367
Nioh
-
#87 Olyan tény az egér pontossága egy analog karhoz képest, mint egy analog kar az awsd-hez. avagy mint az, hogy a kontrolleren a kéztartás miatt sokkal kézreállóbb minden és gyorsabb elérést eredményez.
Nem beszélve arról ha félrenyomsz, nem hiszem el azt ha valaki nekem azt meri mondani, hogy játék alatt nem volt már nála az, hogy a sok gombnál a billentyűzeten mellényomott, azt enm hiszem el! :D -
#86 Már hogy a fenébe lenne tény? Mert te azt mondod? :D -
#85 Nem, az technikailag tény, ez nem csak vélemény.... -
#84 Hiába hülyézed le, ugyan olyan szinten érvelsz, mint ő. "Szerintem jobb gamepaddal játszani, tehát nincs probléma" -
#83 Ha van kontrollered es mas jatekot jatszasz vele, akkor ezt miert nem? Nem ertem a problemadat. Mas jatekot miert nem jatszod eger billel?
Nem csak izles kerdese, hanem konkretan es cafolhatatlanul jobb paddal tolni, az analog irnayitas miatt.
Ha ennyire szereted dst, marmint a jatekot, nem ezt a hulyet :), akkor csak magaddal szursz ki.
Amugy meg oruljunk, hogy jott pcre. -
#82 Igen.
Értelek.
Azt értem, hogy legyen plusz.
De figy, ez lóvé. A Sony támogatta őket a projectben.
Most lehet már nincs rá keret.
Ti abból indultok ki, hogy egy pc-s játék, amiben nincs egér.
Holott ez egy konzolos játék, amiben annyit könnyítettek, hogy nem kell megvenned a konzolt hogy játszhass vele.
Nincs probléma, vegyed úgy, hogy nincs pc-re Ni-oh aztán ennyi.
De az a baj, amiért én irok, hogy a makacsság miatt nem jatszotok egy játékkal, amivel amúgy simán játszhatnátok. ;) -
#81 Tehát akkor szerinted a Horizon egy hiba volt. Hisz az egész játék íjászkodásról szól. Nem véletlen, hogy az aoe nyílfejek annyira népszerűek voltak a játékban. Így elég csak eltalálni a nagy lényeket.
Nem véletlen, ahogy a Bloodborne-ban, úgy a Nioh-ban se vitték túlzásba a távolsági harcot. Inkább csökevényes érdekességként maradt meg a játékokban lock on targetre puffogtatva még véletlenül se kelljen célozni. :D Szerencsére a Dark Souls sorozatban igen is volt haszna a mouselook-nak és célzásnak a különféle mágiáknál is. -
#80 Tuti nem függ össze a skill.
Az ijjásznal a célzást azt mondom oké, ha azt rendszeresen használod, de a többi az sokkal kényelmesebb kontrollerrel, gyorsabb elérést biztosít.
Nem fogod tudni ezt lemérni, hogy skill meg kontroller meg egér, ezt csak feltételezed.
Az egyetlen ami biztos, ami tény, az hogy az egér a célzásnál jobb mint egy analog kar.
A kontrollernél meg az analog kar mérföldekkel precízebb kezelést biztosít és a gombok kézreálllóbbak, az egész kezelés is kézre van szabva.
Ennyi. Az hogy te jól játszol Das-ban, nagyrészt karakter build kérdése is. Nagyon csekély az hogy milyen eszközzel játszol.
Max kényelmes vagy nem.
A Ni-oH meg Das 3 olyan stílus, amiben pl a lock miatt csak télleg az ijjazás az egyetlen, aminél azt mondom hogy az egér jobb, de az ijjazás annyira lassú, hogy szinte nincs lényege annak a plusz kis többletnek, amit az analog karral szemben nyernél.
Pvpben ha egy hozzad hasonló tapasztalt játékossal mennél össze, az ijjazást nagyon nagyon hamar elfelejtenéd egy életre. :) -
Zozo0122 #79 Jó, de ne legyen ilyen, hogy butább, elavult eszköz vagy bármilyen korlátozás. Nem szabad. PC-seknek legyen egér, és legyen kontroller is. Majd a játékos eldönti. A 4K is kell, mert 2017 van és pont. Fejlődni kell, de nem szabad a visszafelé támogatást elengedni. Ez nem is az amúgy, nekem pl. gamer egerem van, gondosan testreszabva. Sok játéknál számít a reakcióidő és a dpi, a DS is ilyen, nem kétlem, hogy ez is ilyen lesz.
