16
  • ostoros
    #16
    Kevered. A Fülöp szigetek góréja volt buszsofőr, tudtommal.
  • Tetsuo
    #15
    A CIA lokális felforgatását, mint puccskísérletek sorozata, infratrsuktúra és cégek elleni akciók, emberölések, karaktergyilkosságok, megvesztegetések, fenyegetések, zsarolások, kormányzatellenes propaganda minden területen és minden eszközzel.
    Az Egyesült Államok egyéb eszközei által végrehajtott gazdasági kiszipolyozás, majd ellehetetlenítés; hazugság-hegyek a nemzetközi politikában, irányított mainstream sajtóban és egy alap Venezuela-ellenes diplomácia a nemzetközi porondon, erősen befolyásolva a világ közvéleményét és más kormányok reakcióit, hozzáállását.
    Ugo Chavez felvette a kesztyűt és nem kerülhette el sorsát, ahogy sok más dél-amerikai politikus sem.
    Szaúd-Arábia irányítói, a királyi család meghajolt a fölé tornyosuló hatalom előtt, nem úgy, mint Moammer Kadhafi, Bassar el-Aszad vagy éppen az iráni rezsim - ahol ugyancsak bőszen munkálkodik a CIA és egyéb felforgató szervezetek.

    Természetesen az olajár esése nagyban hozzájárult a kialakult helyzethez, bár azt is el tudom képzelni, hogy az amerikai olajpala feldolgozása és kinyerése veszteséges művelet, de szükséges a venezuelai, orosz és a közel-keleti olaj ellenében.


  • VolJin
    #14
    Ha szabotázs alatt azt érted, hogy Venezuela csakmaz olajból élt, és az amerikaiak sok új mezőt vontak be a termelésbe, ezért kevesebbet vásároltak külföldről, és csökkentek az árak, akkor bizony mekkora nagy genyák ezek, hogy nem mástól veszik...

    Amúgy meg egy ország csak saját magát tudjaeladósítani, másikat nem...
  • Tetsuo
    #13
    Azért az sem normális, aki szerint Venezuela (és egyéb dél-amerikai országok) eladósodásához nincs köze az Egyesült Államok "áldásos" - szabotázs - tevékenységének.
  • VolJin
    #12
    Az idióta,naz a buszsofőr,més aki nem látja...
  • VolJin
    #11
    Nem tudja az ember, hogy sírjon vagy nevessen az ilyen idiótákon, mint te!
  • HUIrnok
    #10
    Vajon a magyar példát is miért hallgatják el itthon még mindig? Félnek ám tőle rendesen, már akinek van még félni valója!

    A Szentkorona Országa: Magyar Királyság is támadva volt a helyi oligarchia által, mert így a kezükbe kaptak egy eszközt az itteni emberek, ami segít a szabadságukat visszanyerni. A sok még kialakuló lehetőség mellett.

    Ezért is fontos lenne már inkább arról beszélni, hogy állítsák le a 2018-as választásokat is. Felszámolni a rész közügy rendszerét. Már az új rendszer alapján, a Szentkorona Jogrendje alapján kéne vezetni az ország ügyeit. Az alaptörvénynek nevezett maffia rendelkezéseket meg mellőzni teljesen.

    Az állam nem működhet úgy, mint valami vállalat. Csakis közvetíthet, ami az egyetlen jog. Hozzányúlni csak úgy nyúlhat, ha az rendkívül indokolt volna.

    Aztán így az embereket élni hagyni, hogy bármibe belekezdhessenek, ami csak a számításaik közé kerülne.
  • Tetsuo
    #9
    "Reménytelen népség..." Ilyen az emberiség, amióta megkapta a szabadságot.
  • morguldae
    #8
    Végre valakinek akad egy jó ötlete, aztán a sok korrupt idióta gyorsan leszavazza.... Alkotmány sértő - röhejes. Szánalmas, amikor a sok idióta alkot törvényeket meg ír alkotmányt, aztán rákényszeríti az értelmesebbjére, hogy az törvény tarcsad be... És ez alapján büntet.... Reménytelen népség...
  • Tetsuo
    #7
    Te is el vagy tévedve, meg ő is. Nem a "virtuális pénz" fogalmát nem érti, hanem azt, hogy miért illegális.
    Erre "kvp" adta meg a választ, illetve benne van a cikk első mondatában.
  • kvp
    #6
    Azert illegalis mert a megvalasztott parlament azt mondta. Ha a bitcoinra mondanak akkor az is illegalis lenne. Minden orszag elvileg szabadon donthet mit enged es mit nem.

    Az otlet egyebkent ott bukik meg hogy nem lenne elegge kontrollalatlan mint a tobbi kriptopenz. Nem mintha azok ernenek barmit is, mert visszavaltani dollarra nem nagyon lehet. Vasarolni se igazan csak kis teteleket vagy illegalis dolgokat.
  • Sequoyah
    #5
    Fogalmad sincs latom mire valo a virtualis penz, vagy ugy egyaltalan a penz.
    Hasznalhatsz barmit fizetoeszkozkent, hivhatod barhogy a penzedet, ha a gazdasag egy kalap szar, akkor az emberek ehezni fognak.

    Egy jol mukodo fizetoeszkoz fontos a jo gazdasaghoz, de messze nem elegseges.
  • VolJin
    #4
    A balfasz marxista elődje után ez az analfabéta buszsofőr még hülyébb.
  • nlght
    #3
    Nem tudom, hogy trollkodsz vagy esetleg ennyire sötét vagy.
  • guipapa2
    #2
    Hiba volt új néven bevezetni. A magyar ellenzék meg sem szólalt amikor a MAGYAR KÖZTÁRSASÁG Forint helyett MAGYARORSZÁG Forint lett. Még csak nem is blokklánc alapú.
  • globint
    #1
    Ez fura, amit Satoshi Nakamoto talált ki, azt mindenki használja, az egekben az árfolyama, de a Petro illegális, mert egy ország csinálja?
    Ki érti ezt?