31
  • NEXUS6
    #31
    Ez egy kis könyv volt. Nagyon kíváncsi vagyok hogy lehet megfilmesíteni, szerintem nehezen.
  • NEXUS6
    #30
    Háááát. A regényt nem olvastam. Szerintem ez így nagyon avittas volt. Nem az hogy a 80-as éveket bemutatta, hanem ahogy bemutatta film. Egy tök klasszikus módon megcsinált film, ami pl a Rermény rabjainál, vagy a 22-11-63-nál tök OK. De egy horrorfilmbe ne legyen már klasszikus filmzene, mert agyonüti a feszültséget. Igen fontos, hogy a gyerekek felnőnek, meg blablaba, egyéb körítések, amiben King irtózatosan jó, hogy a szereplők még realisztikusabbak legyenek, de ennek akkor is horror sztorinak kéne maradnia. Szal kifejezetten untam, egyik srácot sem tudnám kiemelni, hogy milyen jó volt. Kb Utánam srácok szint és kész.

    Irigylem akinek tetszett.
  • Ironman2
    #29
    Hú ennek ilyen Tortúra beütése van,kiváncsi leszek a filmre,meg is nézem majd
  • Ironman2
    #28
  • KoLaMan
    #27
    Elnézést, az előbbi posztom Sir Charles-nek volt válasz!
  • KoLaMan
    #26
    Mi lesz akkor a következő megfilmesített King művel, a Gerald's Game-el (Bilincsben) ?!
    Tipikus King történetvezetés, alig történik valami, mégis letehetetlen - hogy a bánatba tudtak abból filmet forgatni? Komolyan azt várom a legjobban, megöl a kiváncsiság (és nem mellesleg imádom Carla Gugino művésznőt).
  • Ironman2
    #25
    Én a Cujot olvastam,és abba is kitér részletesen a szereplők bemutatására.
  • Sir Charles
    #24
    Ha valaki olvasta a könyvet, az erre a filmre nem tudja jó szívvel azt mondani, hogy legjobb adaptáció.
    Mivel a könyv két kötete összesen valami 1300 oldal, ezért egyszerűen nem lehet mozis verzióban elkészíteni. Ezt a történetet egy, a Stranger Things-hez hasonló formában lehetne remekül feldolgozni(nagy költségvetésű TV- sorozat,2 évad, évadonként min 10 rész 60 perces részek). Akkor lehetne kellően bemutatni azt a történetmesélést, amit King csinál. A mozis műfaj egyszerűen túl rövid ehhez.
    Pont az a része hiányzik a történetnek, ami igazán olvasmányossá teszi a könyvet és beszippantja az embert, mégpedig a King féle mindenkiről és minden helyről mesélek egy pár mondatos/oldalas történetet és azonnal megismerjük a szereplőt és/vagy a helyet.
    Vegyünk egy példát ebből a filmből(nem szpojlerezek, mert ezzel nem árulok el semmit):
    -Henry Bowers figurája egy dühöngő őrült a filmben, aki megtámad minden gyereket, akit meglát.Nem tudunk meg róla semmit, csak azt, hogy a faterja egy köcsög, ezért ő is az.Ennyi.
    -a könyvben szinte minden főszereplő gyereknek elmeséli az író egy történetét, amikor összeakaszkodott Henryvel és megtudjuk, hogy miért akarja őket elkapni, sőt Henry szemszögéből is látjuk, hogy miért olyan amilyen, milyen a faterja, hogy élnek stb-stb.
    És kb ilyen történetekből áll össze az egész könyv és ezért szeretjük Kinget.
    Kingnek azokat a történeteit tudják jól megfilmesíteni, ahol az alapanyag nincs nagyon kidolgozva(Remény rabjai, Halálsoron), és a filmesek hozzáadják azt a plusszt, amiért szeretünk filmet nézni. A többi könyve egyszerűen nem mozis alapanyag.
    Félreértés ne essék, egészen jó kis film volt ez,jó színészekkel, szép képekkel, jó a szörny is, de ez nem egy King adaptáció, hanem egy 21.századi horror film,ami retrónak akar látszani és van benne egy bohóc is főellenségnek. A mai fiatalság és aki nem olvasta a könyvet az kajálni fogja, aki szereti King írásait meg vár tovább hátha egyszer sikerül valakinek megfogni a lényeget.
  • Yagami
    #23
    Pedig felül fogja...menj csak el rá. Én tegnap néztem meg, eleve nem nézek horrorokat az elmúlt 10 évben, mert a 99%-uk szenny, de ez...na ez AZ :D
  • professional
    #22
    Kurva jó volt! Ennyi.
  • SecuRicsi
    #21
    Igen, ez kétségtelen.
  • cateran
    #20
    Megint szajba kell ragni a dolgokat? Van a velemenynyilvanitas meg a tenymegallpitas....Az egyik szemelyes meglatas, a masik abszolut ertek...Egyszeru peldaval elve..."en vagyok a legjokepubb sg kommentelo" ez tenymegallapitas, abszolut ertek vs "szerintem en vagyok a legjokepubb sg kommentelo" mar csak az en sajat velemenyem.

