251
bannerkep
 • JohnnyHun1
  #251
  Sziasztok! Messifan-nak nagyon köszönjük, de sajnos a 15.0.1156840 már nem működik! Reméljük valaki megcsinálja!
 • Botond #250
  Az a helyzet, hogy igen, csak a hét 7 estéjéből 4re fix egyéb géming van megbeszélve, a többi este meg aludni kellene, ha nem akarom pár éven belül beadni a kulcsot. :D
 • [HUN]ekehatatya
  #249
  sziasztok! valakit erdekelne hosszutavu co-op jatek?
 • perko
  #248
  A tegnapi frissítés után már nem működik az Anno 1800 a v14.3.1118176-hez Messifan által készített magyarítással. A verziószám 15.0.1156840-re változott. Remélem lesz valaki aki megcsinálja, mivel Messifan befejezte.
  Utoljára szerkesztette: perko, 2022.09.22. 15:04:38
 • perko
  #247
  Nincs mit. Sikerült megtalálni?
 • EltaGS
  #246
  Köszönöm.
 • perko
  #245
  Fent vagy a Discord-on? A 'Gépi játék magyaritások' 'Új-deepl-magyarítások' topikban megtalálod.
  Anno 1800 Complete Edition (Javított v1) (UBISOFT Platf. v14.3.1118176) DeepL magyarítás (Messifan)
  Vagy a Facebookon a 'Messifan Gépi Magyarítások' csoportban is megtalálható.
 • EltaGS
  #244
  Sziasztok olvastam hogy van gépi fordítás elvileg, java részt meg értem angolul is de vannak benne homályos részek, valaki meg tudna adni egy linket honnan lehet beszerezni a fordítást. Köszi előre is
 • nagykispeter
  #243
  Igen érthető,erre az alapanyag kiváltásra nem figyeltem.Köszönöm megnézem.
 • Láma!
  #242
  próbálj meg olyan item-eket használni amik kiváltják mint alapanyag, vagy olyanokat amik pluszban adnak azt amire felhasználod az aranyat. mindkét esetben koncentráld minél kisebb területre a gyárakat hogy 1-2 trade union-nal lefedd és akkor elegendő gyár "nem kér" aranyat vagy a másik oldal, hogy ugyanannyi termék előállítása gyáranként plusz terméket is biztosít.

  nem tudom érthető volt e :)
 • nagykispeter
  #241
  Sziasztok!
  Tud e valaki valami ötletet arany bányászattal kapcsolatba? Egy idő után mikor olyan sok a befektető és a mérnök már nem lesz elég.Se újvilágba se északon nincs új bánya és bónuszokat is bevetettem,hogy több termelés legyen.Vásárolni se tudok már senkitől elfogyott és a termelésük is kevés
 • nagykispeter
  #240
  Privátba átküldtem, nektek,ez gépi fordítás hibák lehetnek benne
  Utoljára szerkesztette: nagykispeter, 2022.05.25. 23:16:23
 • _RAYEN_
  #239
  magyarítás engemet is érdekelne,
 • koj
  #238
  Sziasztok!
  Valaki el tudná küldeni a magyarítást? Köszönöm szépen.
 • turiluifan
  #237
  Köszönöm a válaszokat!
 • nagykispeter
  #236
  városháza a neve
 • nagykispeter
  #235
  oké,köszi
 • Láma!
  #234
  illetve ezen a szinten már érdemes a trade union-ba betenni lila vagy arany szinű item-eket, amiket lehet kombózni, pl kevesebb ember kell a működtetéshez+olcsóbb a fenntartása. vagy ingyen van a nyersanyag ami kell bele, esetleg minden gyártáskor ad valamilyen plusz terméket. a költségcsökkentők (ha nem teljesen egyformák, de csökkentenek költséget) berakhatók egymás mellé is, így kis szerncsével akár ingyen, vagy 20%-os költségen tartható az ipari épület ott ahol a trade union kifejti a hatását. Ezzel jelentősen lehet csökkenteni a kiadást egy ipari részen. ezzel együtt pedig a lakossági övezetben a megfelelő épületbe (nem jut eszembe a neve de olyan mint a trade union csak a lakosokra hat) bevétel növelő itemeket lehet tenni pl.
 • perko
  #233
  Elküldtem neki a linket privátban de még nem válaszolt.
 • Botond #232
  Csak az az egy sziget veszteséges, de összességében nyereséges vagy, akkor ne foglalkozz vele. Illetve az olajos szigeten is a kikötőben állítsd be, hogy a felesleg menjen exportra, azt megveszik az arra járó hajók, és dől a pénz.
  Az újság fontos még, hogy olyan cikkjeid legyenek, hogy x%-al több pénz, x%-al kevesebb termék kelljen a lakosoknak és végül vmi jó kedv, vagy lázadás csökkentési esélyes cikk, mert a manipulált cikkekre ugrik a lakosság.
  Emellett általános szabály, hogy ha kevés a pénz, akkor még be kell népesíteni szigetet sok-sok 1-2 szintű emberrel, éppen hogy csak az alap dolgokat megadva nekik, és akkor dől a pénz.
 • turiluifan
  #231
  Szia Láma és Botond! Tanácsotok szerint sikeresen eljutottam az olajkitermelésig. Egy szigetemre vitetem az olajat, ez az "Ipar" szigetem. Ott minden szükséges; gépet gőzhajót , traktort tudok építeni elektromos árammal, de nem bírom felvinni ezen a szigeten a -12 000 keresetet, tehát itt ennyi mínuszban vagyok. Egyébként meg van mindenütt sör pálinka bunda, mindegyik akar fejlődni, de az ipari költségek ilyen magasak. Ha elosztanám a többi szigetre, akkor meg mindenhova olajat kell szállítani. Mi lehet a gond?? Köszönöm a segítségedet; Lui
 • nagykispeter
  #230
  Szia
  Sikerült megszerezni?Egyébként ha megvan az áprilisi verzió az ugyanúgy jó a szövegeket nem ériontette a frissítés,csak felül kell írni nem is lett újra fordítva.

