397
 • Tetsuo
  #397
  Dehát azok happy enddel végződtek, nem? Vagy az a poresz verzió volt?
 • NEXUS6
  #396
  Nemtom mit vitatkoztok, nyilvánvaló hogy a zatom veszélyes, benne van a Godzila filmekben is.
 • molnibalage83
  #395
  Akkor meg minek kérdezted meg, ha irreleváns? Sőt, inkább személyes támadás és nevetséges feltételezés volt. Ha ennyire nem ismersz akkor minek mész bele ebbe? Hm..?

  Csak azt nem értem, hogy ha a négy alapművelttel bizonyítható és a termelési görbével egy gimis 2-os tudással is, akkor honnan van akkora arca Kara Kán és dyra féle idiótáknak...

  Ha még kötelező átvétel lenne is, de piaci alalpú áron vennék át az áramot a naperőművektől, akkor a saját létesítésük költségeit sem termelik ki úgy cirka 20-25 év alatt, hogy 0 karbantartási és üzemeltetési költséggel számolsz, ami egész egyszerűen nevetséges. A szélerőműnél ez az érték kb. 15-17 év.
  Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.11.01. 20:58:48
 • Tetsuo
  #394
  Látod, megint félreértetted. Nálam nem az a mérce, te jössz ilyen baromságokkal én mégsem kérkedem effélékkel, mert nem ide tartozik.

  Például a #384-ben nekem vágod a német példát, amikor többször leírtam, hogy a "német példa" egy olyan zsákutca, amelyet politikai alapon döntöttek el. Ha nem esett volna le, én nem vagyok "sötétzöld", abszolút az atomerőműveket pártolom, hiszen az a legjobb alaperőmű, amire szüksége van egy villaos hálózatnak a stabilitáshoz. Ezenfelül a megújuló energiák hasznosítása nevetséges hatásfokú. Állami támogatások, áram-átvételek nélkül halott ügy lenne.
  Ezek a [email protected] tények évtizedek óta. Minden alkalommal ötszáz hozzászólás kell ahhoz, hogy kifulladjon az ezen való vitatkozás - na, én ebben nem akartam részt venni.
 • molnibalage83
  #393
  Persze, ha azzal akarnál érvelni, hogy idehánysz egy céltalanul bonyás függvényt, hogy deriváljam le és elrontom és erre akarod verni...
 • molnibalage83
  #392
  Tudok deriválni, de ezer éve nem volt rá szükség, hogy csináljam. Ahogy a mérnökök 99%-a életében nem ír fel egyetlen diffegyenelet sem, mert nincs rá szükség, de éri a mögötte levő elveket és következményket, mert szükséges a modellezéshez.


  Mutassam referenciáimat? Tanulmányokat is akarsz vagy csak kiviteli tereveket? Esetleg megtudhatjuk, hogy milyen tervező cégeknél dolgoztál és mennyit? Neked mik vannak ...?

  Kurva nagy arcod van a névtelenség hományában faszikám. Rólam mindenki tudja a nickem alapján, hogy ki vagyok...

  Eleve totál nevetséges, hogy az a mérce nálad, hogy tudok-e derviálni. Hogy ne tudnék...? Első féléves anyag az egyetemen, de én már gimiben is tanultam, mert nem sima gimis osztályba járta.
  Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.11.01. 19:07:36
 • molnibalage83
  #391
  Téged meg úgy kell kezelni, mint egy okoskodó hülye nagypapit...
 • Kara kán
  #390
  Molnit úgy kell kezelni, mint egy játékokon felnőtt durcás gyereket. Ez a helyi értéke. :-)
 • Tetsuo
  #389
  Na, megint. Én nem érveltem úgy sosem, hogy a személyedre hivatkoztam (ráadásul alpári módon) vagy véltem valamit rólad, esetleg önmagamat dícsértem.
  De ha már személyeskedés...
  Napi szinten hivatkozol a mérnöki komptenciádra vagy a "tudományra", mégis úgy néz ki hozzászólásaidból, hogy sok közöd nincs a fizikához és gyanítom, hogy még deriválni sem tudsz.
  Mi lesz a következő? Hogy mennyi a fizetésed, mint a megbecsülés mércéje? :-)


 • Irasidus
  #388
  "A tárolódban meg nem hiszek. Ígérhetsz te a molnikáddal ma fűt és fát, mert rövid határidőn belül leléptek, már csak a biológiai órátok miatt is, és sza..rtok bele mindenbe, utánatok a vízözön... vagy a tűzözön, vagy valami hasonló."

