5
  • T2k
    #5
    Ezt az egetverő baromságot. A sok minyonagyú meg hogy rákapott mint gyöngytyúk a takonyra.
    Szánalom.
  • NEXUS6
    #4
    Őöööö. Egy egérkísérlet végén hogy mérik, hogy a kisegér autista-e? Kerüli a szemkontaktust, nem röhög a vicceken, túl sok keresztrejtvényt fejt?

    Az autizmus ha jól látom a lakosság/gyermekek pár ezrelékét érinti, igaz fejlett országokban jelentősen növekszik a számuk, de nagyságrendileg azért ezen a szinten marad. Szal amit itt vizsgálnak, az azért valszeg elég széles skálájú idegrendszeri problémát okozhat és annak csak egy kis szelete az autizmus, még ha a cím igaz is. De a gyermek/magzat halálától kezdve sokkal kevésbé súlyos betegségekig bármit okozhat.
  • kvp
    #3
    Ebbol a kutatasbol most pont az derult ki, hogy lehet megelozeskeppen terhesseg alatt is hasznos lenne az antibiotikum hasznalat, de meginkabb a fertozesek teljes elkerulese.

    Viszont annak meg autoimmun problema lehet az eredmenye, szoval igazabol a tanulsag az, hogy terhesseg alatt lehetoleg ne legyen semmilyen tokszikusabb bakterium vagy sulyos virusfertozes az anya szervezeteben, ha csokkenteni szeretnenk az autizmus eselyet. (legalabbis egerek eseten ez mar valoszinusitheto)
  • vasedeny2
    #2
    Nem is kell tovább kutatni a témát, a jó antibiotikumot megveszed szépen, ennyi. Hogy kerül oda a baktérium, ennek van e köze a táplálkozáshoz, vagy esetleg elkényelmesedett az immunrendszered a sok antibiotikumtól? Még kiderülne, hogy mégse kell annyi antibiotikum, amiből ugye nem lenne több profit.
  • Tinman #1
    Egyetlen betű újdonságot nem hordoz ez az információ. A szakmabeliek, de még a témát valamennyire ismerő laikusok is RÉG tudnak erről.