11
  • Zombee
    #11
    Én tudtam a filmről, mivel nagy horrorkedvelő vagyok, de valamiért elsiklottam fölötte. De az, hogy moziba került, adott egy kis plusz löketet, hogy megnézzem, ráadásul nagy vásznon, így tulajdonképpen nem is bánom, hogy nem láttam korábban. Emlékszem, anno a Trancsírák volt még ilyen, hogy hasonló késéssel mutatták be itthon, ott mondjuk már úgy mentünk moziba, hogy láttuk. Meg most a Babadook-ot sem siették el, csak az nem érdekelt.
  • lammaer
    #10
    Szerintem jó kis nézhető film. Volt régebben az indexen egy cikk az év (216 v 2017) jtop 10 nézettségü koreai filmjeiről, és azok közt szerepelt ez is. El is kezdtem nézni a többit is (volt köztük minden, thriller, háborús, akció) és igazából mind érdekes/egyedi/szórakoztató volt.
    Szóval akoreai filmgyártás simán pariban lehet mondjuk hollywooddal, csak valamiért nem terjesztik világszinten.

    Kimondottan érdekes volt pl a koreai mentalitás ábrázolása a filmben. Mondjuk az ahogy hajlonganak egymás előtt, vagy pl az, hogy a vonaton a kalauz a hatalom, akitől a döntéseket várják és akire felnéznek első körben. Elképzeltem hogy mondjuk nálunk ha a soproni intercityn egy zombitámadás során a kalauzcsaj akarná megmondani hogy kit kell beáldozni a zombiknak.. hát szerintem őt dobnánk le elöször :)

    Huh, most nézem van már 2017-es lista link
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2018.03.10. 08:49:34
  • KoLaMan
    #9
    "...az SG-n tényleg a béka segge alatt van a cikkek színvonala..."
    Egyetértek azzal a kiegészítéssel, hogy a Mozi témájú rövid cikkek elsősorban (valami nagyon amatőr írhatja azokat) - más témákban, vagy elemző filmkritikákban vannak egészen normálisak.
  • morguldae
    #8
    Jó film volt! - de már igen rég láttam... Aki akarta az szerintem már réges rég megnézte.
  • Zombee
    #7
    Az első mondattal még nem is lenne baj, én sem gondolnám, hogy a 2004-es Holtak hajnala klasszikus, simán csak egy nagyon jó film, de mivel remake, és az eredeti megkerülhetetlen alapmű, így a klasszikus jelző kilőve. És az SG-n tényleg a béka segge alatt van a cikkek színvonala, és ez a cikk messze nem a legsilányabb.

    A folytatással aztán szépen elintézted magad.
  • molnibalage83
    #6
  • IMYke2.0.0.0
    #5
    Holtak hajnala (2004), mint "klasszikus"... hihetetlen manapság az "újságírás" minősége...

    //Szerk.: Ja, és ha esetleg a George A. Romero-féle verzióra csöpögne valaki: na, az még cikibb...
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2018.03.08. 20:53:53
  • Zombee
    #4
    Ellenben a cikk írója sorolhatna nekem pár alkotást az elcsépelt zombifilm műfajából. Olyat, amit mondjuk vetítettek moziban, vagy esetleg videón kapta fel rá a fejét a közönség. A filléres trash filmek nem játszanak, azok miatt nem lehet elcsépeltnek nevezni semmit, mivel a legtöbb emberhez el sem jutnak. Mert nekem mozis horrorból csak a milliónyi talált kamerás szellemes és megszállt házas/babás rémlik. Csak a Paranormal Activity, Annabelle és Insidious filmekből mennyi van, és volt még az It Follows, egy sereg kézikamerás, de volt webkamerás is. Zombis meg a Z világháború, meg a The Dead, utóbbi nagyobb visszhangot kapott a műfajon belül, de az is 2011-es...
    A jobb videójátékok is kimerülnek a Dead Island, Dying Light és Dead Rising játékokban. Esetleg a Resident Evil, bár az nem kimondottan zombis.
  • Zombee
    #3
    Mivel rétegfilm, így szerintem a rendes címről is tudta a potenciális nézők zöme, hogy mi ez, lévén hogy egy közel 2 éves filmről van szó. A többieket meg úgyse érdekli. Sőt még a potenciálisakat se. Kedden néztem, egyedül voltam, megkérdeztem a mozigépész srácot, hétfőn senki. Tegnapra a kettő közé tippelek.
  • hungi
    #2
    Mondjuk mert az alcím megszázszorozta azon nézők számát akik cím alapján döntenek?
  • Prof William
    #1
    Ez az alcím. :) Először azt hittem hogy az sg írója szánta poénnak a "zombi expresz" kifejezést de úgy látszik valami okos tényleg ezt az "alcímet " -ami kétszer nagyobb mint az eredeti cím- adta neki.