200
Scum
  • lovejigsaw
    #200
    Sanyi, amikor elkészül :)
  • JonasSandor
    #199
    0.936-nál járnak. Mikor lehet teljes verziós?
  • 6600GT
    #198
    köszönöm már akkor olvastam mielőtt eltünk volna..
  • Norbertboy
    #197
    Most meg látom, ilyen egy ratyi fórumot
  • Norbertboy
    #193
    Szia!

    Tiszta szar a sg. Nem látom a hozzászólásom. :(

    Lényeg, hogy megéri a játék. Hosszan már nem merem kifejteni. :(
  • Norbertboy
    #195
    Jah és a vadászat elég trükkösen van megoldva, jobb lesz keresel videó róla, mert szerintem ember fia magától rá nem jönne hogy működik.:)
    Viszont ez maga az egész játékra igaz még egy tatyót is körülményes elkészíteni. Kicsit néha túllőttek a realizmus határán.
  • Norbertboy
    #194
    Szia

    Szerintem igen, egyedül is játszhatsz vagy barátokkal. Rengeteg egyéni beállítással rendelkező szerver van.
    Kicsit összetett a karakter életben tartása, de ezt gondolom láttad. Szóval nem csak egy egyszerű lövöldözős játék.
    Én a játék elejét élvezem a legjobban mikor nincs semmid és akkár egy kis élelemnek is tudsz örülni, persze ez sokban számít a szerver beállításokon.
    Jó a főzési rendszer, elég hangulatos és ha akarod pecezással is el lehet ütni az időt.

    Én egy német szerveren játszom, ott nem lehet autó, motort, repülőt találni csak venni. Ez kicsit érdekesebbé teszi a dolgokat. És sokat kell lootolni és a kereskedőkhöz járni és eladni a cuccost.

    Nem sokára kijön az 1.0 akkor gondolom a játék is drágább lesz. És akkor modolható lesz, na az még egy nagy lökést ad majd a játéknak.

  • 6600GT
    #193
    Sziasztok,érdemes megvásárolni ? The day beforet akartam de nagyon lehúzták,most ezzel a játékkal szemezek..
  • JonasSandor
    #192
    Nemsoká kiléphet a bétából. Ideje volt már. Kész csoda.
  • Norbertboy
    #191
    Tippek egy percben magyarul


