15
-
dyra #15 de abból mi következik? -
#14 Nem azt mondtam, hogy 30 és afölött nincs függő, csak annyit, hogy ők egyszer voltak "nem-függők" is... -
dyra #13 a felnőtteket éppen úgy beszívja mint a gyerekeket. Nem kor függő. Mennyi anyuka osztogat olyanokat, hogy Pistike ma három éves 10 napos és három órás és már el sem hiszi stb.. 30+ fölött is baromi sok a függő (őszintén beismerem nekem is elvonási tüneteim lennének net nélkül, ráadásnak új melót is kéne keresnem). Napi 8 - 14 órákat rohadunk gépek előtt. Megváltozott a világ.
Utoljára szerkesztette: dyra, 2018.02.08. 15:37:31 -
#12 Jajj, ezt úgy írják le, mintha valami disztopisztikus jövőben járnánk, ahol még nem hallottak olyanról, hogy valaki nem állandóan az okoskütyüjén lóg.
Azért még messze nem haltak ki azok a generációk, akik tudják, hogy milyen az élet állandó online jelenlét nélkül. Pl. a 30+-os korosztály is még ilyen. Ők arra is emlékezhetnek, amikor még tárcsás vezetékes telefon sem volt annyira megszokott, nemhogy a mobiltelefon, és nemhogy okostelefon. (Persze ez valszeg a keleti tömbre halmozottan igaz, az amcsiknál azért nem volt ritka a "mobilteló", ami akkor még kocsiba szerelt volt. És mindenhol volt vezetékes telefon.)
Mindkettőnek van előnye is, hátránya is, mindkettőnek megvan a helye. Attól, hogy az emberek többsége nem gyakorolja előbbit (tehát hogy nem lóg állandóan a "virtuális térben"), attól még más szokta. Többek között én is, és főleg hétvégén, szabadságon, vagy nyáron, de akkor hetekig. Nem csak Whatsappot nem használok, hanem semmit sem. (Mondjuk WhatsAppot még soha nem használtam. :D Inkább Hangouts megy családi/baráti körben, és tágabb körben Viber.) -
#11 És sok barátod van az eredeti ICQ-n?
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2018.02.07. 19:23:54 -
dyra #10 Ezért mondom nem érted őket. Mert elképzelni sem tudod miért nyomkodják. Nekik ez egy nagyon fontos információs csatorna, haverok, csajok mindenki rajta van. Nem a 10 éves kölykök majd 13 - 14 -től felfelé. Ha a haverjaim jó része ezeken lenne és ott mennének az infók én is regelnék rá. -
#9 Nekem van olyan ismerősöm, akinek még mobiltelefonja sincs, mégis mindent tud, minden programon ott van, mindenkit ismer. Jó, ő a környék postása, de akkor is. :)
WhatsApp-ot én se használok, egy elég, és akkor inkább a Facebook meg a Messenger. Rengeteg koncertinfó is ott jelenik meg először, hiába vagyok szervezők hírleveleire feliratkozva, már nem jönnek. Volt koncert, amire, mire a rendes sajtóban (értsd: online magazinok) híre ment, már a jegyek jó részét el is adták (ami néhány óra alatt köze 500 jegy egy 1000 férőhelyes klubba). -
74auriga #8 Kortól függetlenül, mindig van választási lehetőség! Rengeteg 8-10 éves nyomkodja a telefont, mennek, mint a lovak és nem látnak előre!
A fiam 10 éves múlt és esze ágában sincs ilyen szarságokkal foglalkozni. Szerencsére az osztályában viszonylag kevesen vannak, akik hódolnak ezeknek.
Nevelés kérdése az egész! Amikor 2-3 hónapos csecsemőnek van Facebook fiókja, mit várunk, milyen legyen nagyobb korában?
Sokan még szarás közben is a telefont nyomkodják...
Utoljára szerkesztette: 74auriga, 2018.02.07. 06:00:22 -
ostoros #7 Aha. -
Cat #6 Okoska, két edzés között történt. -
dyra #5 Nem érted a mai fiatalokat és a közösségi felhasználók jó részét. Ők már ebbe nőttek bele, sokkal kevésbé van választásuk mint neked. -
ostoros #4 Akkor ott kellett volna odafigyelni, ahelyett, hogy ott is a telefont bámulod. -
Cat #3 Hülyeségeket beszéltek, mert nem elsősorban az emberek hiányoznak, hanem az információk - a cikk is erről beszél. Én pl. ahová járok edzésre, nem vagyok benne a Facebook csoportjukban, és múltkor időpontváltozás volt, amiről nem tudtam. Ott kiirták, és annyi. Az ilyenek azért elég zavaróak tudnak lenni. -
zsgaby #2 Egyetértek! Az ilyen felületes kapcsolatok nem hiányoznak.
Meg a névnyúlás miatt is ignore, hiszen a whatsapp eredetileg egy monitoring software volt.
Igen nekem még van ICQ-m is, az eredeti. Az msn skype stb mind ennek a másolata. -
Relixo #1 ".....arról való lemondás egyben a társaságból való kilépést is jelenti."
És ki a f.sznak hiányoznak?! Elég a sok állatot naponta hallgatni iskolába/munkába nem? :D
Az a néhány (igazi) barát meg ha nem képes csak facen meg sz@ros instagrammon (vagy éppen mi a menő alkalmazáson) keresztül pszeudo–kommunikálni velünk akkor azok nem is barátok csak bélyeg gyűjtemények a sok száz vagy ezer fős zombi barát gyűjteményünkbe a facen.
Évek óta nem használok semmilyen ilyesmi gyökérséget és sokkal több szabadidőm van , nem zaklatnak a hülyeségekkel állandóan, meg tudok nézni egy filmet/sorozatot úgy ,hogy nem kell a rohadt telefont lesni,hogy épp ki mit fosott üzenetbe(mert ha nem válaszolsz azonnal akkor te vagy a köcsög).
Ajánlom mindenkinek,hogy törölje magát bátran és nevelje embertársait a józan/egészséges életre!
Persze ehhez kell egy fajta érettség és önértékelés, mert amúgy csak picsogni fogsz,ha valaki beszól vagy lekopik mellőled.(mert a zombik nehezen engedik el a telefont meg a facet)
Aki meg nagyon elakar érni hívjon fel...ha erre sem képes valaki akkor tuti nem is fontos és az üzenetrögzítő sem hülyeségből van feltalálva ha netán nem érnek el majd ha ráérek felhívom. Ennyi. :P
Utoljára szerkesztette: Relixo, 2018.02.06. 13:55:20