13
  • Zombee
    #13
    A Deadpool ezekhez a filmszörnyekhez képest egy fájdalmasan olcsó film, legalábbis a produkciós költségei. 50 millió dollár rémlik, ami lassan már csak talált videós horrorra meg kamaradrámára elég. Hogy reklámra mennyit tapsoltak el, sose tudjuk meg, megbecsülni se tudom, mert csak neten láttam, ott meg elég, ha a Fox kiteszi a trailer a Youtube-ra és Facebook-ra, onnan már terjed.
  • Axlkenobi
    #12
    Én imádom mind a MoS-t, mind a BvS-t. A történet, a sötét és komor hangulat, a karakterek, az őket játszó színészek, számomra mind telitalálat. Hibaként maximum egy-két suta és oda nem illő poént, illetve a kicsit túltolt finálékat tudnám felhozni.

    Az Öngyilkos Osztag egy gyönyörű képi világú film, néhány emlékezetes karakterrel (Harley Quinn, Bumeráng) és jópofa zenével, de történetileg óriási katyvasz, borzalmas főgonosszal és idegesítő jópofáskodással. Meglehetősen gyenge eresztés lett.

    A Wonder Woman jól sikerült film volt, néhány bántó klisét meg ostobaságot leszámítva, főleg a hangulat, a karakterek és látvány viszi itt is a prímet, de a történetileg sincsenek különösebb gondok.

    Ehhez képest poén, hogy kezdetektől fogva uralkodott egyfajta anti-DC hozzáállás mind a nézők mind a kritikusok részéről. El lehetne filozofálgatni róla, hogy ennek mi lehet az oka: nehogy piaci vagy bármilyen más riválisa legyen a Marvelnek? Tényleg visszatértünk a seggbuta képregényfilmekhez, ahol egy komorabb hangvételű cucc már rossz?

    Nem tudom, mindenesetre tény és való, hogy míg a Marvel valamennyi filmje kritikailag és a közönség által is fel van sz*pva, addig a DC csinálhat bármit, lehúzás lesz a vége. És a WW most nem játszik, a túltolt feminizmus korában csinálhattak volna bármit, egy film női főhőssel csakis zseniális lehet.

    Ezek tudatában nem vártam, hogy a JL majd földhöz vágja a kritikusokat és a nézőket, azt pedig csak remélhettem, hogy nekem tetszeni fog majd a végeredmény, tekintve, hogy Snyder családi tragédia miatt kiszállt, a helyére hozott Joss Whedon finoman szólva sem a szívem csücske, és akivel a stúdió újraforgatott és "viccesített" megannyi szcénát, valamit úgy nettó 40-50 perccel megkurtította a játékidőt, és ezáltal a karaktereket és a történetet.

    Elvárásaim tehát nem voltak magasak és ennek ellenére, vagy talán épp ezért egész jól szórakoztam a filmen. Érződik, hogy szanaszét van vágva, hogy igyekeztek Marvel-szintű ostoba poénokat adni a szereplők szájába és a rivális stúdió filmjeihez hasonlóan teljesen pehelysúlyúvá és tét nélkülivé tenni az egészet, ami sikerült is, de szerencsére azért ott van benne Zack Snyder "szellemisége" is. A képi világ klassz, az akciók pofásak, a karakterek szerethetőek, így aki könnyed két órás szórakozásra vágyik, az meg fogja kapni.

    Én pedig személy szerint bízom benne, hogy blu-rayen érkezik majd egy bővített (rendezői) változat, ami sokkal közelebb fog állni Snyder eredeti elképzeléseihez.

