6
 • mrzed001
  #6
  Már bocs, de miféle helyi dolgokról meg adatbázisokról beszélsz?
  Ez az államilag készített, minden orvosnál KÖTELEZŐEN használandó program.
  Receptet is csak ezzel lehet írni.
  És azért omlik össze, mert '90-es évek technikájával készült.
  Tudod te mi az a dbase "adatbázis" ?
  Na majd ha láttál olyat, meg dolgoztál vele, utána jöhet a hozzáértő hozzászólás.
 • esztyopa
  #5
  Igazad van abban,amit az adminisztráció gyorsításáról írsz,de Nálunk ez valahogy MINDIG úgy néz ki,mint amikor Valakinek ki kéne menni a piacra,és felvesz egy csodás,modern,21. századi kalapot,és TELESEN meztelenül nekivág.
  Előbb fel kéne öltözni...
  Sohasem az alapok megteremtésével foglalkoznak! Ebből nyilvánvaló,hogy GENERÁLIS problémák vannak az alapokkal !
  /De büszkén mondhatjuk,hogy a Hortobágy kivételével le van díszburkolva Magyarország,és Nálunk a legmagasabb az egy főre eső stadionok száma./
 • huksha
  #4
  Ez nem csúsztatás, ez egyszerűen egy teljesen más dolog. Amit te írtál az továbbra is fennáll és ez nyilván nem oldja meg a fizetési problémákat. Mindazonáltal digitalizáni kell! Ebben a rendszerben hatalmas lehetőségek vannak... Nem beszélve, hogy az adatfeldolgozás gyorsulni fog (ami ugye ráfér a magyar ügyintézésre) és később a big data-val rengeted hasznos dologra is fény derülhet. Mindenképp pozitív kezdeményezés! Lássuk már a jót is a dolgokban. :)
  BTW: igen, virtuális "dokit" is akarnak a jövőben (és nem csak itthon) az egyszerűbb esetekhez, ahol üzenetben kommunikálva (pl.: Messenger) megadhatod a panaszaid és ad rá tippet, hogy mit kezdj vele, pl. égési sérülés, vágás, izomgörcs, sérv esetén.

  @mrzed001
  Ami pedig az összeomlást érinti: tudtommal még nem vezették be sehol, hanem egy "réteget" kell elhelyezni a helyi informatikusnak, ami "összeköti" a helyi régi adatbázist az új központosítottal. Ha ezt viszont nem lehet megoldani, akkor a helyi informatikusnak kell megoldást találnia rá, hogy hogyan lehet a meglévő adatokat egy közös nevezőre hozni a központi elvárásokkal és hogyan migrálják át oda. Amint ez megtörtént, úgy lehet használni az EESZT megoldását. Ezt egy kórházban dolgozó "vezető" informatikus barátom mondta. Az, hogy összeomlik a db, azt azt jelenti, hogy a helyi a szar és annak már régen is voltak baja(i). Szerinte a legnagyobb gond, hogy minden kórház valamilyen szinten egyéni megoldásokat és adattárolási eljárásokat is bevezetett, ezért lesz nehézkes az elején a kompatibilitási problémák megoldása.
 • mrzed001
  #3
  Aham, a lombikosokat is így támogatja ez a kormány.
  Bereklámozták, hogy demármost hogy de hogy odateszik maguk és segítik a lombikosokat.
  De ahogy a nagy vezér oly bölcsen mondta: "ne arra figyeljetek amit mondok, hanem arra amit teszek".
  Márpedig tett.
  Bezáratta a Debrecenit, csökkentette az államilag támogatott kezelések számát.
  Szóval én úgy vagyok vele, hogy ezek nekem inkább ne akarjanak segíteni.

  Ami a meglevő programot illeti (a fentiek szerint abba fejlesztették bele), a múltkor épp dokinál voltunk amikor összeomlott neki, és onnantól el se indult. Nosza, én mint szaki rá is néztem rögtön.
  Az a sz.r dbase (3-asra tippelek) dbf file-okat használ, azt is bénán.
  Az indexek amúgy is hetente szállnak el -panaszkodott a doki-, ekkor táblánként végig kell menni és újraindexeltetni (egyesével, kézzel).

  Hogy is mondjam szépen, hogy ne legyen -túlzottan- sértő: ilyen sz.rt én már 2000-ben sem adtam volna ki a kezem közül, nemhogy most.
 • hungi
  #2
  Várólista csökkentését is ugy érték el hogy sok helyen kevesebb pl. csak 1 hónapra előre adtak időpontot. Ja hogy nem fér be? Menjen magánba, vagy hozza a mentő...
 • esztyopa
  #1
  Hát ez volt a legütősebb csusztatás !
  Nics elég orvos?
  Digitalizálunk !
  Mi lesz? Virtuális doki?
  Mindenesetre olcsóbb,mint versenyképes fizetéssel visszacsábítani az orvosokat./Vagy legalább megtartani Őket./