115
Elyon: Ascent Infinite Realm
 • Daditsx
  #115
  Nekem elég volt az infó róla, hogy tudjam, hogy nem éri meg vesződni vele. Tucat MMORPG amikkel már sokat játszottam.
  De azért kipróbáltam amikor megtudtam, hogy ingyenes. 17 órát beletettem és letöröltem. Tényleg szar. Ez volt a 2. vagy 3. játék amivel ilyen keveset játszottam. Nincs benne semmi ötletesség. Grind az egész. Legalább lopkodtak volna össze jó elemeket, mint a többiek tették az elmúlt 10 évbe.
  És csak, hogy tudd a steam is a launcher-t indítja el. És be kell jelentkezni a launcher-ba első belépésnél. Aztán megjegyeztetni vele. Mint minden hasonló saját launcher rendelkező játéknál.
  A steam-es játékos bázis fogyása arányos a kakao games-esével. Tehát ugyan olyan ütembe fogynak az emberek.
  1 hónap alatt nem megfeleződött, hanem 75%-át elvesztette. Ez csak azt jelenti, hogy túl jónak ítéltem még így is, mint amilyen valójában.
  Ha te ezt dicséred és tetszik neked az a te dolgod. Légy boldog vele amíg tudsz. Ilyen ütembe nem fog sokáig tartani.
 • amikkamakka
  #114
  Például itt vagyok én. Mert én most is dícsérem hogy jó a játék....Te már ott elbuktál mikor azt írtad hogy Steamen 30 euro volt a játék. Ebből látszik hogy fogalmad sincs mi van / volt a játékkal az elmúlt 1-2 hónapban. Tipikus "fingjasincsróladefröcsögnihűdejó" típusu ember lehetsz, Hiába írják hogy ne a Steames bázist nézd mert a játékosok nagy része Elyon launchert használ , köztük én is, az ismerőseim nagy része is. De az olyan ember mint te hiteltelen számomra, aki se az árát nem tudja, nem is játszik vele, fogalma sincs róla hogy van másik launchere a játéknak és még sorolhatnám. De te ha így megmondtad hogy feleződik a játékos bázis, de nem játszol vele biztos nagyon fájhat. Az én vállamon kisírhatod magad ha akarod.
  Utoljára szerkesztette: amikkamakka, 2021.11.26. 13:27:25
 • Daditsx
  #113
  Erről ennyit. Azt jósoltam, hogy 1 hónap alatt megfeleződik a létszám. Decemberi jóslatom jött be már most. Hol van a sok játékos akik dicsérték, hogy milyen jó?
 • hitman1028
  #112
  igen,először pénzért árulták de utána rájöttek h a new world után az emberek nem fognak pénzért mégegyet megvenni,igy inkább ingyenessé tették
 • Daditsx
  #111
  Nekem úgy rémlik, hogy Steam-en 30euro volt. Bár mindegy is. Tudom, hogy szar az egész. Meg mások is, mert gyorsan pörög lefele a népesség.

