Anno 1800

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Botond
Folyamatosan építs városokat a többi szigetekre is, ahol maximum 2-3. szintig húzod fel a lakosságot, és azokat bővítsd folyamatosan, hogy dőljön a lóvé, meg a nagyobb termelő szigeteiden állítsd be, hogy adják el a kikötők a felesleges termékeket.
Mittudom én, az alapvilágban, kieső sziget, ahol van kender oda fel tudsz húzni több száz olyan házat, amihez jut sok halász, meg kender és és abból póló/ruha (nem tudom minek magyarítja a magyarítás, angolul játszok), és akkor fel tudod húzni őket második szintre, leraksz még pár kolbászgyártót, meg megépíted a jó hangulat épületeket, mint templom és egy ilyen nagy telep rengeteg pénzt termel. A ruha/hal úgyis túl fog csordulni, arra beállítod ezen a szigeten a kikötőnél, hogy adják el a 100 fölötti készletet, akkor azt az arra járó kereskedőhajók időnként megveszik.
Illetve amikor az újságnál lehet választani, hogy mi legyen a 3 cikk, akkor a több pénz (talán 25% a max, de nyilván, ami elérhető), meg a minél kevesebb nyersanyagot fogyasszanak a lakosok (abból 10% talán a max, de ami elérhető nyilván) és a lázadás csökkenését válaszd, így a pénzed maxolódik, a megharagudó npc hatást pár küldivel ellensúlyozod és a maximális esetben -50% lázadási esély ellensúlyozza a másik két módosított cikk miatti lakossági felháborodást.
A kezdő világban van vagy 8 sziget amit az elején le tudsz foglalni, 3-4-5öt is érdemes ráállítani ilyen minimalista "pénzgyárnak", és csak a többin fejleszteni a magasabb szintekre, a magasabb igényekhez.
Legalábbis én így szoktam. 😊
Sziasztok! 😊

Merre találom a játék fordítását, tudna esetleg segíteni ebben valaki? :/
Mit tegyek? Mikor elérem a mérnöki szintet, a költségeim; 7 -12 000 ig felmennek! Aztán elfogynak az addig gyűjtött pénzek.
Nagyon köszönöm! MŰXIK!
Hol találom az Anno 1800 v14.0.1097495 magyarosítást?
Köszi. Én is kiprbáltam az újat és működik.

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

Már fent van a javított ami működik.Az új 1Gb lett ,kipróbáltam minden okés.

http:www.youtube.com/user/attikaB1979 I5 9400F, Prime H310M-K ,Corsair ddr4 3000Mhz 16GB, GeForce GTX 1060 6GB

Letöltötte valaki a legújabb verzió magyarítását? (v14.0.1097495) Nálam nem működik <#confused>

Láma!
A mobilnetesre nem tudom m lehet, de a második esetben olyankor a barátnődet tényleg le is dobja a net? Nekem is volt ilyen, arra azt mondta a szolgáltató hogy tul sokan vannak az adott frekvencián (lehet nem jól mondom) és állítottak rajta valamit. Olyan helyen ahol nagy a népsürüség, ott gyakoribb ez (társasház pl).

Sajnos lehet hogy az anno nem tul hibatürö a stabil net tekintetében, de ha tényleg megszakad a kapcsolat akkor érdemes a router/szolgáltató vonalon is mozogni kicsit.

Sziasztok. Nektek nem akadt gondotok a multival? Itt most nem azokra az időkre gondolok, amikor az Ubi szerverek bemondták az unalmast. Két külön netes gondunk is van:

1. Az egyik az enyém, amikor mobilnetről szeretnék játszani. Kb. 5 másodpercenként megszakad a kapcsolat, szóval teljesen játszhatatlan multiban. Mortal Kombat 11-en kívül (ahol nem csak az otthoni wifis nem volt neki elég, hanem kábelre kellett váltani!!) nem találkoztam még olyan játékkal, ami így "sztrájkolt" volna a netem ellen. Minden akadás- és lagmentesen elfut a mobilnetemmel is, de az Anno nem. Csak az otthoni net jó neki...

