5
 • barret
  #5
  Amiről én írtam,az az ajtó alján teljes hosszában végigfutó vastag puha gumicső! Egy vékony gumicső csatlakozik rá,aminek a másik felén egy nyomáskapcsoló érzékeli a változást.
  Ha változás következik be,leállítja a mozgató motort!
 • gosub
  #4
  Nem a karok, hanem a hajlat és végpontok a veszélyesek, mert azok a kilógó részei. Azokat kéne borítani ilyennel, csak hát bonyolultabb az alakjuk.
  Nem csak emberbiztosra kell ezeket készíteni, hanem üzembiztosra is. Minden párnát naponta kalibrálni... ha egy kar 8-10 párnája közül egy szaraxik emiatt az egész gépsor szívni fog és áll, vár.
  Egyenlőre jobban bízom a mozgó gép hatótávjában tartózkodni tilos eljárásban.
 • norbre
  #3
  annyira nem új a dolog..
  Comau collaborative robots - automatica 2016
  Utoljára szerkesztette: norbre, 2017.08.08. 15:43:48
 • pajsil
  #2
  Ki kell javítanom. Az biztonsági élvédő amiről ír, és az oda zárást hivatott megelőzni. Technikailag szerintem nem magyarázom, csak annyit hogy grafit ellenállásos. A robotok légpárnái pedig, amint a cikk író is megnevezte LÉG-nyomás változásból (nyomás mérővel) dönti el, hogy szorít -e vagy ütközött. És igaz nem új technika csak nem egyszerű emberekhez engedélyeztetni egy ilyen szerkezetet. Vagyis bebizonyítani, hogy biztonságos. És még így is sikerülhet kinyírnia magát egy-két bátor embernek. Feltehetően lesz majd apró betűs joghézag...
 • barret
  #1
  Ez fantasztikus ötlet! Gondolom most mentek el körülnézni először egy üzembe!
  Hosszú évek óta így működnek az automata kapuk...Aljukon van egy légpárna végig,ha leér a talajra,kikapcsol a mozgató motor.(ha alatta van bármi,akkor is) Gratulálok a korszakalkotó technikai kidolgozáshoz :D