  Látod ez a baj, hogy nálad ez hit kérdése, és nem tudományos kérdés. Szókarate az egész mondandód lényegében.
 • molnibalage83
  #387
  Epic faceplam feléd öregem. Te érveltél már valaha is műszaki tényekkel és modellekkel? Oh, wait, agyban kb. a zsidózásig és konteózásig jutsz a a többi topikban, ahol belédfutok. Itt még odáig sem, mert itt nem alkalmazható egyik sem... Csak locsogsz...

  Tudod a mérnökök egy részének felmegy az agyvize attól, ha láthatólag műszaki és természettudományos analfabéták osztják arról az észt, mikor láthatólag a négy alapművelet is mission impossible nektek...

  Az különösen vastagbőrős, hogy a német példára úgy basztok, ahogy van. Több száz mrd EUR elköltése és atom leállításának együttes hatása látszik náluk. Katasztrófa. Drága és mocskos áram. Ha ez nekten nem elég bizonyíték, akkor mi a faszom lenne az...??????
  Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.11.01. 14:30:54
 • molnibalage83
  #386
  Faszikám, a tengerben már ott levő szeméthegyekkel mit kezdesz?
  A műanyag kérdése semennyire nincs megoldva a sugárzó hulladékhoz képest... Sugárzó hulladékkal nem talákozom az utcán. Műanyag szeméthegyekkel meg mindenho.l...
 • NEXUS6
  #385
  Ezek nagyon jó kezdeményezések csak a jelen katasztrofális állapotát nem oldják meg. Ha szerencsésen elterjed, akkor pár évtizeden belül javulhat ez a helyzet.

  Mint ahogy a nukleáris technológiának is vannak reményt keltő irányai, eredményei, pl a hosszú lebomlási idejű radioaktív izotópok jóval rövidebb felezési idejű elemekké transzmutálása neutron sugárzás segítségével. Ebből is csak pár évtized múlva lesz feltehetőleg általánosan használt eljárás, pont addigra, amikorra a hosszútávú/végleges tárolók pl. Magyarországon is felépülnének. Jó kérdés, hogy érdemes-e egyáltalán azokba ezek után belekezdeni!?
  Transzmutáció

  Ezek azonban ma még sci-fi kategóriájú dolgok, a te általad belinkelt műanyag hulladék feldolgozás, meg az enyém is. Szerintem most pedig térjünk vissza a realitás talajára. ;)
 • Tetsuo
  #384
  Van olyan hozzászólásod, amiben nem érvelsz személyeskedéssel?
 • Tetsuo
  #383
  Egyik sem éli túl az egyiptomi piramisokat.
 • Kara kán
  #382
  A műanyagok környezetszennyező hatása ki van/lesz iktatva, azzal kapcsolatos további reklamációt nem fogadok el.
  Köszönjük meg Rádzsagopálán Vaszudevan úrnak, a maduráji Tiagarazsar Műszaki Egyetem vegyészprofesszorának.

  Amúgy gumis aszfaltot már a magyarok is kifejlesztettek, csak nem nagyon lehet látni az utakon.
  Utoljára szerkesztette: Kara kán, 2017.10.31. 21:23:58
 • molnibalage83
  #381
  Te trollkocska...

  4500 éve tudtak olyan építményeket építeni, amiben légmentesen zárt dolgok vannak és 0 karbantartással bírták eddig, de a 21. század ez szerinted mission impossible, amikor ma már tudjuk, hogy olyan geólógiai képződmények tudják ezt maguktól is és használhatjuk őket...

  Szartunk bele? Nem? Veled és a sok zöldbalfasszal ellentétben mi vagyunk a környezettudatosak...

  Kádárt nem értem miért hozod fel. Kevés ember utálja nálam a komcsi köcsögöket...