  Utoljára szerkesztette: nagykispeter, 2022.05.23. 08:52:50
 • Plata
  #229
  Szerintem kérdezz rá a gépimagyarítások topic-ban.
  Egyébként vicces volt a balhé,jókat derültem az állandó idióta veszekedéseiken.
  Utoljára szerkesztette: Plata, 2022.05.19. 09:12:16
 • HDFRasputyi
  #228
  Köszi! Nem is gondoltam, hogy egy olyan oldal aminek a magyarítások készítése, és az olyan emberek segítése a feladata mint én is aki angolból gyengécske, ilyen feszültségeket tud kihozni az emberekből. Sajnos a Facen sincsenek. Ha esetleg valakinek elfekvőben ott pihen a gépén az utolsó verzió letöltve, kérem ossza meg velem ha ideje engedi. Előre is köszi
 • Plata
  #227
  Hát azt hiszem a gépimagyarításoknál nagy hiszti volt meg balhé meg sok anyázás.
  Itt az SG-n is hetekig ment az ereszd el a hajamat.Többször le is zárták a topic-ot az agyatlan horda miatt.
  Elvileg talán a frászbúkon lehet megtalálni őket.
  Bár ezt nem tudom biztosra.
  Már nem használok gépimagyarítást,mert általában selejtesek meg néha még jobban elcseszik a játékot.Bár némelyik vicces,mert olyan ordas baromságokat lehet benne találni hogy legalább egy jót röhög rajta az ember.
  Utoljára szerkesztette: Plata, 2022.05.18. 21:49:55
 • HDFRasputyi
  #226
  Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, sajnos a Gépi magyarítások oldalt nem érem el és nem is tudom mi történt vele, így a játék magyarítása sem elérhető. Valaki el tudná nekem küldeni az utolsó verziót? Előre is köszönöm.
 • turiluifan
  #225
  Nagyon Köszönöm!
 • Láma!
  #224
  annyival egészíteném ki, hogy érdemes kinevezni egy fő szigetet, ahol a lakosságot minél magasabbra húzod, és a Botond által is javasolt "termelő" szigetekről lásd el kereskedelmi utakkal a szükséges nyersanyagokkal. Érdemes specializálni is a szigeteket, pl egyik csak sört és kenyeret gyártson, egy másik disznót meg konzervet, harmadik ruhát meg snapszot stb. A fő szigeten pedig leépíteni 0 közelébe a termelést, pláne azokat amik szennyezik a levegőt, vagy nem tetszik a lakóknak (pl gyárak, kohók, disznótelepek).így a termelő szigetek magas számú de alacsony társadalmi szintű lakossága kevéssel is beéri és fizet, a fő szigeten pedig jöhetnek a módosabbak, akik még többet fizetnek:)

