9
 • szoftos
  #9
  vallalkozo vagyok, otthonrol dolgozom, managelek, one-man-army.

  20 evet huztam le irodakban, soha tobbe, koszi.
 • bunny
  #8
  Akaraterő kérdése. Engem pl (otthonról dolgozom) jobban zavar a ricsaj, a mászkálás, az hogy a kollégák elhívnak kávézni, kajálni, a főnök bejön mert "ez adóga" stb. Mellesleg a munkahelyen szerintem jobbal el lehet szállni idővel mint otthon, ott is lehet halogatni ugyanúgy aki erre hajlamos és ott is lehet jól dolgozni, ahogy otthon is.
  Itthon ha elkap a gépszíjj lehet elfejeltek ebédelni is vagy arra eszmélet már hajnal 2 óra, ha meg nincs kedvem dolgozni fogom a kutyát és elmegyük sétálni, ebéd után meg alszom mert az úgy jó.

  Homework jó, többnyire egyetlen egy akadálya van: A szűklátókörű vezetőség.
  Nyilván persze olyan munkánál ami nem igényli a személyes beavatkozást, de ez logikus. Futószalagi gyárimunkát nem lehet otthonról végezni :)
 • fonak
  #7
  Hogy a topikhoz is hozzászóljak az otthoni munka hátránya, hogy túl könnyű beleesni a halogatás csapdájába, aztán jöhet a határidőpánik, éjszakázás stb. Az otthoni környezet túl könnyen kizökkenti az embert a munkából.
 • fonak
  #6
  Simán lehet komoly vezető ma, aki 15 éve 15 éves gémerként kezdte az sg-n. Nosztalgiából visszajárhat. :)
 • mauser81
  #5
  Nem hiszem, hogy egyetlen "komoly vezető" is pont az sg-n kommentelne.:)
 • HyBrIDNyLA
  #4
  Elfogadom amiket írtál. Örülök, h neked ilyen tapasztalataid vannak, nekem meg ilyenek. ..de ezzel a stílussal nem hinném, h komoly vezető lehetsz, bárhol is dolgozhatsz.
 • mauser81
  #3
  "Vezetőként dolgozom, elég sok szakterület felett koordinálok (4 fő szakterület). Az otthoni munka kiváló tud lenni. Vannak ilyen robot, adatrögzítő, statisztikai melók, ahol kifejezetten jó hatékonysággal lehet otthonról munkát végezni, sőt kifejezetten ajánlott. Senki nem zavarja a munkavállalót, nyugodtan, elmélyülten tud dolgozni, de ez nagyon szűk szegmens."

  Ez a "nagyon szűk szegmens", nagyjából lefedi a STEM, controlling, ügyvédi és egyéb munkák 99%-át. Gyakorlatilag mindent, ami nem arról szól, hogy f2f mással/másokkal tárgyal vagy éppen gyárban a gépekkel csinálj valamit (operátor, folyamatmérnök, stb.)

  "Olyan szakterületeknek érdemes otthonról végezni a munkát, akik a szervezetben egyvonalas kapcsolódással csatlakoznak sima alárendeltséggel."

  Ez - már ne haragudj - szimplán szűklátókörűség. Érdekes módon nekem, sem a "beosztottaimnak", sincs azzal gondja, hogy otthonról ugyanúgy kommunikáljanak a világ más részén lévő vagy éppen itthon lévő kollégákkal, +- három szinten is akár a "ranglétrán". Érdekes módon senki foglalkozik azzal, hogy ha egyszeri fejlesztő kolléga Skype-on, stb. otthonról beszél egy mondjuk 4000 főért felelő vezetővel. (Aki meg mondjuk éppen pont ugyanúgy otthonról beszél, már ahogy ugye megyünk fölfelé, úgy kell egyre inkább a f2f és egyre kevesebbet tudsz home office-ban lenne...)

  "Ahol több kapcsolódási pont van, ott kifejezetten nem ajánlott."

  Hm, jó tudni. Elárulnád, hogy mi a különbség a között, hogy egy "több kapcsolódási pont"-tal rendelkező kolléga, otthonról vagy éppen az irodából beszélget a másik telephelyeken lévő másik kollégákkal Skype-on?:)

  "Nem csak a produktumra meg a szabadságra kell gondolni, hanem az ellenőrzésre is. Nekem ez a tapasztalatom."

  Ez a vezető feladata. Ha nem tudsz olyan légkört kiépíteni, hogy távmunka esetén nem legyen gond a megfelelő munkavégzés, az szimplán vezetői hiba. Saját tapasztalatom az, hogy ma már STEM területen, az önéletrajzok, interjúk 20%-nál itthon is előjön, hogy távmunka elvárt és ajánlhatsz te 10x-es pénzt is, anélkül nem jön a jelölt. (Nyilván ez már főleg a tapasztaltabbaknál jön elő.) Ha meg van egy két renitens, aki lógni akar, ott időben fel kell lépni ez ellen. Bár szintén ez vezetői hiba, mert interjúk során illik kiszúrni az ilyen jellemet...


  BTW, a cikkhez meg: a felsorolt cégeknél a HO megvonást simán azért vezették be, hogy a jó fizetett senior mérnököket le tudják építeni az USA-ban. Érdekes módon low cost lokációknál ugyanezen cégeknél meg éppen hogy növelik most is a HO arányát költségcsökkentésre hivatkozva.:) Btw2, ez az egész különösen IBM-nél nyilvánvaló, ahol pl. sokszor 1000-2000km-ekről dolgozó, a cégénél 10-20-30-40 éve lévő emberektől várták volna el, hogy 30 nap alatt költözzön a családdal egy teljesen más államba...
 • HyBrIDNyLA
  #2
  Vezetőként dolgozom, elég sok szakterület felett koordinálok (4 fő szakterület). Az otthoni munka kiváló tud lenni. Vannak ilyen robot, adatrögzítő, statisztikai melók, ahol kifejezetten jó hatékonysággal lehet otthonról munkát végezni, sőt kifejezetten ajánlott. Senki nem zavarja a munkavállalót, nyugodtan, elmélyülten tud dolgozni, de ez nagyon szűk szegmens. Olyan szakterületeknek érdemes otthonról végezni a munkát, akik a szervezetben egyvonalas kapcsolódással csatlakoznak sima alárendeltséggel. Ahol több kapcsolódási pont van, ott kifejezetten nem ajánlott. Nem csak a produktumra meg a szabadságra kell gondolni, hanem az ellenőrzésre is. Nekem ez a tapasztalatom.
 • Elmin
  #1
  "Steffan Pfeiffer, az IBM marketingvezetője viszont azt hangsúlyozta, hogy számos területen kifejezetten támogatják az otthoni munkát és e koncepció nélkül ő sem tudná elvégezni a munkája nagy részét. "
  Persze mert ő vezető.