7
  • Zsakvarrotu
    #7
    Ezt szerintem cége válogatja, mennyire kényelmes office-ból dolgozni és mennyire otthonról. No meg a családi körülmények is. Nem annyira a szenioritástól függ. Nyilván ha egy open office-ban ülsz 30 másik emberrel akiknek a fele a telefonon lóg az lehet idegesítő. De ezt egy modern zajcsökkentős füles szépen kezeli.
    A nagyobb probléma az, ha félóránként megszakítják a munkád egy kérdéssel és nem hagynak dolgozni, mert kevés a szenior akitől kérdezni lehet. Ez már lehet zavaró.
  • attes
    #6
    Heh, ja amíg azt hiszik, hogy az a csapatmunka, hogy egész nap bent ülsz az irodában.
  • bunny
    #5
    Nem, a senior programozó már elég rutinos ahoz, hogy ne akaron bent szopni egy irodában egy olyan munkát végezve, amit bárhonnan, sokkal kényelmesebb környezetből is végezhet. Úgyhogy ott dolgozik, ahol ez megoldható, a többi cég meg rinyál, hogy nincs senior programozó. Számukra valóban nincs.
  • nlght
    #4
    Ezt a pék dumát nem tudom honnan vetted. Elmegy a senior külföldi céghez a magyar helyett és ennyi. Senior ismerős eddig angliai cégnél húzta az igát, most fog hazaköltözni egy megyeszékhelyre és ugyanannál a cégnél csapatja majd, csak távmunkában programozik.
  • Sequoyah
    #3
    Gondolod, hogy a senior programozok inkabb elmennek peknek, csak mert az IT-ban nincsen tavmunka? A tavmunkatol nem kepzodik egyetlen uj senior programozo sem...
    A kulfoldon dolgozok sem a tavmunka miatt fognak hazajonni...
  • jkedzs
    #2
    szar munka szar pénzért, idiótákkal való együtt dolgozás egy szenyiórnak sem kell. Mo-n pedig ez a szint.
    szakmai emberek számára, akik mélyen benne vannak a saját területükben, azoknak ilyenfajta munkakörnyezetben dolgozni derogál.

    ezek a munkáltatók nincsenek azon a szinten. azt kapják, amit érdemelnek: kóklereket, folyamatosan elcsúszó projekteket, szar minőségű rendszereket.
  • bunny
    #1
    Jaja, blablabla. Kicsit rugalmasabbnak kéne lenni a munkáltatóknak a távmunka felé és rögtön nem lenne semmi hiány.