Shadow of the Tomb Raider
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT
Az új SW filmek hulladékok, az RO volt jó, csak sajnos ismert a történet vége. Azon a színvonalon kellene egy teljesen új történet. Na, az ütne. Nem fekete és fehér világ, olyan szaga volt az egésznek, hogy értelmes lények alkotják az univerzumot, célokkal, múlttal és jövővel.
A Solo nem nagyon érdekel. Fenn van torrentékán, még sem szedtem le. SW filmet én sem hiszem, hogy látok már valaha moziban...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
TR mindig is egy kalandjáték volt, útkereséssel, fejtörőkkel, ugrálással, némi lövöldével.
Már a 2013-as TR is inkább lövölde volt, mint kalandjáték. És ha ez még tovább mozdult ebbe az irányba, az egy valódi játékos számára, aki játszott az összes eddigi résszel, (Tegyük hozzá, meg is vette) nem jó hír.
Értem én, a kiadók szerint ebben van a pénz, (Amúgy nem, ha kíváncsi rá valaki szívesen kifejtem miért) de akkor miért TR? Miért nem "a jó csaj lemészárol mindenkit, miközben sírokat fosztogat" a címe?
Épp a napokban néztem meg a 3 új ST filmet. Nagyon jó kis akció-sci-fik. Nagy kár, hogy a Star Trek sosem volt az.... A sorozatok egyáltalán nem, a filmek igaz tettek az akció irányába egy bátortalan fél-lépést. Az új ST filmek meg 3x2 óra akció.
Minden reboottal ez a gond. Vesznek egy épp népszerű kategóriát, tisztes iparos munkával csinálnak egy közepesnek mondható filmet / játékot, aztán a főhősre ráadnak egy ismert karaktertől származó ruhát, oszt kész is reboot, nesztek.
És itt a baj. A rajongóknak nem kell, mert nem az, amit megszoktak. Az újaknak meg azért nem kell, mert JÓ ESETBEN egy tisztes iparos munka.
SW a másik kedvenc filmes élményem. Az eredeti 3 isteni. Aztán jött a második / első három rész, és így visszagondolva, ha kivesszük Jar-Jart, és eltekintünk attól, hogy aki az első rész közepére nem tudta, hogy Palpatine a sötét nagyúr, az retardált, valamint a végén a gyerekeket gyilkolós, égjáró szenvedését az átalakulással, még emészthető is a dolog.
Aztán jöttek a Disney féle filmek. Az első ugye nem mert kockáztatni, ezt tudta mindenki. Semmilyen is lett. Aztán jött az első "Egy ST történet" egész nézhető volt. Aztán nem olyan rég az utolsó Jedi, Na, hogy én moziba több SW-t nem nézek meg, az is biztos. Solo-t is max ilyen másfél gigás formátumban fogom leszedni, majd megnézem napi 20 percenként, míg villamosozok...
http://www.freetvmaci.info/
Engem azt sem érdekelt volna, a 3. rész grafikailag 1:1-ben a RoTTR, a történet vége érdekelt volna. Így már azon is gondolkozom, hogy megéri -e foglalkozni vele...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.09.19. 15:29:41
"Dominguez még Laránál is rosszabbul lett összerakva. Róla a reklámhadjárat és a játék első pályája is azt akarja elhitetni, hogy összetett karakter lesz, aki hiába egy tömeggyilkos, fanatikus katonai szervezet vezetője, igazából jót akar, csak rosszak az eszközei. Hát nem lett belőle Thanos, hiába sulykolják az első jelenetben, hogy amúgy törődik a pórnéppel, nem sokkal később bekövetkezik egy totálisan nonszensz fordulat, emberünk pedig átmegy tipikus, elmeháborodott gonosztevőbe. A Trinity pedig megmarad a játéktörténelem leggyengébb Illuminátus-utánzatának, amelyet ugyanolyan felületesen végeztek ki, mint ahogy felvezették. " Ez gáz még olvasni is.
