273
bannerkep
  • nagykispeter
    Köszönöm szépen!Te kivetted hogy mit fog tartalmazni a 4. évad?Én arra gondolok hogy az újvilághoz kapunk egy olyan szigetcsoportot mint a régi világhoz is .Gondolom az egy DLC lesz ,de a másik 2?Azt írták hogy az újvilághoz fognak kapcsolódni.
    Utoljára szerkesztette: nagykispeter, 2022.01.02. 09:53:58
  • Botond #192
    Itt már a felhő jegyez mindent. Anno1404ben is van már online profil, és azzal is el lehet kerülni ezeket a malőröket. :)
  • nagykispeter
    Sziasztok!Win újratelepítésnél mit kell elmenteni hogy a profil és a mentések is megmaradjanak?A 4553-as mappába benne van a profil is vagy azt máshol keressem?Az 1404-nél jártam úgy hogy a mentéseket elraktam csak a profilt nem így kuka volt utána az egész.Vagy a felhő mindkettőt elraktározza mentést és profilt is?
    Utoljára szerkesztette: nagykispeter, 2022.01.01. 23:10:03
  • gunji
    Köszi mindkettőtöknek! :) Az volt a gondom, hogy miután betettem a kosárba, a 'checkout'-nál kiírta, hogy az én régiómban ez a játék/kedvezmény nem elérhető. Fura, ma már rendben működik :)
  • nagykispeter
    Biztos nincs vele semmi gond a DLC-ket szinte mind féláron vettem én is ubin.
  • Acidlich
    Hali, pár napja vettem ubi storeban, nálam fut gond nélkül.
  • gunji
    Üdv! A mostani félárú kedvezménnyel próbálta valaki megvenni? Geolock lehet rajta, vagy csak béna az ubistore?
  • nagykispeter
    Így értem ,köszönöm szépen.Sokat én se játszok vele,pedig lenne kedvem hozzá csak éppen idő nincs rá.
  • Botond #185
    A régi 32 bites az új 64 bites. Nekem a régi megvan több storeban (uplay, steam, gog), az új csak uplayen (vagy bármi is éppen a neve).
    A lényegi különbség a két eltérő bites verziónál, hogy a 32 bites ugye 4 giga ramot használ max, és néha vannak gondjai a win10es futtatással (minimális, nekem közel nulla pl, de fórumokon olvasni panaszokat), és a 4 giga ram miatt nagyobb térképen kifuthat a ramból és akkor összeomlik és asztalon vagy.
    Az új verzió 64 bites az ugye végtelen plusz 2 giga ramot is használ és a win10es bugokat is kiírtották. Mikor kijött a steam verzióval sok gond volt, az uplayessel semmi, de én nem ezért vettem uplayre, hanem mert uplayen csomagban volt a korábbi anno-k 64 bites verzióival, míg steamen csak a 1404 history edition elérhető, és hát mindet akartam. :) Sokat nem játszottam vele már, lement a kampány 1x, meg nyomtam pár scenariot, vagy kettőt talán.
    Tökugyanaz, mint a sima, az hogy használni tud 16 giga ramot, a 16ből nem csak 4et az ugye szemmel nem látható.
  • nagykispeter
    Hát sajnos nekem van,bár elég sok mindent meg lehet érteni,elég jól le van ábrázva.Nekem is megvolt még az eredeti úgy tudom Gold alap + a Venice van benne.Igazából nem nagyon tudom mi a különbség az új kiadás meg a régi közt,csak a grafika?

