15
 • ostoros
  #15
  Ennyi lenne a büntetés részedről? Életfogytig való stigma kell, hogy kísérje őket! Ha nem is nyilvánosan, de legalább az államnak tudnia KELL, hogy ezek az emberek soha nem kerülhetnek felelős pozícióba.

  Mondjuk a nyilvános sem lenne olyan rossz. Egy bélyeg a homlokukon, hogy mindenki lássa azonnal, hogy megbízhatatlan az illető.
 • coyote55
  #14
  A rendőrök helyében én tennék róla, hogy - természetesen véletlenül - leguruljanak a lépcsőn. Ja, hogy nincs is lépcső? Kuss, van és kész...
 • RubikM4
  #13
  Nem feltétlen kell, hogy tudjanak úszni én sem tudok úszni, de ha valaki a vízben van és látványosan bajban van, akkor az a minimum, hogy segítséget kell kérni, hívni a hatóságokat. Van olyan, hogy sokkot kap az illető és nem tud hirtelen cselekedni, esetleg elmenekül és úgy tesz, mintha nem látott volna semmit, de ezek az "emberek" tudatában voltak a dolgoknak, emellett még jót is mulattak azon, hogy a másik a vízben fuldoklik.

  Ez sajnos jól tükrözi a nevelés hiányosságait, nem csak ezek a csökevények ilyenek, de úgy alapvetően sok embert "neveltek" nemtörődömségre. Ezek az emberek nem megbízhatóak és nem foglalkoznak a másik gondjával még akkor sem, ha tényleg nagy a baj.

  Természetesen nem lehet elítélni őket, de büntethetőek a hozzáállásuk miatt, legfeljebb jól megverheti őket az anyjuk-apjuk, hogy ilyet ne merészeljenek megcsinálni, másik hogy egy napra beraknám őket egy zárkába, hogy gondolkodjanak kicsit.
 • cateran
  #12
  A logikad ott bukott meg, hogy tobb ember=jobb uszok....milyen apropobol gondolod, hogy tudnak uszni? (teszem hozza, hogy ez nem segitsegnyujtas elmulasztasa az en szememben, hanem siman emberoles...)
 • Zombee
  #11
  Azért azt te is érzed, hogy ez most nem jött össze neked. Egymagam is szedtem már ki embert vízből, igaz, csak gyerek volt, szerintem ha hárman beúsznak, ki tudják hozni. Nem is nagy tó, egy parkban van a Plaza Parkway közelében.
 • bakvarnyu
  #10
  Ez valami hányingerkeltő. Ezekből ember sose lesz.
 • Cyberdog
  #9
  Meg azt is, hogy hogyan üsse ki, a pánikba esett fuldoklót a vízimentő. Jobb egy törött orr, minthogy mindketten ottmaradjanak.
 • flashpointer2
  #8
  Ha valaki fuldokol és pánikba esik simán magával ránthat egy szakképzett vizimentőt is (ezért az első amit megtanítanak hogy hol kell eltörni az ujját hogy elengedje)
 • Zoli007
  #7
  Nyilván, hisz 9 nő megszül egy gyereket egy hónap alatt is.
 • Zombee
  #6
  Legalább hárman voltak, annyian már ki tudták volna húzni szakképzetlenül is.
 • lammaer
  #5
  Egyértelmű hogy ha nem tudsz úszni nem mész be, mert rajta se segítesz, te is meghalsz. Én se tudnék bemenni, nem tudok úszni.
  Tűzoltók is azt mondják, ha látod hogy lángol egy ház ne próbálj meg bemenni és menteni, te is ottmaradsz és nem segítettél semmit az ügynek.

  Amit megtehetsz az a segítség hívás. A hatóságok értesítése a MINIMUM (valószinüleg nem érnek ki időben, de ez mellékes), de ha vannak a közelben mások, urambocsá egy csónak, akkor simán elkezdek nekik ordítozni hogy figyeljenek fel. Hátha van ott valaki aki tud segíteni.

  Az biztos hogy nem röhécselve figyelem az eseteket. Nagyon remélem megtalálják ezeket ott a környéken lakók és vernek beléjük némi emberséget. Minimum.
  Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.07.24. 16:44:50
 • nlght
  #4
  Nem vagyok jó úszó. Én kb. 50-100 métert tudok úszni, ha az életem múlik rajta. Tegyük hozzá, hogy külön gyakorlat kell ahhoz hogy egy ember fejét a víz felett tudd tartani, miközben 1 kézzel úszol két ember helyett. Szóval én sem kockáztattam volna az életem.
  Viszont eléggé gerinctelen dolognak tartom, ahogy viselkednek és nevetnek a haldoklón, pláne hogy még a rendsőrséget/mentőket sem hívták.
 • Montanosz
  #3
  gondolom belőtték magukat
 • Gyuszopapa
  #2
  Szégyen ez a mai világ.
 • lammaer
  #1
  Mindig van lejjebb :(