84
Age of Empires IV topic
-
#84 Ö hát én úgy emlékszem hogy a négyben minden népnek tök más egységeik vannak, az eddigiekben voltak ugyanolyanok -
NB2 #83 Végigvittem... Véleményem: mi ez a szent ... a Microsoft-tól???
Kiadnak 2022-ben egy játékot, aminek a küldetéseinek 30%-a a 20 éve kijött AOE2-ból lettek átemelve??? Azok is butított verzióban? Már a 3 is csalódás volt, de ez egy kalap kaki.
- küldetésekben nagy az átfedés az AOE2-höz képest
- a térképek 30%-a inaktív
- kampány mód tök gagyi, gyakorlatilag A játszik B ellen, hol van az, hogy 2-2 ben vannak, vagy van egy szövetségesem aki átáll vagy van 3 db ellenfelem stb
- az egységek már régen is egyformák voltak (tök mindegy Amerikában vagy Ázsiában voltunk), de legalább a kastélyokban meg néha a lovardákban voltak nemzet specifikus egységek az AOE2 DE-ben
- lejátszottam 32 (vagy hány) küldetést és dokkot nem láttam :)
- én nem szeretem mikor 150 fős hadseregek feszülnek egymásnak, hiába magyarázta az elején, hogy ki ellen ki a jobb, kb az nyer aki többen van
- valóban nehezebb, de amit az előbb is írtam, több egységet kell gyártani mint ahány az ellennek van:) pl mikor a franciáknál meg kell védeni egy TC-t, elsőre levertek, másodikra már sikerült, mert több katonai épületet tettem le a TC-hez és ezerrel gyártottam a népeket
- utáltam, hogy legalább 6-8 pályán a legelső ultra gagyi korban voltam, healelni nem lehetett
Volt még sok hiba, de hirtelen ennyi, ez is bőven sok :)
Tényleg miért nem lehetett 18-19-20. századot tolni??? Nem akarom elővenni az Empire Earth nevű (majd 20 éves) játékot, ahol RTS-ként lehetett harcolni 2. vh-ban.
Utoljára szerkesztette: NB2, 2022.04.18. 22:41:21 -
nadatomi #82 Köszi! -
Piko888 #81 igen -
nadatomi #80 Sziasztok!
Előfizettem a GamePass-ra, első hónapban 300ft-ért. Így most 8400Ft-ért meg is tudnám venni.
Az lenne a kérdésem, hogy ha megveszem és utána már nincs gamepass előfizetésem, akkor is tudok majd online játszani? -
#79 Age of Empires IV — Patch 10257 -
#78 Nem tudjátok-e esetleg, hogy később a multiban tervezik-e a mentés lehetőségét betenni?
Másik kérdésem, hogy az miért lehet, hogy multiban játszva ha rányomok egy random fejlesztésre, akkor az 5-20 percig készül el? Ez eddig nem volt jellemző. -
JonasSandor #77 Hát nagyon király lett, 1069-ben lévő pályán amikor ki kell nyírni egy tornyot, és körbefogják kicsit visszább volt híd is arra volt valami?,nem tudtam már arra szétnézni mert vége lett a pályának mikor legyaktam az épületet sajnos. -
JonasSandor #76 Ma mi is megvettük, kíváncsi vagyok milyen lett. -
Beni521 #75 Kiadtak egy roadmapet tavaszig -
Beni521 #74 Sok a noob online is. Első pár match amíg nincs kialakulva az ELO-d összedobhat erősebb játékosokkal is, de pikpak beáll a te szintedre. Ha már Hard AI-t meg tudod verni akkor online is élvezni fogod és vszeg 50% feletti winrate-ed lesz. Én relative kezdő vagyok online 1v1 RTS-ben, Warcraft 3-al játszogattam régebben kicsit komolyabban, csak az túl micro heavy nekem. AoE4-ben 13 meccsből 7-et nyertem. Egy hosszabb winstreak után utóbbi 2 meccsem volt olyan, hogy érezhetően erősebb ellenfeleket kaptam, eléggé elkezdtek harassolni már a játék elején, de ez jó is mert volt tanértéke, a második elvesztett meccsemen már sokkal jobban tartottam magam mint az előzőn :) Szerintem nyugodtan vágj neki online, sokkal izgalmasabb és tényleg lesznek a szintednek megfelelő ellenfelek. -
#73 A team colors ha jól rémlik, azt kell kikapcsolni. Az ostromgépeket adom valóban gyorsak és nagyon hamar nyitnak/zárnak, illetve baromi messziről tudnak támadni, nekem ez is picit túlzásnak tűnik. -
hapi #72 Amíg a legnehezebb AI nem megy le simán addig custom game-ben keresd a noob játékokat és jókat lehet játszani. Be lehet állítani hogy mindenkinek saját színe legyen engem is zavart az alap beállítás. -
Serko #71 Hali! Egyre több játék után főleg skirmishben azt tapasztalom, hogy az ostromgépek zavaróan gyorsak! Egyrészt gyorsan mozognak, még lovassal is nehéz elkapni, másrészt pillanatok alatt összeáll harci helyzetbe és onnan vissza. Ez nekem kicsit illúzióromboló. Az AoE 2 és 3 idején megfontoltabban kellett velük játszani, védeni kellett őket.
Amúgy már elég jól megy a Hard AI elleni küzdelem is. Nem tudom miért de idegenkedem az emberek elleni multitól? Nagyon pro játékosok tolják ott? Fura érzés, hogy egy 4.-es. 10 éves gyerek porrá aláz :D Van tapasztalatotok?