2. A másik barátnőmnél jelentkezik, aki otthoni netről tolja de néha ledobálja. Nem olyan durván, mint engem mobilnetről de 5-30 percenként szinte állandóan, szóval nagy kaka ez is.

Szóval ,bárkinél bármi hasonló? Esetleg megoldás?
nagykispeter
Oké

Asrock Z170 PRO4S, i56600 16GB Kingston DDR4, EVGA GTX970 SSC ACX 2.0 ,

Köszönöm, megoldódott egy win10 frissítéssel. A rendszeremmel lehetett valami gond!
nagykispeter
Ja és a magyarítás is fent van,eredetin így is jó
Utoljára szerkesztette: nagykispeter, 2022.03.13. 16:46:05

nagykispeter
Igen szoktam a betűk méretébe.A kompatibilitást nem,de azt felesleges is szerintem.A játékom az eredeti,nem tudom a Tied milyen

Köszönöm, hogy megnézted!
Szoktál használni módosításokat a win10 rendszerben? Ilyenekre gondolok, mint például az ikon, és betűk méretének növelése? Illetve, a játék ikonjának tulajdonságaiban a kompatibilitási funkciók valamelyikét? Azért kérdezem, mert én igen, és talán ezek valamelyike blokkolhatja, de nem sikerült rájönnöm, akárhogy variáltam....
nagykispeter
Megnéztem nálam win10 alatt normálisan működik bekapcsolva is marad.Valami más gond van ott.

Sziasztok!
Tudna valaki segíteni abban, hogy lehet megoldani azt a problémát win10 alatt, hogy a játék nem reagál a betűk nagyítására? Hiába pipálom be a funkciót, kiveszi a pipát következő indításkor, és nem növeli a betűket. Viszont, egy másik gépen próbálva, amin win7 van, működik. Bár a pipát ott is kiveszi... de legalább aktív marad a megnövelt szövegméret.
Előre is köszönöm, ha tud valaki megoldást!
FrezeR
Ok, köszi.

<#eljen>

Botond
Szuper, akkor ez meg is oldódott. 😊
A #200-ban írtam már, hogy a Gépi Játék Forditások Sg topikban találtam rá. A PC & PCVR JÁTÉKOK GÉPI MAGYARÍTÁSA Facebok csoportjukhoz kell csatlakozni és ott megtalálod a 2021.december 21.-i bejegyzésben a letöltési linket.

FrezeR
Megoszthatnád velünk melyik az ami a legújabb verzióval is működik.

No, ki is próbáltam, működik. <#worship>

Köszi, már találtam is valamit a Gépi Játék Fordítások topikban. Csatlakozni kell a Facebook csoporthoz. Meglátjuk sikerül-e. Majd jelzem, ha esetleg mást is érdekel.

Botond
Passzolom, még soha semmihez nem használtam magyarítást.
A railroad tycoon2höz csináltam a havernak még akkor, amikor az új játék volt az őskorban, de egyébként közelében sem jártam magyarításnak. 😞
A c64es időkben még volt az a jó vastag, vagy 1000 oldalas papír alapú szótár, azzal nyomtam az rpg-ket, amikben oldalnyi hosszú szövegek voltak. Volt, hogy 5 perc játékért órákat szótáraztam, hogy értsem mi van. 😄
Van magyarítás topik is itt vhol, lehet ott több sikerrel jársz amúgy.
Régi ANNO rajongó vagyok, az1404-el sokat játszottam. Az online, amig működött, napi betevőm volt. Egy ideje nem játszottam az 1800-al bár nagyon tetszik és remek játék azoknak akik ezt a stílust kedvelik. A korábbi verzióhoz (v9.2.972600) volt egy gépi magyarítás ami jól működött. Sajnos a mostani frissítés után ez a magyarítást nem lehet használni. Hiányos angol tudásom miatt ez sokat segített. Nagyjábol elboldogulok az angol nyelvel is, de sokat segítene és megkönnyítené a játék használatát, ha lenne magyar nyelvű segítség. Kérdésem, hogy várható-e valami, vagy le kell mondani róla? Tudom, ilyenkor azt szokták tanácsolni, hogy tanuljak meg angolul. Az a gond, hogy koromnál fogva ez már egy kicsit problémás.

