153
bannerkep
 • nagykispeter
  #153
  Hát még én se ,bár a gépi magyarítás nem működik vele.Eltűnt rajta minden szöveg.Én abba kérnék segítséget az északi sarkon hogy lehet elfoglalni azt a jéghegyet középen amin az a sok gázkút van?Hiába küldök oda hajót léghajót egyiknél se ajánlja fel
 • Láma!
  #152
  kijött az új (utolsó?) DLC, ahogy nézem ebbe is bele lehet tenni jópár órát még
  kinek hogy tetszik? én még nem tudtam elmélyedni benne, de kiváncsi vagyok rá.
 • Botond #151
  Igen, ez egy achievement az egyik dlc-nél, a sunken treasures nevű dlc-nél. :)
  És igen, a 36.789ben benne van az első közparaszttól fölfele mindenki. :)
 • Stormbird
  #150
  Ok, értem
  Soha nem indítom onnan a játékokat, illetve talán ha egyszer, amikor telepítem.
  De most megnéztem. Tényleg van ott jó pár okosság:) Olyan viszont nincs mint nálad az az 50.000. Nyilván a DLC-k hiánya miatt.
  Az biztos, hogy lekarmolna az ideg a seggemig, ha 50.000 investort reklamálna a progi, mert a stat alapján a legnagyobb népességem 36.789 volt -és gondolom ebbe az első paraszttól fölfelé mindenki bele van számolva.
 • Botond #149
  Az Ubiconnect kliensből indítom, elindul a kliens, kiválasztom a játékot és mielőtt megnyomnám a playt a play gombtól jobbra kiír pár statisztikát a ubiconnect kliens, pl hány órát játszottál már vele, mennyi %on jársz a kampányban és mennyi volt a legtöbb lakosod valaha egy játékban. Van more stats gomb, akkor mégtöbb statisztika jön ki, de az 50.000 investor szempontjából a lakosság érdekes és elrettentő. :)
 • Stormbird
  #148
  Játékba belépés előtt a kliens nektek mit ír highest populationnak?

  Nem ír semmit. Asztalról indítom az Anno 1800 parancsikonjával. Akkor elidul a Ubisoft Connect. Az szinkronizál és indítja az Annot és aztán bejön a menü. Ennyi.
  Szóval nem értem a kérdést.
  (Én csak az alap játékkal játszom. Lehet, hogy nálad azért van ilyen, mert DLC-vel tolod?)
 • Botond #147
  Játékba belépés előtt a kliens nektek mit ír highest populationnak? Nálam csak 42.685-öt, szóval kicsit rettegek nekimenni a sunken treasure achievmentnek, ahol 50.000 investor kellene crownfallban a nagy szigeten. :D
 • Hunor1
  #146
  köszi, erre gondoltam én is. úgyhogy a kampányt abba is hagytam és inkább kezdtem egy sandboxot nehéz ellenfelekkel
 • nagykispeter
  #145
  Köszönöm szépen ma kipróbálom
 • Botond #144
  Az már csak ilyen jutalomjáték. Az ez előtti küldire adja meg a "kész a kampány" acsit a játék, az 500 elégedett engineer már csak ilyen plusz feladat, de utána nem ad már a kampányhoz kapcsolódó plusz feladatot, az igaz.
  /szerk: szóval igen, az az utolsó, és ott vége a kampánynak.
  Utoljára szerkesztette: Botond, 2021.08.08. 01:23:02
 • Stormbird
  #143
  Úgy rémlik, hogy ott a vége.
  Minden esetre nagyon örültem, hogy vége lett, mert annyira idegesített annak a karikás szemű, háromszög fejű -talán- Hanna nevű muffnak a folytonos nyafogása, hogy többször majdnem abbahagytam a kampányt :)
  Megrajzolhatták volna valami szimpibb pofázmánnyal is, hogy legalább egy csepp együttérzést kiválthatott volna belőlem a problémája iránt:)
 • Hunor1
  #142
  hali. kampányt nyomok most éppen. legyőztem az állarcos kalóz flottáját a nagybácsi szegete előtt. enyém a sziget és most az a feladat hogy teremtsek azon a szigeten 500 elégedett enginiert. ha ez meglenne akkor vége a kampánynak?
 • Stormbird
  #141
  Left CTRL+Shift+R
 • nagykispeter
  #140
  Láttam egy videóban hogy le lehet menni az emberek közé az utcára.Nekem csak a házak tetejéig sikerül.Tud valaki segíteni hogy működik?
 • Láma!
  #139
  Ha újrakezded esetleg (szerintem kezdd újra), akkor csinálj neki küldiket, és nagyon figyelj rá hogy ahogy lehet nyomjad őket Akkor tudsz vele jóban lenni, vagy legalább nem háborúban. Az a baj, hogy ha már háború van, onnantól visszahozni békébe szerintem esélytelen, ha nem vagy legalább olyan erős mint ő.
 • Stormbird
  #138
  Nem is emlékszem, hogy amikor a kampányt toltam benne lett volna. Mivel én általában minden játékot very easy-ben nyomom, az sem kizárt, hogy kikapcsoltam... Csak azt tudom, hogy sandboxban összefutottam a büdös banyájával és ugyan úgy jártam mint te. Abba is hagytam és újat kezdtem a banya nélkül :D
 • Tibbbor
  #137
  A kampány elején tartok és az a gondom, hogy a kövérkés asszonyság(nevét nem tudom, nálam lila a színe) úgy elhúzott tőlem gazdasági és katonai téren, hogy az behozhatatlan. Ráadásul hiába próbáltam vele jóba lenni, semmi nem tetszett neki. Így hát jelenleg is hadban áll velem, ami nagyon megnehezíti a játékot. Akár küldetés, akár expedíció, úgy kell óvatosan ellopakodnom a hajói mellett, mert szétlő mindent. Így még kereskedelmi útvonalakat se tudok használni. Járt más is így?
 • Stormbird
  #136
  #135

