18
  • esztyopa
    #18
    Teccik,nemteccik...rá kell gyúrni a *mesterséges*hús előállítására,mert a nagyüzemi állattartás csak akkor működik,ha a vegák leállnak az állatok*védelmével*és a nevelt állatállományt *agyongyógyszerezik*,mert különben elhullanak /A nagyüzemi állattartás körülményei,természetellenes környezete,műtápok,stb. teljesen felőrlik a természetes immunrendszerét a szerencsétleneknek,és a kis helyen,nagy tömegben tartott állatok tömegesen hullanak el./
    A háztájit,pedig el lehet felejteni !
    Nem csak azért,mert ki az a marha,aki hajnali 4-kor felkel,etetni,sz*rt pucolni,hanem azért is mert ahhoz ÉRTENI KELL !
    Egy városdi *partiarc*hiába fog bele - bukta./Arról nem is beszélve,hogy a táp, a gyógyszerek,az állatorvos,stb. - felemésztik a hasznot./
  • AgentKis
    #17
    Hátha sikerül vele Afrikában, pusztán jótékony alapon, még több migránsnak valót kellemesen, olcsón felnevelni...
    És majd jön belőle a GMO változat, amikor gyakorlatilag, egy gyorsan növekedő daganatot kell majd belesütni a hambiba!
  • Nirz
    #16
    Izlések és pofonok, régebben a stresszes állat húsa a legjobb terjedt el, mostanában meg az állatvédők terjesztése alapján csak a legnagyobb nyugalomban és kényelmben levő állatok húsa finom...
    Mindegy, a lényeg hogy ez a műhús szerintem sose fog elterjedni, kétlem hogy árban olcsóbb lesz valaha illetve 100% os lesz a valós hús ízéhez képest tudtommal, a mostani változat ugyan erősen hasonlít rá, de savanykás mellékízzel. Ez olyan mint anno a szójára hogy 100% hús íze van jah persze...
  • wraithLord
    #15
    Én úgy tudtam, pont akkor lesz rossz íze, ha az állat stresszel (legalábbis bizonyos esetekben, állatfajoknál).
    De mindegy is, mindenképpen cuki észrevételeid vannak.
  • TokraFan
    #14
    "Évezredeken át" egy szúnyogcsípésbe is belehaltak, az átlagéletkor meg volt kb. 30év. És hogy mennyire k*rva nehéz volt élni akkor, arról valahogy sosem szól a fáma. A sok mai bio hülye, ha csak a tizedét kéne végigcsinálnia _egy életen át_ annak, amit akkoriban a királyokon meg a 2% eliten kívül kb. mindenkinek kellett, akkor eszeveszett tempóban követelnék vissza a kész kajákat és az ipari termelés nyújtotta kényelmet.
    Az a gond, hogy ma egy furcsa kettősség van. Az ipar ellenes biohumánok úgy nosztalgiáznak a régmúltról, hogy közben autó van a seggük alatt és a legtöbb amit tenniük kell, hogy beleülnek és elgurulnak vele az un. "bio piacig", aztán hazamennek az elektromos sütőhöz, mosogatógéphez, mosógéphez -melyeket azért használnak-, aztán a maradék kaját meg beteszik a hűtőbe. Hagyjuk már ezt...
  • Nirz
    #13
    A húsnak az állatszenvedése adja meg az ízét, ha ingyen adnák ezt a tenyésztett műszart(pff) akkor is az igazi kellene
  • Akva
    #12
    "Nem visszafele akarjuk fejleszteni a civilizaciot, hanem elore."

    Azért cseppet sem egyértelmű, hogy merre van az előre. Évezredeken át "bio" kertészetet űztek, aztán a XX. században ismét "feltalálták". Rájöttek, hogy a "korszerű" műanyag ártalmas a természetre, a természetes anyagok viszont nem... stb.
  • Sequoyah
    #11
    Az emberek fele nem videken el, ahol lehetne egyaltalan hazuk. De meg a videkiek nagy resze sem akar allatot tartani. Nem visszafele akarjuk fejleszteni a civilizaciot, hanem elore.
  • TokraFan
    #10
    Persze, hogy jobb a háztáji (no azért nem mindig, de általában), csakhogy
    1. Nagyon sok ember él olyan helyen, ahol nem tud állatot tartani
    2. Még több embernek nincs rá ideje
    3. Legalább ennyi embernek kedve sincs hozzá

