13
Dark and Light
  • SANTANTICA #13
    emlékeztető: "Korai hozzáférésű játék" amit pont most is frissítettek megint (brutális javítás csomaggal), így kell a (még csak félkész) játékhoz viszonyulni...
  • DevLupius
    #12
    Tudom sovány vigasz, de gtx1070 8Gb -al high felbontásban 40-50 Fps-t hozott, igaz néha beakadt kicsit.
  • TDC Geronimo
    #11
    Hát 2 hét tapasztalat alapján szerintem ez fél év és kuka. Patchek minősége/tartalma, devek kommunikációja, melee/gathering desynch, amivel azóta se kezdtek semmit. 0 fejlődést láttam kb mióta megjelent, a főbb hibák ugyanúgy ott vannak. Patch notek fele kamu, mert bele se kerül a patchbe. Melee a desynch meg hitbox miatt játszhatatlan, 8-10 perc töltési idők. Én nem érzem azt, hogy ebből bármi pozitív dolog kisülhet pedig az alap nem lenne rossz.
    Utoljára szerkesztette: TDC Geronimo, 2017.08.09. 15:23:24
  • drop
    #10
    ez jó írás volt köszönöm,nekem is nagyon tetszik a játék és remélem olyan nagy sikerű lesz mint az ark
  • DevLupius
    #9
    Pár személyes tapasztalatot megosztok ezzel a magic dark fantasy ARK klónnal kapcsolatban.
    Optimalizálatlanság, Rx580 8 Gigás kártya mediumon 17-24 FPS.
    Viszont az ARK-ból ismert grafika butítás itt is működik amivel egy 40-50 FPS-t simán ki lehet hozni a játékból Quake2 grafikával.
    -USEALLAVAILABLECORES -sm4 -d3d10
    Ha viszont szeretnénk jobb grafikát, akkor high felbontáson a vsync-tól búcsút mondva is elérhető a 30-40 FPS, igaz itt a kép csúszik néha szét.
    -USEALLAVAILABLECORES -novsync -high
    (STEAM indítási opciókba kell belerakni / JÁTÉK/TULAJDONSÁG/ÁLTALÁNOS fül)

    Egy emberrel indultam kalandozni a nagyvilágba, a kezelőfelület nem jelentett gondod mert ARK, a fejlődésnél rangokat kell elérni amik szinthez kötöttek, Tp gyűjtés ARK szerűen, használ, gyárt, szint és rank lépés, pontok elosztása is ARK, persze hogy a teherbírást növeltem itt is. Az elején egy tutorial quest sorozat bevezet a játék alapjaiba, szedj és gyárts, növelj ragot, varázsolj. Ezen túljutva kicsit körbenéztem, a kezdő városban, ismerkedtem a kereskedőkkel és az őrséggel, az NPC-ket még nem vitték túlzásba, de azt levettem, ha nyersanyagokat adok el akkor kis pénzre tehetek szert. Közben láttam a városban, hogy saját lovat is tudok venni, nyereggel adja magát :)
    Összeszedtem kis pénzt megvettem a lovat, majd a városon keresztül lobogó hajjal vágtattam a kijárat irányába mikor az őrság rám támadt és pár tűzlabdával ropogósra sütött a lovammal együtt. Elég durván büntetik itt a gyorshajtást. Mint jó túlélő kiszedtem a húst a lovamból és saját magamból, amit egy tábortűznél megettem. Gondoltam nem adom fel, fogtam pár aranyat amit egy goblin kincses ládában találtam és vettem rajta egy gebét, olyan sovány volt, hogy nap sugarai átsütöttek a bordái között. Nem kockáztattam, beraktam egyesbe és szép lassan kimentem a városból vele, amint elhagytam a várost és a vidéki illatok megcsapták az arcomat megnyugodtam, van egy lovam. A lenti kis faluban megálltam, hogy adjak neki enni, hogy hízzon kicsit, de a következő pillanatban egy izzó tűzgolyó csapódott a földbe pár méterre mellém, na gondoltam az őrség utolért, de nem, mert az egy meteorit volt és egy csontváz pattant ki belőle ami célirányosan lópástétomot készített a lovamból. Rárontottam, hogy megbosszuljam a lovamat halálát, de aznap csak a mi vérünk áztatta az út porát.
    Elsirattam második lovamat is, majd ezt is megettem, jó drága vacsora volt :)
    Itt jött el a pillanat mikor eldöntöttem, hogy lónak e világban számomra nincsen hely, így elkezdtem az építési és szabászati rangokat fejleszteni, felhúztam egy takaros házat szalmából, készült kőkard, fejsze, csákány, íj, láda és még bőr ruházat is, persze közben az élelmiszer mind megromlott.

