19
  • dyra
    #19
    sose értettem az olyan emberek gondolkodását mint a tiéd. Az SW-ben meg fénykarddal harcolnak vagy ha az űrben felrobban valami dobnak hozzá hanghatást is. A lézer meg kilométeres csíkot húz. Értelmetlen kukacoskodás amit csinálsz. A filmben nem volt idő arra, hogy jobban kibontsák azt a részt. De a rendező biztos megtudja neked mondani miért volt az úgy. Ez egy elképzelt világ nem a valóság. Ha nem vagy képes magad beleélni a történetben egy film sem fog tetszeni. Ha pedig a racionalitásokat keresed egy SCFI-ben nem fog tetszeni semelyik sem. Még a 2001 űrodisszeában is voltak olyan jelenetek amik nem voltak "logikusak" mégis klasszikus az a film. Persze igazad van. Minek csinálták meg a filmet? Úgy is tök elképzelhetetlen egy olyan világ mutatják az elején a napfarmokat közben meg mindig félhomály van stb.. Az ember ebből kitalálhatja azért néha süt ott a nap de a film hangulatát elcseszte volna. Hátra kell dőlni és élvezni! A jó filmeket hagyni az elmének, hogy befogadja, azok akik kukacoskodnak nem fognak látni egy jó mozit sem.
    Utoljára szerkesztette: dyra, 2017.10.18. 06:47:37
  • takacshenrik79
    #18
    Na, most hogy kijött a BL2049, jöhet a Deus Ex-film. :)
  • professional
    #17
    Naja ha azt mondják az biztos úgy is van! Senki, még véletlenül sem próbálkozik be! Pont ezt ecsetelem! Az egész Föld bolygón csak Ford tudta hogy nem mérgező, hagyjuk már! :D :D Senki, de senki nem járt arra 20 éve, hogy jééééééééééééééééééééééééééééééééé itt mégsem mérgező semmi, na bontsuk csak szét a picsába az egészet mert kurvára unom a szeméttúrást a telepen! Ne bódíts! :D
  • dyra
    #16
    Mérgező területként volt nyilvántartva. Gondolom ez azért elég visszatartotta a néptömegeket. Ébenfa egy olyan világban ahol szinten már minden replikáns bárhol lehet. Logikai buktató nem nagyon volt benne nagyon jól felépített történet.
  • professional
    #15
    Imádom! Az elsőt! Hát de ez mi ez?!?
    SPOILER:
    Hú eredeti fa ,gazdag ember lehetsz! Mond az neked valamit hogy Las Vegas? Hegyekben áll az ébenfa meg a whiskey! Na nem mondja már nekem senki, hogy csak a Harrison tudja hogy lehet ott élni, a szeméttelepen meg lelövöldözik a repülő autókat...hagyjukmár! Ezekre senki nem figyel forgatókönyv írásakor vagy csak engem basz fel, hogy leszarják? logikai buktatók garmada a mostani komolynak kikiáltott filmekben, ennyire együgyűnek hisznek a mostani filmesek minket?
  • dyra
    #14
    Zseniális alkotás, nekem emlékezetes marad az biztos. Nem egy "mindennapi" film.
  • herlius
    #13
    A látvány jó, a zenék jók, a hangulat jó, csak ez nem Blade Runner. Ez egy sima posztapokaliptikus krimi, jócskán túltolt érzelgőséggel és játékidővel, de köze sincs az első részhez. Az első részben már első megnézésre is legalább 4-5 olyan jelenet van, amit évek múlva is fel tud idézni magában a néző. A folytatásban egy olyan sincs, amire 1 hét múlva emlékezne bárki is. Kár érte.
  • Zombee
    #12
    A fenét idejétmúlt! Tegnap este ültem be rá, kissé fáradtan, egy program miatt csúszott is a film 15-20 percet, de bőven megérte. Ezeket a filmeket ekkora méretben is látni kell. Nem rossz egy 32+ colos tévé, de messze nem olyan élmény. Ráadásul a film is jó.
  • Gauge
    #11
    Remek film, érdemes megnézni. Iszonyat jó a képvilága, a zenei aláfestés tökéletes. A történet kissé lassan bontakozik ki, de ez inkább művészfilm, mint akció.
  • vatanen
    #10
    Én megnézném, de sajnos nem szeretek moziba járni. Kellene már valami alteratív lehetőség mert ez a mozis dolog már eléggé idejétmúlt.
  • nenad
    #9
    hat b@zmeg ilyen lagymatag folytatast annak a mozinak.... NEEEM!
  • Whysper
    #8
    Azért nem tudom megnézni ,mert amit hétköznap nem tudok elintézni azt hétvégén kell. Hétköznap meg nem tudok beülni 160 perces filmre! ami az oda -vissza úttal együtt vagy 160+100 perc . 260 percet egy filmr enincs időm áldozni jelent esetben. Talán lesz egyszer időm ,mert jó film!
  • Aquator
    #7
    Hát én megnézném, de hétköznap valahogy nem pálya este 9 után beülni egy kettő és fél órás filmre másnap 4-es keléssel. Ha esetleg adnák matiné időben....
    Utoljára szerkesztette: Aquator, 2017.10.10. 08:54:47
  • Atyuska
    #6
    A látványvilága döbbenetes a 2049-nek!
    Bődületesen oda ragaszt..Mintha nem is filmet néznénk, hanem "csak" két történet közötti etűdöket.
    Ryan Gosling jól játssza az érzelemmentes fejvadászt, de amikor érzelmet kéne kimutatni, arra már szerintem kevésbé képes. Amikor megjelenik a vásznon Harrison Ford, akkor lejátssza Gosling-ot, szinte észre se lehet venni.
    A történet nincs túlpörgetve, jó ötletek vannak és fordulatok, méltó a folytatásra, azonban Jared Leto alakítása és szerepe nem sikerült túl ütősre, nem elég erős, hogy elhiggyük.
    A zene felemás érzéseket váltott ki belőlem. Egyrészt zseniálisan aláfesti a képet, néhol már szinte csak atmoszféra szinten, de mindennek az az ára, hogy mint különálló zene elveszti létjogosultságát, csak a képpel együtt él. Van három betétdal, ami szétüt, annyira döbbenetesen erős és hangulatos, de a többi valahogy önmagában nem áll meg, de a képi hangulatot nagyon szépen erősíti. Sajna itt már elvesződött Vangelis öröksége, már nem egy elképzelhető jövő zenéjét tárja felénk, hanem egy modern szinti kavalkádot rengeteg hangsávval.