Én kevés játékkal játszom, eléggé megválogatom. DE én is használok rendszeresen kontrollert, semmi baj vele, elfér. De választhassak. -
#78 Nem nem elfogadó. Hanem én mind2 eszközt rendszeressen használom.
Minden platformot használok.
Minden játékkal játszom. (szinte)
Ezért merem állítani, hogy a Ni-oH-nál full felesleges berakni egy butább elavult eszköz támogatásat. Inkább beraktak a rá szánt összegből 4k támogatást.
-
Zozo0122 #77 És ez mi? :D Az irányításnak nincs köze a skillhez? Micsoda? Hogyne lenne már. A DS játékokban valószínűleg kicsit előnyből indul az, aki kontrollerrel szokta meg, DE ügyes, egérrel játszó játékos, simán lenyomja a hátrányát, főleg a gyorsabb iránykezelés miatt. Tehát az általad említett kontroller előnyök csak akkor élnek, ha átlagos játékosok feszülnek egymásnak, kicsit számíthat.
Próbáltál te már íjász karaktert játszani soulslike játékban? Sok sikert hozzá kontrollerrel. (Nyilván targeting nélkül, távolra, ugyanez varázslatokra is érvényes.) -
Zozo0122 #76 Te tipikusan az elfogadó embertípus vagy, minden jó ahogy van, jól van az úgy. NINCS jól.
"Ezért kár kiadni bármit pc-re szerintem az ilyen hozzáállás miatt." - Épp ellenkezőleg, pont ez a gond. Csak újabb bőrt húznak le a játékról a pc-sek által, de normális portot nem kapunk. EZ a gond.
Igen, valszeg lewarezolom és meglátjuk. Legyünk őszinték, ma már ez a demo, mert rendes demokat nem adnak ki. De ne érts félre. Szívesen veszek játékokat, mint ahogy rendszeresen ezt teszem. HA megérdemlik. Az összes DS ott csücsül a steamen nálam is, nem véletlenül...kiérdemelték, a FOS DS1 port is, annak ellenére amilyen, mégis megvettem, pedig először warez volt. Később a modderek rendbetették és azóta szívesen játszom bármikor.
Ha így megvenném a Nioht, úgyis refund lenne belőle.
Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2017.11.03. 15:09:34 -
#75 Nem kell semmit kijavítani, ez nem hiba. :) -
#74 Nem tudod mit írsz.
Egér és billentyű támogatás, az nem ugyanaz mint egy megjelenitő.
Ez a játék kizárólag ps4re készült, arra optimalizálták.
Ez hogy te neked ne kelljen venned konzolt, ehhez tettek egy szívességet, amibe belekakálsz magasról. Ezért kár kiadni bármit pc-re szerintem az ilyen hozzáállás miatt.
Gondolom az jobban tetszik ha egy játék eleve meg sem jelenik pc-re valami, mert, gyanítom akkor meg az a baj.
Ez a követelőzés, gondolom majd azért lewarezolod és mérgelődve végigjátszod 1x ingyen azért. :)
Valamint te semilyen kontrollereseket nem versz meg, ha te valakit megöltél valakit 0 köze van az irányítashoz.
Ezt nyugodtan elkönyvelheted, hogy az irányításnak nincs köze a skillhez, kizárólag kényelmi funkció. :) -
#73 Le a kommunizmussal! -
Zozo0122 #72 Így van. Javítsák ki és megveszem. Vagy modderek + bundle a jövőben. -
#71 Legalább még a vásárlás előtt kiderült. Így nem kell steam refunddal bohóckodni.
