367
Nioh
 • caps lock
  #367
  Epic Store-ban most ingyenes!
 • caps lock
  #366
  Második végigjátszás is megvolt. 47 óra 47 perc, 126. szint. Többnyire könnyű menet volt, csak Shibata Katsuie okozott nehéz perceket, ott leragadtam közel négy órára, de a többi pár próbálkozás után meglett. Kaszával mentem, magic buildel. Protection, Life Leech, Barrier talizmánok jó szolgálatot tettek. Egy darabig biztos elég volt, a kiegészítőkhöz nem lenne most erőm. Nagyon tömény egy játék, illetve az önismétlő formula miatt nem tud úgy berángatni mint a DS. Ott átgondoltabbak a bossok, meg persze a világ és történet is jobban érvényesül. Itt viszont a szuper játékmeneten kívül semmi sincs. Sajnos hamar bele lehet unni, de azért jó építgetni a karaktert és egyre erősebbé válni. Ez tipikusan az a játék amit akkor veszel elő ha nincs más.
 • caps lock
  #365
  Tudjátok a legtöbb játék előtt ki szokták írni hogy rosszullétet okozhatnak. Hát 10 év gaming után én is megtapasztaltam ennél a játéknál. A sok villódzó fény, a gyors mozgás, az ugráló kamera percekig tartó szédülést és kettős látást okozott nálam. Először néhány napja fordult elő, aztán ma megint, két óra intenzív játék után homályosan kezdtem látni és abba kellett hagynom nehogy rosszabra forduljon. Szóval csak óvatosan, de azt hiszem az a fő baj hogy az effektek a szivárvány minden színében pompáznak, a szemed ide-oda ugrál mintha hullámvasúton ülnél. Komolyan elgondolkozom rajta hogy fekete-fehérbe kéne rakni a monitort...
 • Seth
  #364
  A Nier topik a szomszédban van :D
 • hunbalee
  #363
  Hosszabb előzetest kapott a NieR Replicant ver.1.22474487139

 • caps lock
  #362
  Én meg váltottam kaszára. Elképesztő egyébként hogy mennyi mozdulatsor tartozik egy-egy fegyverhez. Alapból van három stance, mindegyiknél egy gyors meg egy lassú támadással, így hatféleképpen lehet forgatni az adott fegyvert, plusz ott a rengeteg elsajátítható specifikus kombó. A yokai formához is külön mozgássorok tartoznak, az ember alig győzi megtanulni mikor mit nyomjon. De nagyon élvezetes, ilyen kiterjedt fejlődésfával és ennyire átgondolt harcrendszerrel még nem találkoztam. Látványos, kreatív, badass az egész.
 • Fpocok
  #361
  Eléggé bejön eddig a játék.

  Most a két kezes baltával és a fist weaponnal próbálkozom, mindkettő új nekem.
 • JonasSandor
  #360
  Azta nem semmi.
 • MerlinW
  #359
  Nehézsége olyan mint az első részé. Csak meg kell szorozni néggyel.
 • Fpocok
  #358
  20 percet töltöttem karakterkreálón. Egyik legrészletesebb. Még a fogak színét is lehet változtatni!

  Fist weaponökkel meg dupla hatchettel kezdtem. Egyelőre ennyi.
 • caps lock
  #357
  Az attól függ mennyire vagy tapasztalt a műfajban. A siker nincs ingyen, minden méterért meg kell küzdeni. Ha elfogadod hogy tanulnod kell és munkát fektetni bele, akkor élvezni fogod a szenvedést, ha erre nem vagy hajlandó akkor nem neked való játék.
 • JonasSandor
  #356
  Lehet már rég tolni. Nehézsége milyen?
 • Fpocok
  #355
  Valszeg az egyik uj fajtaval, amit most hoztak be. Azt hallottam op mindketto.
 • caps lock
  #354
  Megjelent a második rész. Csak kíváncsiságból, ti milyen fegyverrel kezdtek? Én dual katanával, az elsőben is ez vált be a legjobban.
 • hunbalee
  #353
  Nioh 2 Complete Edition - Ilyen lesz a PC-s kiadás • caps lock
  #352
  Minimum:
  Op. rendszer: Windows 8.1 64bit, Windows 10 64bit
  Processzor: Intel Core i5 4460
  Videokártya: Nvidia GeForce GTX 970 4GB
  RAM: 6 GB
  Szabad hely: 85 GB

  Ajánlott:
  Op. rendszer: Windows 10 64bit
  Processzor: Intel Core i7 6700K
  Videokártya: NVIDIA GeForce GTX 1660 SUPER 6 GB
  RAM: 16 GB
  Szabad hely: 85 GB
 • Fpocok
  #351
  Nagyon várós!
 • hunbalee
  #350
  Mozgás közben a Nioh 2 PC-s verziója