    Nem vártam a játéktól a semmit, így annál többet adott, nekem egyenlőre bejött.

  • Torzonborz
    #8
    Már az újról ott (is) megy a diskura. Most minek legyen nyitva kettő? Bár igazából mindegy, mert ez az új nem mmo csak egy retek multi.
  • TDC Geronimo
    #7
    Én keresőben néztem, de nem adta ki azért is csináltam neki topikot. Egyébként jön egy egész nagy patch nemsokára
  • Ironman2
    #6
    Ez jó! Én is megnyitottam egyszer,azt is zárták.Egyébként most a modernebb Dark And Lightnak miért ne lehetne topikja?
  • drop
    #5
    nekem meg a citadel nagy csalódás kb semmit nem mutat grafika meg elmegy játékmenet meg hát unalmas rohangálás
  • Torzonborz
    #4
    Van már topikja, zárható.
  • Zarache87
    #3
    Mindketto jatekot kiprobaltam es egyenlore a Citadel jobbnak tunt. Foleg optimalizacio teren amiben az a fura, hogy az engine nagy resze az Ark and Light-ban az ARK-bol van atemelve (tudom, hogy itt se igazi az optimalizacio) igy az ember joggal varta el, hogy legalabb azon a szinten legyen.
    Illetve amit neztem benne eddig csak egy atmodolt ARK-nak tunt a jatek. A rendszer alapjai pontosan ugyan azok csak par dologgal van kiegeszitve. Meg a tame rendszer is hasonlo minimalis valtoztatasokkal.

    Sajnos a jatek meg csak 30%-os allapotban van ami azt is engedi feltetelezni, hogy multkor amikor elcsusztattak a jatekot csak azert volt mert elorol kezdhettek az ARK-ra epitve.

    Egyenlore hamar ment ra a refund mert nem erte meg az arat.
    Kesobb meg ranezek, de a tulsok bug es az, hogy csak egy reskin egyenlore.
    ARK and Light a jo cim jelenleg a jateknak.
    Utoljára szerkesztette: Zarache87, 2017.07.24. 09:58:30
  • mikromanus
    #2
    Amilyen ígéretes volt eddig annyira csalódást keltő a mostani állapot. Mondjuk ez még elég kezdeti verzió és sok mindent javíthatnak rajta. De azért elég ciki. Masszív lag és belépési problémák, elég csúf/rémisztő karakter design... Mondjuk játszani nem játszottam vele, csak videókat néztem. Csak éppen most esett be a semmiből a Citadel: Forged with Fire is, ami picit összeszedettebbnek tűnik... (vagy csak picit előrébb járnak a fejlesztésben és közelebbi a kiadása).

    No, majd meglátjuk mi lesz belőle egy év múlva...
  • TDC Geronimo
    #1
    Dark and Light puts you in an immersive fantasy world that is filled with magic, monsters, and mystery. In this world, you will be challenged to survive and thrive through a combination of crafting, exploration, and powerful magic. Join one of three factions, build your own noble house, and take on other players to dominate the world of Archos.

    Hivatalos Weboldal

    Hivatalos Twitter

    Early Acces Trailer


    Utoljára szerkesztette: TDC Geronimo, 2017.07.24. 00:47:47