89
-
#9 gyakran 1 héttel előre se tudják megmondani pontosan az időjárást, de a 32 évvel későbbit biztos eltalálják majd -
Irasidus #8 Elég sok ilyen hozzászólás hangzik el, elég komolyan. Lehet ironizált, akkor rossz vicc volt, bár ez már egyéni ízlés kérdése. A 3 számú visszatérve, ha máshol nagyobb baj lesz, az ide is eljut, arra utaltam, hogy a világ gondjai aló kizárni magunkat nem tudjuk, ilyen mértékű változás esetében meg végkép nem. Szerintem ez érthető. Mellesleg én azt olvasom, hogy az alföld sivatagosodik, és ez a tendencia nem fordul át mocsarasodásba. A felszíni vizeink jelentős része külföldről érkezik, a talajvíz és termálvíz meg a csapadékfüggő dolog, a mélyebben fekvő fosszilis víz meg nem korlátlan. És a mondanivalómra visszatérve, hazánk nem önellátó. -
Irasidus #7 Nem ezt mondtam, viszont az ilyen hozászolások szerint csak ez a két narratív a létezik. A környezetvédelem fontos, csak a környezetvédelem nem az ember ellen cselekedetként kell kezelni, hanem az emberért. -
#6 Szerintem ironizált a kolléga, de úgy látszik te ma bal lábbal keltél fel, mert mindenkibe belekötsz... A 3-as számú hozzászólásod pedig elég illogikus. Arra gondolt a kolléga, hogy ha itt baj lesz akkor máshol még nagyobb baj. Ergo: Hiába ugrálsz majd külföldre bármiért is, örülnek majd ha nekik egyáltalán lesz. Nyilván nem fogunk túltengeni ternmelésben, de mivel eleve jó fekvésű ország vagyunk mezőgazdasági szempontból, kicsit jobb helyzetben leszünk mint mondjuk észak/dél európa. Tekintve, hogy nekünk édesvizünk azért lesz "bőven"(locsolás,ivóvíz,stb). Nyilván a luxuscuccokról szépen le kell mondani. De alapvető élelmiszernek azért mi nem leszünk annyira híján. Az meg, hogy az utóbbi időben (elmúlt kb. 20 év) mindenkinek "beadták", hogy mi külföldi segítségre szorulunk a mezőgazdaság szempontjából szerintem nettó fasság. Sosem voltunk ipari ország. Csak, hogy Hofit idézzem: "Hála a... fóliasátornak. Ha nem lenne ilyen erős mezőgazdaságunk, olyan ipari ország lennénk, hogy arról koldulnánk!" -
gaszton421 #5 Értem a dühödet, de azért azt ugye nem gondolod komolyan hogy csak ez a két szélsőséges narratíva létezik. szóval vagy uraljuk a bolygót és akkor akár bele is dögölhetünk a környezeti ártalmakba amit jórészt magunknak köszönhetunk vagy bedobjuk a törülközőt és átadjuk a Földet a pandáknak ? -
Irasidus #4 Most vettétek a suliban, hogy az ember környezetátalakító tevékenysége miatt lett az ami, vagy csak most esett le? Nem muszáj a természet ellen küzdeni, de akkor a romantikus sötétzöld lázálmodban a természet kegyetlenül és embertelenül kicsinál. Lehet neked jó lenne, nekem nem. A természetet vagy a saját hasznukra hajtjuk, vagy kíméletlenül megdöglünk, és kihal az emberiség. Nem tudom, miért lenne az jobb ha a malária győz, vagy az árvizek, vagy esetleg a buta pandák uralnák bolygót? Meg tudod ez mondani? Nem hiszem.
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2018.03.26. 19:37:28 -
Irasidus #3 Gondolod? Magyarország majd egyedül fog boldogul, világgazdaság ellenében, vagy egyenesen anélkül? Az emberek meg szépen otthon maradnak, és várják a halált, nem mennek el, az élhetőbb országokba, ugye? Nagyon szuper, hogy megtudtam egy fórumon, hogy hazánk teljesen önellátó, és független a világtól! Nagyon szuper és élhetőbb lesz itt nekünk, csak hát miből fogunk élni, és mit fogunk enni... -
ddt500 #2 Ez persze szörnyen hangzik de még így is az egyik legélhetőbb ország leszünk.
Ugyan aznap Barcelonában 50-52 fok lesz és hetente több ezren halnak majd meg a forróságban, Franciaországban trópusi hurrikán fog tombolni 250km/h széllel és 8m-es hullámokkal, Németországban 1kg-os jég hullik az égből, Hollandia 2/3-a pedig víz alá kerül.
-
#1 Az ember kemény mint a vídia,harcolni fog a bolygó ellen! Nehogy már a föld legyőzze az emberiséget :D