181
Scum
 • TomStorm
  #181
  Aki le akarja darálni Tutorialt még az elején az kezdjen egy balta craft-al és 2db szög kereséssel(zombik dobnak vagy keresni kell) és ezután kezdje el.Ad rá 100TP-t,megéri
 • TomStorm
  #180
  Jött új Patch.
  Motorok bennt vannak.Kapott egy teljesen új Metabolism rendszert,Stat-ok megváltoztak oszthatók.
  Szervereket egy időzónára tették mind.
  Graf.tuningot megint kapott.Szerintem nagyon szép már a játék ill.optimalizálták is természetesen.
  Bekerült a "korosodás"(választható) 30 éves kortól kezdi már nem választható életkor.

  Kaja-vízszükséglet arányosan csökken.
  Új sérülés animáció.
  Ezek amiket észrevettem,nagyon tetszik!

 • Why
  #179
  Oké! Ránézek,mert nagyon gyanús nekem hogy full egyedül játszok,ami pedig unalmas igy. Ha átmegyek egy másik szerverre akkor viszek magammal mindent amit eddig megszereztem? Gear,quad motor,fegyverek?
 • Metalmilitiakid
  #178
  Nem játszom már jó ideje vele, de a steam szerint kb 3700 játékos van, keress rá a szerveredre, hogy mennyi a játékos. Lehet hogy full egyedül vagy, vagy csak pár ember játszik pont más időkben mint te.
 • Why
  #177
  Az úgy REAL, hogy három napja játszom 10 óra van benne és fullos armoryban rengeteg fegyóval sétálgatok bekapcsolt rádióval a repülőtéren és nincs egy játékos sem? Vagy szerver kérdése.
 • Why
  #176
  Sziasztok! Eddig csak néztem Eroktic gameplay videóit,de most meg is vettem a Scum,DayZ,Miscreated survival túlélő játékokat és nem tudom ki hogy van vele,de eddig nekem a SCUM jött be a legjobban ezek közül. 2 óra alatt találtam body armort,shotgunt, egy rifle weapont körülbelül 100 töltényt bele és minden más vizállóruhákat is. Játékossal nem találkoztam még. Egyébbként TI hogy látjátok ezt? Játszanak még ezzel a játékkal?
 • Norbertboy
  #175
 • Norbertboy
  #174
  Sziasztok!

  Csaptársakat keresünk, légy csapatjátékos és rendelkezz némi szabadidővel! (pvp szerveren játszunk)

  25 év feletti fiúk esetleg lányok jelentkezését várjuk. Jelige: csapatjáték

  :)
 • Norbertboy
  #173
  Szia

  Nekem a Dayz nincs meg, de a Scum nagyon tetszik. Társaságban jobb a játék mint egyedül.
 • Joob81
  #172
  Sziasztok!

  Scum vásárlás előtt állok. Érdemes megvenni vagy inkább fektessek a DayZ-be?
 • Hexex86 #171
  Sziasztok. Ránéztem erre a kis játékra. Inkább amolyan Rp pve szervert szeretnék kialakítani. Szóval, ha valaki találkozik a másikkal inkább megdumálják a dolgot mint egyből ledarálni.
  Szerver keresőbe beírod:Hexarius (Magyar)

  Utoljára szerkesztette: Hexex86, 2019.04.11. 16:04:17
 • TomStorm
  #170
  Single Player-t szerver wipe ugye nem érinti?
  Ha ott kezdek akkor mindig megmarad minden?
 • nordan
  #169
  ebbű baj lesz more, jönnek a jogvédők


  Utoljára szerkesztette: nordan, 2018.12.11. 16:15:00
 • Metalmilitiakid
  #168
  Jó lenne ha lassan lehetne bázist építeni a játékban. Akkor lenne igazán értelme csak az egésznek. Tetszenek nagyon a mechanikák a játékban, de jelenleg csak spawn olsz, lootolsz, ölsz és meghalsz/kilépsz és ennyi. Kell a játéknak vmi endgame cél, hogy megtartsa a figyelmet. Amint lenne építés egyből épülne egy valós community is a játék mellé. Minden szervernek meglenne a saját játékos bázisa, megjelennének a "klánok" onnantól lenne buli az egész.
 • TomStorm
  #167
  Igen!Pár napja.Én is most tudtam csak meg.
  Egész jó lehet,töltöm is
  Patch Notes 0.1.21.10623 [Dec 07, 2018]