  Most frissítettem én is, de nálam szerencsére nem volt ilyen gond.
 • Hunor1
  #135
  uninstall-reinstall megoldotta. hálaisten:)
 • Hunor1
  #134
  ohh basszameg. a win10 frissítette magát, újraindult a rendszer. Most meg nem indul az Anno !! hiba üzenet nélkül fekete képernyő töltés közben kivág :((((((((((
 • Botond #133
  ~200 óra után gondoltam így, nem akartam úgy járni, mint az anno1404el, hogy 1000 óra fölött "fogom meg" az elég volt érzést, mert annyi játékom van, de be kell hogy lássam, hogy korai volt még az optimizmusom, hogy ebből itt ki lehet szállni.
 • Stormbird
  #132

  Nem tudom, hogy ennél a játéknál van-e olyan, hogy "kijátszottam".
  Annyiféle módon lehet újra és újra nekirugaszkodni, hogy szinte megunhatatlan. És akkor a DLC-kben rejlő lehetőségekről még nem is beszéltünk...

  (Úgy tűnik, hogy a Válasz gomb meghalta magát)
 • Botond #131
  Ezért nem szabad fórumozni. :D Egyszer már letöröltem a játékot, hogy jó, akkor "kijátszottam", most meg annyit beszéltünk róla, hogy megint kedvem lett építeni, rakom is vissza. :D
 • Láma!
  #130
  ha már visszatermelő réteg is van, akkor gondolom kultúrához kapcsolódó épületeket is raktál már le (állatkert, múzeum, botanikus kert). ezeknél is csak az első 3 (talán 3) bővítés ingyenes, a többi már 10-10 influence
 • Hunor1
  #129
  tudom hogy minden influba kerül, csak hirtelen nagyon lecsökkent. de mindegy már "megoldottam. most már van a legmagasabb fejlettségi szintű társadalmi réteg. azok termelik vissza is :))) addig persze nem háborúztam senkivel.
 • Botond #128
  Több dolog is "beleeszik" az influencédbe, azon kívül is, amiket Stormbird írt. Újságcikkektől elkezdve, hadi és kereskedelmi flottán át, egy ponton túl a szigetek befoglalása és az ellenfelek szigetén részvény vásárláson át sokminden, de még kereskedelmi utak is.
  Nyomj rá a vonatkozó gombra, hogy lásd mi mennyit foglal. :)
 • Stormbird
  #127
  A kalóz csajjal nem szoktam egyezkedni hanem először blokád alá veszem, hogy ne kavirnyáljon össze vissza a mapon, aztán ha már elég erős vagyok hozzá, akkor kiűzöm a térképről. (a szigetvilágban kikapcsoltam a kalózt) Tehát azt nem tudom, hogy az zabálja-e a befolyás pontokat ha egyezkedsz velük, de a hajó építés/vásárlás, Trade Union/Town Hall építés, versenytárs szigetén befolyás szerzése vagy akár kikötői Cannon Tower építés is elég hamar leapassza az influence pontok számát.
 • Hunor1
  #126
  hali, sajnos már nem tudom visszakövetni, de meglepődtem azon hogy a majd 200-as influencém nagyon gyorsan leapadt 60 körülire! Lehet hogy amiatt mert az újvilági kalózzal először fegyverszüneteket, majd békét és aztán már kereskedelmi egyezményt is kötöttem?
 • nagykispeter
  #125
  Köszönöm.Sehol nem találtam lehetőséget a rendezésre akkor ezért
 • Stormbird
  #124
  Szerintem fesztiválokat csak a gép tud rendezni, de nem "valamilyen sorrendben", hanem a népesség elégedettségi szintjétől függően.
  A fesztiválok bevételre gyakorolt hatását én nem is figyeltem, de nem kizárt amit mondasz.
