11
  • Tetsuo
    #11
    Szomorú, hogy nincs fantáziád.
  • Grifid71
    #10
    Szerintem nagyon rosszul látod.
    Remek emberek remek történetei tolták előre a technológiai fejlődést, például Jules Verne : holdutazás, tengeralattjáró, éppen a regények ihlették meg ezek megvalósítását.
    Az orvostudomány, H.G. Wells: Dr Moreau szigete ami éppen a dns manipulációját jósolta meg.
    Nem tudhatod, hogy a mai mesélők tollából fakadó történetekből mikor lesz egy újabb technikai forradalom.
    A sci-fi jelentését elfelejted : Tudományos Fantasztikus, amikről te beszélsz azok már létező technológiák, az a baj hogy ma már minden szemétre rányomják a sci-fi bélyegzőt és egyre több valódi sci-fi-ből lesz horror, lásd az ÉLET cimű filmet.
    A kísérleti stádiumban lévők jóval érdekesebbek: Helium3 bányászata - fúziós erőművek, Fénymeghajtás űrhajókra, hibernálás.
    Ezek többsége is azért fog megvalósulni mert valaki kitalálta, mások pedig megpróbálják létrehozni, a jövőnek csak is az emberi kreativitás hiánya szabhat határt vagy hogy begyarmatosítanak minket.
  • esztyopa
    #9
    Talán azért,mert a valóság,és a sci-fi...kezd *összemosódni*.
    A világ másik felén le tudnak állítani/jobbik esetben/ egy atomerőművet a rosszfiúk,vagy kitörölhetik bárkinek a teljes személyazonosságát,vagyonát,az agyonhájpolt robotrepülőgépek felett átvehetik az irányítást,és szétlőhetnek egy objektumot,vagy egy drónnal bombázhatnak egy várost,de az *orgyilkos szakma*is fellendülhet a távvezérelt,repülő fegyverekkel.
    Mi kell még? Orgazmust produkáló szekszrobotok?Mosogató*papucsférjek*,akiket még ütlegelni,szidalmazni is lehet,mert nem üt vissza?Rövidesen-meg lesznek.
    Ezekkel a technológiákkal megvalósítható értelmes dolgokra vajmi kevés figyelmet szentelnek,csak azokra koncentrálnak,amik komoly profittal
    kecsegtetnek,vagy *háttérhatalmat* biztosítanak !
    Na !
    Ez MA a sci-fi !
  • Neocortex
    #8
  • Grifid71
    #7
    Szerintem is aggasztó hogy lassú a fejlődés...hamarosan összejön a nagy kapcsolatfelvétel és csúnyán be fogjuk szopni a gyarmatosítást.
  • Tetsuo
    #6
    "Manapság már borzasztó kevés a valódi scifi, az olyan mű, aminél indokolt a science előtag használata."
    Sajnos, tökéletesen egyetértek.
  • Cat #5
    Unalmas lenne az a sci-fi, amiben nincs konfliktus. (Mindazonáltal manapság már borzasztó kevés a valódi scifi, az olyan mű, aminél indokolt a science előtag használata.)
  • wraithLord
    #4
    Nem a technikai fejlődést látjuk borúsnak, hanem egyszerűen mindennek van egy sötét oldala is, ami nem fog elmaradni.
    Mint ahogy az elektromos áramot is előbb használták villamosszékhez, mint lakossági világításra, és a maghasadással is előbb robbantották fel a japókat, mint energiát termeltek volna vele. Jócskán sarkítva és túltolt példákat említve, de csak hogy a lényeg látszódjon.
  • Tetsuo
    #3
    Kár, hogy a Dell gépek is egyre sz@rabbak.
  • esztyopa
    #2
    Igaz,ami igaz.Én is ilyen *vigyorgó vackor* lennék 20 milliád dolláros vagyonnal,ami a technológia robbanásszerű fejlődéséből származott.
    Valóban nem a tecnológiai fejlődés a veszélyes,hanem az,hogy mire használjuk!
    A probléma az,hogy az emberiség egyszerűen nem tartott lépést tudatos, erkölcs felelősség szinten a technológia fejlődésével.
    Ez - ma nem szempont,csak a PROFIT !
    Ezért van az,hogy a *hurráoptimista maki*a sci-fik által jósolt *negatív jövőképet* nevetségesnek tartja.
    Pedig,ha elég sokat olvasott volna ezekből,rájöhetett volna,hogy sokkal több
    *sci-fi jővőkép*,mára ijesztő valósággá vált !
    Elgondolkodtató az is,hogy ezek a sci-fi rémképek SOKKAL nagyobb pontossággal rajzolták ki a jövőt,mint a szuperokos,agyonképzett futurológusok előrejelzései,amiknek a kimutatott pontossága alig 5% volt !
    Jó dolog a bizakodás,és az optimizmus,de a túléléshez - bizony nem mindig elég !
  • Skylake
    #1
    Aha, értem Mr. Dell a rizsát, bár ami igaz, el sem olvastam, amit az SG volt olyan kedves Öntől lenyilatkozni, mivel sok ilyen sok ilyen bullshitgyűjteményt olvastam már, és nem pazarlom ilyen sz*rokra az időmet. Lefordítom mit veszek ki épületes dumájából, amit nem olvastam, de kiválóan lerenderelek önállóan, higgye el. Tetszik nagyon aggódni, hogy zsugorodik a PC piac, de majd az Ön marhára innovatív cége elhozza nekünk a technológiai szingularitás édenjét. Világos.