  ez így leírva nagyon egyszerűen hangzik, kivitelezni azért eltart párszor 10 órát :D
 • Botond #223
  Folyamatosan építs városokat a többi szigetekre is, ahol maximum 2-3. szintig húzod fel a lakosságot, és azokat bővítsd folyamatosan, hogy dőljön a lóvé, meg a nagyobb termelő szigeteiden állítsd be, hogy adják el a kikötők a felesleges termékeket.
  Mittudom én, az alapvilágban, kieső sziget, ahol van kender oda fel tudsz húzni több száz olyan házat, amihez jut sok halász, meg kender és és abból póló/ruha (nem tudom minek magyarítja a magyarítás, angolul játszok), és akkor fel tudod húzni őket második szintre, leraksz még pár kolbászgyártót, meg megépíted a jó hangulat épületeket, mint templom és egy ilyen nagy telep rengeteg pénzt termel. A ruha/hal úgyis túl fog csordulni, arra beállítod ezen a szigeten a kikötőnél, hogy adják el a 100 fölötti készletet, akkor azt az arra járó kereskedőhajók időnként megveszik.
  Illetve amikor az újságnál lehet választani, hogy mi legyen a 3 cikk, akkor a több pénz (talán 25% a max, de nyilván, ami elérhető), meg a minél kevesebb nyersanyagot fogyasszanak a lakosok (abból 10% talán a max, de ami elérhető nyilván) és a lázadás csökkenését válaszd, így a pénzed maxolódik, a megharagudó npc hatást pár küldivel ellensúlyozod és a maximális esetben -50% lázadási esély ellensúlyozza a másik két módosított cikk miatti lakossági felháborodást.
  A kezdő világban van vagy 8 sziget amit az elején le tudsz foglalni, 3-4-5öt is érdemes ráállítani ilyen minimalista "pénzgyárnak", és csak a többin fejleszteni a magasabb szintekre, a magasabb igényekhez.
  Legalábbis én így szoktam. :)
 • Racecam
  #222
  Sziasztok! :)

  Merre találom a játék fordítását, tudna esetleg segíteni ebben valaki? :/
 • turiluifan
  #221
  Mit tegyek? Mikor elérem a mérnöki szintet, a költségeim; 7 -12 000 ig felmennek! Aztán elfogynak az addig gyűjtött pénzek.
 • turiluifan
  #220
  Nagyon köszönöm! MŰXIK!
 • turiluifan
  #219
  Hol találom az Anno 1800 v14.0.1097495 magyarosítást?
 • perko
  #218
  Köszi. Én is kiprbáltam az újat és működik.
 • attika1979
  #217
  Már fent van a javított ami működik.Az új 1Gb lett ,kipróbáltam minden okés.
 • perko
  #216
  Letöltötte valaki a legújabb verzió magyarítását? (v14.0.1097495) Nálam nem működik
 • Láma!
  #215
  A mobilnetesre nem tudom m lehet, de a második esetben olyankor a barátnődet tényleg le is dobja a net? Nekem is volt ilyen, arra azt mondta a szolgáltató hogy tul sokan vannak az adott frekvencián (lehet nem jól mondom) és állítottak rajta valamit. Olyan helyen ahol nagy a népsürüség, ott gyakoribb ez (társasház pl).

  Sajnos lehet hogy az anno nem tul hibatürö a stabil net tekintetében, de ha tényleg megszakad a kapcsolat akkor érdemes a router/szolgáltató vonalon is mozogni kicsit.
 • Volband
  #214
  Sziasztok. Nektek nem akadt gondotok a multival? Itt most nem azokra az időkre gondolok, amikor az Ubi szerverek bemondták az unalmast. Két külön netes gondunk is van:

  1. Az egyik az enyém, amikor mobilnetről szeretnék játszani. Kb. 5 másodpercenként megszakad a kapcsolat, szóval teljesen játszhatatlan multiban. Mortal Kombat 11-en kívül (ahol nem csak az otthoni wifis nem volt neki elég, hanem kábelre kellett váltani!!) nem találkoztam még olyan játékkal, ami így "sztrájkolt" volna a netem ellen. Minden akadás- és lagmentesen elfut a mobilnetemmel is, de az Anno nem. Csak az otthoni net jó neki...

  2. A másik barátnőmnél jelentkezik, aki otthoni netről tolja de néha ledobálja. Nem olyan durván, mint engem mobilnetről de 5-30 percenként szinte állandóan, szóval nagy kaka ez is.

  Szóval ,bárkinél bármi hasonló? Esetleg megoldás?
 • nagykispeter
  #213
  Oké
 • Bizó08
  #212
  Köszönöm, megoldódott egy win10 frissítéssel. A rendszeremmel lehetett valami gond!