Még egy kérdés: Nálam az ellenfél színe egységesen piros, míg a baráti sárga. Lehet ezen változtatni? Úgy értem, hogy pl. a 3 ellenséges AI különböző színű legyen.
Utoljára szerkesztette: Serko, 2021.11.15. 08:42:35 -
#70 Ha skirmish-ben tolom, akkor tényleg nem tudom azt beállítani, hogy ne legyünk fixen csapatban, hanem majd később lehessen diplomáciázni a többi néppel? Csak annyit tudok beállítani, hogy vagy random rak be mindenkit csapatba vagy senki nincs csapatban és az utána ez nem is változtatható tehát inaktív a kereskedés is vagy mindenkit én rakok be külön-külön. Hogy van ez? -
hawkie22 #69 Rápróbálok, köszi a tanácsot. -
suba53 #68 Ha az jön utána, amikor sunnyogni kell a bozótosban, az is teljesíthető. Akkor akadsz el, amikor már bent vagy a várban?
Én ott rengeteg Longbowman-t gyártottam. Azok fel a falra, meg mögé, és szétszednek minden támadót. plusz dárdások a lovasság ellen.
Falak mellé pár munkás, hogy azonnal javítsák a sérült falakat. Egy idő után csökken a támadások intenzitása, és a három támadó tábort már a falakon kívül kell elintézni, egymás után. -
hawkie22 #67 Ja, az a küldi könnyü volt, én az utána következövel szívok. :) -
suba53 #66 Na sikerült. Rögtön az elején palánkokat építettem az útra keresztbe, ahol beszűkül az erdő. Plusz két tornyot, és oda vittem az egész sereget.
Azok így fel tudták tartani a támadókat, amelyek szépen felmorzsolódtak, mert csak kis csapatokban jöttek utána.
Megjött Henry, őket is odavittem, és ott vártak, amíg a gazdaságot fel nem combosítottam. Majd vissza kell foglalni a két elvesztett települést, maxra húzni a fejlesztéseket, és végül szétverni a fenti sarokban várakozó ellenséget. -
Serko #65 Én is pont itt tartok. Viszonylag hamar átjönnek a falon, és onnan nem tudom feltartani őket!
Annak azért örülök, hogy nem csak én vagyok ilyen "béna" :)
Utoljára szerkesztette: Serko, 2021.11.08. 12:42:43 -
hawkie22 #64 De abban meg mi a poén? -
Hunor1 #63 állítsd easy-re a kampányt és kész. :))) -
hawkie22 #62 Melyik küldetés? Ahol a térkép jobb alsó sarkában vagy a várban és kívülröl támadnak a franciák? Ha igen, akkor én is ott járok most, intermediate nehézségen, de egyelöre én se tudom az ellenszert. :) -
suba53 #61 Kampány. Fel kell tartóztatni a francia seregeket, amíg Henryk megérkezik. De eddig esélytelen, bármit csinálok. Baromi sokan vannak, és pikk pakk átgázolnak mindenen. Biztos van valami trükkje, de még nem jöttem rá, mi az. -
hawkie22 #60 Kampány vagy multi? :) -
suba53 #59 Hogy lehet megállítani a franciákat? Olyan sokan jönnek és olyan gyorsan, hogy esélyét sem látom. -
#58 Kora középkortól a reneszánszig megy -
hawkie22 #57 Még nagyon az elején vagyok, de ahogy néztem, modern kor nem nagyon van/lesz benne. -
lammaer #56 Csak középkor van benne, vagy esetleg modern korba is átmegy a játék mint annó az Empire Earth?
-
Moryr #55 Csak jelzem azoknak akik fontolgatják, hogy megveszik, hogy míg a Steam-en 60EUR addig az xbox.com (magyar) oldalon
10500Ft Áfával a Microsoft Store-os Windows 10 változat.
Azt irja: "Az ajánlat lejárati dátuma: 24 nap"
https://www.xbox.com/hu-HU/games/age-of-empires-iv#purchaseoptions
-
Hunor1 #54 Hát ez nem egy nyugodtan építkezős stratégiai játék! már a második nehézségi fokozaton is simán lever az AI :)))))) -
NB2 #53 rutr...en már kint van -
#52 Az amúgy semmit nem ér, hipp hopp fel fogják törni -
hapi #51 Xbox game pass-al nyomom 300 forintért ebben a hónapban aztán kiderül megveszem e. eddig bejövős.
Utoljára szerkesztette: hapi, 2021.10.29. 18:12:40 -
JonasSandor #50 Denuvós a játék. -
#49 Beta teszt -
Daermon #48 Volt akkor open beta. -
Hunor1 #47 hogy játszottál vele? virágbolti? -
Daermon #46 Igen, nekem is ilyen döcögősen megy, de mondjuk most még kevés időm van rá. Plusz évek óta csak WarCraft 3 Reforged volt, amit RTS-eztem (Spellforce 3 is, de az nem fulligazi RTS), ezt leszámitva csak Total Warok jó ideje.
Vissza kell állni fejben is erre :)
Amúgy maga a játék tetszik is, és jó is, igazi Age of, erre lehet épiteni majd. Csak jöjjön még jó pár nép mihamarabb. -
Serko #45 Tetszik a játék... tegnap egy normál ellenfél ellen kikaptam skirmish-ben :) Kicsit nehezen találom még a dolgokat, mivel a szintlépéshez is épület kell, így kicsit zsúfoltabb a "bázis".
Elsőre nehezebb az AoE3-nál.
Valakinek vélemény?
Utoljára szerkesztette: Serko, 2021.10.29. 13:10:09