    Megváltozott a világ, hiába ábrándoznak sokan nagyanyáink idejéről, ma ez már a tömegek számára kivitelezhetetlen. Francnak sincs ideje arra, hogy takarmányért rohangáljon, hajnal 4-kor keljen az etetés miatt, napi szinten ganézza az állatok alól a sz*rt, aztán meg leölje, kivéreztesse, abból kolbászt és egyebet gyártson stb.
    Igen, nagyiéknál anno ez elment faluhelyen (akkor is csak ott), mert a mama nem dolgozott csak ezzel foglalkozott. De ha dolgozott is, nem járatta mellette a gyerekeket sportolni, nyelveket, zenét tanulni, miközben napi 8-10órákat előtte még lehúzott az irodában vagy valahol. Nem működik ez már a gyakorlatban, habár bájos nosztalgiázásra még jó lehet a régmúlt világát előszedni.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.08.29. 13:37:40
  • Montanosz
    #9
    hát én inkább maradok a hagyományosnál, nem hiszem hogy jó házi szalonnát vagy házi füstölt kolbászt kitudnának tenyészteni, igaz ilyesmit már faluhelyen is nehéz beszerezni de akkor is felülmulhatatlan.

    persze 10millios nagyvárosokat ilyesmivel lehet csak etetni a jövőben
  • Paddy
    #8
    Aki az ilyen kreált sz*rokat örömmel fogyasztaná annak hajrá. Részemről maradok a háztájinál.
  • AxxE
    #7
    Az "átlag fogyasztó" hajlandó minden minősíthetetlen szart megenni most is. Ez legalább kontrollált körülmények között előállított anyag lesz és nem kell állatokat kínozni érte.
    Szerintem még a közömbös embernek is jól esik az a tudat, hogy nem öltek meg érte semmit, hogy ehessen. Egészségtelenebb meg már nem sokkal lehetne, mint egy virsli most.
  • wraithLord
    #6
    Arról mondjuk nem vagyok meggyőződve, hogy egészségesebb lesz, de nyilván egy sejttenyészetet könnyebb steril körülmények között tárolni, mint egy állatot, szóval talán kevésbé lesz begyógyszerezve (de az is igaz, hogy egy sejttenyészetnek immunrendszere nincsen).
  • Sequoyah
    #5
    Nekem teljesen megfelel hogy ha a tomeghus ilyen lesz, de az inyenceknek tovabbra is elerheto lesz a valodi hus, amit viszont normal tartassal, egeszsegesen, bio modon neveltek.
    De vannak ketsegeim, hogy ez elfogadhato minosegben sikerulni fog-e. Meg arrol is, hogy az atlag fogyaszto hajlando lesz-e megvenni...
  • TokraFan
    #4
    Remélem, minél hamarabb hozzá lehet jutni! Nem az ára miatt, hanem a minősége miatt. A mai húsok jelentős része minősíthetetlen körülmények között tartott állatoktól származik, de az erkölcsi oldalán túl a legnagyobb probléma, hogy a táplálásukhoz használt anyagok között túl sok olyan van, mely az állat húsán keresztül az emberre is káros lehet. Ezen felül a folyamatos gyógyszerezések sem tesznek jót a hús minőségének. Ehhez képest a laboros hús sokkal tisztább lehet.

    Persze azért legjobb a saját tartású állatból nyert hús (bár gyógyszerezni azt is kell), de azt egyre kevesebben engedhetik meg maguknak (jellemzően nem is anyagi okokból, hanem időhiány miatt). A mai világban nincs már kapacitás háztájival vesződni.
    Úgyhogy jöhet a labor hús, aztán meg lassan jöhetne már a kaja replikátor!
  • wraithLord
    #3
    Igazából most is "mesterségesen" tenyésztenek húst, csak nem laboratóriumi, hanem minősíthetetlen körülmények között, és szerencsétlen állatok is tartoznak hozzá. Persze mindez főleg a mennyiség és az ipari körülmények miatt alakult így.
    Ilyen módszerrel talán idővel a piaci ellátottság is jobb lesz, és a hús is olcsóbb lesz. Szóval hajrá.
  • Sequoyah
    #2
    Hat ha ez olcsobb lesz mint a valodi hus, es vegeredmenyben megkulonboztethetetlen, akkor legyen. Bar ketlem, hogy a kozeljovoben elernek ezt az allapotot, ha sikerul is elerni, valoszinuleg meg par evtizedig a mukaja szintjen fog ragadni, es mindenki tamadni fogja mint a tobbi mukajat es GMO-t.
    De annal tobb valodi hus marad a husrajongok szamara:)
    Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2017.08.28. 22:39:14
  • ZenMillitia
    #1
    hu, ebbe en is belefektetnek. szupi:) jo iranyba halad a vilag.