  "Van játékos bőven." Ez jó vicc volt.
 • savior666
  #110
  Sokan nem Steamen játszanak.
  Van játékos bőven. Este fele meg túl sok is.
 • hitman1028
  #109
  ingyenesen jött ki
  az a baj vele h szörnyen grindelős,semmi kedvem hozzá h mindennao ugyanazokat a kűldiket csináljam
  ugy vagyok vele h ha mindennap nem is,két-három naponta benézek
 • Daditsx
  #108
  Mikor lett ingyenes? Most nézem csak...
  Gyorsabban romlik a játékos bázis, mint ahogy pár hete jósoltam. 8k környékén jár.
 • wudoORock
  #107
  Készül, és folyamatosan bővül egy hatalmas ELYON Útmutató Magyaroknak. Használjátok egészséggel.
  Utoljára szerkesztette: wudoORock, 2021.11.03. 12:36:42
 • TeeKillah
  #106
  Ja, és még valami. Ha körülnézel rengeteg AFK játékost láthatsz, akik nem lépnek ki (a játék pedig nem rúgja ki őket) éppen azért, mert nem tudnak vissza menni.
  Utoljára szerkesztette: TeeKillah, 2021.10.25. 17:48:20
 • TeeKillah
  #105
  Nos. Volt eddig két szerver és szerverenként 2 channel. Ez annyiban változott, hogy lett egy harmadik szerver.
  Csakhogy - a szerverek nem átjárhatóak, mint teszem azt a BDO-ban, így kábé adtak a szarnak egy jó nagy pofont.
  Nyugodtan nézd meg, hogy a két, régi szerver tele van - mivel nem átjárhatóak a szerverek, ezért akik elértek már valamit, baromira nem fognak átmenni egy új szerverre nulláról kezdeni. Tehát ha most ránézel, akkor láthatod, hogy a két régi szerver és a szerverenként két-két channel FULL, míg az új "üresen" tátong. Sok értelme volt ezt így megcsinálni.
 • amikkamakka
  #104
  Igen 7k-s szerver de ezt azóta bővítették, amit ki is írtak a hivatalos discord csatornára, nem beszélva arról hogy chaneleket is adtak hozzá (bár lehet hogy ez volt a bővítés) de min a 2 chanel fullon van folyamatosan. Jah meg nyitottak azóta új szervert is. Felesleges ezeket a "talányokat" feszegetni, meg hogy mi lesz majd, ha a most jó :) És én nem bánom ha az ilyen negatív emberek nem jönnek, és nem húzzák lefeleé a morált. És tudod mi lesz ha jövőre senki nem fog már játszani vele? Megyek Lost Arkozni...ennyi és nem kombinálom túl :)
  Utoljára szerkesztette: amikkamakka, 2021.10.25. 16:01:30
 • amikkamakka
  #103
  Felesleges a steames statisztikát bámulni, az Elyonnak is van saját kliense én is azt használom nem a steamest. És sok előrendelő azt használja.
  Az meg hogy most tetszik és játszom vele, aztán majd hónapok múlva mi lesz engem nem igazán érdekel. Ami érdekel az a most! Most jó vele játszani, és nem úgy állok hozzá hogy hónapok múlva mi lesz.
  Utoljára szerkesztette: amikkamakka, 2021.10.25. 15:51:38
 • frango
  #102
  De, ha mondjuk 5k-s a szerver, akkor mivel jobb az, ha még 4 szerveren összesen 25 ezren játszanak, mintha csak egyen 5ezren? Úgy is egy szerveren játszol nem? A másik régió meg megint miért érdekel, ahol nem is játszol? Persze értem, ha nincs annyi bevétele a kiadónak, akkor lassabban jön az új kontent, de mondom ott a wow példának. Nem garancia a sok játékos a jó játékhoz és közösséghez. Sőt...
  "Én sose szerettem a túl alacsony játékos bázist." - Én se és nem is mondtam ilyet.
  Most ezt nem azért mondom, mert az Elyon, akkora király játék. Mert csak egy, a napi/heti szarokat az emberre kényszerítő mai mmorpg...
 • Daditsx
  #101
