88
Sea of Thieves
 • Sáska
  #88
  A jatekban keresett penz Csak kozmetikai dolgok megvasarlasara Jo.
  Ez egy sandbox jatek, magad alakitod a celjaidat. Nekem also nekifutasra annyira nem jott be, de aztan adtam neki egy ujabb eselyt. Csatlakoztam egy discord flottahoz, es a jatek sokkal jobb Lett masokkal. Eloszor a cel Az volt, hogy kaloz legenda legyek ( Max szint mind3 frakcioval). De aztan idovel Mar Csak Az elmeny miatt logolok be. Full PvP van, ami nagyot dob a jatekon szerintem. Tetje van annak Amit csinalsz, hiszen 5 perc alatt elveszthetsz mindent Amit 2 oran at szereztel Meg, de ugyanigy te is elsullyeszthetsz masokat, El lophatod a kincseiket, stb.. kaloz elet..van tet. De karakter fejlodes nincs, Max kulonleges(ebb) kinezetu ruhakat, hajo kinezeteket vehetsz penzbol illetve achievementekbol. Minden kaland mas, hol nyugis, hol pedig tele veszellyel.. ;)
  Az egyik Alabbi hozzaszolast javitanam, a 4 szemelyes galleonnal is Lehet latni a terepet a fedelzetrol lenezve a racsokon keresztul. Amugy galleonnal nem hajoznek ki 2 tagu legenyseggel. minimum 3 de inkabb 4..
 • lammaer
  #87
  Mivel akciós volt az Xbox game pass (300 HUf / 3 hónap), behúztam mert kiváncsi voltam erre a játékra is.

  Mentem vele 2-3 órát, beszegődöttt mellém egy profibbnak tűnő játékos is, igy elvitt egy komolyabb szigetre is (csontik, vulkán, rejtvényfejtés, volt kraken is, zenéltünk, horgásztunk). A harcrendszer kicsit bénácskának tűnt, de amúgy meg tetszett benne hogy próbálták kicsit reálisabbá tenni a hajókázást...
  Megcsináltuk a küldetést, meg két kezdőt is, hazahajókáztunk, leadtuk a ládát és kész.

  Ami igazából érdekel: jól érzékelem hogy ebben a játékban efektive fejlődés nincs? Illetve a játékban lévő pénz az maximum kozmetikai dolgok megszerzésére jó?
  Mert igy felmerül a kérdés hogy titeket mi motivál a játékban - miért hajtotok? Látni az összes szigetet?
  Van itt endgame tartalom amit mondjuk csak később lehet elérni? Mert a tegnapi session után (láttam 3 szigetet) nem érzek ingerenciát hogy ma is belépjek - ok, elmegyek egy másik szigetre, kiásom a ládát hazaviszem és kész? Vhogy nem kapott el a gépszíj...

  (nem kritizálom a játékot, csak az eddigi élményeim alapján úgy tűnik hogy nem túl komplex illetve nincsenek benne hosszú távú célok - de ugye mivel nemsokat toltam, simánlehet hogy rosszul ítéltemmeg)

  Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.05.09. 18:22:47
 • Streky
  #86
  Nagyon szépen köszönöm, azt hiszem mindenre választ kaptam, szuper vagy!

  Áh, nagyon jó kis cucc ez!
  Imádjuk!