    "Stephen King legjobb könyvéből megszületett az eddigi legjobb Stephen King adaptáció." Ez igy abszolut meghatarozas, apellata nincs, ez a legjobb, pont....Sot, mindjart 2 allitas is...legjobb konyv, legjobb adaptacio....ja persze...
    1 ujsagironak (jo, ez itt az sg, talan azt sem tudjak mi az..) de meg 1 cikkironak is tisztaban kellene lennie, hogy igenis oda kell biggyeszteni mikor ir tenyt (aminek van valami viszonyitasi alapja pl bevetel, eladas, szavazasok, etc.) es mi az ami az o sajat velemenye..mert anelkul nem lehet majd megkulonboztetni mikor kamuzik es mikor nem...:P
    Utoljára szerkesztette: cateran, 2017.09.12. 20:51:18
  • Hoz_Hun
    #19
    Én sem rajongok a Nicholson féle Ragyogás-ért, DE a filmben volt egy-két nagyon kreatív ötlet (pl az ikerlányok).
  • Hoz_Hun
    #18
    Végre egy jó sg cikk. Ilyet nem írok gyakran (leginkább soha eddig).

    Amúgy szerintem a legjobb King könyv (könyv nem film adaptáció) a Tűzgyújtó. Ahány ember annyi izlés. Mást más fog meg egy irományban.
  • Ironman2
    #17
    Megnéztem,mit ne mondjak,kicsit esti mese volt nekem,de a 80-as évek feelingje azért átjött megint rendesen.Remélem a folytatás durvább lesz,immár a felnőtt szereplőkkel.Ha 27 évet számolunk még rá,akkor bizony ilyen negyvenes szereplők kellenek hogy legyenek.
  • kalapos01
    #16
    " legalább az írta volna oda, hogy "szerintem" "

    jézusom, ne legyél már marharépa. szerinted ki szerint? te talán oda írtad, hogy SZERINTEM abba a mondatba, hogy "Ráadásként a négybe bevette a Köd-öt, ami vicc"? SZERINTEM ott döglene meg a világ, ha az ilyen ovisok miatt minden mondatba oda írnák, hogy "szerintem".

    Képzeld oda. A többségnek meg. Talán neked is.

    " Sajnos, mivel agyondicséri a filmet, komolyan aggódni kezdtem, hogy talán mégsem lesz olyan jó..."

