon jól is néznek ki.
Arról nem is beszélve, hogy kb 2 hetente jön update hozzá :)
És feleannyiba kerül, mint a szolgáltatók telefonjai :D
Szerintem sok szempontból jó a Xiaomi marketingje.
A lényege, hogy nincs. Majd eladja magát a telefon :D Cserébe olcsó -
Oliwaw #4 Siemens C45-öt használtam (HI). Munkámból kifolyólag szükségem lett egy zsebben hordozható mini számítógépre, ezért 3 hónapja vettem egy Xiaomi Redmi 5a-t (29900 ft). A céges és a kollégák 100+ ezres telefonjaival szemben eddig semmiféle hátrányt nem érzékeltem. -
#3 Hát... egyrészt az B20, nem B40.
Amit amúgy a legtöbb telefon támogat, de tényleg érdemes ügyelni rá.
Másrészt kínában van pár igen premium gyártó (Xiaomi, Huaweii, ZTE, OPPO, Vivo, Oneplus), akad pár olcsóbb, de korrekt (Vernee, Lenovo, Elephone), meg elképesztően sok hulladék.
Ha a lista prémium részéből válogatsz, nehéz mellélőni.
A supportnek ugye 2 része van. Hardveres és szoftveres.
1 év hardveres garancia alapból kötelező minden magyar boltban, és webshopban, így azzal sok gond nem lesz.
Szofveres oldalról ezek a gyártók igen jók. Szerintem a Xiaomi az egyetlen gyártó a világon, akinek a custom UI-ját szokás áthackelni más telefonokra is.
A MIUI nagyon népszerű, már akkor is az volt, amikor a telefonokat itt még nem is lehetett kapni.
Tipp: Xiaomi (ejtsd: sáómi)
Redmi 5
Redmi 5 Plus
(eustock-ban pl jó áron mennek)
Ezeknél jobb ár/érték arányú telefon ma nincs a magyar piacon.
Ja és... kis korrekció. A Huawei nem a harmadik. (hogy az Apple-t épp előzi-e vagy sem, az persze mostanság minden negyedévben kérdéses, de nem erre gondoltam)
A világ legnagyobb telefongyártója pillanatnyilag a BKK Electronics.
Már ha összeadod a hozzá tartozó 3 leányvállalat eladásait (OPPO, Vivo, Oneplus)
Utoljára szerkesztette: takysoft, 2018.04.09. 15:55:54 -
csicso82 #2 "Globális dömping" Alacsony áron JÓ készülékeket és HIVATALOS SZERVÍZZEL TÁMOGATÁSSAL sokszor ezekhez a kínából behozott xarokhoz SEMMI sincs még azon is aggódni kell hogy hálózati kompatibilitás vagy csak simán a töltő konnektora kompatibilis legyen, meg a varázsszó a B40 stb. -
#1 Globális dömping ?Már így sem látni mást évek óta csak a sok nevetséges kínai szemetet,mondjuk annak eladásához mindig is értettek,mindig több ram,meg gigabájt mint a konkurencia,lehetőleg majdnem ingyen,és övék a piac,a népek meg imádják ezt,én nem,csak bámulok mivé lett a világ öregségemre.