 • caps lock
  #349
  Na végre, már kezdtem kételkedni lesz-e PC verzió. Kösz az infót!
 • wedge31
  #348
 • Dreadshade
  #347
  Na én is így vagyok, egyáltalán nem esik kézre semmi gamepaddel, főleg a kamera kezelés valami borzalom ott számomra, egyszerűen ahogy lentebb is írtam nem ahhoz vagyok szokva, és gondolom te is így vagy ezzel. Én szinte biztos vagyok benne, hogy simán végigvihető minden része a billentyű és egér kombinációval is. Viszont én elhiszem Tinman-ek, hogy gamepadre van főleg tervezve, szóval ott alapból jó a beállítása minden gombnak. Mi pc-sek meg betudjuk állítani úgy, hogy kényelmes legyen számunkra és ugyanúgy élvezzük :D Szerintem felesleges ebből vitát csinálni, már ezer más játéknál is hallottam ezt, aztán mindig a saját prefencia nyer minden személynél végül és ezzel nincs semmi baj végeredményben szerintem :D
  Utoljára szerkesztette: Dreadshade, 2019.08.11. 16:45:37
 • McFrost
  #346
  Én az alapjátékot kikentem billentyűzettel, kontrollerrel nem tudok játszani.
  Az Abyssben is mentem pár kört nem volt gond.
  Egyedül az első dlc első bossa fogott ki rajtam, mert hozzá már balfasz vagyok, mert sebzésre mentem a fejlesztés során, így ha eltalál, meghalok. Amúgy geciség a dlc nehézsége!
 • Seth
  #345
  "Egy kerékpárral is lehet a disznóknak moslékot vinni váz belsejében"
  B+, tú máccs ! :)
 • Dreadshade
  #344
  De erre megint csak azt tudom mondani, hogy ez az alap beállítás szóval én simán átrakhatom olyan gombra ahol kényelmes ezért jó hogy konfigurálni lehet a dolgokat. Jelenleg nincs gamepadem, szóval igaz így nemtudom összehasonlítani. Még Dark souls valamelyik részénél volt egy nekem de túladtam rajta mert egyáltalán már azt a játékot se éreztem jobbnak, hogy paddel irányítom, de ahogy írtad lehet a Nioh más. Na de végülis azt mondod, hogy gamepaddel sokkal hamarabb reagál a karakter dolgokra mint billentyű lenyomásnál? mert ha ez igaz akkor viszont tényleg az nagy előny.
 • Tinman #343
  Nem elhinni kell, hanem kipróbálni, főleg a későbbi részeken, vagy PVP-ben, ahol ezredmásodperceken múlnak dolgok. Túl lassú hozzá a bill és túl esetlen.

  Egy kerékpárral is lehet a disznóknak moslékot vinni váz belsejében, de nem arra való. Nálam előbb kevesen kezdtek itt billentyűzettel gamelni (Zx Spectrum, C64, Plus 4), és jelenleg is van kismillió játék PC-n ami bill+egérrel jó, de a Nioh az pont nem ilyen.

