216
Pillars of Eternity 2
  • Daermon
    #216
    Yee! Fordítás alatt a játék! :)
  • Shiwo
    #215
    lehet nem az eladások voltak gyengék, hanem ők kalkuláltak rosszul...

    szerintem simán alapul vették az 1. rész kickstarter eredményeit.. 4 millió usd elosztva az adakozók számával, 53 $ per kopf.. a 2. rész kábé annyiba is kerül..

    az a 28 000, aki annó kiadta érte az 50-et, tán most is...

    csak épp a 70 000-ből közel 55 000 volt, aki 35 $ -nál többet nem adott érte.. kérdés abból hány volt hajlandó majdnem a dupláját kiadni a 2. részét ? ha legalább a fele, akkor még nem nyertek rajta, csak nem buktak...

    meg volt 13 000 ember, aki többet is adott 50 $-nél, ők összesen 2 millát dobtak be, annyit, mint 40 000 ember 50 $-ral számolva.. feltételezzük, hogy ők most mind megvették a 2. részből a legdrágább, 100$-os gyűjtőit, az 1,3 milla.. akkor is 0,7 millió USD-vel kevesebbet adtak bele, mint korábban... 50 $-ral számolva 14 000 ember minusz..

    most ha a nem-adakozók közül többen is vették meg, mint az elsőt, akkor is kábé annyi lehet a bevételük, mint az első résznél, csak gondolom többre számítottak...
  • fluency
    #214
    Mondjuk ezt a gyenge eladást én sem értem, mivel a játék nagyon jó. Mondom ezt úgy, hogy kritikus vagyok egy kicsit a játékkal szemben, de attól még nagyon szeretem. :)
    A Pathfinder egyébként nem rossz. Az amolyan tipikus kalandor rpg, ahol elindulsz kezdő akárkiként és a végén te leszel a király.

    Mondjuk nem féltem az Obsidiant, mert azért a kiegekkel megmutatták tudnak még jókat alkotni. A The Forgotten Sanctum a kedvencem a három DLC közül, az jobban betalált nálam, mint a Beast of Winter (pedig az sem gyenge).
  • Terawatt
    #213
    Én megvettem day one, és csak a turn-basednél merültem el igazán benne - de ha csak 10 órát toltam is volna megérte volna nekem a támogatásuk. Sajnálom, hogy ez tényleg így alakult. Remélem a Baldurs remélhetően jó szereplése meghozza a kedvüket :))
  • lwb
    #212
    Én meglepődtem, hogy milyen szarul fogyott a PoE2 ... Nekem simán a tavalyi év legjobb játéka, legalább négyszer végigvittem már, kétszer turn based mode-ban is. Tökéletes szerintem a játék, alig tudtam visszatérni az 1-hez, miután csináltam egy újabb teljes végigjátszást a két résznek. Azt közben fel nem foghatom, hogy a Pathfinder: Kingmaker meg h a bánatos fszba tudott jobban fogyni, mint a PoE2. Háromszor kezdtem neki, de egy-két óra játék után szó szerint elalszok a dögunalom generic pathfinder világban, a full unalom, teljesen crpg-szerű, sablonos npc-kkel (cukicuki gnóm, élőholt elf, ... ásítás ..., kemény barbarnő nagy karddal, ..zzzz...). Egyszerűen nincs benne semmi, ami megfogna.

    De ha tippelnem kéne, hogy miért nem fogyott olyan jól, akkor a kalózos - hajózós settinget lőném be. Az izometrikus fantasy crpg-k eleve eléggé rétegjátékok, erre tovább szűkítették a réteget még ezzel a hajózós, kalózos izé világgal. Sokaknak nem jött be. A PoE1 általános fantasy világ volt. A PoE2 meg nem, hiába ugyanaz a világ, egész más hangulatú a deadfire szigetcsoport, mint a dyrwood volt.
  • Daermon
    #211
    Na a turnbased nekem nem. Divinityt is azért tettem félre, mert nagyon unalmas lett a harc egy idő után. Pedig Total Warnal imádom, hogy körökre osztott, agogy anno a Disciple játékokban is. De itt meg a Divintyben... Nem jött be :)
  • fluency
    #210
    Utoljára az Anno 2070-be hajóztam ennyit. Viccet félretéve, az 5-ös patch után már nem idegesített a hajós harc: ez megközelítem, rálövök, elfordulok, megint lövök, töltök, menekülök vagy közelítek, ez nem nekem való. Amikor már megcsáklyáztam az ellenfél hajóját, az okés volt, mint a szárazföldi harc. Real time lett volna érdekes jah. Ha úgy lett volna megcsinálva a hajós harc, mint ahogy látod a hajódat felfedezéskor és úgy lőtték volna egymást a hajók. Nem is értem miért nem így csinálták meg. Lehet akkor szartak volna sokan a történetre és inkább lőttek volna szét mindenkit. :)
    A kasztokat szerintem is tök jól eltalálták. Ami még baromira bejött az a turn based mód. Az új részt simán kiadhatnák RTwP és Turn Based módba.
  • Daermon
    #209
    Az a baj nekem bejött a hajózás, a szabadság, a felfedezés, hogy elnevezhettem, csinosíthattam a hajót :) A kasztok, multikasztok szintén élvezetes volt. Persze, ha az is real timeban ment volna, akkor lett volna a tuti.
  • fluency
    #208
    Nekem az eredeti. Jobban átjön, hogy Sawyer összezavarodott. :)

