11
 • esztyopa
  #11
  Mi vaaan?
  Észrevett Valaki ,valamit a netes számláján?
  /Mert hülye ezért nem vagyok.../
 • mikromanus
  #10
  A legutolsó internetadó tervükkel (terelésükkel) már bizonyították a hozzáértésüket "ezek". Az hogy választások előtt ezek a szakmai analfabéták csökkentgetnek pár százalékot nem fogja elfeledtetni azt az arcátlan átlátszó és béna korábbi lépésüket. Nem mentem akkor tüntetni, de megjegyeztem magamnak. (forgalomalapú adó a nyolcvanas kilencvenes évek adatforgalmát alapul véve, vagy [email protected]? :D ) Elérték legalább, hogy felhagyjak a szokásos passzivitásommal és elmenjek szavazni majd legközelebb. Csak nem rájuk. Azért picit gáz. Romló szolgáltatások, korrupció vagy épp túlköltekezés állami szinten? Á, nem érdekel. Megadóztatnák a netes forgalmat? Ide a kiegyenesített kaszát és a fáklyát! Ez ilyen. Olyan helyre böktek ahova nem kellett volna.
  Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2018.01.12. 16:17:49
 • lammaer
  #9
  Köszi.(a napi eseményeket követem, de ez inkább háttérinfó)

  Igy azért valóban árnyalabb kép...
 • codaco
  #8
  Abból a szempontból viszont baj, hogy a mai technológiát nem ismeri egy vezető, hogy az országot olyan irányba viszi, ami miatt lemarad a fejlődésben a többi országgal szemben.

  Látszik is, hogy a kormánypárti újgazdagok disznófarmot meg kastélyszállókat vesznek, nem pedig tech. cégeket.
 • Skylake
  #7
  Köszönjük neked édes drága Viktor, neked, aki a XXI. század legnagyobb, Isten kegyelméből uralkodó államférfija vagy! És végvári kapitányként véded fantasztikus kerítéseddel Orbánia dicsőséges határait, miközben minden leheleteddel a Haza, a Nemzet Üdvét szolgálod! Széchenyi a lábad nyomába nem érhet! Köszönjük hatalmas és mindent betöltő óriási kegyelmedet, hogy az internetet nem betiltottad, hanem letekintettél miránk, gyarló senkikre, akik téged szolgálunk, és kedvedben csökkentetted az adóját a netnek! Kívánom, és egy Nemzet kívánja, hogy fejedre kerüljön a magyarok koronája az úr 2018-as évben!

  (#Szarkazmust észleleted ugye?)
 • mrzed001
  #6
  Na igen, az a baj, hogy nem követed a politikában a napi eseményeket, nem ismered a háttérinfókat, így hibásan látod, és rossz véleményt alkotsz.
  Ugyanis, ha a kormány növelni szeretné a (széles sávú) internet terjedését, akkor lenne rá módszere.

  A legdurvább blokkja ennek ugyebár nem az internet adója (egy 2000 Ft-os Digi net esetén ugye nevetséges összeg), hanem a sarc amit az internet szolgáltatókra kirótt közműadó néven (2012-ben).
  Azok így fizethetnek durván mint a torkosborz az újonnan kihúzott kábeleik után kivetett adóra, ami a legnagyobb gátja, hogy új területeket fedjenek le, és kábelezzenek be (sőt, már meglévőket szüntettek meg, mert több volt az adó a távoli házakra, mint amit azok fizettek a szolgáltatásért).

  Szóval így már gondolom érted, miért nem ez volt a helyes szakmai válasz.
 • fonak
  #5
  Nem az a dolga, amúgy nem az egyetlen a világ vezetői közül ilyen téren. A politikus is egy szakma, ő is a digitális előtti korszakban nőtt fel, ahogy szinte mindenki, aki 50 elmúlt. Az ilyenek meg csak akkor tanulták meg ezeket, ha érdekelte őket, vagy rákényszerültek. Akkor sem készségszinten általában. Ez van, nem ettől jó vagy rossz vezető.
 • lammaer
  #4
  Elöljáróban, tiszta szívembül rühellem a mai politikai "elitet", különös tekintettel a kormányon lévők pofátlan lenyúlásaira és személyi kultuszalapú diktatúraépitő hajlamaira DE jelen esetben nem értem a köpködőket: miért baj az hogy FELISMERTEK végre valamit hogy nem jó (internetadó) és a feedback alapján lépéseket tettek a másik irányba?

  Amennyire én látom, a szabadpiac világában államilag egyetlen dolgot tehetnek az internet árának csökkentése érdekében, ugye ez az állam által kivetett sarc csökkntése. Ezt most meg is tették és ez igy sszerintem teljesen rendben van. Az árak további csökkentését majd intézi a piaci verseny (pl digi megjelenése Tcom által uralt területeken). Persze megint eljátszhatnák a piac mesterséges szabályozását - "rezsicsökkentés" - de az hosszú távon senkinek nem tesz jót, szóval inkább ne (lásd a mostani rezsicsökkentett hatósági áras gázárat)

  Bár az élet MINDEN területén igy reagálna a kormány a kapott visszajelzésekre, nem úgy ahogy egyébként szokott (arrogánsan, leszarom mit mond a nép,hadd tüntessenek - majd hazamennek, agymosó propaganda - lásd a "magánnyugdijpénztárak eltőzsdézték a zemberek pénzét" mantrázása miközben az a pénz a mai napig megvan ming az állam által einstandolt 3000 milliárd köddé vált)

  Én ezt nem köpönyegforgatásnak látom, hanem egyszerüen egy reakcióra adott helyes válasznak, ami ritka illetve szinte egyedi a mostani császárságtól.

  Aki szerint ez a baj, mi lenne a helyes lépés?
  Utoljára szerkesztette: lammaer, 2018.01.08. 09:37:30
 • mrzed001
  #3
  Gondolná az ember, hogy a köpönyegforgatásnak vannak határai ... de mint látjuk nincsenek.
  Übergiga internet adó helyett icipici internet adó csökkentés (Értelme semmi).
  Ellenben csodaszépen bemutatja mennyire értenek is a dolgokhoz, mennyire egyenletes és kiegyensúlyozott a kormányzásuk.
  Mit várunk olyan vezértől, aki közvetlen kollégái bevallása szerint életében nem küldött el egy email-t sem (azt se tudja hogy kell), de még az 50 éves FAX géppel is meggyűlik a baja.
  Fiatal, mi ? [fekveröhög]
 • cateran
  #2
  Sima populizmus...Amikor belengettek a zinternetadot es a plebs egybol kivonult az utcara, hogy legyen tovabbra is poresz, a Fityisz raharapott es most elindultak a masik iranyba, azt a egyszeru elvet kovetve, hogyha x dolog rossz, akkor az ellentete csakis jo lehet....
 • barret
  #1
  Kíváncsiságból rákerestem az internet árakra,nekem ez jött ki :Lesz miből lefaragni az internet árát 2017-ben, ugyanis ma a legdrágábbak között vannak a magyarországi szélessávú előfizetések Európában. Egy 12 és 30 megabit közötti internet-hozzáférés közepes ára 7101 forint volt nálunk havonta, ami az országok eltérő jövedelmi viszonyait és árszínvonalát figyelembe véve

  a hetedik legmagasabb az uniós rangsorban. Ezen sokat fog javítani az az 5% ?