  Fejlesztőnek, kiadónak nem az számít, hogy te jót játsz. Hanem, hogy hozza a pénzt, amiből tudják fedezni az üzemeltetést és további tartalmakat. Ha nincs elég játékos akkor nincs pénz. Eladás, microtranzakciókból van bevétele. Még mepróbálkoznak egy ingyenes, de p2w kiadást. Aztán, ha az se termel eleget, akkor lehúzzak a rolót. 1k játékossal nem fog tovább menni.
  De a jó játékhoz kell a sok játékos. Kereskedelem miatt. Én sose szerettem a túl alacsony játékos bázist.
 • hitman1028
  #100
  mert az mmorpgnek pont az a lényege ,h minél többen játszanak,van egy szint ami alatt már a játékélmény rovására megy a kevés ember.Sokat kell várni h behivjon a dungeon ,bg stb
 • frango
  #99
  De miért kell rengeteg játékos, hogy jót lehessen játszani? Szerintem pont hátrány, ha nagyon sokan játszanak. Sok mmorpg megvan pár ezres játékosbázissal is. Ha van akarat, meg lehet lenni a kiadónak alacsonyabb játékosszámmal is. WOW-al rengetegen játszanak és mégis egy fertő, szar az egész. Undorító, ami ott megy. Közösség és játék szinten is.
  New World meg...Végtelen mennyiségű pénzzel és promoval persze, hogy sok a játékos. És nem azért vannak annyian, mert olyan jó az a játék...(Értem, hogy az arányok miatt említetted meg.)
 • Daditsx
  #98
  Én erre a játékra nem áldoztam pénzt. Vártam az elején, de a béta tesztek és mások véleménye elég volt. Bless online-al jól besültem annó. 40euro ment a levesbe. Ez egy átdolgozott Tera aminél a kiadó se számolt hosszú távra és sok játékosra. Reménykedhetsz, de felesleges.
  15év alatt rengeteg mmorpg-vel játszottam. Ez a kedvenc műfajom. Amibe semmi újdonság nincs, vagy idegesítő dolgok vannak benne, arra 1-2hónap alatt rá lehet unni.
  New world okt.2-án 900k volt. Mára már a legtöbb online 440k. Pedig az jó játék és tartalmaz újdonságot. Mégis 1 hónap se kellett hozzá és megfeleződött a játékos bázis.
  Idei megjelenés, nem túl híres Sword of Legends július végén indult. 18,7k volt a legtöbb játékos. Augustusra lement 8k-ra. Szeptember 4k. Október 1,2k (kijött a New world). Havonta feleződött. Ez a tendencia minden mmorpg-nél.
  Lejjebb írták, hogy 7k-s szerverek lesznek. Tehát jövő hónapba már csak 1 szerver lesz. Decemberbe meg egy fél szerver (3,5k player körül).
  Figyelni fogom. ;)
 • Cassell
  #97
  Ez valami ritka förmedvény lett, a videók alapján sem vártam sokat tőle, de még azt is sikerült alul múlnia a steamen is 47% a pozitív review még azt is sokallom...
 • frango
  #96
  Azért annyira nem kell túlozni. 13k player? Az aktuálisan online játékosok maximum száma steamen. Az nem azt jelenti, hogy annyi játékos van összesen... Meg az csak a steamről játszókra vonatkozik.
 • Daditsx
  #95
  2-3 hónap múlva amúgy is annyi lesz játéknak. 13k player-rel indult. 1 hónap múlva migrálva lesz úgyis.
 • wudoORock
  #94
  Próbáljátok meg ma is, ha hajalndóak vagytok újrakezdeni. Hátha most már beenged. Sok tagunk most jött, akik Andromeda-t választották. A többség nem hajlandó új karaktert készíteni, ha már beleölt a játékba X órát, ami teljesen érthető. Viszont hosszú távra nézve, ha a másik szerven nincs nagyobb magyar közösség akkor lv43 körül megfog állni az élet és nagyesélyel rá fogtok unni.
 • drop
  #93
  szia sajnos páran másik szerveren vagyunk mert andromeda betelt
 • wudoORock
  #92
  Kis frissítés a klánnal kapcsolatban, ha valakai mostanában keveredne ide:

