5
-
dyra #5 Nálunk a munkavállalók önként kérik a laptopot és az okostelefont mobilinternettel. Sőt ha nem kapják meg de Pistikének és Julikának van akkor besértődnek. Hogy a másik kapott akkor ők miért nem? A managerek arra hivatkozva, hogy ha pl beteg a gyerek Gizike akkor is tud otthonról dolgozni a legkisebb poziban lévő "körömnek" is odateszik a fél millás laptopot a 100 000 ezeres okostelóval. Persze sokszor jön a rinya,hogy nekik hétvégén is dolgozni kell meg mindig elérhetők.
Egy szóval nem az eszközökkel van a baj hanem az idióta főnökökkel és az idióta beosztottakkal. Meg az új világ trendjeivel hogy "megváltozott a munka" mostmár nem a FIX 8 órás munkaidő van. Gyakorlatilag mindig lehet magánélet és mindig lehet munka.
Nem akarok maradinak mutatkozni de szerintem hosszabb távon valóban leromlik azon embereknek a teljesítménye akik így dolgoznak és a kiégés tünetei is megjelennek náluk. Persze sokan annyira sem intelligensek, hogy ezt felfedezzék magukon. -
bundasjezus #4 Autóipari multis múltamra visszaemlékezve: gyakorlatilag másból sem álltunk, csak megbeszélésekből, emailek olvasásából és írásából. Az érdemi feladatokra, projektekre, problémamegoldásra már nem jutott idő, pedig az lett volna a ténylegesen értékteremtő része a munkánknak. Joggal éreztem magam inkább aktakukacnak és hivatalnoknak, mint mérnöknek. Ja és természetesen ebből fakadóan túlóra-túlóra hátán... -
Cat #3 Bizonyos cégméret felett, több ezernél már nem működnek azok a megoldások, amelyek egy párszázasnál még igen. Magyarországon ez fura lehet, mert borzasztó kevés az ezernél több embert foglalkoztató vállalat. Japánban pl. egyenesen odáig mentek, hogy este tizkor kikapcsolják az áramot az irodákban, hogy senki ne dolgozzon utána.
Utoljára szerkesztette: Cat, 2017.12.22. 13:46:23 -
gforce9 #2 Ja automatikus rendszert kell beállítani, mert agyilag nem érnek el odáig, hogy szabadidejében nem illik zavarni senkit munkával, aki azt nem szeretné. Nem is értem ezt az egészet. Gyökerek az emberek és nem az van, hoyg cégen belül megfeddnék az ilyeneket vagy büntetnék, hanem bevezetnek automata rendszert. Bravó :) -
#1 Micsoda problémák! :-D Reggel így is, úgy is nyakába zúdul a sürgős munka. Ha pedig fontos valami, majd hívják.