-
Zozo0122 #70 A másik meg, hogy ezt pár nappal megjelenés előtt bejelenteni? Undorító üzletpolitika. :D -
Zozo0122 #69 Na, hát ezzel eldőlt :D Nem veszem meg. Most komolyan, ne nyeljünk már le ilyeneket. PC-re nem jön egértámogatás? Monitort még támogatja ugye? :DDD
Viccparádé. Nyilván le fogom tölteni, és basszák meg. (Persze ha később kap egértámogatást a game akkor megveszem / ha modderek tesznek bele és később lesz bundle...teljes áron így már ez nekem egy óriási NEM)
Itt a lehetőségekről van szó, amit meg KELL adni egy pc portnál. Én nem fogok szerénykedni, minden DS játékot többször végigvittem, végig bill + egérrel, és szarrá fossá vertem a kontrollereseket is, imádom a pvp részt. Nem értek egyet azzal, hogy kontrollerrel jobb, egyszerűen csak más. Skill kérdése az egész, mindkettővel meg kell tanulni játszani. Én is játszok kontrollerrel más játékokat, de sose kötném be DS-hez, de megértem aki igen, semmi gond ezzel.
Na mind1, nekem ez dealbreaker, elvből. -
#68 A kontroller nem vita, mert technikailag sokkal precízebb, itt nincsen vita. :)
A megbeszélés, vagy nevezzük vitának a megszokás és elfogadásról szól, hogy a pc alapeszköze a bill+egér, vajon mennyire alapeszköze a játékoknak. :) -
#67 Pedig ha technikailag szar, akkor ki lehet hagyni. Szerintem meg ha választani lehetne, akkor inkább fusson jól, egértámogatás nélkül. -
#66 Persze, igazából minden a port kérdése. A kontroller vita engem nem érint, mert van, és ami megkívánja, azt azzal játszom. DaS-ok, GTA-k, satöbbi. Igazából TPS jellegű játékoknak szerintem is jobban fekszik a kontroller.
Csak aggódom a port milyenségéért. -
#65 Lehet.
Bármi meglehet. (1% esély mindig van mindenre)
Viszont ez előítélet, és nem ok nem kontrollerrel játszani, az ilyen típúsú játékokat, vagy legalábbis utálni.
A tech része, azt elfogadom, az lehet pc-s szemmel nem lesz jó, de én nem hinném, mégpedig azért mert írták, hogy technikailag konkrétan a 4k-t fogja támogatni és itt is lesz többféle profil támogatva, felbontás vs fps....
Vafgyis belenyúlnak a grafikai részbe, de az hogy ez pozitívan fog-e megtörténni, vagy pont hogy ettől lesz több hiba azt nem tudom.
Vagyis pont hogy itt félnék a tech részétől a legkevésbé a hasonló utólagos portok közül. :)
Konzolon nem nem volt hibám a játékban, vagy legalábbis nem emlékszem. Grafika is korrekt volt, a stílusnak megfelelően.
Das 3-ban több bugra emlékeztem.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.11.03. 12:33:16 -
#64 Ne hogy félreértés legyen, nem fizettek le, hogy kardoskodjak a Ni-oH pc-s port mellet.
Lehet technikailag szar lesz, de az miatt kihagyni a játékot, ellökni mert nem kontrollerre szánják, az szerintem gamer bűn és szerintem egy nagyon fasza játékot hagytok ki.
lehet én azért vagyok ilyen, mert nem az eszközt, meg hardvert nézem, hanem mindig a játékot, mindegy mivel, min és hol, a játék a fontos.
És valahol én is azt szeretném, hogy ez a kis butaság miatt ne hagyjátok ki ezt a remek játékot.
De ettől többet nem tudok segíteni. -
#63 Pontosan. Itt elsősorban nem az a baj, hogy nincs egértámogatás (bár bődületes hülyeség kihagyni, de mondjuk engem sem zavar). A fő probléma az, hogy ez már enged következtetni az egész port minőségére. Vagyis, egyre fenyegetőbb a lehetőség, hogy egy borzalmas lag és bughalmazt kapunk, egy játszhatatlan roncsot. Sajnos. -
#62 Érted mi a probléma, mivel utáljátok páran a kontrolelrt, fogalmatok sincs miat, mert nem használjátok, ha undorral használod próbaképpen 2-3 napot mert éppen ki akarod próbálni, attól nem lesz semmi jobb, mert előítélettel álsz hozzá.
Fpocok lenen az első aki egyet értene veletek, mert ő pc-n zokott inkább játszani, de itt nem a konzolról van szó, hanem kontrolelr az létezett pc-n is sok évig, semmi köze a konzolokhoz, lehetsz te vérbeli pc-s ha veszel egy nyamvadt kontrollert.