  Teljesen kézre állhat a sheathez a Q+Z... szinte olyan természetes lehet, mint egy beöntés.
 • Dreadshade
  #342
  Engedjetek meg egy dupla posztot csak már nem volt időm szerkeszteni mert mást is csinálok közben :D Amúgy félre értés ne essék, én értem mit mondasz, ez egy alapból konzolos game volt tehát a gamepades irányítás logikusan alapból jól megvan csinálva, én ezt értem és nem azt mondom, hogy gamepad az szar egyáltalán. Azt nemtudom, hogy az elején milyen állapotban jött ki ez steamre, de azóta ahogy te is írtad lehet beállítani dolgokat, teljesen áttudok úgy mindent rakni ahogy nekem kényelmes, és mivel én alapból bill + egérhez vagyok szokva, nekem így nem megterhelő az irányítás a niohban se. Tehát nem érzem azt, hogy nem vagyok ura a játéknak egyáltalán, pont ellenkezőleg. Amúgy akit érdekel Q + Z gomb amerikai billen meg Q + Y gomb a sheatbe rakás :D
  Utoljára szerkesztette: Dreadshade, 2019.08.07. 15:58:14
 • Dreadshade
  #341
  Jól tették ha már PC-re portolnak lehessen customizálni. Eddig se hittem el ezt a baromságot hogy a gamepad jobb, most se fogom kár a gőzért. Mindig tartom ezt, hogy ez egy personal dolog, ki mivel szokta meg/szereti és ez teljesen rendben van így. Ugyanúgy gombokat kell használni a billentyűn is mint a paden csak itt még be is tudtam állítani hogy kényelmes legyen. Irányításból adódó problémán nem volt eddig egyszer se, 4. vagy 5. régiónál járok még csak igaz, fogalmam sincs mennyi van hátra. Én elhiszem hogy a DLC keményebb. Nem a gamepad miatt fogom majd tudni megcsinálni abban biztos vagyok főleg, hogy a kamera kezelése ezerszer jobb egérel. És ez a Sheat gomb is nem a billentyű hibája hanem mert idióta módon nem írták át a konzolos gombokat, a funkció működik csak megkéne találni a gombot rá. Szóval a készítők trehányságát nem fognám erre. Na de úgylátom majd steamen rákérdezek, hátha ott tudják ennek a gombját.
  Utoljára szerkesztette: Dreadshade, 2019.08.07. 15:13:35
 • Tinman #340
  Majd elhiszem, hogy tökéletesen irányítod vele, amikor letoltad a DLC-t + Abyss-t. Addig csak a Mátrix hiteti el veled, hogy jó, de közben persze nem... pl. itt van a sheat, ami controlleren magától értetődő mozdulat. Ez egy velejéig konzolos játék PC-s portja. Első körben még bill+egér kezelés se volt, csak kisírták a DOS-os 5.25"-ös floppy drive-ot használók...
 • Dreadshade
  #339
  Tökéletesen tudom irányítani bill és egérel, semmi gond(om) nincs vele, szerintem ez csak megszokás kérdése, hogy ki mivel szereti az ilyen játékokat játszani. Egyedül az a bajom, amit leírtam, mivel a gamepad-es gombokat mutatja ki a játék ezért nem bírok erre az egy mozdulatra rájönni :D
 • Tinman #338
  Ez egy controllerre készült játék, azzal van értelme tolni. Billel egy szenvedéscunami. A DLC-ben meg fogsz őrülni billel, a dupla boss harcoknál. Az Abyssbe meg be se menj keyboard-dal :-/
  Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.08.07. 11:56:04
 • Dreadshade
  #337
  Hali! kb 1 hónapja vettem meg a játékot még summer salen és nagyon élvezem, igaz néha 1 - 2 nap úgymond pihenő kell mert nagyon sok tartalom van benne. Na de nem is ez a lényeg, hanem azt szeretném kérdezni, hogy PC-n, hogy az isten nyilába kell a kardokat Sheat-be rakni? vagy ez csak a kisebb katanakal működik? mert megnéztem már a gombokat optionsbe és nem csinálja akármit nyomok. Szóval igen kifejezetten aki billentyűzetnél tudja, hogy melyiket kell nyomon azt megköszönném. Csak, hogy pontosítsak ezt a iai quickdraw skillt egyszerűen nemtudom használni és ott írja ezt hogy sheatbe kell tartani a kardot.
 • jarlaxxe
  #336
  Hülyeséget beszélsz de ezt írjuk annak a számlájára, hogy már késő van.
 • MerlinW
  #335
  Gondolom a filmeknek, sorozatoknak sem szoktad megnézni a folytatását. Doom 2-vel sem játszottál, mert ugyanaz mint az első.
 • Fpocok
  #334
  Ez tényleg nagyon ugyanaz.

  DE

  Én imádtam első részt és valszeg ezt is fogom, day1.
 • jarlaxxe
  #333
  Másképp láttjuk, nem gond, én kétszer ugyanazt nem nagyon szoktam megvenni itt még a HUD-tól kezdve minden dettó tök ugyanaz mint az elsöben, ilyenkor nem motivál semmi a vételre max elöveszem az elsö részt bár inkább azt se mert annyira nem jött be, hogy kétszer játsszak vele.
 • caps lock
  #332
  Még szerencse hogy ugyanaz, különben nem nevezhetnénk Nioh-nak. Én azt mondom hogy ha egy játék tökéletes akkor hiba lenne nagyon belenyúlni. Kis finomhangolás a skillfán, saját karakter, új ellenfelek és fegyverek, ennyi elég hogy eladja magát. Ha szeretünk egy játékot akkor szívesen játszunk vele újra akár többször is (lásd AC). Már csak az a kérdés hogy ez is jön-e PC-re és ha igen mikor? Vagy ez lesz az első játék amit megveszek PS5-re..? Majd meglátjuk, mindenesetre nagyon várom.
 • jarlaxxe
  #331
  Ez egy az egyben dettó ugyan az mint az első rész...legalább egy gondal kevesebb, majd akcióban egyszer, talán.
 • McFrost
  #330
  Az első rész után már nem túl eredeti és újdonság, de baszott hangulatos és köll! Remélem jön pc-n is.
 • caps lock
  #329
  Karaktergenerálás és játékmenet:

 • caps lock
  #328
  Nioh 2 a láthatáron: