5
  • kvp
    #5
    Egy afrikai orszagban pedig kivezettek a keszpenzt es helyette a szemelyi igazolvany egy bankkartya is egyben es azzal lehet fizetni. Ez akar kombinalhato lenne a jogositvannyal is, tovabba ha a telefonban lenne az egesz, akkor a telefon lenne a szemelyi igazolvany is. Igy senki nem tehetne meg, hogy lemeruljon a telefonja, esetleg azt ne hordja mindig maganal. A szemelyi igazolvany alkalmazast pedig folyamatos gps pozicio es cellainfo rogzitesre is fel lehetne hasznalni, ami automatikusan bekuldene ezeket az adatokat ha a keszulek net kozelbe jut, tovabba offline tarolna is oket.

    Lehet, hogy kenyelmes lenne, de nekem azert annyira nem tetszik az otlet.

    ps: De mondok egy jobbat, a jogsi alkalmazas nezne a terkepet es a sebesseget es automatikusan kuldene a buntetocetlit ha a telefon az adott korzetben megadott maximalis sebesseget atlepi. (autopalya menten eloknek a szervizuton se szolna be, cserebe a belvarosban 120-al haladva biztos menne a buntetes) Kb. ugyanugy ahogy az okosabb gps-es navik beszolnak, hogy tul gyorsan megy az ember. Raadasul az alkalmazas kiirhatna az eppen folyamatban levo szabalysertesi eljarasokat es mutathatna a megmaradt pontokat is. Ezt hivnak mondjuk szemelyes intelligens traffipax-nak. :-)
  • CairoJack
    #4
    Pont le... Koszovót, de ezt simán használnám. Nagy nyűgtől kímélne meg egy ilyen, egy digitális forgalmi, és egy digitális BKV bérlet.
  • lerboy
    #3
    Koszovóval nem az a baj, hogy kicsi, hanem hogy ez a mesterségesen létrehozott ország teljesen életképtelen és az ott élő emberek gyakorlatilag a tökéletes nyomorban élnek. Rohadtul nem az foglalkoztatja őket, hogy a jogsijuk digitális-e vagy sem.
  • Cat #2
    Szerintem pont az ilyen kis helyek tudnak digitalizációban nagyon előrerohanni, hatalmas versenyelőnyük van ebben. Lásd például Szlovénia vagy Észtország. Kevés lakos, relatíve egyszerű bármit bevezetni, ráadásul a fejletlenség miatt csomó fejlődési lépcsőt át lehet ugrani.
  • lerboy
    #1
    Koszovónak úgy kellett ez, mint egy falat kenyér. Az ott élő embereknek ez hiányzott már csak a tökéletes boldogsághoz.