Utoljára szerkesztette: nagykispeter, 2021.12.08. 23:54:42
  • Botond #183
    Á, én első nap megvettem a history edition csomagot, nem kapok én már semmit ingyen tőlük. :D
    Magyarításra nekem nem volt igény, ha lett volna hivatalos se biztos, hogy használom, jó nekem angolul is, de persze mások miatt mindig örülök, ha van magyar, mert tudom, hogy nem mindenki van így vele, mint én. :)
  • nagykispeter
    Ja az volt a másik kedvencem.Most UPLAY-en ingyen be lehet szerezni.Rengeteget játszottam én is vele.Ez sokkal összetettebb.Bár nem csoda ez egész más kor.1404 -hez nagyon jó volt a magyarítás.Ebbe sajnos nincs alapból magyar nyelv.Van gépi amibe a dlc-k nincsenek lefordítva.Az is több mint a semmi,de jó lett volna ha hivatalos magyar is benne van.Ja amúgy egész jó üzlet a hajó eladás főleg a gőzös teher
    Utoljára szerkesztette: nagykispeter, 2021.12.08. 21:18:47
  • Botond #181
    Végtelen idő is kevés lenne kiélvezni ezt a játékot. :)
    Anno1404et jobban szerettem, mert ott még térképváltás nélkül lehetett játszani, de abból kivettem a magam 1000+ óráját, szóval már csak ezzel a résszel szoktam elütni az időt, amikor úgy alakul.
  • nagykispeter
    Kimeríthetetlen ez a játék,rég találkoztam ilyennel,hogy nem lehet abba hagyni
  • Botond #179
    Annyira nincs vége, hogy jön az update 13 az első, ingyenes scenarióval.
    Úgy látom ezek a scenariók lesznek az új bevételi forrásuk.
  • nagykispeter
    Köszönöm.Azt hittem minden kikötőbe el lehet adni.Meg is nézem. Ezek szerint lesz még DLC.Azt hittem vége.
    Utoljára szerkesztette: nagykispeter, 2021.12.06. 23:48:22
  • Botond #177
  • Botond #176
    A királyi kikötőben lehet eladni a kormányzónak. Ahol a fa, tégla, vas, stb vehető. És ott lehet hajót is venni amik fölött van dollárjel.
  • nagykispeter
    Hajót hogy lehet eladni?Hiába állok oda valamelyik kikötőbe,nem kínálja fal a lehetőséget a hajó menüjébe levő dollár ábra.
  • FrezeR
    Akinek nincs még meg és szeretné beszerezni akár dobozosan is most nagyon jó áron megteheti a CD Galaxis oldalán éppen kiszórják a még meglévő készletet.

6 990 Ft
    Anno 1800 Special Edition
  • Botond #173
    Seat of powerrel parlamentszerű épületet tudsz építeni, és különböző politikai döntéseket hozni, amivel a kezdővilágban meg a búváros világban lévő épületek tulajdonságai változnak.
    Kb, mint a townhall, ahova beültethetsz embereket, akik a hatótávban bónuszt adnak erre, arra, amarra, csak ez a kezdővilágban elérhető adott épületekre mindenhol kihat, a kezdővilág összes szigetén, és a búvárvilág összes szigetén. Jópofaság, de én se minden játékban kapcsolom be ezt a dlc-t.
  • FrezeR
    Értem, köszönöm.
  • Botond #171
    Az a completed edition year 3. Minden más változatban hiányzik vmi tartalom, vagy a korábbi season passzban levő cuccok, vagy a season pass3ban levő cuccok.
    Játék szempontjából az a teljes, a soundtrack, stb az csak azon felüli extra, minden más verzió nem teljes játék szempontból.
  • FrezeR
    Az ilyen plusz art dolgok, soundtrack stb ilyesmik nem érdekelnek, a játék szempontjából a legteljesebb verzió érdekelne melyik.
  • Láma!
    a comlete-ban mind a 3 season pass benne van, plusz egyéb tartalmak mint az anarchista AI karakter (én még nem próbáltam hogy az milyen, azt hiszen egy külön játékmód), soudtrack, art book, ilyen kis finomságok amik ha rajongó vagy, akkor tök jók, ha nem, akkor meg ugyis mindegy.
  • Mozes
    Szuper, nagyon köszönöm a részletes leírást! nagyon hasznos volt!
  • FrezeR
    A Complete edition és pl. a Season pass 3 között mi a különbség?
  • Láma!
    Season pass 1-ben lévő 3 DLC-ből 2 ad plusz területet. Az egyik egy olyan ahol nem kis szigetekből van sok, hanem van rajta egy brutál nagy (az eddigiekhez képest) és néhány kisebb. Ide lehet építkezni amig a szem ellát. Ezen felül behozza a lentebb említett búvárhajót amivel lehet mindenféle itemeket találni a hajók vagy a gazdaság boost-olásához.
    A másik az a sarkvidéki területet adja ami tényleg elég szivás és nem hiányozna ha nem kellene a léghajókhoz.
    Harmadik pedig a botanikus kertet, ami olyan mint az állatkert csak növényekkel.

