2
 • Cat #2
  Inkább az a baj, hogy olyan rossz a fizetés, hogy manapság már csak a szlöm megy el bármilyen hasonló munkára. Akik másra nem jók, és itt kiélhetik az elfojtott agresszivitásukat, és örülnek annak a kis hatalomnak amit megkapnak. Talán ez alól a hosszú kiképzési idő miatt a rendőrség még kivétel, de az összes egyéb testület (közterület felügyelettel az élen!) kritikán aluli emberanyaggal dolgozik.
 • Quintus
  #1
  Idézet a cikkből: "Sadiq Khan szerint ez fontos lépés a rendőrség modernizálásában, illetve a beléjük vetett bizalom növelésére".
  Egyébként nem mellékesen Sadiq Khan pakisztáni származású brit munkáspárti politikus, akit 2016. május 6-án London polgármesterévé választottak. A történelem során ő az első muszlim vallású politikus egy nagy nyugati civilizációjú főváros élén... Már ez is sokat mondó a kialakult "Brit" vagy mondjam, hogy "Angol" társadalom helyzetéről...
  Ha már ott, a híres Britannia szívében, ilyen lépésre van szükség a rendőrök irányában, akkor a fene megette az egészet. A világ többi országát pedig így ennek fényében már meg sem kell említeni.
  Annál a testületnél is bevezették a testkamerákat, ahol én látok el szolgálatot. A gyakorlatban ez úgy működött, hogy ha sikerült a felvétel (a kamerák nem éppen bizonyultak megbízhatónak a megfelelő működés szempontjából) akkor azt vizsgálták, hogy a szolgálatban levő személy mit hibázott, mit tehetett volna jobban, megfelelően viselkedett-e. Tehát csakis egy ellenőrző, és felelősségre vonást kereső folyamat részét képezte az egész kamerázgatás, és egyáltalán nem a kialakult szituáció objektív megismerése érdekében. Ha pedig teszem fel nem sikerült valamilyen okból kifolyólag a felvétel, akkor természetesen a szolgálatot ellátó személy sumákolt, befolyásolt, vagy akár szabotált valamit... (a vezetés szerint). És még egy kis érdekesség: a "vezetés" elvárta, hogy az intézkedés előtt az ügyfelet a felvétel készítése miatt az ide vonatkozó jogszabályokról tájékoztatni kell, és ennek is szerepelnie kellett a felvételen. Mire ezt elmondtuk az intézkedés alá vont személynek, ha addig nyugodt is volt, garantáltan idegbeteg lett, vagy hülyének nézett minket. Csodálatos, élményekkel teli tapasztalat szerzés volt a testkamera használat "magyar módra"!