20
  • M2 #20
    "Tudásban sosem fogja utolérni az androidot"

    Átlagosan van 2 év előnye az iOS-nek, ennyi idő, amíg a Google lemásolja az új funkciókat és az leszivárog a gyártókig.
    Például az iOS11 már teljesen 64 bites, sehol nem fut benne 32 bites kód. Androidon ilyen mikor lesz, 10 év múlva?
  • dyra
    #19
    van egy csomó androidos telefonunk amire nem érkezik Spectre, Meltdown javítás. Érted amit írok? Te meg jössz nekem a kasznijával. A szoftver a lényeg. Amíg az Android platform töredezett addig nem jó választás cégeknek. Ez van.
  • tomboy013
    #18
    "Ezeket a telefonokat egy csomagban kell nézni az OS-el együtt. Magán célra is jók az iPhonok de ott aláírom lehet vele egyenértékű egy Nexus vagy egy Pixel."

    Milyen jófej vagy. :D Egyenértékű... Kacag a májam. Tudásban sosem fogja utolérni az androidot, stabilitás is a múlté már rég. Az anyagminősége az iPhone-oknak abban az árkategóriában egyenesen vicc. Brutális mennyire életben tudja tartani a marketing azt a céget. Mondjuk ismervén a dolog pszichológiai alapjait már annyira nem is meglepő.
  • dyra
    #17
    Aha, pl most itt van a Spectre, Meltdown sebezhetőség melyben mobilok is érintettek. Nagyon sok Androidos készüléken nem lesz rá javítás. És én ragadtam a múltba?

    Ezeket a telefonokat egy csomagban kell nézni az OS-el együtt. Magán célra is jók az iPhonok de ott aláírom lehet vele egyenértékű egy Nexus vagy egy Pixel.

    De céges vonatkozásban nincs nála jobb. Elsősorban az operációs rendszere miatt.
  • M2 #16
    Ezek már rég nem "csak telefonok". Személyi számítógépek, sokan az életüket ezeken élik. Mellesleg funkciójukban és felszereltségükben is gazdagabbak egy asztali számítógépnél (utóbbiban nincs ugye: gps, dupla/tripla kamera, led-világítás, mozgásérzékelők, multi-touch és 3d-touch érzékelők, aksik...).
    Ráadásul ritka az is, hogy valaki évente kiadjon érte ennyit. Jellemzően 2-3 évente cserélik, ráadásul a régi eladásával.
  • M2 #15
    Samsung
  • UUUU
    #14
    Szerintem te valahol a multban ragadtal,
    .
  • dyra
    #13
    Semmi baj, hogy nem értesz hozzá. Akkor pár tény.

    1. Nem töredezett a platform!
    2. A frissítések folyamatosak
    3. A sok éves iPhone is teszi a dolgát
    4. Gyakorlatilag minden mobil applikáció elérhető hozzá és mivel egységes az OS jól karban is tudják őket tartani.
    5. A legjobban optimizált gépek
    6. Javításukkal kismillió cég foglalkozik rövid határidővel.

    Ha te a megapixelekre, meg a processzor magszámra izgulsz (amitől amúgy nem gyorsabbak a legtöbb alkalmazásban) akkor valóban lehagyták őket.

    Amúgy jelen pillanat kb az egyetlen értelmes választás céges telónak.

    És nem! A konkurencia nem tanult el semmit. Max az értelmetlen hardveres spekók marketingelését.
    Utoljára szerkesztette: dyra, 2018.01.27. 17:22:11
  • bakvarnyu
    #12
    Ilyen horribilis összegeket kiadni évente egy telefonra , nagyon hülye vilàg lett ez.
  • NEXUS6
    #11
    Nyugodj meg, megfognak köpködni, de ettől még nagyjából igaz!
    ;)
  • jkedzs
    #10
    jah eltanulták pl a retardált beépített akkumulátor koncepcióját, hogy a telefonokat gyakrabban kelljen cserélniük a vevőiknek.

    példa az apple minőségre
  • MerlinW
    #9
    Kedves cikkíró...

    "A hagyományos változat nem támogatja majd a 3D Touch technológiát, míg a másik két (drágább) típus számára ez nem jelentene gondot."

    Belinkelted az eredeti cikket...: "new models launch would be a negative to product brand value given 3D sensing and OLED display are features of the new high-price model."

    Tehát az arcfelismerés és az OLED nem lesz az olcsóbb változatokban 1000 dollár felett pedig csak az X Plus lesz, ott vannak a várható összegek is a cikkben. 3D sense és 3D touch két külön dolog.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.01.26. 13:22:49
  • Skylake
    #8
    Az alábbiakat a keményvonalas Apple-fanboyok eléggé meg fogják köpködni, de azért leírom.

    Szerintem az Apple esetében, azokban a piaci szegmensekben, ahol jelen van, és ahol sikeresen megalapozta mindazt, amivé lett - ezekben a piaci szegmensekben szerintem az innováció beérte a vállalkozást és termékeit.

    Arra gondolok, hogy összehasonlítva a mát mondjuk 5 évvel ezelőtti időszakkal, közel sincs akkora state-of-art potenciál és előny a termékeiben ma mint akkor. vonatkozik ez szerintem mind a termékek anyagválasztására és összeszerelési minőségére épp-úgy, mint a szoftveroldalra és szolgáltatásokra. De nem az Apple lett gyengébb, hanem a konkurencia lett erősebb, és "tanulta" el, és alkalmazza azokat a megoldásokat, amelyek az Apple-t ilyen sikeres vállakozássá tették. És ez a tendencia, így folytatódva ez igen jelentős kihívás a lehet a cégnek a jövőben.
  • Ender Wiggin #7
    Melyik nagy cégnek van még 40%-os árrése? Méghogy ez nem nagy. Ne röhögtess. Az autóipar csúcsa a Porsche meg a Subaru kb. 16%-ot visz haza. A Global 2000nevű Forbes listán a legnagyobb profitmarzs egy banké 25%-kal. Az olyan "sikercég", mint a Tesla meg minden járművön bukik. Szóval?
  • M2 #6
    40% körüli az árrésük, az nem olyan borzasztóan nagy, de ha drága cuccot ad el az ember sok százmilliós darabszámban, akkor szép kupac pénz tud összegyűlni.
  • M2 #5
    Nem fenyegette, hanem kurva nagy adókedvezményt kapnak. A hazavitt pénzből meg elkezdhetnek szépen bevárásolni helyi cégeket, a saját bővítésekről nem is beszélve.
  • who am I 7
    #3
    valószínű jah
  • NEXUS6
    #2
    Hát gondban is vannak az Almánál, most lapátolnak haza rahedli pénzt, Trump nem tudom mivel fenyegette őket meg. Meg fizetnek is vagy 30-40 Mrd $ adót néhány év elmaradás után.

    Nyilván azért van ennyi pénzük, mert minimális árréssel dolgoztak és minden egyes szabad centet visszaforgattak a termék fejlesztésébe, hogy a júzer a lehető legjobb cuccost kapja a legjobb árért.
    Vagy nem?
    XD
  • MsUser
    #1
    Én ilyen olcsó kategóriás rozsdamentes acél téglát nem vennék, de ha 1200 lenne akkor már menő! :)