    mondom, marharépra. Igen. Ha egy ember, aki jobban szereti a hamburget, mint a hotdogot, azt mondja, hogy finom a borsófőzelék. akkor te hirtelen elbizonytalanodsz. attól, hogy egy filmet jobban szeret, mint egy másikat, lehet, hogy a harmadikat ugyanúgy szereti, mint te.
  • Yagami
    #15
    "csak négy jól sikerült film "
    Jah tényleg, el is felejtettem, hogy a Kubrick-féle Ragyogás mennyire nem sikerült jól. Mygod :D
  • KoLaMan
    #14
    "...megszületett az eddigi legjobb Stephen King adaptáció"
    Ilyen bevezetés után számomra már teljesen hiteltelen a kritikus, bármit írjon is utána. Könyörgöm, legalább az írta volna oda, hogy "szerintem" (Nem mentség, hogy az Ő cikke, ezért az Ő véleménye, mert az az első mondat egy ténymegállapító kijelentés - nem vélemény.)
    Az pedig, hogy "...hirtelen csak négy jól sikerült film" jutott az eszébe, az Őt magát minősíti... Ráadásként a négybe bevette a Köd-öt, ami vicc (én ugyan szerettem azt a filmet - a hülye befejezést kivéve -, de a négybe biztosan nem tenném bele).
    Ezek után már csak azért olvastam végig a cikket, hogy mi más marhaságot ír még.
    Sajnos, mivel agyondicséri a filmet, komolyan aggódni kezdtem, hogy talán mégsem lesz olyan jó...
  • Zombee
    #13
    Mint adaptáció, nem jó egyáltalán, Kubrick sok dolgot megváltoztatott a regényhez képest. Jack megőrülését nehéz megítélni abból a filmből, mivel Jack Nicholsonnak alapból elég pszichopata feje van (már most hiányzik a mozikból, pedig még él, csak már lassan 10 éve visszavonult a filmezéstől).
  • SecuRicsi
    #12
    Én nem furcsállom, szerintem az egy elég gyenge adaptáció lett. Nicholson eltúlozta a játékot, elejétől fogva őrültnek játszva Jack-et, miközben a regény kulcsmomentuma, hogy odafent őrül meg. Arról nem is beszélve, hogy eléggé szabadon kezelte a könyvet, ellenben az 1997-es tévés változattal, ami SZERINTEM sokkal jobban sikerült. Nyilván ízlések és pofonok. :)
    A Halálsoron kimaradásán én is csodálkoztam, ahogy azon is, hogy nem említi senki a Végítéletet például, ami szerintem szintén nagyon jól sikerült.
  • professional
    #11
    Tegnap megnéztem a T2-t a Corvinban. Nem tudom mikor éreztem utoljára ilyet moziban (talán...tényleg fogalmam sincs)...2 órára beletapadtam a székbe, pislogni is csak elvétve, hogy még véletlenül se maradjak le semmiről(kb 30x láttam a filmet). Megfogadtam, ha ez a film nem hozza legalább a felét ennek az érzésnek soha többet nem megyek moziba! Amik az előző 4-5 évben mentek mint szuperprodukciók azok nem hogy mozifilmnek nem nevezhető szarságok, de még diafilmre sem adnám ki őket! Remélem rájönnek a stúdiók, hogy hiába ömlesztik a blockbustereket az emberek nyakába a szar filmek akkor is szar filmek maradnak.
  • cenobite
    #10
    Furcsállom hogy az írásból kimaradt A Ragyogás. Szerintem könyvben is és filmben is az egyik legjobb a maga műfajában. Az egyik legjobb King adaptációnak tartom, Kubrick zseniális rendezésével és Jack Nicholson játékával.
  • Zombee
    #9
    A Valami követ egy kupac makikaki.
  • KaOz
    #8
    Ez így igaz, ezzel mindent elmondtál. Remény rabjai a best.
  • Scooter
    #7
    Azért vigyázz, hogy mit beszélsz! Ilyet nem írt, hogy alázza A remény rabjai-t. Amúgy azt nem alázza semmi!!! Nálam továbbra is a NO.1. Nem véletlen az az IMDb-s első helyezés!
  • Voltan
    #6
    Na, örülök, várós alkotás. Most olvastam a könyvet, készülve a filmre, remélem, tényleg jó lesz.
  • Montanosz
    #5
    Stranger Things-t nem hiszem hogy überelheti, de majd meg látjuk, a valami követ ota nem láttam igazán jot ebben a műfajban filmet
  • Ironman2
    #4
    Én még nem láttam,de szerintem a Tortúrát,és a Ragyogást semmi se fogja überelni. (jaj meg a Sortvadj el!,örök kedvencem)
  • Ender Wiggin #3
    Hogy ez lett volna a legjobb könyve? Nehéz ezt így kiejelnteni. Örülök, hogy a szerzőnek sikerült. Amúgy, ha már a könyvet ajnározzuk, volt ám magyar neve a bohócnak!

    És "A köd, Holtsáv és a Tortúra" ezek, mint szuperlatívuszok? Inkább a Halálsoron ezek helyett a Remény rabjai mellé. De tartok tőle, hogy nálam a tévés adaptációt ez a hype-rakás nem fogja felülmúlni.
  • Archenemy
    #2
    Csak rájönnek lassan a mozisok is, hogy ha legalább úgy nagyjából ragaszkodnak a könyvhöz, akkor az jobb lesz, mint ha nem. Pl. LOTR, ellenpont: Hobbit.
  • kalapos01
    #1
    Nagyon örülök, hogy a film alázza A remény rabjait meg a Halálsoront meg a Carrie-t.

    Csak azt nem értem kurvára, hogy

    "számomra az AZ az év eddigi legjobb filmje,"

    ki az, akinek a számára? Ha nincs név írva a cikk fölé, akkor nem lenne érdemes másképp fogalmazni? Ha nem ismerem azt, aki írja (akár névről), akkor mi a lófüttyért érdekelne a véleménye?