    Amúgy Daermon szerinted min kellene változtatniuk?

    Szerintem a hajós cuccot nem kéne erőltetniük, a játék leggyengébb eleme. A szabad felfedezés nem rossz, de a fősztorihoz kötött terület "nyitás" nekem jobban bejött. Később persze lehessen ide-oda mászkálni, de az eleje/közepe felé még nem muszáj. Meg azért a vár fejlesztés kicsit hiányzott, mert a hajót fejlesztgetni valljuk be nem ugyan az. Más dolog így nem jut eszembe, talán még az olaszos akcentusokat elhagyhatták volna...
  • Daermon
    #207
    Itt meg a magyar cikk. Kinek mi a jobb.
  • fluency
    #206
    Belököm ide Sawyer Tumblr válaszát a POE3-ra vonatkozóan, hátha valakit érdekel. :)
    POE3?
  • fluency
    #205
    Na kicsit jobban megnéztem a turn-based módot. A legnagyobb változás az az action type. A legtöbb képesség standard típusú, néhány pedig free, ami elég durva. Ezeket addig lehet nyomatni, amíg ki nem fogysz.
    Kezdtem veterán módba egy monk/ciphert és elég durvának tűnik, mert a monk/rouge-nál valamiért nem írta a backstabet. A combat ablakban, ha shift+klikket nyomtam a sebzésen, írta hatásokat, de a backstab nem volt ott (sneak attack hátulról 2méteren belülről indítva). Így maradt a monk/cipher, de nem bánom mert ez beteg állat. :)

    @Terawatt Mind a 3 kieg jó lett. Az SSS főleg azoknak való, akik szeretik a kihívást jelentő harcokat. Már az elején vannak "vicces" ellenfelek (pókok, szellemek), de alacsony szinten ne menj oda. A BOW meg az FS más stílusúak ( sztoriban és látványban), de mindkettő megéri szerintem és a végső harcok is elég nehezek. :)
  • Terawatt
    #204
    Na én is leszedtem megint a játékot :) Kíváncsi leszek - a story kiegészítőket is behúztam egyszer, de még bele se néztem. :/
  • lwb
    #203
    Számít, de csak ennyit számít: az első kör sorrendjét. Utána úgyis mindenkinek egy action jut sorban és nincs ability cooldown sem.
  • Although
    #202
    Köszi.
  • CrashBoostZoom
    #201
    Igen az azért tényleg számít, hogy ki varázsol vagy támad először de most már könnyebb elmenni a vészélyzónából is. És pont ezért írtam, hogy a CC most már még nagyobb király mert nagyon bele tudsz zavarni az ellenfelek mozgásába vele.

    Valóban eddig sem volt rossz a Cipher de most már nagyon jó. :D A kedvenc class-om mindkét játékban.

    Aki informálódni akar az ezt nézze meg. Nem friss videó, akkor készült amikor először kijött a turn based mód tesztelésre de a dolgok nagyrészt változatlanok maradtak.

    Utoljára szerkesztette: CrashBoostZoom, 2019.05.11. 13:40:26
  • fluency
    #200
    Na gyorsba ránéztem. Érdekes lett a turn based mode. Fura, hogy nincs cooldown. Meg az is, hogy sec helyett round-ba van megadva a hatóidő. Tetszik, ez olyan kis D&D-s dolog. Viszont a kezdeményezés szerintem számít, mert nem mindegy ki támad vagy varázsol először. Vagy ez hosszabb távon nem mérvadó?

