10
 • Skylake
  #10
  És ez úton köszönjük "gseldon" értékes hozzászólását itt alant.

  Örvendetes, hogy a mostanában sokak által rugdosott demokrácia, és ezen belül a szabad véleménynyilvánítás ilyen mérhetetlenül kifinomult, úgy is mondhatnám csiszolt közléseket tesz lehetővé. Becsüljük meg kérem ezt a vívmányt: nagyon fontos ez, és ez utóbbi értelemben nem gúnyolódok.
 • arty
  #9
  amugy respekt a sztrajkoloknak.

  nem sokan allnak ki az ertekrendjuk mellett, kockaztatva az egzisztenciajukat.
 • arty
  #8
  Te meg anyad naivsagan csamcsogj akkor.
 • tom_pika
  #7
  Anyáddal beszélj ilyen stílusban kérlek!

  Amúgy nekem mit kellett volna tennem? Nem az én fejlesztéseimet használják katonai célokra. De amúgy okos vagy.
  Utoljára szerkesztette: tom_pika, 2018.04.06. 13:05:30
 • kvp
  #6
  "Államérdek. Lehet károgni, morgolódni, összeesküvéselméletezni, de mindig is ez volt, a német Krupp művektől kezdve, az IBM-en át (pikáns náci kollaborációval), egészen idáig."

  A globalizmus egyik eredmenye az, hogy az allamerdeket nagyon konnyen felul tudja irni a (nagytokes) befektetoi erdek. Ha a Google beveteleit, piaci helyzetet vagy szellemi tokejet rongalja az amerikai allamerdek, akkor hatalmas a nyomas a ceg vezetesen, hogy ezt valahogy barmi aron megkerulje. Innentol eleg konnyen elofordulhat, hogy a Google befektetoi inkabb a pezt valasztjak az amerikai allami erdek helyett, meg akkor is ha ezzel hosszutavon Kinat hozzak helyzetbe. A tudosok is pont a befektetok iranyaba jelzik, hogy ez anyagilag rossz veget erhet.

  ps: A demokracianak ehhez semmi koze, egy kivetelezett helyzetben levo csoport, a tudosok probalnak nyomast gyakorolni/figyelmeztetni a tenyleges dontesi helyzetben levo csoportot a nagytokeseket. Se az amerikai allamot, se az amerikai allampolgarokat nem kerdezte meg senki, arrol, hogy mi legyen, ez joreszt tisztan a befektetok dontesen mulik innentol, illetve hogy az amerikai allam tud-e eleg penzt kinalni a technologiaert, hogy a Google befektetoi szemet hunnyanak a dolog folott vagy legalabb megprobaljak a project lathatosagat csokkenteni, hogy meg a dolgoik se tudjak, hogy folytatodik-e. Nem veletlen, hogy az Apple-nel minden project titkos. A Google-nel megszokott transzparencia pont gatolta a tiktos es/vagy illegalis es/vagy erkolcstelen projectekben valo reszvetelt. Afaik ez anno egy szandekos dontes volt az alapitok reszerol, hogy elkeruljek a gonosz viselkedest. (ez lenne a ceg filozofiaja is)
 • Skylake
  #5
  Összenő ami összetartozik.

  Nyilván, ha van egy kereskedelmi szektorban lévő cég, amely katonai technológiák alkalmazása tekintetében kiemelkedőt hoz létre, akkor katonámék meg fogják keresni ezt a vállalkozást, hogy megvegyék ezt a technológiát, vagy kényszerítsék ennek átadásra. Államérdek. Lehet károgni, morgolódni, összeesküvéselméletezni, de mindig is ez volt, a német Krupp művektől kezdve, az IBM-en át (pikáns náci kollaborációval), egészen idáig.

  Tehát, amit a netparasztok tömegeinek kifejlesztenek, cuki, "nem is termék ez, hanem jótétemény neked" csomagolásban, azt más formában el fogják adni, vagy elérhetővé teszik, mert meg kell tenniük. Esetleg a legundorítóbb önkényuralmi célokra. Milyen lenne egy ilyen private military company: Alphabet Security Services? Szerintem simán elképzelhető a jövőben. 2030 reális? Ilyen félkiborgot képzelj ide, amolyan Halo kategóriás zsoldost, megtámogatva ember és eseményfelismerési technológiákkal a Google adattömege és ennek feldolgozási teljesítménye által. Ezért jó, ha az ilyen cégeket hagyunk ekkorára nőni, nyilván b*zmeg.
 • petrov144
  #4
  Csak éppen a kínaiak meg az oroszok is fejlesztenek, csak éppen az ottani dolgozók közül senki se fog lelkizni.
 • kvp
  #3
  Errol egy kerdes jut eszembe, amit en tettem fel anno: Ha ez a szoftver elvileg egy marsi autonom repulogephez keszul, akkor miert keres a navigacios kamerakepen mozgo jarmuveket a kihalt sivatagos marsi tajon? Nem igazan tudott erre mit mondtani a kutatasvezeto... :-) /a kod mint kiderult egyebkent az amerikaiaknak keszult egy kozos kutatasi project kereteben es nekem csak a horizont konturja, azaz a hegycsucsok vonala alapjan torteno magassagi terkepes helymeghatarozast es a dolesszog/mentirany meghatarozast kellett volna megoldanom/

  A kutatokat egyebkent megertem. Alapvetoen fegyverfejlesztesrol van szo es ugy erzik, ha nem katonai ceghez mentek dolgozni, akkor ne akarjak oket egy fegyvergyarnak kolcsonadni bermunkara. Valoszinuleg azzal sem ertenek egyet, hogy a ceguk beszallitokent bedolgozzon egy katonai project-be. Ez azert lehet veszelyes, mert igy jelentos szaktudast veszithet el a ceg ha hirtelen lelikiismereti okokbol tavoznak a kutatoi. A konkurencianak meg eleg csak tavol maradnia a katonasagtol es maris kvazi ingyen hullik az olebe az erintett ceg szakertoi gardaja, a fejukben az elvileg titkos kutatasi eredmenyekkel.
 • gseldon
  #2
  Ők legalább tettek valamit, Te csak anonim módon pofázol a neten...
 • tom_pika
  #1
  A naívságnak úgy tűnik nincs határa.