7
  • wraithLord
    #7
    És most el kéne hinni ezt a baromságot, hogy mellékattintott? El nem tudom képzelni, hogy ilyen rendszereket sima mezei PC-ről vezérelnek, és egérrel ikonokra kattintgatnak, mint a nyugdíjasok, amikor a gépteremben az XP-n keresik a pasziánszt. Legalább valami célhardvert el tudnék képzelni (mint pl. egy bankautomata, pedig az nem is nemzetbiztonsági vagy ilyesmi cucc), amin a célnak kialakított vezérlő OS és fizikai kezelőszervek vannak, amelyekből a fontosabbak le is vannak zárva.
    Biztos nem Steelseries egeret használnak, múlkor láttam az ESL One-on, hogy az egyik CS:GO csapat azt használja, mert pontosan lehet vele célozni...

    De ha mégis "mellékattintott", nem hiszem el, hogy csak úgy mindenféle megerősítés vagy ellenőrzés nélkül kimegy egy ilyen jelzés.
    Ha így működnének az ehhez hasonló rendszerek, akkor szerintem gyakrabban látnánk atomrakétát az égen, mint repülőt...
  • Yagami
    #6
    Szerintem ha ránézel az észak-koreai népvezérre (meg az amerikaira is), akkor már meg is válaszoltad magadnak a kérdést.
  • bunny
    #5
    Miért emlékeztet ez engem Csernobilra? Ott is csak tesztelni akartak, aztán félrement. Mellesleg tényleg agyrém, hogy egy ilyen nagyjából soha nem használt funkciót még csak egy biztos benne kérdés sem véd, és mellesleg egy ember csak úgy kiküldhet egy kattintással? Bazze, nem az embert kell áthelyezni aki félre kattintott, hanem aki megrendelte, és elfogadta ezt a rendszert! De az nem áthelyezni kell, hanem kirúgni a picsába.
    Egyébként itt az élő példa, miért nem szabad megspórolni az UX designert.
    Utoljára szerkesztette: bunny, 2018.01.17. 11:41:21
  • Montanosz
    #4
    egyszer nálunk is megszolaltak zárlat miatt a légvédelmi szirénák de mindeki végezte tovább a mindennapos teendőit mert senki ne tudta mi az és ugy volt vele majd utolag kiderül :-D
  • jkedzs
    #3
    csak az éles teszt az igazi teszt!
  • fonak
    #2
    Japánban is volt ilyen téves riasztás. Valószínűleg tesztelgetik a népet, hogy mi lenne igazi éles helyzetben, mekkora pánik tör ki stb.
  • TokraFan
    #1
    "A figyelmeztetések elküldését a jövőben minden esetben egy munkatársnak kell majd ellenőriznie és egy másiknak megerősítenie."

    És ez nem volt evidens az első perctől? Bazzeg, ki a tököm dolgozik ezeken a szabályokon és kik írják ezeket az átgondolatlan, fos programokat?
    Remélem az atom arzenál nem ilyen sík hülyék kezében van...