46
-
#6 Van ilyen hajtómű, úgy hívják arc-jet. Csak kiba sok villamos áram, meg valami hajtóanyag is kell hozzá, amit lehet vele hevíteni. :)
Hordozórakétát úgy tűnik nem érdemes vele építeni. -
#5 Szerintem egyedül felszálláskor látszik valami haszna. Ahogy a hibrid autónak is csak városban jön elő megtakarítás, autópályán, állandó, általában optimális fordulatszámon, nagy sebességnél tök feleslegesen működik egy extra elem a hajtásban. Utazómagasságon lehet tölteni az aksit, amivel a felszálláskor pár percre szükséges tolóerőt lehet biztosítani. Bár nem tudom, hogy mennyire van túlméretezve a generátor, szerintem pont hogy semennyire. Akkor meg plug in hibrid lesz? -
#4 Figyelem! Nemsoká jön az elektromos hordozórakéta :) Angol tudósok feltalálják! -
#3 Az ábra sem világos. 2MW energy store? Teljesítmény mióta lett az energia értékegysége?
Miféle akkut akarnak bépíteni? Az autók számára nincs normális akksi.
1 perces akkukapacitás tömege is tonnákban mérhető...
.egy olyan iparban ahol néhány száz kg-os tömegcsökkenésért izmonak, mert az életciklis alatt kb. 1 misit hoz vissza dollárban.
Ezt tényleg komolyan gondolják? -
bundasjezus #2 Valóban elég furcsa az elektromos motor elhelyezése. Ráadásul nem igazán értem, hogy a repülőgép melyik üzemállapotában hasznos a működése? Mert az itt bemutatott ábra szerint legalább annyi hátránya van, mint előnye. -
kvp #1 Mondjuk azert eletkepesebb megoldas lenne szimmetrikusra epiteni, vagy ha mar mindenkeppen csak egy elektromos motort akarnak, akkor azt a farokresz fole tenni, 2+1-es elrendezesben.