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2018.09.18. 15:46:47
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Mondom ezt úgy, hogy a harc is alig képezi szerves részét a játéknak. A felfedezésé és a fejtörőké, meg az ügyességi részeké az igazi főszerep. Meg a gyűjtögetésé, vadászaté, és csak utána a harcé. A sorrend így alakul. (Elvileg a játék vége felé majd több harci jelenet lesz, de ez emlékeim szerint az előző részekben és általánosságban a többi játékban is így szokott lenni.) Én még nem tartok ott.
Én is tudnám fikázni a Witcher 3-at, hisz fél órát játszottam vele megjelenés napján, de miért akarnék hülyét csinálni magamból?
Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU
- Küldetéseket raktak bele, amik olyanok, mint az rpg-k melléküldetései. (Simán vannak annyira jók vagy érdekesek.)
- Fejlesztettek a lopakodós harcon. Késsel és íjjal teljesen észrevétlenül lehet gyilkolni. Most már sárral bekenve, Lara tud lesből is támadni.
- Még a vízbe is be lehet húzni az áldozatot és animálva van, ahogy a víz alatt Lara végez vele.
- Sokkal szebb, jobb és érdekesebb helyszínek vannak a játékban, mint amiket az eddigi részekben láttam. Igaz ott is kitettek magukért a készítők, de a dzsungeles maja kombináció majdhogynem verhetetlen. 😊
- A sírok és kripták tele vannak csapdákkal, amiket hatástalanítani is lehet persze.
Most pedig jöjjenek amik a hangulathoz adnak hozzá:
- A dzsungel és a helyszínek grafikája álomszép, különösen tetszettek a fény effektek és fény-árnyék hatások, amikre a fejlesztők is felhívták a figyelmet. RTX kártyákon ez még látványosabb lesz. Láthattuk mennyire a bemutatókon. Engem meggyőzött.
- Nagyon jó hangulata van az egész játéknak, sokat dob rajta, hogy egy ténylegesen létező kultúrát a Majákat és azok hiedelemvilágát, kultúráját használták fel. Sokkal életszerűbb és "hihetőbb" a sztori még ha csak egy mitológiai mese is az egész, de a valós, megtörtént múlt alapján mégis életszerűbb. De ha valaki nagyon gyakorlatias, nem hisz a mesékben akkor, mondjuk a romok, helyszínek és maga a dzsungel ahol az egész játszódik eléggé reális képet festenek. Ezáltal nálam nagyobb lett a beleélési és tetszési faktor.
Technikai jellegű dolgok:
- Bár a játéknak van ez a sokak által említett 1 másodperces beakadási problémája, amit valamennyire orvosol a feladatkezelőben a stb.exe magas prioritásra emelése. De ennek ellenére sokkal jobban fut, mint annak idején a Rise és nyugodtan mehet a maximális grafikai beállítás is neki, bírja. Ezt sem a Rise, sem az első 2013 nem tudta ennyire jól. Emlékeim szerint még a sokadik patch után sem. Nyilván a dx12 is közrejátszik ebben.
Utoljára szerkesztette: Árnyvadász, 2018.09.18. 14:19:26
Ezt már ismerem és tudom semmi új nem vár rám 15-18e forintért. Mindenki maga dönti el mennyit ér neki az infok alapján egy játék, nekem és Molinnak ennyit, nektek többet.
A Primal az semmi új nem volt. Átskinezték kb. Az UAV-ből bagoly lett. Nagy ügy...
A semmi se jó kommented csak arra utal, hogy nem bírod azt, ha kritizálják az általad imádott játékot.
