7
  • Ender Wiggin #7
    Hát az egyik Jobs önéletrajzban nem így történnek a dolgok (és kb. egyik amerikai forrás szerint sem), ahogy írod:
    Jobs szavaival:
    "I called up Bill and said, "I'm going to turn this thing around." Bill always had a soft spot for Apple. We got him into the application software business. The first Microsoft apps were Excel and Word for the Mac. So I called him and said, "I need help." Microsoft was walking over Apple's patents. I said, "If we kept up our lawsuits, a few years from now we could win a billion-dollar patent suit. You know it, and I know it. But Apple's not going to survive that long if we're at war. I know that. So let's figure out how to settle this right away. All I need is a commitment that Microsoft will keep developing for the Mac and an investment by Microsoft in Apple so it has a stake in our success."
  • asgh
    #6
    OFF:
    Mondjuk ez nem egészen úgy történt, ahogy a cikkben le van írva.
    Konkrétan az MS befenyegette az Apple-t, hogy leáll a Mac-es Office fejlesztésével, ha nem vehetnek Apple részvényeket.
    Jobs ebbe a dealbe ment bele. Ha ez a sztori a pénzről szólt volna, akkor sem Jobsnak, sem más apple vezérnek nem okozott volna gondot felhajtani 150 milliót.
    Az ügyet pont az MS _ellen_ használták fel az antitröszt perben, mint a piaci erőfölénnyel való visszaélés mintapéldáját és nem pedig az MS _mellett_, mint ahogy a cikk állítja.
    Ez a cikk klasszikus "fosztogattak és nem osztogattak".
  • asgh
    #5
    Ennek az írásnak semmi köze Jobshoz azon kívül, hogy a cikk főszereplője megemlíti. Mondjuk ő sem mond sok értelmeset, de hogy kirakják Jobs képét clickbaitnek, az még az sg-től is a bulvár legalja.
  • Ender Wiggin #4
    Ez elég durva.
  • hungi
    #3
    Akkor kifejtem, hátha most nem törlik: ez egy nesze semmi cikk, hatalmas általánosságokkal. Az sg igazán adhatna magára és inkább olyan híreket publikálhatna aminek van hírértéke....
  • Sir Cryalot
    #2
    Egy kiadatlan T2 director's cut jelenetben találkozott a két T1000-res hogy átadhassa a tudást az újdonsült verzió , az átadás olyan jól sikerült hogy Bill Gates-t 150 millió dollárral rövidítette meg a T1000a , kifinomult tárgyalókészségének következtében.
    https://www.wired.com/2009/08/dayintech_0806/
  • Sir Cryalot
    #1
    Steve a T1000-res prototípusa volt , dühkitörésekkel voltak problémák , de Judgement Day forgatására szerencsére sikerült a Skynetnek egy kevésbé problémás verzióval előrukkolni.
    De nem tőlem tudjátok :
    http://www.smh.com.au/digital-life/digital-life-news/skynet-has-already-won-terminator-director-james-cameron-on-why-he-wont-use-an-iphone-20141019-118l0n.html
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2017.09.28. 02:38:06