Season pass 2: a Seat of power megmondom őszintén fogalmam sincs mit ad.
    A bright harvest-el lehet boostolni a mezőgazdaságot mert jönnek a silók meg a traktorok.
    a harmadik meg az afrikai kontinens. Ez barátibb mint a sarkvidéki de szintén kell hozzá egy elborultság hogy belevesd magad (minden építés előtt biztosítani kell a vízellátást árokrendszer építésével...)

Season pass 3: A Docklands-ot okosan használva meg lehet hekkelni a játékot és végtelen pénzed lesz. Átlagosan használva meg nagyon kell figyelni hogy ne tegyen tönkre:) De jópofa amúgy és ha valamiből nagyon sokat termelsz akkor itt el lehet cserélni olyanra amit nem tudsz/nem akarsz vele bajlódni.
    A tourist és a high life viszont egy végjáték utáni végjáték. Touristoknak lehet épiteni hotelt, éttermet ahol különleges igényeik lesznek amik kiszolgálásához lehet hogy át kell szervezni az egész addigi termelési láncot. A high life meg még ezen is dob egyet... amugy a házakat lehet felhőkarcolókká alakítani nyilván plusz igényekkel rendelkező emberek számára.
  • Mozes
    A Season Pass 3 olyan jó?! Nekem még csak az alapgame van meg. Van olyan Season Pass ami érdemben ad a játékhoz és az élményhez?! "függetlenül az árától...... ha igen akkor lehet bevásárolok, megjött újra a játékhoz a kedvem...
  • Daermon
    Mindegy, mert van más is most, meg jön az Age of 4 is. De, ha a passra dobnak egy 20-25%-ot, akkor már rányomom a 100 ubi pontot is, ami még 20%, és azért már bőven okés.
  • Láma!
    6600 epic-en, annál olcsóbb mostanában nem lesz pláne hogy egy hónapja jött bele új dlc :)
  • Botond #162
    Ügyesen! :)

@Daermon: nekem a kiegészítők közül amik a season passokban voltak kb egyik se hiányzik amikor játszok. Egyedül a búvárhajós kiegészítő, amit szeretek játszani, mert az abban lévő plusz térképen szép nagy a fősziget és azon baromi jól lehet építkezni. :)
    A többségét ezeknek a kiegészítőknek felesleges elbonyolításnak tartom, pedig szorgalmasan megvettem mindet. :)
  • Daermon
    Lehetne már akciós a Season Pass 3, mert akkor kezdenek egy kört én is megint. :D
  • nagykispeter
    Nagyon jó már sikerült is
  • nagykispeter
    értem köszönöm
  • Botond #158
    Fölémész a felvásárolni tervezett szigetnek és akkor fent középen látsz egy ilyen cikkekre osztott kört, amire clickelve feljön egy új rész, ahol látni az egyes körcikkek tulajdonosát, rányomsz egyre, és akkor meg tudod venni. Ugyanazon a szigeten 10 percenként tudsz újabb vásárlásokat kezdeni, meg az AI hajlamos visszavásárolni. Amikor megvetted az összes körcikket (azt hiszem 5 vagy talán 6 van), akkor lehet megvenni a kör közepét, ami az egész sziget átvételét jelenti. Ilyenkor minden épület leég a szigetről és a tied lesz az üres sziget, csak a kezdő kikötő marad meg a maga fejlettségi szintjén.
  • nagykispeter
    Köszi közbe sikerült.Ezek a felvásárlások hogy történnek?
  • Hunor1
    köszi
  • Botond #155
    Felvásárlás, igen.
  • Hunor1
    nekem sikerült. azt hiszem egy küldetés. a léghajón lennie kell a szükséges nyersiknek ahhoz hogy telepet hozhass létre. nekem inkább az a bajom hogy egyik ellenfelemnek is van egy jégtábla szigete. már mindenhonnan kiírtottam de ez az egy területe van csk. de innen nem tudom kifüstölni, nem lehet megtámadni. csak van. valaki tudja hogyan lehet kiűzni onnan? vagy fel kell vásárolni a területét ?