De nézzük csak. a tripla A-s játékokat.. Cod, bf, stb sok sok éve full ugyanazt csinálják, kicsit sem törekedve arra hogy valami újdonságot próbáljanak belecsempészni az adott új részbe (főleg az elsőre igaz)
Ellenpéldának ott a facry esete. Próbáltak a primal-el valami újat mutatni (az ubitól nem megszokott módon 😄) aztán a játékosok nagy része köpködött, mert hogy a farcryba mit keres mamut! 😄
Tényleg az van hogy sok embernek semmi sem jó.
szerk: A történetről meg annyit hogy melyik tr-nek volt óriási világot megrengető története? 😄
A filmnek sem volt, mégis működött szerintem. (legalábbis az uj)
Utoljára szerkesztette: Maxtreme, 2018.09.18. 13:11:12
Én sem értem, miért akarják - többnyire ideahaza - utálni ezt a játékot. Semmiben sem rosszabb, mint elődei. Lara kidolgozottsága, arcmimikái, az átvezetők és a hangzás szempontjából még előrelépés is történt. Lara karaktere is személyesebb lett, illetve jellemfejlődést is kapott, amit a korábbi írónő - Rhianna Pratchett nem igazán vállalt be.
Több a sír, a kripta és a küldetés is. Nehézségi fokozat több fronton módosítható és igen, nehéz fokozaton van 1-2 fejtörő, ami tényleg keményebb dió (és ott tényleg nem ad támpontot a játék, hogy hogyan tovább). Szóval a Rise-hoz képest is számos előrelépés történt.
De láttam valakit, aki pont a szpojlerben leírt dolgot kritizálta, hogy az nem illik Tomb Raider játékba és minek azzal foglalkozni. Szerintem inkább csak egy kedvesebb gesztus a rajongóknak, akik valóban játszottak a klasszikus részekkel és nem csak a pofájuk jár, mint idehaza néhány "kritikusnak", akiknek ezek szerint kimaradtak a klasszikus részek. Az már más kérdés, hogy ezen kritikusok java része végig sem játssza az adott játékot, 90%-k 6-7 óra játékélmény után áll neki kritizálni. Számomra ez hiteltelenség, nem is kicsit és teljesen mindegy, hogy az illető oldala/YT csatornája mennyire látogatott vagy sem.
A befejezés pedig egyenesen zseniális lett. Sajnálom, hogy vége lett ennek a trilógiának. Remélem, hogy lesz még folytatás és hogy sikerül meggyőzni Camilla Luddingtont a visszatérésre.
Oké, hogy nincs warez és oké, hogy "drágák" a 0day játékok, de akkor sem kellene ledegradálni egy játékot, főleg úgy, hogy az illető még nem is játszott vele.
Lehet kövezni! <#vigyor>#vigyor>
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2018.09.18. 12:46:37
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
Megeszem 3x is, sot tobbszor is ugyanazt az etelt, ha nem egymas utani napokon kell. Egy ido utan meg mar hianyzik az ize. es nem mast, hanem pont azt szeretnem erezni ujra, meg ujra 😊
na de nem vagyunk egyformak.
szerintem
Ami nagy meglepetés volt:
Utoljára szerkesztette: Árnyvadász, 2018.09.18. 12:15:24
A kommentem arról szól, hogy a 3-adszorra is ugyanazt helyett lehetett volna kísérletezni is...
Ez igy jo ahogy van.
Utoljára szerkesztette: alma2, 2018.09.18. 11:45:54
szerintem
Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10
Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU
Én a legeslegelső ős résszel anno játszottam, de pár óra után halálra untam magam.
Az AC emlegetése is érdekes, mert az egész "ilyen olyan szervezet" erősen AC nyúlás volt a 2. részben is.
Szóval lehetne radikálisat lépni és kockáztatni, hogy pl. nem arról szól ezek szervezetek tevékenysége, hogy több száz ember és hent, hanem pl. intirkával kap mondjuk ásatási jogot és belépést Lara, míg más nem.
Annyi ötlet lehetne, csak ahhoz agy is kéne. Egy jó "forgatókönyvhöz és történet" költsége papír és ceruza. Meg agy, képzelőerő és tehetség.
A TR mindig is a sírokról, a különbözö fejtörökröl és a különbözö ösrégi tárgyakról és misztikumról szólt. Egyébként minden játék lineáris valamilyen szinten, még a sandbox is. Van a föküldetés, ami lineáris, az, hogy a mellékküldetésekkel ide-oda szállingózol és mikor melyiket oldod meg, az nem teszi nem lineárissá a játékot, csak kicsit szabadabbá tesz.