  Köszi mégegyszer! :)
 • barmi
  #85
  Ha ilyen erődöt szeretnétek megcsinálni előtte mindenképpen nézzetek meg egy olyan fortot ami épp nem aktív, nézzetek körül milyen a felépítése. Mindig van rajta egy több szintű erődítmény ahol jól el lehet szaladgálni a csontihordák elől egy darabig de aztán úgyis mindenkit meg kell ölni hogy legyőzzétek a fortot. A parton körben telepített ágyúk vannak amik a partrajutást szeretnék meggátolni. Ezek lecsillapodnak ha partra szállsz a szigeten de nem árt megölni az ágyúknál strázsáló csontvázakat sem nehogy újra elkezdjék lőni újra a magárahagyott hajónkat ameddig mi a szigeten harcolunk a csontikkal. Sok sikert!
 • barmi
  #84
  A sziet fölötti villogó stemü koponya egy erődszigetet mutat amit meg lehet támadni. Minél hamarabb ki kell jitni a partra úgy, hogy a hajó ne essen szét teljesen, ha partra értek abbahagyják a lövést és elkezdenek özönleni a szigeten lévő erődből a csontvázak. Nagyon sokan vannak, több körön keresztül újabb és újabb adagot zúdít rátok mindaddig ameddig a főbossz meg nem érkezik egy nagyobb csontihorda kíséretében és ha a bosst megölöd dob 1 kulcsot amivel az erőd titkos kincsekkel teli barlangját tudod kinyitni. A barlang dugig van relikviákkal, ládákkal és mindenféle értékes cuccal. Felpakoljátok a hajóra és irány az első kereskedő ahol pedig sok arany üti a markotokat a sok leadott kincsért cserébe. Nagyon jól fizettnek ezek az erődök ha végig tudjátok csinálni, de nagyon nehéz is kivitelezni a dolgot, főleg ketten. Inkább négyszemélyes hajó és legénység kell ezekhez!
 • barmi
  #83
  A hajóknak is max a kinézetük változik, viszont indításnál választhattok, hogy 2, 3 vagy 4 személyes hajóval akartok játszani, ha nem priváton indultok hanem openen akkor be tudtok csatlakozni más játékosokhoz akiknél van két szabad hely és ők már biztos a nag, hajóval fogják szelni a habokat a létszám miatt. De egyébként a legnagyobb négy személyes hajót is el lehet vezetni kettwn simán ha már van 1 kis tapasztalatotok ezen a téren. A négyszemélyes hajón van a legröbb vitorla és ágyú is ezért szerintem az a legütősebb hajó, bár ketten néha bajos a navigálása mert a világtérképet nem lehet látni a hajó kormány mögötti nyílt részen keresztül letekintve az alattunk lévő szintre. A négyszemélyes hajón csak akkor látjuk a térképet ha lemegyünk a fedélközbe.
 • Streky
  #82
  Ó, szuper! Így már minden világos! Köszönöm szépen.

  Még van valami, amit nem értettem, ha van affinitásod még válaszolni, köszi! :)

  Szoktuk látni a lebegő koponyát, felhőszerő koponyát az égen, szigetek fölött. A múltkor közel mentünk egyhez, és elkezdtek lőni a szigetről, de amikor nincs fölötte, akkor nem lő. Ez mit jelent? Ez valami event?
 • barmi
  #81
  Fegyók között max a kinézetükben van eltérés. Pisztoly, shoti, sniper, kard ezek a kategóriák ha jól emlékszem. Kategórián belül max a kinézet változik. A térképek pedig azért tűnnek el mert meg kell csunálni őket mieőtt kiléptek. Vagy ha a mission asztalra szögezitek le őket akkor onnan viasza lehet venni a pénzért vásárolt teljesítetlen térképeket kilépés előtt. Amiket meg nem lehet visszavenni az asztalról azokért nem fizettetek csak úgy találtátok őket borosüvegekben szigetep partszakaszain. Azok elvesznek ha nem twljesíted őket kilépés előtt.
 • Streky
  #80
  És még egy gyors, bocsi.

  Azt is észrevettük, hogy gyűjtünk mondjuk térképeket, amelyeket az E betű lenyomásával tudunk megnézni, de reloginnál eltűnnek ezek. Erre van valami megoldás?

  Köszi! :)
 • Streky
  #79
  Ó, szuper! Így már érthető, köszi!

  Még egy kérdésem volna, ha nem bánod. Fegyverek erőssége között van különbség, vagy van bármi statja ezeknek?
  Illetve a hajót úgymond upgrade-elni lehet? Mi ketten játszunk, így a legkisebb hajóval értelemszerűen. De lehet ezt fejleszteni? Több ágyú, gyorsabb haladás, bármi hasonló?

  Köszönöm! :)
 • barmi
  #78
  Aki veszi az tudja felszerelni. Ha úgyis együtt nyomjátok akkor mind1 is. Viszont ha ő felszereli a hajót majd távozik a partyból akkor a hajó ettől még úgy marad ahogy ő hagyta mindaddig ameddig te is ki nem lépsz a játékból. Tehát aki veszi annak a ládájában lesz az adott cucc.
 • Streky
  #77
  Sziasztok!

  Effektíve új játékosok vagyunk, és annyit szeretnék kérdezni, hogyha csinálok egy partyt, barátom belép, játszunk, majd ő mondjuk vesz valamit a hajóra, akár vitorla, vagy kormánykerék, és kilépünk, majd be, nem látjuk alapvetően úgy a hajót, csak ha a ládából kiválasztjuk a dolgokat. Ez még oké. De hogyha ő megvesz valamit a hajóra, azt én látom a ládában majd? Vagy akkor csak ő tudja felrakni a hajónkra?

  Remélem érthető a kérdés, köszi srácok! :)
 • Sáska
  #76
  Anniversary update ma live:

 • Sáska
  #75
  https://seaofthieves.gamepedia.com/System_requirements
 • Barnaby022
  #74
  Sziasztok!

  Tervezem megvásárolni a játékot a leárazás miatt ,de nem vagyok biztos benne hogy elfutna a gépemen mivel nem értek hozzá.
  Szerintetek elfutna a játék ezen a gépen?
  Proceszor: AMD Phenom(tm) II X4 965 Processor (4 CPUs), ~3.4GHz
  Ram: 12GB
  Videókártya: AMD Radeon HD 7700 Series

 • Sáska
  #73


  ha valaki szeretne jatszani a jatekkal ingyen feb 13ig:

  TJ4CG-6649D-2KKD7-P7CM9-3JDRZ

 • Stief
  #72
  Szia, abszolút nem nehéz a játék, kb 1000000 aranyál tartok. Abszolút tapasztalati kérdés. Bár az is tény hogy van olyan, amikor semmi nem jön össze. Egyébként egy-két tipp, neked. Cápa megtámad és nem vagy rá felkészülve, akkor azonnal vedd az irányt egy sziget felé, ott lerázhatod, nem fog követni. Ha harapásra készül akkor azonnal menj a hajód belsejébe akkor nem lök le fedélzetről és rögtön javítani tudod a hajót. Sok esetben egyébként ha nem bántod akkor téged sem fog bántai. Kraken jóval nagyobb eséllyel kap el kincsel a fedélzeten. Ezért kerüld a nyílt vizet és a szigetek mellett közlekedj, nagy terület kell neki a spawnoláshoz. Ha még is elkap, akkor azonnal állítsd a hajót és a vitorlát szél irányba hogy minél hamarabb kimenj a területről, és ismét a hajó belsejében maradj, mert különben leszippant a fedélzetről, és csak javíts.
 • Stief
  #71
  Mert, ezt a játékot nem egyedül kell játszani, és mindig ellenőrizni kell az outpostot+ az ellenfél mairmaid-je a sziget körül van, ami jelzi neked hogy ott ellenfél van. Ez nem a játék hibája hanem a te tapasztalatlanságod. Ráadásul egy kalózos játékkal játszol, aminek a legfőbb célja a kalózkodás és az ármánykodás. Ezt te nem gondoltad át. Egyébként rengeted videó és tipp található a youtubon, vagy a DC sea of thieves magyar oldalain ahol szintén segítséget kaphatsz.
 • Javonbwoi
  #70
  Sziasztok,most lett gamepassom és embereket keresek játékra!
  Addoljatok: bladeexer
 • Since
  #69
  Én is kipróbáltam de azt hiszem ennyi volt... Nagy nehezen rájöttem hogy mit hogyan kell csinálni, közben az egyik outpostnál amikor adtam volna le a ládát bekempelt egy játékos és folyamatosan kilőtt.. Érdekes, hogy outpostoknál is lehet playerekre támadni, így ennek sok értelmét nem látom... Egy crew becampeli az outpostot és "lecsap" a bejövő brigádokra, aki kitalálta ezt a rendszert szerintem nem gondolta át...
 • Serko
  #68
  Tegnap a youtube-on megosztott gameplayek hatására megvettem én is ezt a játékot! Nagyon szép, eszméletlen hangulatos, de a gamplayekben tapasztaltakhoz képest kifejezetten nehéznek tűnik.
  Egy palackban talált üzenet miatt nekivágtam egy hajóútnak... kb. 3 szigetnyi távolságra... először mellém szegődött egy kráken, aztán egy óriáscápa, majd mikor már teljesen reménytelen volt a helyzet jött még egy szellemhajó is! Esélyem sem volt!
  A videók alapján azt gondoltam, hogy ezek a tengeri szörnyek csak bizonyos spec. környezetben jönnek elő és akkor sem egyszerre. Így 2 óra játék után elég durva, főleg ahhoz képest, hogy a videókon sehol ilyen nehézségű dolgot nem tapasztaltam!