  Vagdalkozol össze vissza. Nem érzed gáznak, hogy vén fejjel is ennyire ostoba maradtál..?
 • Kara kán
  #380
  Na, látod, ebben biztos lehetsz, mármint a következetlenségemben, ugyanis nálam működik az evolúció.
  A tárolódban meg nem hiszek. Ígérhetsz te a molnikáddal ma fűt és fát, mert rövid határidőn belül leléptek, már csak a biológiai órátok miatt is, és sza..rtok bele mindenbe, utánatok a vízözön... vagy a tűzözön, vagy valami hasonló.

  Egyet tanulj meg, de azt nagyon: mások nevében nem vállalunk kötelezettséget!
  Ez jogilag nem is megengedett.

  Az teljesen más tészta, hogy pl. Kádár Jancsi apád és bandája (ők magasról tettek a jogra, az erkölcsre meg pláne) eladósította az országot úgy, hogy most – miután ugye ő lelépett, persze a bandája jól megszedte magát pénzügyileg a magyar nép kárán! – mi nyögjük a hülyesége terheit. Ő az utódok terhére vállalt kötelezettséget.
  Utoljára szerkesztette: Kara kán, 2017.10.31. 20:42:26
 • Irasidus
  #379
  Akkor a témára visszatérve. Lehetséges ilyen tárolókat építeni, szóval ezt mantrázd magadnak, mert sajnos két hét múlva elfelejted, és újra elő fogod hozni. Egyszer tanulj is valamit.
 • Kara kán
  #378
  Nem kínos, Nyuszi bácsi, mert nálam sok minden belefér, és sok minden ki is fér a csövön. Szóval, fekete lyuk biztos nem vagyok. :-D
 • Irasidus
  #377
  Kedves Kara-Kán, a szubdukció 1. nem mindent visz magával, ha megnézted volna a linket, vagy emlékeznél földrajzóráról, hogy a legidősebb területek, hány milliárd évesek, akkor nem állítanál ilyet, 2. de ha magával vinné, az jó lenne, mivel ott bajt nem okoz, és ha emlékeznél földrajzóráról, hogy a földkéreg azért forró mert rengeteg radioaktív anyagot tartalmaz, nos akkor nem égetnéd magad porig. De így porig alázod magadat, mond csak kell ez neked? Ebben a témában is annyira vagy jártas, mint a sötét dolgokban, akarom mondani a fekete dolgokban. Nem kínos ez neked?
  Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2017.10.31. 17:28:20
 • Matskassy
  #376
  Ez valami vicc akar lenni? Az USA ennél sokkal bonyolultabb és nagyobb épületeket is felépített már gond nélkül.
 • gforce9
  #375
  Köszönöm és elnézést az ismételt beszúrásért.


  irónia off
 • Kara kán
  #374
  Én ezt kb. 10 éve beszúrtam már.
 • gforce9
  #373
  https://www.youtube.com/watch?v=E5pZ7uR6v8c

  érdekességképp
 • molnibalage83
  #372
  És ezt a hülyeséget honnan szoptad? Egyébként, ha ma ekkora épületet építene bárki nem tömör kőből lenne hanem acélszerkezet lenne...

  Persze értjük és látjuk, hogy műszaki és természettudományos analfabéta vagy...
  Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.10.31. 13:33:54
 • molnibalage83
  #371
  El vagy tájolva. Ennél sokkal nagyobb és sokkal teherbíróbb épületek is készültek. A piramis egy kurva egyszerű szerekezet. A saját tömege akkora, hogy szélterhelése kvázi nincs, hasznos térfogata szinte semmi. Egymásra kúrtak egy rakás követ addig, amíg a saját súlyok alatt nem roppanak össze. Ma egy ekkora épületet töredék mennyiségű építőanyagból meg lehet oldani. Javaslom nézd már meg a völgyzáró gátakat... Hatalmas méretűek és üregesek. Egyébként meg nincs igény piramisra. Felhőkarcolóra és völgyzáró gátra meg van.

  Nukleáris anyagok tárolásához meg olyan geológia képződmények ideálisak, amik vízzáróak, stabilak évmillió éves léptékben. Van ilyen sok. Na nem mintha az többrétegű kapszulába és üvegesített tartályba zárt hasadóanyag vízoldékony lenne...