Az esetleges többféle befejezéssel egyetértek, bár igencsak kérdéses, hogy mi lenne az alternatív befejezés. Croft beállna a Trinity-be és ö is világuralomra törne? 😄
3x eladni ugyanazt, van rá igen, miért ne. Az Assassin's Creed sorozat se változik az alapjait tekintve, csak a körítés más, mégis, amikor megjelenik az új rész, veszik, mint a cukrot. Nekem is ott figyel az AC Odyssey Ultimate Edition a Uplay-emben. 😊 Minden részt megvettem eredetiben, végig is játszottam mindet, igaz, nem 100%-ra, de azért 85-90%-ra kijött mindegyik a végére, mégse untam bele. A TR-sorozattal is ez a helyzet nálam, idötöltésre tökéletes, hozza a TR-hangulatot számomra, szerintem megérte a pénzét (SP-vel vettem).
Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10
Valóban baromi jó játék, korrekt árazással sok tartalommal.. de az csak 1 a millio játék közül. kb minden 1000 évbe születik 1 ilyen mű. Ha minden fejlesztő így gondolkozna mint a cdp megérteném a hasonlítgatást. (ami valóban jó lenne, de hát nem azokat az időket éljük..)
(Uncharted 4-ből láttam videókat, mert az Otherworld-ös széria összefoglaló videóban is volt ilyen. Ott nem csak világ végi indiai joneskodás volt.)
3-adjára zsír ugyanazt a felállást eladni - semmi közepén, sírok és egyebek - meg gyenge sztori. Ok, átlag játék. Csak akkor ne AAA ára legyen... A mérete és kinézete azzá teheti, de összeségében azért mégsem. Brutális sale-n minden DLC-vel megveszem egyszer. 18k-ért nincs az az isten. Majd úgy adok érte fullosan 5-6-ot valamikor.
A Witcher 3 GOG-on anno 40 USD volt egy rakás ingyenes DLC és artbook + OST-vel. Az kb. 10k HUF volt. Nem megjelenés után 1 évvel, hanem 1 hónnapal. És nem summer sale volt.. És nem lehet azt mondani, hogy kevés a tartalom benne. 100-200 óra erőlködés nélkül beletolható egy végigjátszásra.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.09.18. 10:34:12
Sajna sokat nem volt időm játszani, de 2 órából kb azt szűrtem le hogy semmivel nem rosszabb mint az elődök. Az meg hogy ugyanolyan? Mit szeretnétek még csinálni egy TR játékban, ismerve a reboot szériát? Nepperkedni, óvszer automatákat fosztogatni, állatokat simogatni stb? 😊
De hát ugye az sem lenne jó ha túl sok dologban különbözne az elődöktől, mert akkor meg amiatt menne a sírás.. 😊
Ami viszont teljesen jogos kérdés hogy 18k-t megér e. Ezt mindenki maga döntse el.
Amúgy meg... ezt ma találtam katt 😊
Utoljára szerkesztette: Maxtreme, 2018.09.18. 10:24:06
Discord | https://discord.gg/JnaAPcB Twitch | https://www.twitch.tv/hexariusofficial Youtube | http://www.youtube.com/c/Hexarius
1-2 videó alapján a grafika ultragáz, mintha gumi maszkok lennének az emberek arcán, ez a Lara felnő téma kb az első rész harmadára le kellett volna záruljon. A történet gyakorlatilag megint ugyan az, még a környezet is szinte.
Istenem, milyen boldog is lennék, ha a nem hivatalos demó kipróbálása után ellenállhatatlan késztetést éreznék a vételre...
http://www.freetvmaci.info/
Nekem kellene valami változás az arcon is aki sokat látott az nem ilyen babaarcú 😊
Amiközben a fél szigetet kiirtotta egyedül...
Sajnos ez nem igazán triologia csak ugyanazt adják el háromszor, nekem személy szerint az nem jön be, hogy larából nem egy okos talpraesett és ha a szükség ugy hozza eröszaktól sem visszariadó höst csináltak hanem egy tömeggyilkos rambót.
Ebböl megint reboot lesz...