  Van már jármű is!:)
  Utoljára szerkesztette: TomStorm, 2018.12.11. 00:12:44
 • nortsen
  #166
  Valami nagyobb update-ről lehet hallani?
 • Normen76
  #165
  Mostanában elég sokat eventezek, szerencsére megjött a kedve a játékosoknak, még úgy is, hogy gyakorlatilag semmit nem kapunk cserébe. Azt azonban egyáltalán nem értem, mi alapján számolja ki a ranglistát a játék. Az alábbi listán szeruntetek mitől lettem ötödik ? Az én számításom szerint első kellett volna legyek :)
  Tegnap nagyon durva csiterrel találkoztunk egyébként :(. Békésen kocogok az erdőben, hirtelen nyisz-nyasz ,mintha késsel vágnának és halál. Éledek vagy 3 zónával arrébb, 10 másodperc leöl ugyanaz a player, éledek ismét, megöl megint ugyanaz. Rá fél percre megöli a barátnőm kariját is, aztán végig ment a szerveren a tag. Kb mindenkit legyilkolt, le is lépett a legtöbb játékos, hogy csiter szerver :( Sajnálatos nagyon, mert nagyon stabil és jó szerver volt, messze a legjobb amin játszottam. Ok.... minden játékban vannak csiterek, de hogy a rendszer egy ennyire szélsőséges csitet sem vesz észre.... kb. a manus mindenkihez odateleportált láthatatlanul és leölte a játékosokat egymás után. Mit szűr ki ha ezt sem ?
 • Normen76
  #164
  Boot Camp-be ma toltam egy 1v5 csatát, először ketten jöttek rám egy irányból shotival és AK-val, rá 1 perre hárman két bejáraton :). NEm vagyok egy nagy lövész, ráadásul a robot meg is tépázott előtte így 40% körül volt a HP-m. Valahogy Megúsztam. Végig ordibáltak egymásnak merre vagyok stb :). Volt izgalom. Egy Német szeron volt, (SCUM Server Official #1 - GERMANY). Egész nap szinte fullosan be van lakva, de mégis nagyon stabilnak tűnik, már az inventoriba pakoláskor is érezni hogy minden jó sebességgel fut, minden játékos mozgását szépen láttam, adta a találatokat is.  Az egyik szerón kísérletezgetek a ládákkal. Nem tudom mennyi idő lehet, de ha nem mentem felé sokáig, elkezdett lebomlani. A tartóssága lement 30%-ra. Tettem mellé egy másikat, abba átpakoltam, de azóta egyik sem kopik tovább :D. Szal nem értem a ládás dolgot még most sem :)
  Utoljára szerkesztette: Normen76, 2018.09.18. 12:18:00
 • Rocco27
  #163
  Privát szerveren toljuk, a ládák nem tűnnek el, igaz közel van a Shelterhez. Nem tudom számít e.
  Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2018.09.17. 21:12:42
 • Normen76
  #162
  Ládákkal kapcsolatban nem tud valaki infót. Shelter közelében kell-e lennie, mennyi ideig marad ott ha letettem stb ?
 • Normen76
  #161
  kíváncsi vagyok mikor jön az első jelentősebb update, eddig csak apró foltozgatások voltak. Leginkább az érdekel, mennyire sikerül beleoltani az esetleges újításokat, fejlesztéseket. Értem ezt úgy, hogy lesz-e vajon ami elromlik, és ami bekerül :) Mint lenni szokott sok játéknál. Egyébként mi továbbra is nagy lendülettel játsszuk. Építettünk kis tábort, ládát a holmiknak. Egyébként ha valaki el akarja rejteni a holmiját, ajánlom hogy víz alá tegye a ládát. HA odahordod a deszkákat stb. ahol a ládát szeretnéd, simán beteszi a víz alá. Teljesen el lehet rejteni, kinyitni sem lehet ha arra nézel, de ha megnyitod a láda közelében az inventorit, akkor lehet bele pakolni. Másképp észre sem lehet venni ha jól sikerül elhelyezni. A Sheltert érdemes 50-100 méterre vagy messzebb tenni, ha van a ládában cucc és meghalsz úgy hogy esély sincs visszaszerezni a cuccod, éledhetsz a Shelternél a láda közelében és máris van lőszer, fegyver ami kell, persze csak ha pakoltál magadnak tartalékot. Elég sok holmi belefér a ládába, de lehet akár kettő is, egyik a fegyvereknek, lőszernek, másik az egyébnek. A létszám most úgy 20 000 + online-nél tart tartósan. Meglátjuk mennyire apad tovább. HA 10 000+ megmaradna átlagban esténként a játék már akkor is életképes lesz bőven hosszútávon is.

