8
 • ostoros
  #8
  Majd szépen államosítás lesz a robitizált vállalat, aztán lehet hőbörögni... Ott már nem lehet majd azt hazudni, hogy a robot rosszabbul dolgozik az állami cégnél, mint a magán vállalatnál...
 • kgpro
  #7
  Ehhez már csak az adja a kegyelemdöfést, a dolgozó után adót, és járulékokat kell fizetni, az automata, (robot) után meg nem. Ebben a versenyben nem tud nyerni a szakszervezet!
 • kgpro
  #6
  Mondjuk úgy igazságosabb lenne, ha a karpereccel növelt hatékonyságból ők is részesülnének, ahogy azt a cikk is írja, "valamint termelési prémiumot szorgalmaztak maguknak"
  Hát itt lenne az alkalom, hogy egyezkedjenek.
  De persze század előtti elvekkel ez elég nehéz.
  Sajnos nincs más megoldás, mint az automatizálás, ami fejlődik folyamatosan, és a szakszervezetek minden egyes ilyen akciójukkal ebbe az irányba terelik a vállalatokat, akik előbb-utóbb szépen megszabadulnak az embereiktől, mert mindig van valamilyen bajuk.
  Nem azt mondom, hogy ennek így kell lenni, de mivel a menedzsment arra van kényszerítve, hogy növelje a profitot (és ez a baj, hogy a tavalyi profit már nem elég), így az egész folyamat ebbe az irányba megy.
 • scagnetti
  #5
  Már megint a lusta olaszok hőbölögnek!
  Komolyan mondom, mennyivel lesz rosszabb a munkájuk, ha egy karperecet hordanak, szkenner és/vagy tablet helyett?
  Mindig is egy eltunyult, kényelmesedett népség volt. Mielött valaki félreértene, nem utálom őket, de ezek a tények.
 • SanMaster
  #4
  Ennek az lesz a végeredménye, hogy az amazon bezárja az olaszországi raktárát. Egyébként mi a fenét keresnek ott, az olaszok nem szeretnek dolgozni?! Vagy az összes dolgozót kivágják, és majd robotok fogják pakolgatni a csomagokat. Szánalom. Egyébként aki látott már elektronikai összeszerelő üzemet, tudja, hogy a munkások karperecet viselnek, és még a szalaghoz is vannak kábelezve az elektromos kisülések ellen.
 • Skylake
  #3
  Neurális számítógépet kell beépíteni nekik, hogy a control freak főistenük kézi vezérelhesse őket, amolyan Dungeon Keeper, illetve Chaplin: Modern idők stílusban.

  Persze ezzel a karperec hatékonyságnövelő potenciálja nincs kihasználva maximálisan! Ez iszonyatos mulasztás egy ilyen öldöklő versenyben részt vevő cég esetében, mint a fantasztikus Amazon, az online kereskedelem zászlóshajója! Nem vibrálnia kell annak a kib*szott karperecnek, amikor a dolgozó elb*sz valamit, hanem olyan fájdalmat okoznia, hogy képes legyen dolgozni utána, de ezzel tökéletesen be legyen idomítva a megfelelő eljárásra!

  Javaslom az Amazon R+D-nek a különböző kínzási és kivégzési eljárások tanulmányozását a középkortól kezdve! Nyilván az olyan értékes és más célra maximálisan hatásos, illetve különlegesen perverz eljárások, mint a bronzbikázás, illetve az a kombó, amit ez az ember szenvedett el: https://en.wikipedia.org/wiki/Robert-Fran%C3%A7ois_Damiens nem alkalmazható, de a jó öreg tüzes vas, némi elektromos árammal létrehozva, minden további nélkül! A szervezetmenedzsment új, XXI. századi útjának úttörője lehet a cég ezzel!

  (#gúnyt fogtad ugye?)
 • Neocortex
  #2
  Az amazon jobban járna vendégmunkásokkal
 • NEXUS6
  #1
  Na, a szakszervezetek megint megmondták a tuttit.
  "Susanna Camusso, a CGIL legnagyobb olasz szakszervezeti tömörülés főtitkára megjegyezte, hogy már csak a lábbilincs hiányzik az olasz dolgozók lábáról."

  Nem azért, vannak kizsákmányolva a melósok, mert egy munka hatékonyságát növelő karperecet kapnak, hanem többek között mert a szakszervezetek vezetői még mindíg a XIX. szd-i sztereotípiákban gondolkodnak és nem látják, vagy csak nem akarják látni, hogy mik is a valódi elnyomás eszközei a XXI. szd-ban. Így aztán nehéz érdekeket képviselni, hogy valaki agyilag 200 évvel korábban él.