  Illetve beléptem egy klánba, vagy mibe... Meghívott egy srác. Az okozhatja, hogy a szintemnél nehezebb ellenfelekkel találkozom? Egy videó tanulsága szerint egy óriáscápa kilövése 2 nagy hajónak is jó 15 perces folyamatos feladat volt... Én egyedül voltam 3 boss ellen kis hajóval... Ez így elég durva!

  Egyébként szívesen csatlakoznék olyan magyar játékoshoz/klánhoz, aki játszik ezzel a játékkal.

  Sery
 • RepeszElek
  #67
  Ez jó...
  Jön egy játékos közli hogy barát ne támadjak majd kinyir és elsülyeszti a hajómat.
  Semmi nem volt nálam.
  Arra ébredek újra hogy egy csontváz ágyúval lövi szét az új hajomat,beakarok úszni a hajohoz de egy cápa megtámad, vissza a partra lövöm a cápát de egy kigyó közben megmar és meghalok.
  Majd 1 órát szenvedtem míg egyedül legyőztem az összes csontit a küldetés során és megszereztem a sokat érő koponyát mikor hazafelé megtámad egy polip, és elsülyeszti a kis hajómat.

  Már majdnem az outpostnál voltam euérz koponyával a kezembe elkezdek kiúszni a szigetre és már majdnem de tényleg majdnem a szárazföldet érintem 3prrc unalmas úszás után amikor megesz egy cápa.

  Nem panaszként meséltem csak már röhögök én is az egészen...
  :)
 • RepeszElek
  #66
  Most már azért érdemes megvenni,sok új tartalom jött egész jó kis játék lesz ebből.
  Az NPC mondjuk kicsit durva,nagyon pontosan lö ágyúval a világvégére is,nagyon sok van belőle,és akkor még ott van a többi elmebeteg játékos,nagyon kevés értelmessel találkoztam.
  Magyarul egyedül nem nagyon fogsz tudni bármire is jutni a játékban.
 • Béluska74
  #65
  Én nem venném meg a helyedben. Ha érdekel a játék akkor inkább még várj egy kicsit,vagy fizess be a Microsoftnál a game pass nevű cuccra (3000 forint HAVONTA amíg le nem mondod!) az első 14 nap ingyenes,abban benne van a játék meg még vagy 15 másik húzócím is amivel lehet játszani. Halkan jegyzem meg,hogy game pass kulcsot lehet venni 2-3 euróért ami egy hónapig jó. A döntés a tiéd,de nem éri meg a "kockázatot".
 • KiruHoshino
  #64
  Sziasztok! Egy kulcsos oldalon találtam egy jó árú Sea of Thieves-t. A Support azt mondta, hogy VPN kell az aktiváláshoz. De a játékhoz már nem. Igaz ez? Mi a véleményetek?
 • RepeszElek
  #63
  Hehe, látom pörög a forum:)
  Nah április óta hanyagoltam a játékot most felmentem..

  Hogy fenébe kell itt megölni a másikat??

  Nem látta hogy ott vagyok odamentem testközelbe sunyiba a hátamögé majd 10 centiről telibe lőttem egy mordályal erre megfordúlt csapot kettőt és meghaltam.

  Ezt eljátszottam még párszor aztán meguntam.
  Amúgy totál élvezhetetlenek a harcok, baromi gagyi a mozgás semmit nem látsz mindenki csak össze vissza csapdos remélve hogy ott van a másik ezt kurvára elbaszták.
 • Hexex86
  #62
  Belevetettem magam én is a játékba. Kicsit össze-vissza videó.
 • RepeszElek
  #61
  Ugyan annyi.
  Engem egyszer negyediknek bedobott egy angol csapatba.
  Éppen kikötni készűltek eladni a megszerzett zsákmányt,mivel rendes vagyok segítettem nekik!:)
  14 ezret kerestem pár perc alatt:)

 • Sáska
  #60
  Van ez igy :)

  Tegnap epp egy szigetre hajoztam, ahol epp egy masik hajo is le volt horgonyozva.. szep csendben kikotottem mellette, es atpakoltam a ladaikat az enyemre! Jo izgalmas volt kummantani a ladakkal, pont mikor az utolsot atraktam, latom a hajomrol, hogy a ket kaloz rohan a parton vissza a hajojukhoz, de mar keso volt nekik! :) Az egyik meg fel tudott maszni a hajomra, mikozben huztam fel a horgonyt, de sikerult lelonom, es elpucolnom. Eddigi legjobb kalozkodasom volt! :)

  Amugy szerintem sok lehetoseg van a jatekban, de meg tenyleg gyerek cipoben van..