    A film döbbenetesen lenyűgöző hatást vált ki - de csak azokban, akik értékelik a hosszú jeleneteket és a leíró képeket, akik p9rgős, akció-sci-fi -re számítanak, azoknak csalódás lesz. Márpedig a popcorn nézők többsége ilyen, s így a nézettség sem fogja hozni a megérdemelt értéket, mert egyszerűen nem fognak a fiatalok végigülni közel 3 órát.
    Én örülök a film hosszának, mert a 2048-as világ hangulatát csontvelőig hatóan tudja megmutatni.

    A filmben nem véletlen ott a megágyazása a folytatásnak siker esetén - szerintem kicsit erőltetett módon.

    Aki kedveli az igényes sci-fi-t és látta az első rész bármelyik változatát és bármilyen szinten, de tetszett neki, az nem fog csalódni ebben a filmben sem. Tessék megnézni nagy vásznon!
    A 3D szerintem nem ad hozzá olyan sokat - mivel konvertált anyag, s mint olyan, fel nem veheti a versenyt egy eleve így forgatottal, de ami direkt ennek a filmnek nagyon jót tesz, az a 4DX élmény, amit MO-on már két moziba is korlátozott ideig még lehet élvezni. Ne hagyjátok ki így megnézve!
  • Omega
    #5
    Nálam ez a film 9/10, ajánlom a megtekintését. Ezen filmen A 3D is sokat dob, látványosak a nagyméretű apokaliptikus tájak, pedig általában inkább csalódni szoktam a 3D-ben. Ami tetszett még, hogy többe kevésbé reális ennek a sivár jövőképnek a megvalósítása, nincsenek fizikai képtelenségek, és gazdaságilag is realisztikusak az elképzelések.
  • dzsagon
    #4
    alsógatyás idióták kellenek a népnek
  • Ender Wiggin #3
    Inkább egy Tarr Béla-film kétszer, mint egy Villeneuve... brrr. Az eredeti a király. Ez bukjon csak. Hátha egyszer vége lesz a reboot, remake, folytatás dömpingnek.
  • DanielGray
    #2
    Hans Zimmer?Ötven százalék.:)
  • DanielGray
    #1
    Nagyon szerettem az eredetit.Elképesztő hangulata volt.A mondanivaló már lerágcsált csont,mindegyik scifinél lerágott,sőt minden filmnél már csak a csont van,csak néhányan hiszik,hogy elgondolkodtató,megmosolyogtató.Vangelis zenéje minimum negyven százalékot dobott a feelingen.Igen,néha fura,hogy saját magunk alatt vágjuk a fát(és?),új ez?:) Nem az!Ami engem igazán idegesít,az az érzelem fullra tolása egy scifiben(pl.Csillagok között),micsoda egy fos volt.Szeretet..jaj... Ez olyan,mint amikor jönnek az idegenek és elkezdik szarrá bombázni a Földet.Jönnek vadászokkal,lézer fegyverekkel,tripodokkal,teljesen hihető,hogy egy olyan idegen faj,amelyik galaxisokat képes átrepülni lejön a bolygóra és szarrá lövik az emberiséget.Nyilván!Észre sem vennénk és kiírtottak minket!Dehogy lőnek.Sőt még csak nem is érzékelnénk.Egy kődarab és néhány hét-nap alatt kihal az emberiség,csak és kizárólag az emberiség.Röhej... Szerettem az Androméda törzset,mert hihető scifi volt,szerettem Asimov regényeit,jó volt nézni hasonlót az Ex Machina filmben.