5
  • NEXUS6
    #5
    Az is gond, illetve érdekes kontextusba helyezi a dolgokat, hogy amíg az USA körül, de különösen a Mexikói-öbölben világszinten is alacsony az árapály jelenség okozta tengerszintváltozás (1 m alatt bőven), addig ez eseténként Ny-Európában a 10 m-t is meghaladhatja!
    Szal mondhatni Amcsiban észre sem veszik. Azonban a Balti, vagy a Földközi-tengeren szintén minimális az árapály jelenség, ott a vízszint emelkedés szintén jelentősebb hatású, mert ilyen mértékű árapály okozta ingásra eleve nem készültek eddig sem.
  • Sequoyah
    #4
    A Kennedy urkozpont igen. Meg csak nem is a szarazfoldon, hanem a szarazfold partja elott kialakulo szigeteken helyezkedik el.
    Floridaban biztos nem jo otlet gattal korbevenni, mert az nem hurrikanbiztos. Ott inkabb a koltoztetes a megoldas, foleg hogy nem olyan sok epuletrol van szo.
    Hollandiaban viszont nincsennek hurrikanok.
  • gforce9
    #3
    Hollandia egy része is tengerszint alatt fekszik, de megoldják gátakkal. Itt is meg fogják, ha olcsóbb, mint a költöztetés.
  • pezo77
    #2
    Nekem az a furcsa, hogy ezek az építmények (amik az 1m-es tengerszint-emelkedés miatt várhatóan eltűnnek) mind 0m és 1m tengerszint feletti magasságban vannak? A Kennedy űrközpont is? Vagy laikusként ezt hogyan kell elképzelni?
    Utoljára szerkesztette: pezo77, 2017.12.12. 18:57:19
  • NEXUS6
    #1
    Azért dúrva, hogy 2100-ig még kb 3 nemzedék van hátra. Ha addig nem tudjuk a klímaváltozás eme kihívásait kezelni az nem katasztrófa, hanem szimplán hülyeség.