Makacsság. Saját magaddal szúrsz ki, nem a játékfejlesztőkkel, hogy kihagyod.
miért mégis milyen lett a konzolos Ni-oH szerinted?
Mert én végigvittem kb 2x és perfect....szerinted milyen lett?
Milyen mendemondákat hallottál? :)
Ha már meg lettem vádolva? -
#61 Én kifejezetten örülök a Code Vein-nek és a Monster Hunter World-del egyetemben még egy ok amiért várom a 2018-at. :) -
#60 A stílus az, igen, ahogy beszéltek a port-ról, mert nincs benne egy elavult, oda nem illő kezelési metódus, egy amúgy ps4 only címben, ezért meg sem jelent a játék, de ti már egy ft-ot nem fizettek érte, és a csapat egy lúzer, meg idióták. Igen, ja. Ez leszólás volt. -
#59 Részemról nem esek kétségbe mielött bejelentették a nioht eredetileg ugy volt, hogy a wolfit veszem meg igy visszatérek az eredeti tervhez ehhez meg jó, szórakozást nektek, bár ha minden tök ugyanaz lesz mint konzolon gondolom nem veszitek meg mégegyszer.
Igy se maradunk DaS klon nélkül mert jövöre jön a Code Vein az nem port lesz hanem multi platform.
-
#58 Ezekben a stílusokban manapság, nagyon kevesen igen.
Egyre többen hagyják el a makacs felfogást. :) -
#57 Szerintem én itt be is fejeztem ezt a témát. Reménytelen.Vagy tényleg ilyen, vagy szándékosan nem érti a lényeget, egyik esetben se szeretném tovább etetni. -
#56 1.
Én nekem rálátásom van mind2-re, pc-n egérrel és billel próbálom a játékokat, játszottam játékokat, konzolon meg kontrollerrel.
2.
Nektek ha nem használtok kontrollert, vagy csak héábe-hoba, és évek óta csak klaviatúra, akkor nincs objektív rálátás a 2 eszköz közti eltérésre, ezért más a nézetetetk ebben.
3.
Nem figyeltél:
Mondtam, hogy vannak játékok, ahol az egér előny a célzás miatt....a billentyűzet az elavult egyértelműen, nem játékra van kitaláva.
Ezt nem én mondom, ez tény.
4.
Ni-OH + Das 3 nem FPS.
Kontrollerrel millióször kézreállóbb, precízebb az irányítása, mivel az analóg kapásból 360 fokos mozgást biztosít, ellenben az AWSD 8 irányával....
:)
Lehet ebben vitatkozni, csak úgy lenne célszerű, ha egyformán használjátok a 2 eszközt, és van tapasztalat. -
#55 Leszólnak....
Neked az leszólás, hogy elvárjuk, hogy egy pc-port támogassa az egeret? érdekes felfogásod van. -
#54 De ez pontosan ízlés kérdése. Bloodborne-ban kénytelen voltam használni és nem csak végigjátszottam, szóval talán annyira nem lehettem rossz benne, de kényelmetlen volt és az is maradt. Azon meg csak nevetni tudok, hogy szerinted PC-n az egy "kisebb réteg" akik egeret használnának. :D -
#53 Arra akarok kilyukadni, hogy egy elavult kezelőfelülettel akarsz játszani egy olyan játékot, egy olyan stílust, amit nem erre találtak ki.
Persze jogodban áll nem használni a kontrollert, de ez olyan minthogy egy biciklin kiszeded a kormányt és megcseréled az ülléssel...gyárthatnának olyat is, csak nem arra lett kitaláva az irányítás...a billentyűzet ebben a játékstílusban egy szükséges rossz, egy elavult ormótlan eszköz.
Ezt hívhatjuk bárminek. :)
Bizonyítani nem fogok semmit, ehhez hazsnálni kéne és érezné az ember, ez nem egy izlés kérdése, hogy a kontroller egyszerűbb-e, ez egy tény.
Az hogy egy kisebb réteg, akik a billentyűzetet használják leszólnak egy újabb eszközt, egy könnyebb eszközt, leszólnak egy céget, akik szívességet tesznek, na az ördögi. :) -
#52 Ez nagyon nem igy van én is mindhárom DaS-t egérrel játszottam végig gond nélkül, inkább te vagy a szük látókörü ha ezt nem tudod elfogadni.