  Kb. akkor sem történne semmi, ha a hasadóanyagkat az óceánba kúrná az emberiség, cask azért nem tesszük, mert akkor sipákolna sok hülye, de azzal tökéletesen elvannak, hogy műanyagokkal és azok mikoszemcsékké bomlásával is csesszük szét az ökoszisztémáat az óceánban... Miközben több atomreaktor van a tenger fenekén és senki nem tudnám megmondani, hogy hol mert nem mérhető a sugárzásuk, annyira kicsi és olyan mélyen vannak.

  Ez az epic a történetben...
 • Tetsuo
  #370
  Képtelen lenne mondjuk az Egyesült Államok ekkora projektet véghezvinni, ilyen mennyiségben, minőségben és méretben köveket megmunkálni, helyükre illeszteni, közben rendesen működtetni az állam gazdaságát, infrastruktúrát, emberek ellátását...
 • Matskassy
  #369
  Dehogynem tudna, csak minek? Mostanában az egyre magasabb épületek a menők, egy közönséges gúla már senkit nem hoz lázba.
 • Tetsuo
  #368
  Arrafelé ez nem egy nagy dolog... Máshol is csak politikai okokbl lenne az.
 • Tetsuo
  #367
  Persze, de a nagy "fejlődés" közepette ma egy hasonló piramist nem tudna megépíteni egy nép sem.
 • Kara kán
  #366
  A téma úgyis kifulladt, tehát offolok:
  Katasztrófa Észak-Koreában: 200 halott a nukleáris tesztek színhelyén
 • molnibalage83
  #365
  És ennek mi köze van a témához? Semmi...
 • Kara kán
  #364
  A szubdukcióról (is) beszéltem, te nagyokos!
  Még ennyit sem tudtál megérteni?
  Utoljára szerkesztette: Kara kán, 2017.10.31. 08:37:13
 • Irasidus
  #363
  Segítek a googléban, mert úgy sem fog menni. Természetesen tényszerűen nem igaz amit írsz, és úgy az egész geológia kimaradt az életedből.

  Földtörténeti tipusterületek
  1,7 milliárd évvel ezelőtti természetes atomreaktor

  Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2017.10.31. 06:13:17
 • Irasidus
  #362
  Na, pontosan erről a tudatlanságról beszélek, amikor nem tudod miért, és hogyan lehetséges ez, és ilyen állításokkal operálsz. Google a te barátod is, vagy nem...
 • Kara kán
  #361
  Milliárd év?
  Pár 10 millió év alatt a teljes földkéreg kicserélődik. A felső rétegek lesüllyednek, alulról meg jön fel az új. Tektonikus mozgás, ugye, a mindennapos földrengések mellett.
  Háborúkról, forradalmakról, terrorizmusról nem is beszélve.
  De legyen nektek igazatok, én örülnék a legjobban, ha beköszöntene a világbéke, az aranykor, és az atomenergiának is köszönhetően tejben-vajban tudnánk fürödni. Juhé!
 • Irasidus
  #360
  A rettegés az ismeretlentől még nem tudás. Ezek a tárolók, nem több ezer, vagy százezer évere tárolnák hulladékot, de még csak nem is millió évekre, hanem milliárd évekre, és ezt tudományos kutatások támasztják alá, amit nem olvastál, csak rettegsz és azt hiszed ilyet nem lehet, mert nem hiszed el. Ez aztán a komoly érv! Arról nem beszélve, hogy egybites a gondolkodásod, csak tárolni lehet őket? Nem! Az igazán szép az egészben, hogy még csak vitára méltónak sem tartasz, csak vigyáz a nagy gőgödben, nehogy beessen az eső az orrodba.
  Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2017.10.30. 23:16:33
 • molnibalage83
  #359
  Neked is kurva nagy a szád a a nagy semmire... Egyébként halkan jegyzem meg a piramisok 4500 évve állnak. Nem nagy truváj időtálló létesítményt csinálni főleg, ha a geolódiai képződmény eleve évtíz vagy százmillió évre stabil és vízzáró...
 • molnibalage83
  #358
  Nem. Konkértan hazudik. Van végleges tároló. Linkeltem is.