5
 • T2k
  #5
  Ezt az egetverő baromságot. A sok minyonagyú meg hogy rákapott mint gyöngytyúk a takonyra.
  Szánalom.
 • NEXUS6
  #4
  Őöööö. Egy egérkísérlet végén hogy mérik, hogy a kisegér autista-e? Kerüli a szemkontaktust, nem röhög a vicceken, túl sok keresztrejtvényt fejt?

  Az autizmus ha jól látom a lakosság/gyermekek pár ezrelékét érinti, igaz fejlett országokban jelentősen növekszik a számuk, de nagyságrendileg azért ezen a szinten marad. Szal amit itt vizsgálnak, az azért valszeg elég széles skálájú idegrendszeri problémát okozhat és annak csak egy kis szelete az autizmus, még ha a cím igaz is. De a gyermek/magzat halálától kezdve sokkal kevésbé súlyos betegségekig bármit okozhat.
 • kvp
  #3
  Ebbol a kutatasbol most pont az derult ki, hogy lehet megelozeskeppen terhesseg alatt is hasznos lenne az antibiotikum hasznalat, de meginkabb a fertozesek teljes elkerulese.

  Viszont annak meg autoimmun problema lehet az eredmenye, szoval igazabol a tanulsag az, hogy terhesseg alatt lehetoleg ne legyen semmilyen tokszikusabb bakterium vagy sulyos virusfertozes az anya szervezeteben, ha csokkenteni szeretnenk az autizmus eselyet. (legalabbis egerek eseten ez mar valoszinusitheto)
 • vasedeny2
  #2
  Nem is kell tovább kutatni a témát, a jó antibiotikumot megveszed szépen, ennyi. Hogy kerül oda a baktérium, ennek van e köze a táplálkozáshoz, vagy esetleg elkényelmesedett az immunrendszered a sok antibiotikumtól? Még kiderülne, hogy mégse kell annyi antibiotikum, amiből ugye nem lenne több profit.
 • Tinman #1
  Egyetlen betű újdonságot nem hordoz ez az információ. A szakmabeliek, de még a témát valamennyire ismerő laikusok is RÉG tudnak erről.