    Utoljára szerkesztette: Norbertboy, 2022.12.27. 19:58:32
  • Ajani127825
    #190
    Sziasztok!
    A kereskedéssel van némi bajom. Nem tudok eladni. Hiába kattintok a sell feliratra, vagy a depot-ra nem engedi átrakni azt amit el akarok adni. Több kereskedőnél is hiába próbálkoztam. Hálás lennék ha valaki leírná ennek a folyamatát. De megteszi egy ilyen video is, bár én nem találtam. Köszönöm.
  • Mályki86
    #189
    Sziasztok! Van bárkinek tapasztalata olyannal, hogy az EAC ok nélkül kibannolja az összes (AZ ÖSSZES) szerverről? Pár napja haver bérelt egy szervert, hogy majd azon eljátszogatunk, esetleg a haverikörből is hátha kedvet kapnak hozzá néhányan. Ezért néhány napja csak azon ügyködtünk, hogy beállítsuk a szervert a mi ízlésünkhöz mérten. Néha lekértem egy-egy járművet, meg fegyvert, hogy a tesztelés könnyebben menjen. Természetesen mindketten hozzá vagyunk adva adminnak a szerveren (különben nem is tudtunk volna addolni dolgokat). Tegnap este még próbálgattunk néhány dolgot, és minden szépen működött. Ma délután indítom a steamet, és az az üzenet várt, hogy ki lettem tiltva a rákba. Néztem, a steam support nem foglalkozik vele, mert az EAC bannolt. Írtam ticketet az EAC oldalán, hogy ez biztos csak valami félreértés, és vonják vissza. Ott azt olvastam, hogy 3-14 napig is eltarthat, mire egyáltalán elolvassák. Néztem a Scum hivatalos discordját is, de ott sem találtam olyan topikot, ahol ezzel foglalkoznának. Így most cseszhetjük, mert én nem tudok szerverre fel lépni, ezzel havernak is elment a kedve a játéktól. Ha esetleg bárkinek van bármi ötlete, hogy mit lehetne még tenni az unban ügyében, azt szívesen olvasnám, és meg köszönném.
  • nazzario
    #188
    Sziasztok!Egyelore csak 10 slotos pve szerver indult! elerhetosege itt > Pve hunland neven ,IP 176.57.160.113:28002.Egymas segitese,jatekos altal rakott zar nem torheto,kulkturalt jatek,zombi kb 3x os,loot 3x,mechek vannak...jo szorakozast
  • nazzario
    #187
    Hello!Magyar pve szervert keresek.Aki tud ilyet az ne tartsa magaban.koszonom
  • tomy88trance
    #186
    Köszi! Hát én singlebe tolom, ott van valami beállítási lehetőség? Múltkor találtam egy taligát elég jó cucc csak lassú :D Nekem a screwdriver 1 db szokott lenni , ami pakkba van az gémkapocs nem? Meg volt hogy csak 1-1 db cucc volt benne/ szekrény
  • ToMy_
    #185
    Igen, screwdriver angolul, 14 vagy 30 db-os (ha jól emlékszem) szettekben van. Az, hogy airdrop robban vagy sem, szerintem szerverbeállítás is lehet, ahogy emellett még sok minden más is.
    Ha nincs nagy tárolókapacitásod (nagy hátizsák vagy jármű) akkor szerintem nem igazán éri meg, de ez ugye attól függ, mit találsz benne.
  • tomy88trance
    #184
    Köszi, lehet akkor véletlenül volt nálam csavarhúzó , az a screwdriver vagy mi angolul? Airdrop simán ment mármint elsőre mikor sikerült lockpickkelnem. Viszont azt még mindig nem értem hogy másnál hogy nem robban fel? Ez valami új feature ami nem rég jött be és azért nem láthattam magyar gameplayekbe? Am szóval úgy ámblokk nem érdemes még alacsony szinten foglalkozni az airdroppal?
  • ToMy_
    #183
    Lockpickhez mellé kell csavarhúzó is, plusz nem árt, ha a tolvaj skilled basic fölött van. Airdrop-ot magas skill és 15-20 db csavarhúzó nélkül ne erőltesd, nem lesz sikerélményed.
    A rendőrségeken vannak zárt szekrények, azokon tudsz gyakorolni.
  • tomy88trance
    #182
    Sziasztok! Van pár gondom a játékkal. Az egyik, hogy amikor airdrop van, nem tudom kifosztani az egész dropot mert lejár az idő, hiába futok el meghalok.Illetve észrevettem, hogy picklock-al fel lehet néha törni a szekrényekez a dropban (1x engedte legalábbis). Aztán a másik hogy hiába van nálam sokszor picklock és találok egy szekrényt pl a rendőrségen nem engedi feltörni, meg se jelenik az opció rá. Valaki tud ezekben segíteni?
  • TomStorm
    #181
    Aki le akarja darálni Tutorialt még az elején az kezdjen egy balta craft-al és 2db szög kereséssel(zombik dobnak vagy keresni kell) és ezután kezdje el.Ad rá 100TP-t,megéri
  • TomStorm
    #180
    Jött új Patch.
    Motorok bennt vannak.Kapott egy teljesen új Metabolism rendszert,Stat-ok megváltoztak oszthatók.
    Szervereket egy időzónára tették mind.
    Graf.tuningot megint kapott.Szerintem nagyon szép már a játék ill.optimalizálták is természetesen.
    Bekerült a "korosodás"(választható) 30 éves kortól kezdi már nem választható életkor.

    Kaja-vízszükséglet arányosan csökken.
    Új sérülés animáció.
    Ezek amiket észrevettem,nagyon tetszik!

  • Why
    #179
    Oké! Ránézek,mert nagyon gyanús nekem hogy full egyedül játszok,ami pedig unalmas igy. Ha átmegyek egy másik szerverre akkor viszek magammal mindent amit eddig megszereztem? Gear,quad motor,fegyverek?
  • Metalmilitiakid
    #178
    Nem játszom már jó ideje vele, de a steam szerint kb 3700 játékos van, keress rá a szerveredre, hogy mennyi a játékos. Lehet hogy full egyedül vagy, vagy csak pár ember játszik pont más időkben mint te.
  • Why
    #177
    Az úgy REAL, hogy három napja játszom 10 óra van benne és fullos armoryban rengeteg fegyóval sétálgatok bekapcsolt rádióval a repülőtéren és nincs egy játékos sem? Vagy szerver kérdése.
  • Why
    #176
    Sziasztok! Eddig csak néztem Eroktic gameplay videóit,de most meg is vettem a Scum,DayZ,Miscreated survival túlélő játékokat és nem tudom ki hogy van vele,de eddig nekem a SCUM jött be a legjobban ezek közül. 2 óra alatt találtam body armort,shotgunt, egy rifle weapont körülbelül 100 töltényt bele és minden más vizállóruhákat is. Játékossal nem találkoztam még. Egyébbként TI hogy látjátok ezt? Játszanak még ezzel a játékkal?
  • Norbertboy
    #175
  • Norbertboy
    #174
    Sziasztok!

    Csaptársakat keresünk, légy csapatjátékos és rendelkezz némi szabadidővel! (pvp szerveren játszunk)

    25 év feletti fiúk esetleg lányok jelentkezését várjuk. Jelige: csapatjáték

    :)
  • Norbertboy
    #173
    Szia

    Nekem a Dayz nincs meg, de a Scum nagyon tetszik. Társaságban jobb a játék mint egyedül.
  • Joob81
    #172
    Sziasztok!

    Scum vásárlás előtt állok. Érdemes megvenni vagy inkább fektessek a DayZ-be?
  • Hexex86 #171
    Sziasztok. Ránéztem erre a kis játékra. Inkább amolyan Rp pve szervert szeretnék kialakítani. Szóval, ha valaki találkozik a másikkal inkább megdumálják a dolgot mint egyből ledarálni.
    Szerver keresőbe beírod:Hexarius (Magyar)

    Utoljára szerkesztette: Hexex86, 2019.04.11. 16:04:17
  • TomStorm
    #170
    Single Player-t szerver wipe ugye nem érinti?
    Ha ott kezdek akkor mindig megmarad minden?
  • nordan
    #169
    ebbű baj lesz more, jönnek a jogvédők


    Utoljára szerkesztette: nordan, 2018.12.11. 16:15:00
  • Metalmilitiakid
    #168
    Jó lenne ha lassan lehetne bázist építeni a játékban. Akkor lenne igazán értelme csak az egésznek. Tetszenek nagyon a mechanikák a játékban, de jelenleg csak spawn olsz, lootolsz, ölsz és meghalsz/kilépsz és ennyi. Kell a játéknak vmi endgame cél, hogy megtartsa a figyelmet. Amint lenne építés egyből épülne egy valós community is a játék mellé. Minden szervernek meglenne a saját játékos bázisa, megjelennének a "klánok" onnantól lenne buli az egész.
  • TomStorm
    #167
    Igen!Pár napja.Én is most tudtam csak meg.
    Egész jó lehet,töltöm is
    Patch Notes 0.1.21.10623 [Dec 07, 2018]

    Van már jármű is!:)
    Utoljára szerkesztette: TomStorm, 2018.12.11. 00:12:44
  • nortsen
    #166
    Valami nagyobb update-ről lehet hallani?
  • Normen76
    #165
    Mostanában elég sokat eventezek, szerencsére megjött a kedve a játékosoknak, még úgy is, hogy gyakorlatilag semmit nem kapunk cserébe. Azt azonban egyáltalán nem értem, mi alapján számolja ki a ranglistát a játék. Az alábbi listán szeruntetek mitől lettem ötödik ? Az én számításom szerint első kellett volna legyek :)




    Tegnap nagyon durva csiterrel találkoztunk egyébként :(. Békésen kocogok az erdőben, hirtelen nyisz-nyasz ,mintha késsel vágnának és halál. Éledek vagy 3 zónával arrébb, 10 másodperc leöl ugyanaz a player, éledek ismét, megöl megint ugyanaz. Rá fél percre megöli a barátnőm kariját is, aztán végig ment a szerveren a tag. Kb mindenkit legyilkolt, le is lépett a legtöbb játékos, hogy csiter szerver :( Sajnálatos nagyon, mert nagyon stabil és jó szerver volt, messze a legjobb amin játszottam. Ok.... minden játékban vannak csiterek, de hogy a rendszer egy ennyire szélsőséges csitet sem vesz észre.... kb. a manus mindenkihez odateleportált láthatatlanul és leölte a játékosokat egymás után. Mit szűr ki ha ezt sem ?
  • Normen76
    #164
    Boot Camp-be ma toltam egy 1v5 csatát, először ketten jöttek rám egy irányból shotival és AK-val, rá 1 perre hárman két bejáraton :). NEm vagyok egy nagy lövész, ráadásul a robot meg is tépázott előtte így 40% körül volt a HP-m. Valahogy Megúsztam. Végig ordibáltak egymásnak merre vagyok stb :). Volt izgalom. Egy Német szeron volt, (SCUM Server Official #1 - GERMANY). Egész nap szinte fullosan be van lakva, de mégis nagyon stabilnak tűnik, már az inventoriba pakoláskor is érezni hogy minden jó sebességgel fut, minden játékos mozgását szépen láttam, adta a találatokat is.



    Az egyik szerón kísérletezgetek a ládákkal. Nem tudom mennyi idő lehet, de ha nem mentem felé sokáig, elkezdett lebomlani. A tartóssága lement 30%-ra. Tettem mellé egy másikat, abba átpakoltam, de azóta egyik sem kopik tovább :D. Szal nem értem a ládás dolgot még most sem :)
    Utoljára szerkesztette: Normen76, 2018.09.18. 12:18:00
  • Rocco27
    #163
    Privát szerveren toljuk, a ládák nem tűnnek el, igaz közel van a Shelterhez. Nem tudom számít e.
    Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2018.09.17. 21:12:42
  • Normen76
    #162
    Ládákkal kapcsolatban nem tud valaki infót. Shelter közelében kell-e lennie, mennyi ideig marad ott ha letettem stb ?
  • Normen76
    #161
    kíváncsi vagyok mikor jön az első jelentősebb update, eddig csak apró foltozgatások voltak. Leginkább az érdekel, mennyire sikerül beleoltani az esetleges újításokat, fejlesztéseket. Értem ezt úgy, hogy lesz-e vajon ami elromlik, és ami bekerül :) Mint lenni szokott sok játéknál. Egyébként mi továbbra is nagy lendülettel játsszuk. Építettünk kis tábort, ládát a holmiknak. Egyébként ha valaki el akarja rejteni a holmiját, ajánlom hogy víz alá tegye a ládát. HA odahordod a deszkákat stb. ahol a ládát szeretnéd, simán beteszi a víz alá. Teljesen el lehet rejteni, kinyitni sem lehet ha arra nézel, de ha megnyitod a láda közelében az inventorit, akkor lehet bele pakolni. Másképp észre sem lehet venni ha jól sikerül elhelyezni. A Sheltert érdemes 50-100 méterre vagy messzebb tenni, ha van a ládában cucc és meghalsz úgy hogy esély sincs visszaszerezni a cuccod, éledhetsz a Shelternél a láda közelében és máris van lőszer, fegyver ami kell, persze csak ha pakoltál magadnak tartalékot. Elég sok holmi belefér a ládába, de lehet akár kettő is, egyik a fegyvereknek, lőszernek, másik az egyébnek. A létszám most úgy 20 000 + online-nél tart tartósan. Meglátjuk mennyire apad tovább. HA 10 000+ megmaradna átlagban esténként a játék már akkor is életképes lesz bőven hosszútávon is.

    Már jócskán beletettem 70 óra körül, és még mindig lenyűgöz a terep részletessége a táj szépsége. VAlami eszméletlen jó munkát végeztek ezen a téren. Kiválló munka volt.