 • nagykispeter
  #123
  Különböző fesztiválokat tudok valahogy rendezni,vagy a játék adja valamilyen sorrendbe?Úgy láttam akkor megnőnek a bevételek.
 • SANTANTICA #122
  nézhetetlen (hallgathatatlan) a visítő kappan hangjával és minden normális streamerre ráaksztja magát és a farvizen menősködik...bocsi de kibírhatatlan
 • nagykispeter
  #121
  Igen a többi rendbe van,egyedül csak a lég szennyezettségnél van a piros szomorú arc a többi kék nevető.A díszítő elemeket próbáltam főleg fákat ,de azok tényleg nem voltak hatással.Akkor ezek szerint nem kell vele nagyon foglalkozni.Köszönöm a segítséget
 • Botond #120
  Díszitő elemek, ornaments.
  És a "szépség", ami valójában vonzóság, csak nem jutott eszembe pontosan minek hívja a játék, attractiveness.
  Angolul, részletesebben.
  De közben látom, hogy a boldogságra ez nem hat, csak a turizmusra, szóval ott más trükköket kell kitalálni. Újságcikk, fesztivál, ipar kitelepítése, stb.
  Ami érdekes, hogy valószínűleg azért nem futottam még sose bele ebbe a légszennyezettség gond dologba, mert a maximum hatása -20, amit ellensúlyozni lehet luxuscikkekkel, mint a pálinka, rum, szivar, stb és a kapcsolódó épületekkel, mint a kocsma, színház, stb.
  Azok rendben vannak nálad? Nem elég csak az alap dolgokat kirakni, mint a hal, ruha, stb, hanem a másik fülön lévő dolgokat is kezelni kell a boldogsághoz és a szintlépéshez. Második szinten már az új világból kell importálni a luxus dolgok egy részét.
 • Botond #119
  Az emberek hangulatára önmagában nem a légszennyezettség van hatással, hanem ha kiteszel sok légszennyező épületet, akkor csökken a sziget "szépsége", és az van negatív hatással a hangulatra.
  Ezt a legegyszerűbb ellensúlyozni szépítő elemekkel. Díszkövezett terek/utak, szökőkút, stb.
  Minél magasabb szintű ez a "szépség" a szigeten, annál jobb.
 • Hunor1
  #118
  köszi. húúúú de idegesítő ennek a szakállas faszinak a hangj/stílusa! nem bírtam 2 percnél tovább! :))
 • Stormbird
  #117
  Én csak az alap játékkal játszom, ezért -noha vannak ismereteim minden DLC-ről- nem merném megkockáztatni a véleményformálást. Viszont, ha el tudod viselni a mindig mindent kétszer mondó pingvin_harcos-t anélkül, hogy felvágd az ereidet, akkor nézd meg ezt a kjúbcast-et ahol Csontival beszélget az Anno 1800-ról és az eddig megjelent összes kiegészítőről.
  A link oda mutat ahonnan az Anno-ról kezdenek beszélgetni.
  Kjúbcast az Anno 1800-ról

  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  (AdBlocker nélkül meg se közelítsd az oldalt, mert a reklámokat néha megszakítják egy kis beszélgetéssel...)

  Utoljára szerkesztette: Stormbird, 2021.06.20. 07:18:36
 • Hunor1
  #116
  Hello. rég játszottam már ezzel. az új dlc-k milyenek? érdemes befizetni rá? köszi
 • nagykispeter
  #115
  Értem köszönöm,nem lesz egyszerű,de megpróbálom
 • perko
  #114
  Szerintem a környezetszennyezés úgy lehet megszüntetni, ha a nehézipart kitelepíted a szigetről.