  Azt tudja valaki hogy ha partiban adunk le egy kincses ladat, akkor a jutalom ugyanannyi / kevesebb / tobb, mint ha egyedul adnank le?
  Tegnap bedobott a jatek egy random player melle, es volt mar vagy 10 ladaja meg par koponyaja a fedelzeten, orultem neki :) :)
 • RepeszElek
  #59
  Ma nem tudtam A-ból B-be úgy eljutni úgy hogy ne támadjanak meg más playerek, tök mindegy hogy nem volt nálam semmi, amit tudtak is. A lényeg hogy meghaljak.
  Azt hiszem ideáig tartott az együtt zenélgetős, táncolgatós poénkodás...
  :)
 • Stief
  #58
  Ma szeretnék kicsit hajókázni akinek van kedve szóljon! microfos: Stief83
  Steam: stief83
 • RepeszElek
  #57
  Na azt nem tudom látod.
  Az sem tudtam hogy szükséges az is hogy a játék is támogassa.
 • ToxiMaxi
  #56
  Minden konzolos játék támogatja az egeret?
 • Norbertboy
  #55
  Ilyen videókártya árak mellett nem sokáig vezet a pc.
 • RepeszElek
  #54
  Maga a microsofft nem árul egeret konzoljához, de van cég ami foglalkozik ezzel.
  Még régebben utána néztem és amit mindenki dicsér az 45 rongy.
  Nem olcsó de megéri. Ha nem hoz ki a microsoft egeret lehet hogy egyszer megveszem mert nagy elöny konzolon belül is.
  Viszont ha kihoz a microsoft is egeret akkor azoknak akik játék miatt vesznek erős pc-t egyre kevésbé fogja megérni mert jönnek a stratégiai játékok, a szimulátorok, folyamatosan konzolra és hiába gyengébbek mint egy új gamer pc, a játékok optimalizálása miatt közel hozzák ugyan azt a grafikát olcsóbban.
  Egy hozzám hasonló átlag játékosnak már most sokkal kobban megéri konzolon játszani, de jelenleg azért még a pc vezet.
  Ki tudja meddig....?:)

 • Stief
  #53
  Egyébként mindenképp érdemes venni, billt meg egeret konzolhoz, ugyanis jövőben pcre és xboxra jönnek játékok és valószínű a cross plat már alap funkció lesz!
 • Stief
  #52
  hmm, én úgy tudom ,xboxhoz is van egér meg bill.
  Rosszul gondolom?
  Utoljára szerkesztette: Stief, 2018.03.23. 16:05:13
 • Sáska
  #51
  en sem gondoltam ra elotte... az eset utan fel is instalaltam PC-re, es ott folytattam kalozom kalandjait :)
  De 24 colon nem ugyanaz mint 65-on.. :)
 • RepeszElek
  #50
  Ezen még el sem gondolkodtam amiket írtok.
  Mi lesz ha a konzolosokat mint jó magam összeeresztik a pc-sekkel.
  Elején örültem neki csak a chatet irigyeltem a pc-sektől de olvasva titeket kezd nem tetszeni a dolog...
 • Sáska
  #49
  Epp egy nagyobb kort futottam le, megcsinaltam ket ladas kuldedest, plussz talaltam egy random kincses ladat.. mikor behajoztam a szigetre, lattam, hogy ott parkol egy nagy hajo, de gondoltam alig latok mas hajokat, kikotok itt, legalabb latok mas jatekost is rajtam kivul.. Nem kellett volna.. :D
  Igazabol az bosszantott a legjobban, hogy csak azert haltam meg, mert xbox controllerhez nem vagyok hozzaszokva, igy mindenre lottem, csak akire kellett volna nem.. :)