    Értékelés: 7/10

    Korábbi DC Univerzum filmek:

    MoS: 9/10
    BvS: 8/10 (mozis), 9/10 (rendezői)
    SQ: 6/10
    WW: 8/10
  • MsUser
    #11
    Nem rossz film, a cikk félrevezető!
    A fejtegetés hogy egy ilyen kategóriájú film miért nem, meg mi nem stimmel, eleve nevetséges.
    Jó szórakoztató film! A Ragnarök-nél talán jobb lett. De én sem vagyok szakértő ahogy itt sokan mások!!! :)
  • Zombee
    #10
    A cikk logikája alapvetően hibás, amikor nem veti össze a Marvellel, csak mert az előrébb tart az univerzumépítésben. Egyrészt a jó film nem ettől függ, másrészt a Marvel tönkrevágja a filmjeit ezzel a nagy univerzumba erőltetéssel. Az új Pókemberben is ezek a legrosszabb részek.
  • nkmedve
    #9
    Azt hiszem most először szavaztam a "közepes lett" opcióval itt az SG-n (ritkán szavazok és jóformán csak olyan filmeknél amik tetszettek) de most nem tudtam megállni.

    Nem tudom pontosan mit vártam a JL-től, de mindenképp egy kicsit összeszedettebb végeredményt. Akartam, hogy jó legyen a film, ahogy a BvS-nek is drukkoltam (először a moziban, aztán pedig az Ultimate Edition-nek Bluray-en, utóbbi nagyjából be is jött) de valahogy úgy éreztem mintha egy sztárokkal teletűzdelt B filmet néznék, a CGI gagyi, történet sehol, a főgonosz egy nulla. Számomra a karakterek tették valamennyire élvezhetővé a filmet, de ott is voltak gondok.

    Sajnos úgy tűnik, hogy a 100 milliós hétvége sem lesz meg, a filmnek pedig rengeteg pénz kell hogy profitot hozzon, úgyhogy lehetnek még nagy bajok a DC háza táján. Kár lenne, mert a WW-vel bebizonyították, hogy tudnak jó filmet is csinálni, és annak idején az MOS sem volt rossz (és érdekes módon látványban jóval a BvS és JL fölött van). Remélhetőleg Snyder végleg visszavonul a DC filmektől és akkor talán lehet esély arra, hogy egy következő Batman, MOS vagy JL filmmel megmenthetik az univerzumot egy újabb reboot-tól.
  • Dynamic
    #8
    Szerintem a Deadpoolnak nagyobb volt a füstje mint a lángja. Nem volt bajom a stílussal mert ismerem a karaktert, de a filmben elsütött poénok nekem max. megmosolyogtatóak, nem tudtam egy jóízűt röhögni rajta. Meg egyszerűen fájdalmasan olcsó hatása volt egésznek. Szóval egy hatalmas csalódás.
  • Gauge
    #7
    Ez a film egy összecsapott szar lett. Rettenetes rossz a történet kibontása, ultragagyik az effektek, harmat gyenge a zenei aláfestés, és szerintem a rendezés se lett jó. Ennél a BvsS is ezerszer jobb volt.
  • molnibalage83
    #6
    Nekem a Bale féle Batman filmek sem tetszenek. A Deadpool óta képtelen vagyok szuperhős filmeket nézni, azon szétröhögtem az agyam. (Egy kivétel volt a Logan utolsó része, de még az is csak torrenttékában...)
  • cateran
    #5
    Ennyi....+1
  • Laza
    #4
    Mióta Affleck a batman, jó filmről nem beszélhetünk ...... Bale után pedig egyenesen harmatgyenge. De nekem Cavill sem jön be mint szupermanus .... a Tudorok jól állt neki, ez nem :)

    A Csodanő filmje majdnem jó volt, bár voltak benne érdekes dolgok. De a többi DC film vicc .... mint ahogy egy ilyen csapatot összedobni a Bosszúálokkal szemben ... kár érte.
    Akkor inkább GotG még 3x ... az legalább vicces :)
  • grebber
    #3
    Na akkor ez is egy jó film lett. Alíg várom, hogy láthassam
  • Csaba161
    #2
    Lehet, hogy te egy ilyen hihetetlenül szar filmet vártál, de én - ha nem is jó -, de legalább nézhető filmet, de ez még csak nem is nézhető, a gagyi CGI-je miatt...
  • Whysper
    #1
    Engme nem érdekel milyen lesz. Amiben Batman van azt szeretem!! Köszi a a cikket! Többször nézős nekem!