  Szerver - Andromeda
  Frakció - Vulpin (Kék)
  Klán név - InsaneMirage

  Jelentkezés in-game: esc -> guild enrollment -> InsaneMirage
  Magyar szöveget mindenképp írjatok a jelentkezéshez, máskülönben nem fogadjuk el azt. Mivel bárki szabadon jelentkezhet a klánba, sok külföldi is megteszi, így szöveg csatolás nélkül nem tudunk szűrni.

  Elvárásunk továbbra is csak egy van: Discord aktív használata. Nem olvasunk in-game chatet 2021-ben. Discord meghívó a klán leírásában található, ha bekerültetek. Továbbá discordon rengeteg infó és külön class szobák találhatóak, megkönnyítve minden újonc életét.

  Mindenkinek további kellemes napokat.
 • amikkamakka
  #91
  Karaktereket / neveket már lehet foglalni a szerven
  Ha valaki klánban szeretné tolni pár hozzászólással lentebb a vezírtől.
  Annyival még kiegészíteném hogy Frakció - Vulpin (Kék)
  Utoljára szerkesztette: amikkamakka, 2021.10.14. 22:46:22
 • Daditsx
  #90
  Ezek se tanultak a Bless esetén. Első héten kinyírják a game-et.
 • amikkamakka
  #89
  Most olvasom, hogy egy szerver lesz és majd igény szerint fokozatosan bővítik. Hű-ha....az elég kevésnek hangzik, mert a hivatalod discord szerveren úgy írták hogy 7ezer fős szerverek lesznek. Előtöltés a mai naptól, karaker készítés 14-től, Headstart 17-től Launch pedig okt 20.-tól.
 • wudoORock
  #88
  Sajnos én azt tapasztaltam már a játék megjelenése előtt elindult a széthúzás. Mindenesetre a mi klánunk kiszemelt szervere majd közzé lesz téve!
 • amikkamakka
  #87
  Az előtöltés és a karakter készítés csúszik 1-2 napot.
 • amikkamakka
  #86
  Ha minden igaz 13-án már indulna az early character creation. Egy magyar szervert is jó lenne kijelölni majd.
 • wudoORock
  #85
  Nem csak állítólag. Valóban ingyenes lesz, és kitolták a megjelenési dátumot október 20-ra.

  Röviden annyi történt, hogy belátták, hogy idén több mmorpg is megjelent ami nem tesz jót Elyon népszerűségének. Többek között a New World is az eredeti megjelenési dátum előtt jelent volna meg 2 nappal. Így arra az elhatározásra jutottak, hogy a free 2 play modellel jóval több játékost betudnak vonzani. Ettől függetlenűl az item shop tartalmán nem változtatnak, ami a második zárt bétából kiderült, hogy nagyon felhasználó barát és nem tartalmaz pay 2 win elemet, kivéve a luminosokat, de az se számottevő.
 • hitman1028
  #84
  30 euro steamen

 • savior666
  #83
  Állítólag ingyenes lesz. Mármint f2p.
 • wudoORock
  #82
  Az Insane Mirage tagfelvételt hirdet!

  Rólunk:
  • PvX beállítottságúak vagyunk. Így mindenki megtalálhatja nálunk a számításait.
  • Tudásunkat örömmel átadjuk neked, és természetesen vice versa - hegyezzük a fülünket, ha bármit megosztanál velünk.
  • Létszámmal arányosan bővülő közös tennivalók. (pár példa:
  kijelölt napok a következőkre: world bossozásra, lv45+ terület grind gs-től függetlenül, dimension farmolás...
  Valamint Guid vs Guild és class leaderek bevezetése.)

  Egyenlőre egyetlen kritériumunk van:
  Discordunk aktív használata, a könnyebb kommunikáció érdekében. Ami elengedhetetlen a folyamatos progresshez, jóízű beszélgetésekhez, gördülékeny meneteléshez dungeonokben, eventeken és nem utolsó sorban a hatalmas grind közepette csak úgy repül velünk az idő Discordon.

  Discordon keressetek bizalommal részletekért, vagy ha akadna kérdés. wudoO#5732
 • SANTANTICA #81
  szeptember 29 a start
 • SANTANTICA #80
  bármi hír?
 • Eragon30
  #79
  A magyar weboldalunk továbbra is az alábbi linken érhető el https://www.facebook.com/ELYON.HUN/
  Az oldalunk vezetősége nem áll kapcsolatban sem az insane mirage klánnal sem chanti lánnyal! Az insane mirage klánt csak kiraktuk mint lehetséges klánt ahová lehet csatlakozni, továbbá az Uniqum guildet is amennyiben megküldik a kért adatokat. És lehet beküldeni további klánokat privát üzenet formájában [Klán név, leírás, Frakció egyebek]. :)
  Kulcsokat pedig senkinek nem osztottunk, mivel nem igényeltünk az első zárt bétára XYZ okok miatt. :)
  Dicsértessék
 • wudoORock
  #78
  Mi páran kaptunk kulcsot, és nekem működik a face link. Keress rá a csoportra direktbe akkor, ha neked nem nyitja meg.
 • Daditsx
  #77
  én nem kaptam :(
 • SANTANTICA #76
  továbbra sem elérhető