nagykispeter
Köszönöm!

Botond
Az anno-union a legnagyobb közösség, annak a fórumán szoktak lenni insider infók, meg mindenféle egyéb hasznos tippek- trükkök.
nagykispeter
Igen ebből gondoltam én is,hol lehet utána olvasni?Máshol nem találtam infót róla
Utoljára szerkesztette: nagykispeter, 2022.01.02. 16:46:53

Botond
Direkt nem olvastam utána, legyen meglepetés. A videó alapján én arra számítok, hogy haladunk tovább az ipari forradalommal, mert eléggé a gépek a hangsúlyosak abban a 40 másodpercben. De hogy ez a gyakorlatban mit jelent, azon majd meg fogok lepődni. 😊
/szerk: a trailerhez írt pár sort olvastam, hogy az új világgal fognak foglalkozni, és hogy a hely szűkös, szóval erre van ötletük, az alapján amúgy logikus amit írsz. Meglássuk hamarosan.
Utoljára szerkesztette: Botond, 2022.01.02. 09:59:43
nagykispeter
Köszönöm szépen!Te kivetted hogy mit fog tartalmazni a 4. évad?Én arra gondolok hogy az újvilághoz kapunk egy olyan szigetcsoportot mint a régi világhoz is .Gondolom az egy DLC lesz ,de a másik 2?Azt írták hogy az újvilághoz fognak kapcsolódni.
Utoljára szerkesztette: nagykispeter, 2022.01.02. 09:53:58

Botond
Itt már a felhő jegyez mindent. Anno1404ben is van már online profil, és azzal is el lehet kerülni ezeket a malőröket. 😊
nagykispeter
Sziasztok!Win újratelepítésnél mit kell elmenteni hogy a profil és a mentések is megmaradjanak?A 4553-as mappába benne van a profil is vagy azt máshol keressem?Az 1404-nél jártam úgy hogy a mentéseket elraktam csak a profilt nem így kuka volt utána az egész.Vagy a felhő mindkettőt elraktározza mentést és profilt is?
Utoljára szerkesztette: nagykispeter, 2022.01.01. 23:10:03

Köszi mindkettőtöknek! 😊 Az volt a gondom, hogy miután betettem a kosárba, a 'checkout'-nál kiírta, hogy az én régiómban ez a játék/kedvezmény nem elérhető. Fura, ma már rendben működik 😊

#saveSTO #bringbackoldUItoSWTOR #GoogleMondjonLe

nagykispeter
Biztos nincs vele semmi gond a DLC-ket szinte mind féláron vettem én is ubin.

Acidlich
Hali, pár napja vettem ubi storeban, nálam fut gond nélkül.

Üdv! A mostani félárú kedvezménnyel próbálta valaki megvenni? Geolock lehet rajta, vagy csak béna az ubistore?

#saveSTO #bringbackoldUItoSWTOR #GoogleMondjonLe

nagykispeter
Így értem ,köszönöm szépen.Sokat én se játszok vele,pedig lenne kedvem hozzá csak éppen idő nincs rá.