  Már jócskán beletettem 70 óra körül, és még mindig lenyűgöz a terep részletessége a táj szépsége. VAlami eszméletlen jó munkát végeztek ezen a téren. Kiválló munka volt.
 • Normen76
  #160
  Egyenlőre jól tartja magát, egész hétvégén este felé 40 000 + :)
 • Rony94
  #159
  Ez a játékok 60-70%-nál megtörténik. Nyugi, ha ügyesek a fejlesztők és faszántosan kikalapálják a játékot 2019-ben, nagy és népszerű játék lehet belőle. :)

  Rainbow Six Siege se indult olyan jól és mára hogy kinőtte magát. (tudom, nem a legjobb példa, mert az tripla AAA-s termék)

  De akkor ott van a Red Orchestra 2. Az se mai csirke már és még mindig van egy 500-1000 fős közössége akik folyamatosan játszanak vele. Az európai szerverek mindig teli szoktak lenni este tájékán. Nem muszáj hogy egy játék rohadt népszerű legyen, 1000-2000 fő teljesen egészséges tud még lenni.
  Utoljára szerkesztette: Rony94, 2018.09.08. 17:50:55
 • Normen76
  #158
  Sajnos nagyjából bekövetkezett amitől tartottam. A kezdeti népszerűség után volt hogy közel 70 000 online játékos volt. Most szédületes tempóban zuhan, csúcsidőben alig 20K :(. Abban bízok, hogy a nem várt pénzmag amivel a játékosok kitömték 2-3 nap alatt a fejlesztőket, ad némi löketet a dolognak, és oda teszik magukat.
 • TomStorm
  #157
  Ja nekem is vége a karakteremnek.53 órát tettem a játékba.Majd ha végleges lesz a game folytatom:)
 • Normen76
  #156
  Nálam úgy volt, hogy az istennek sem engedett be a kezdő képernyőn karimmal a szerverre, ledobált egyfolytában. Aztán rákerestem a listán a szerverre, és amikor csatlakoztam már csak új karakterrel engedett. Elvileg a single mentések miatt volt wipe ha jól olvastam, de mi uyga multiban toljuk, szal valamit elérthettem, de volt valóban.
 • drop
  #155
  mi most saját szerveren vagyunk de nagyon jó együtt menni felfedezni a bázisokat meg zombikat ölni
 • kraven54
  #154
  igen server wipe volt
 • nordan
  #153
  nektek is töröltek karikat? három karim volt 3 különböző offical szerveren,de tegnap néztem és csak egy maradt meg.......mikor ráklikkeltem a szerverre még mutatta a karim a keződképernyőn full cuccban majd mikor indítottam a szervert a karigenerálóra rakott egyből......
 • Normen76
  #152
  Ez is elég jó cucc, gondolom szépen fogják fejlesztgetni majd a jövőben.

  Hihetetlen amúgy milyen dolgok tudnak megtörténni. Előző nap kiloggoltam egy bunkerben, kacskaringós járatok végén egy budiban, egy "box" ajtaja mögött, a csészén ácsorogva (Tudjátok.. :) "Az egész világ egy nagy vécécsésze". Szal másnap beloggolok, és amint betölt a képernyű már jön is egy muksó a sloziba és éppen az én ajtóm előtt áll meg AK val, az ajtóra célozva. Kilátszott a fejem búbja, nyilván tudta hogy itt vagyok. De mi esély van arra, hogy az egész hatalmas bunbkerban, pont a budiban van amikor beloggolok, ahol semmi loot nincs kb. Volt egy Shotim, azon vacilláltam én nyissam az ajtót vagy megvárjam míg ő. Végül nyitottam én, egyszerre kezdtünk el tüzelni, ő AK val tolta a sorozatot én Shotival lőttem és 50% HP val én maradtam talpon :). Riot mellény és sisak volt rajtam, rajta meg az a mellény amibe van 8 slot pakolni való hely. Jobban jártam a Riot-al :). Elég jó lootja volt. Aztán elindultam kifelé, hallom lövöldöz a robot valakire, a kijárat előtt bevártam az új tagot. Az a durva h lándzsával jött, de jól fejbevert vagy 3-4 szer mire kilőttem a cipőjéből, belelőttem vagy 4-5 shoti lőszert. Jól mozgott alig találtam el, közben a fejem püfölte a lándzsával. Ezúttal is jól látható volt eltűnés és teleportálás nélkül a palyer, szal ez a szerver egész jó tényleg. A sztorihoz hozzátartozik, hogy kifelé menet agyig pakolva lőszerrel, fegyverrel, cuccal, gyógyszerrel, kajával... Mondom, no a robot háttal van simán kiszaladok a kerítésen túl... hát nem :) Leradírozott és újra gatyában éledtem a térkép másik sarkában :D. Sajnos nem volt csak 45 pontom, így nem tudtam az adott zónában éledni :). Valahogy mintha jobban céloznának a robotok az elmúlt 2 napban.
  Utoljára szerkesztette: Normen76, 2018.09.07. 09:24:11
 • drop
  #151
  ez használom én
 • nortsen
  #150
  Szinte tuti így lesz.

