10
 • ostoros
  #10
  Majd amikor egymás arcát rabolták (jobb esetben csak lopják) az emberek mekkora lesz már. ;)
 • xyl
  #9
  Egypetéjű ikrek?
 • wraithLord
  #8
  Igen, úgyhogy mindenki dőljön hátra, és élvezze, hogy már csak az arcod kell, ami amúgy szintén nem érdekel senkit... :D
 • Cat #7
  Dehogynem. Pl. ez idei sztori:

  Április 7-ről 8-ra virradó éjszaka betörtek az egyik letelepedési kötvényeket forgalmazó cég, az Arton Capital Hajós utcai irodájába. Több millió euró készpénzt vittek el, és a letelepedési üzlettel összefüggő bizalmas dokumentumokhoz is hozzáférhettek. A rendőrség nagy erőkkel mozdult rá az ügyre, konkrétan mindenkit megpróbáltak kihallgatni, aki a mobil cellainformációk szerint a környéken volt a betörés időpontjában – ez akár ezernél több embert is jelenthet. A kihallgatásokon a potenciális tanúknak azt sem mondták el, hogy milyen ügyben nyomoznak pontosan, csak annyit árultak el, hogy Oktogon–Nyugati–Deák tér háromszögben volt egy több millió eurós betörés.

  http://index.hu/gazdasag/2017/06/27/felmilliard_forintot_vittek_el_a_betorok_az_egyik_letelepedesi_kotvenyes_cegtol/
 • Aquator
  #6
  Édes istenem, ott van a farzsebetekben a mobil. Szerintetek a követéshez tényleg arcfelismerésre van szükség? Ne bohóckodjatok már. 30 cm pontossággal meghatározza az adótorony, hogy hol vagy, azaz tudják mikor mész ki vécére. Csak van egy rossz hírem: senkit nem érdekel :)
 • Cat #5
  Az Intel azért dolgozik ilyeneken, illetve mutat be ilyen demókat, mert ő szolgáltatja a hardvert ezekhez a megoldásokhoz. Neki az a jó, ha minél több helyen van arcfelismerés, mert annál több chipet tud eladni. Ővé az építőkő, és így bátorítja a fejlesztőket, ad nekik ötleteket, hogy miket lehet megvalósítani.
 • Fionn
  #4
  https://sg.hu/cikkek/it-tech/128598/eloiteletes-algoritmusok és akkor még ez is itt van... alig pár napos a cikk :D :D
 • Fionn
  #3
  Előkészület utópiába. Amikor már nem a mindennapi megélhetés miatt lesz bűnözés, amikor nincs korrupció amikor (bla bla bla) akkor erre a rendszerre nagy szükség lesz. Bár jobb lenne elöbb a többivel foglalkozni.
  Utoljára szerkesztette: Fionn, 2017.12.12. 16:51:24
 • wraithLord
  #2
  Igaz, csak most kezdenek felülni rá, de most már leszállhatnának erről az arcfelismerésen alapuló azonosításos lóról. Lassan a hideg futkos a hátamon tőle. Amikor gyerekkoromban, B-kat. dark sci-fikben láttam, hogy bárkit, bárhol/bármilyen létesítményen belül megtalálnak arc alapján, nem gondoltam, hogy még valóság is lesz (nem a technikai részére gondolok, de nyilván azt se gondoltam...)

  Másrészt úgy csinálnak, mintha az embert nem lehetne diszkrétebben azonosítani, mint az arcáról... Vagy mintha az ember csak arcból állna.

  Kössz, továbbra is kihagynám.
 • kvp
  #1
  Szoval barkit tudnak azonositani arc alapjan es kovetni egy epuletben vagy az utcan. Ez nem ujdonsag. A kartyamentes fizetessel az a gond, hogy ha barki tud fizetni ugy az utcan, hogy ranez valakire, akkor marad az arab terrorista divat (maszk) mint vagyonvedelmi modszer. Az meg ujabban be van tiltva nallunk meg meg par nyugati orszagban. Vagy a cikk hibas vagy a nagyon beneztek valamit az intelnel...