Botond
A régi 32 bites az új 64 bites. Nekem a régi megvan több storeban (uplay, steam, gog), az új csak uplayen (vagy bármi is éppen a neve).
A lényegi különbség a két eltérő bites verziónál, hogy a 32 bites ugye 4 giga ramot használ max, és néha vannak gondjai a win10es futtatással (minimális, nekem közel nulla pl, de fórumokon olvasni panaszokat), és a 4 giga ram miatt nagyobb térképen kifuthat a ramból és akkor összeomlik és asztalon vagy.
Az új verzió 64 bites az ugye végtelen plusz 2 giga ramot is használ és a win10es bugokat is kiírtották. Mikor kijött a steam verzióval sok gond volt, az uplayessel semmi, de én nem ezért vettem uplayre, hanem mert uplayen csomagban volt a korábbi anno-k 64 bites verzióival, míg steamen csak a 1404 history edition elérhető, és hát mindet akartam. 😊 Sokat nem játszottam vele már, lement a kampány 1x, meg nyomtam pár scenariot, vagy kettőt talán.
Tökugyanaz, mint a sima, az hogy használni tud 16 giga ramot, a 16ből nem csak 4et az ugye szemmel nem látható.
nagykispeter
Hát sajnos nekem van,bár elég sok mindent meg lehet érteni,elég jól le van ábrázva.Nekem is megvolt még az eredeti úgy tudom Gold alap + a Venice van benne.Igazából nem nagyon tudom mi a különbség az új kiadás meg a régi közt,csak a grafika?

Utoljára szerkesztette: nagykispeter, 2021.12.08. 23:54:42

Botond
Á, én első nap megvettem a history edition csomagot, nem kapok én már semmit ingyen tőlük. 😄
Magyarításra nekem nem volt igény, ha lett volna hivatalos se biztos, hogy használom, jó nekem angolul is, de persze mások miatt mindig örülök, ha van magyar, mert tudom, hogy nem mindenki van így vele, mint én. 😊
nagykispeter
Ja az volt a másik kedvencem.Most UPLAY-en ingyen be lehet szerezni.Rengeteget játszottam én is vele.Ez sokkal összetettebb.Bár nem csoda ez egész más kor.1404 -hez nagyon jó volt a magyarítás.Ebbe sajnos nincs alapból magyar nyelv.Van gépi amibe a dlc-k nincsenek lefordítva.Az is több mint a semmi,de jó lett volna ha hivatalos magyar is benne van.Ja amúgy egész jó üzlet a hajó eladás főleg a gőzös teher
Utoljára szerkesztette: nagykispeter, 2021.12.08. 21:18:47

Botond
Végtelen idő is kevés lenne kiélvezni ezt a játékot. 😊
Anno1404et jobban szerettem, mert ott még térképváltás nélkül lehetett játszani, de abból kivettem a magam 1000+ óráját, szóval már csak ezzel a résszel szoktam elütni az időt, amikor úgy alakul.
nagykispeter
Kimeríthetetlen ez a játék,rég találkoztam ilyennel,hogy nem lehet abba hagyni

Botond
Annyira nincs vége, hogy jön az update 13 az első, ingyenes scenarióval.
Úgy látom ezek a scenariók lesznek az új bevételi forrásuk.
nagykispeter
Köszönöm.Azt hittem minden kikötőbe el lehet adni.Meg is nézem. Ezek szerint lesz még DLC.Azt hittem vége.
Utoljára szerkesztette: nagykispeter, 2021.12.06. 23:48:22

Botond
Botond
A királyi kikötőben lehet eladni a kormányzónak. Ahol a fa, tégla, vas, stb vehető. És ott lehet hajót is venni amik fölött van dollárjel.
nagykispeter
Hajót hogy lehet eladni?Hiába állok oda valamelyik kikötőbe,nem kínálja fal a lehetőséget a hajó menüjébe levő dollár ábra.

FrezeR
Akinek nincs még meg és szeretné beszerezni akár dobozosan is most nagyon jó áron megteheti a CD Galaxis oldalán éppen kiszórják a még meglévő készletet.

6 990 Ft
Anno 1800 Special Edition