12
  • felemelő
    #12
    Amíg lesznek olyan hülyék, akik "követők" darabszámáért fizetnek, nem pedig a szubjektíven (tudásuk, megérzésük, üzleti döntésük alapján) értékelt "értéket" honorálják, addig kis kínai kattintás farmok, meg álprofilok fognak dönteni az *értékről*, mert az egy naturális szám, ami meg olyan egyszerű.

    Ennek problematikáját a munkaidő rendszereknél láttam először.
    Ha a főnök képes átlátni a munka értékét, tippelni az időigényét, akkor a rugalmas munkaidő nem gond neki, hiszen a kiadott meló elkészült, kész van a feladat, atöbbi nem érdekli. Az hogy az egyik embere 6 óra alatt kényelmesen megcsinálta és a többit elkávézta vagy hazament, nem érdekli és az sem, hogy a másik 10 órát tett bele, mert a napi 8 kevés volt neki. De ugyanannyi fizetésért ugyanannyi teljesítményt kapott és ennyi, neki nem több a kérdés.
    Egy rossz vezető azonban nem tud jól időt és feladatot kiosztani, ellenőrizni, így számára az egyszerűbb feladat a 8 óra ellenörzése. Hogy az alatt a 8 óra alatt mi történik, azt nem tudja átlátni. A munkaidő betartatása és a gép felé görnyedő alkalmazott megnyugtatja (mint a követő darabszáma), mert nem tudja megfogni/átlátni/számszerüsíteni az "értéket".
  • fonak
    #11
    Ebben a hírben éppen hogy nem álprofilokról van szó, az adja az értéküket, hogy valós személyeket szerveznek be, abban pedig, hogy "létezik egy trollhadseregnyi magyar ember, akik teljesen ingyen hajlandók a saját idejüket és energiájukat arra áldozni, hogy előre megírt politikai üzeneteket terjesszenek" semmi újdonság nincs. A szocik és a szadesz is csinálták már 2002-ben és később, csak akkor még kisebb volt az internetpenetráció, nem volt Facebook, így csak az akkori leglátogatottabb fórumokon (index fórum pl.) tolták anonim fikanickek meg "lelkes" 24/7-ben politikaifórumozó láthatóan "főállású" netwarriorok. Feltehetően nagyrészt szintén ráérő, lelkesedésből dolgozó nyugdíjasok. Meg persze nagyságrenddel kevesebb emberről volt szó. De láthatóan "érvelőkártyákkal" felszerelkezett, vagy ugyanazon üzeneteket mindenhová bemásoló nickekről volt szó. A szervezett mémgyártás sem éppen újdonság, először a szadesz indított ilyen kampányt 2002-ben (önkénteseket toboroztak "plakátok" photoshopolására). Persze az is várható volt, hogy a K-listát erre is felhasználják.
    Utoljára szerkesztette: fonak, 2018.01.30. 21:30:30
  • mrzed001
    #10
    Közel sem. De mivel az állítását rögtön tényekkel alá is támasztotta, így már igen.
  • Sippie
    #9
    mert amit az indexen, meg 444-en írnak, azt készpénznek lehet venni.
  • mrzed001
    #8
    Ha már álprofilokról van szó, most olvastam az index-en ezt: egy_fideszes_facebook-troll_kitalalt_a_part_propagandahalozatarol
    Hát bakker, ez is valami undorító. Egy egész Fidesz troll hadsereg (ál profilok tömkelegével)

    Aztán voltam olyan h.lye, hogy rámentem az ott megemlített Fidesz központi troll FB -re, és csak párat lapoztam, de erős hányinger kezdett kerülgetni.

    Majd megláttam ezt a Fidesz hivatalos oldalán, és ledöbbentem.
    Tényleg ennyire h.lyére veszik a jónépet, hogy a Jobbik akarná elbontani a kerítést, amit egyedül ők akartak felépíteni ?!?? WTF ?!??!!
    Azaz ők többet, teljes műszaki határzárat ... sőt éppen a Viktor nyilatkozott a TV-ben, hogy "amíg én vagyok ennek az országnak a min.elnöke, addig itt nem épül újabb vasfüggöny".
    Szóval ennyire undorító és durva hazugsággyárat én még életembe nem láttam.

    És most jön a legszörnyebb: A buta átlagember ezt BEVESZI.

    Aki látta utolsó X-Files részt, elgondolkodik. A mai korban nincsenek tények, mindenki hamisít, hazudik. Ha mégse, lényegtelen. A troll hadsereg a sok disznó tigrist győz elv alapján akkor is elnyomja. Ez már az internetes propaganda FAKE NEWS korszak.
  • TokraFan
    #7
    Cégek, művészek, celebek stb. követése más, mint a magánembereké! Ott pont lényegtelen, hogy az a követő valós vagy sem, az egyetlen ami számít, az a követők száma! Az ilyen kamu profil szolgáltatások elsősorban számukra hasznosak.
  • kvp
    #5
    Azert nem olyan bonyolult. Minden fiok amit nem tud az ember szemelyesen ellenorizni kerdeses. Ha maganszemely es nem ismerem, akkor gyanus. Ha barmit reklamoz akkor vagy hamis vagy feltort fiok. Szemelyes uzenetek eseten mindenkit akit nem tudok eloben visszaellenorizni tiltom vagy ignoralom. Tehat az interneten mindenrol es mindenkirol feltetelezi az ember hogy hamis amig nem bizonyosodik meg rola szemelyesen, hogy nem az. A legtobb esetben persze azert nem nyomoz az ember, mert nem is erdekli. (pl. engem kevesbe erdekel, hogy Trump twitter fiokja igazi-e vagy sem es melyik tweet kitol jott, viszont van aki ezt is lenyomozta)
  • esztyopa
    #4
    Ha eddig nem tévedtünk el a neten,akkor most jön a *nagy szemfényvesztés,varázslat*
    Kezd összekeveredni a virtuális világ a valóságossal !
    Ember legyen a talpán,aki meg tudja majd különböztetni a *kreált*világot a valóságostól.
    De belegondoltok,hogy mekkora buli ez az emberek megtévesztéséhez,
    átveréséhez,manipulálásához?
    Valaki...? Van még Valakinek gonoszabb ötlete?
    /Dobjunk be még egy csomó androidot,és az emberiség gy.k. SKIZOFRÉN lesz/
  • tom_pika
    #3
    Őrült világban őrült megoldások kellenek. Teljesen normális.
  • dzsagon
    #2
    az őrült kurv@anyjukat
  • wraithLord
    #1
    Nem tesz semmit, kb. minden profil álprofil, aminek milliós követője van. Csak valaki magasabb szintre vitte, és már nem is a saját képét rakja ki... :D