Az meg, hogy mit mivel jobb játszani az egyéni preferencia mindig csak oda lyukadunk ki, hogy mekkora rinya menne ha konzolon egérrel kellenne fps-t játszanod mert az ugy jobb mint gamepaddal / nem véletlen nem eresztik össze öket /
-
#51 "Nekem valahogy a kontrolleren természetes, hogy mi merre van."
Kb ennyi a lényeg a sok blablában, NEKED. Ne akard megmondani másnak mi legyen a kényelmes.
Én pl a Horizont is kihagytam, mert szörnyű nézni, ahogy az emberek célozni probálnak az íjjal. Persze a nagy célokat nem nehéz eltalálni, de valakinek aki az egérhez szokott ennyi nem elég. -
#50 >év legjobb játéka :DDD
A legjobb beviteli eszköz mindig az ami neked személy szerint jobban fekszik. Nem te és nem is a fejlesztő fogja megmondani, hogy ez kinek mi lesz. Még ha igaz is lenne, akkor is alap az egér támogatás, ha valakinek az jön be, szenvedjen azzal. -
#49 A bill+egér tévedés, nem alap a játékhoz, a pc eleve nem egy játékgép, csak arra is használod, a pc manapság már nem az mint 1996-ban, hogy paintezel, azt kicsit bemész a Doom-ba vagy Mortal-ba.2017-ben már egy gaming pc mellett ott van egy kontroller is.
Nem is értem, bill+egér esetében egy Das 3-ban hogy kezeled a mozgást, itemeket, 4 fajta támadás, vagy felszerelés használatot, gurulást, meg a sok másikat.
Itt Ni-oH-ban meg pláne meg van kicsit bolonditva mert a tárgyhasználat is 2 menüben van, történik.
Persze lehet ezeket kezelni lasabban harcok közt amikor nyugi van és megállsz, de menet közben, le a kalappal aki ezt klaviatúrán képes fejben tartani. :D
Nekem valahogy a kontrolleren természetes, hogy mi merre van.
Klaviatúrán a mozgás nekem awsd 3 ujjamat fogja le és ha közbe el kell nyúlnom r-q-f-ev vagy ctrl vagy bárhová, az tuti megzavar az awsd kezelése közben, ez barhol, még fpsben is így van.
Ha mondjuk késelnem kell codban, tuti nem fogom tudni abban a pillanatban biztonsággal irányítani a mozgást. A másik kezem meg lefogja az egér ugye. 9tt is van 2 ravasz, meg a középső görgő. A görgő megint olyan, amit ha meg kell nyomnom az egér mozhatásában megingat a mozdulat.
Míg kontrolleren kapásból 1 ujjad helyettesíti az awsd-t és 1 ujjad az egér mozgatását. :)
Szerintem akik egyformán használjak mind2őt azok pontossan értik amit írok. :)
Ez a mindent bill+egérrel kell csinálni egy nagyon rossz, makacs dolog.
Szerintem mielőbb próbáljátok kicsit megbarátkozni ezzel a dologgal. Egy játéknál a kontroller az alap, a billentyűzet azon kívül, hogy az egér része jó a célzásra, egy őskori maradvágy.
Elavult.
Az egér jó, a billentyűzet ami elavult. Nem játékra van. 1-2 műfajt talán kivéve.
Az nem árulás ha a kezetekbe fogtok egy kontrollert. Vagy az autós játékokhoz egy kormányt, vagy egy joyt a repcsis játékokhoz, egy gitárt, egy fénypisztolyt vagy netán egy vr-t.
Az is szégyen ha így nézzük, hogy a kinekt meg vr játékokat miért nem tudom játszani eszköz nélkül? Hiszen azt külön meg kell vennem.
Csakhát na fejlődik az ipar.
:) -
#48 Nem védem őket, de ha megcsinálták volna, akkor is egy fos lenne vele az irányítás.
PC épp arról szól, hogy mindig a legjobb beviteli eszközt tudjuk használni, ez esetben a gamepad. HA ilyen miatt kihagyod az év legjobb játékát, akkor ÍJ.