  Map eredeti reddites linke (jobban zoomolható):

  SCUM map
  Utoljára szerkesztette: nortsen, 2018.09.06. 21:00:59
 • Rony94
  #149
  Remélem a járművekhez majd kell benzin is. Nem szeretném ha mindenki fejvesztve autókázna.
 • Normen76
  #148
  Kb 25-30 szerveren játszottam az elmúlt időszakban, jelenleg az EU-s official # 6 szeron tolom, és messze a legstabilabb multira. Toltam egy lándzsaharcot két másik playerrel beloggolásom utáni pár percben, és egész jól lehetett mozogni. Először nekem jött az egyikük kőlándzsával, nekem fémhegyű volt :), elég szépen meggyapáltam, közben jött a társa és hárman keringőztünk, hajszálon levágtam őket, végül lenyomtak, de az eddigi tapasztalataimhoz mérten jól működött a PVP. Élveztem nagyon :) Már simán keresgélés, futás közben is érezhetően jobban futott a játék, mint a többin, remélem nem pillanatnyi volt a dolog és ha ma visszatérek, akkor is marad a kedvezőbb állapot. Persze ez sem volt tökéletes, de messze a legjobb amit láttam 30+ óra játék után. Szal elképzelhető hogy a sok száz szerver között akad 1-2 ami kicsit stabilabb mint a többi. A Térkép nagyon jó, kösz ezúton is. Bár használtam hasonlót a STEAM-en van pár változat, de ez tetszik a legjobban eddig.
  Utoljára szerkesztette: Normen76, 2018.09.06. 16:43:13
 • nortsen
  #147
  A térképnek örülök, bár nem játszottam csak kb összesen 2 órát, de volt így is meglepetés, hogy egy-egy látszólag unalmas helyen pl bunker volt, sok loottal.
  Mondjuk ha lesz autó (bár nem tudni mennyi, és hogyan lesz szétosztva), akkor azért begyorsul egy kicsit a játék / felfedezés.
  Nekem a célok meghatározása, létrehozása döntő lehet, mert egyelőre számomra elég unalmas. Ettől függetlenül van benne potenciál.


  Utoljára szerkesztette: nortsen, 2018.09.06. 15:37:13
 • Userx2
  #146
  Valóban jó a térkép. Már én is ezt használom.
  Rengetegszer újra spawnoltam magam singlében a reptérre, bár nem néztem át az égeszet; az M1 rifle nem került hozzám sose, csak a tár meg a lőszere. Meghaltam és a reptér alatti zöld pöttyel jelölt táborban megkaptam tárral lőszerrel. Lehet, hogy helyspecifikus lesz egy egy fegyver lelőhelye? Vagy csak véletlenül adta így?
  Láttam streamben, hogy milyen állapotok vannak pvp-ben. Egyjátékos módban tök jól működik a harc a zombikkal. Éhségérzet mérő bugos, de nem hal éhen a karakter szóval mindegy. Factoryt kell majd felderíteni. Az a következő kihívás. Tetszik, hogy nem csak úgy besétálunk bárhova. A single mód alapján, ez egy nagyon jó játék lett és lesz, ha megoldják a multis problémákat.
 • nortsen
  #145
  Biztosan bőven felderítés alatt áll még, de már ez is segít a barangolásban.

  Utoljára szerkesztette: nortsen, 2018.09.06. 10:46:24
 • kraven54
  #144
  Elolvastam hát amugy tiszta Hunger Games a story
 • Normen76
  #143
  Semmi nincs a reptéren amit máshol ne lehetne megszerezni. Bunkerekben, kisebb katonai bázisokon, sőt az erdőben barangolva találtam már sima katonai sátrakat extra loottal. Nem lesz ezzel gond szerintem, főleg hogy meglehetősen véges az egyszerre játszhatók száma a térképen. Gondoljunk bele, PUBG-ben 8x8 km-es térképen 100 player alig találja egymást, ha nem szűkülne a kör, időtlen időkig keresnék a másikat. Ez a térkép területileg 2,2 szer nagyobb mint a PUBG térképe és max 64 player lehet rajta egyszerre. Nem hiszem hogy aggódni kell majd amiatt, hogy nem lehet jó lootot összeszedni :). Van élet a reptéren túl is. Messze van ez a játék még attól, hogy igazi PVP menjen teszem azt klánok közt a szervereken.. addig alszunk még párat. És sajnos az sem borítékolható még, hogy hosszú távon lesz elég játékosbázis. Ezt csak az idő fogja kideríteni.
  Utoljára szerkesztette: Normen76, 2018.09.04. 21:27:01
 • nordan
  #142
  bár fasza lesz mikor kisajátítják majd a reptéren a hangárokat :S