    @CrashBoostZoom Azért a cipher már régebben is OP volt szerintem. Az, hogy 1 power szinten már 10 pontért nyomogathatja a Whisper of Treasont, meg 2. power szinten 20 pontért a Mental Bindig-ot, azért az elég durva. Mellette meg még jól is sebez. Nálam a rohadt Serafen nem kicsit volt durva. A legnagyobb sebzése neki volt: 458.6-al. :)
  • CrashBoostZoom
    #199
    Én csak annyit vettem észre, hogy a Cipher karakterem nagyon OP lett. Még némi CC egy másik karaktertől és fekszik az ellen. És igen, nagyon más lett a harc része a játéknak. Ugyan tovább egy-egy küzdelem de precízebben tudod csinálni és jobban kijönni belőle mint a kaotikusabb RTwP módban.
  • lwb
    #198
    Ég és föld a különbség. Pl. egyes kasztok, amik gyengék voltak erősek lesznek és fordítva. A nehézvért meg csak a kezdeményezést (és a varázslási sebességet) befolyásolja, de nincs ability cool down, tehát azt nem. Ez a közelharcos karakterek miatt fontos, kb nincs érv náluk nem nehézvértet használni. Szintén OP lett a kétfegyveres harc, mert megduplázza a támadások és a sebzés számát. A kétkezes fegyver ehhez képest nagyon lemarad.
    Érdemes egyénileg tesztelni, de nekem olyan, mintha egy másik játékot játszanék. Erősen javaslok egy új, második végigjátszást mindenkinek turn base módban. Amióta kijött a béta én RTwP módot teljesen el is felejtettem.
  • fluency
    #197
    Hát hoftixek még tuti lesznek, de nagyobb patch már nem.

    @lwb Milyen lett a turn base mode? Még nem néztem meg. Nagyot változik vele a játék (mechanikára gondolok) vagy elenyésző a különbség?
  • Montanosz
    #196
    ja persze az egyre gondoltam bocsi
  • Daermon
    #195
    Sehogy. Az 1-et magyarítják, az jelenleg tesztelés alatt, úgyhogy hanarosan kész.
    Ha ez volt a 2 utolsó patche, az király, mert akkor nyugodtan neki lehet áll i magyarítani :)
  • lwb
    #194
    Most vittem végig turn based módban, de lehet újrakezdem majd.
  • Montanosz
    #193
    magyarítás hogy-é áll?
  • fluency
    #192
    Kijött az 5.0-ás patch a játékhoz. Elvileg ez lesz az utolsó: Patch Notes for 5.0.0

  • fluency
    #191
    Kinnt van a Forgotten Sanctum. Ennek örömére...



  • fluency
    #190
    Jah, ahogy néztem dec 13.-án élesítik. :)
    preview
  • Daermon
    #189
    És mindjárt jön az utolsó dlc is :)
  • fluency
    #188
    Kinnt van a 4.0 beta patch. Van bennt érdekesség: 2 új mega Boss, meg minden kaszthoz Subclass. :)
    link

    Kicsit elvitt pár játék, de ha befejezem őket rácuppaok erre az tuti. Jó sokat foglalkoztak ezzel a játékkal az Obsidianosok. Jó lenne ha más fejléesztők példát vennének róluk és nem csak a seggükön ülnének a manit számolgatva, hanem nyomnák az ehhez hasonló javításokat és a tartalmakat. :)
    Utoljára szerkesztette: fluency, 2018.11.30. 09:23:11
  • Daermon
    #187
    Jön a 3.1 patch: új kihivások, új Megaboss, meg új Blessing.

    Kitiltam a SSS dlc-t is:
    Ahhoz képest, hogy “csak” egy Curcible, nagyon jó volt. lvl20-as tápos csapattal is volt benne kihívás, 2-3 harc neg kifejezetten nehéz volt :)
  • CrashBoostZoom
    #186
    Az üzletben az nem számít. Ha a shareholder-ek (tudod akit a pénz adják és semmi közük a játékok készítéshez) úgy vélik, hogy jövedelmezőbb a Microsoft alatt dolgozni mind folyton csak kickstarteren kérni pénzt akkor bizony meg fogják tenni függetlenül attól, hogy monjuk Josh Sawyer (azért hozom példának mert őt lehetett látni a legtöbb PoE videóban) mit mond.
  • Although
    #185
    Nem hiszem az Obsidian akarna dolgozni a Microfosnak. Elég jól megy most a szekér és a Paradox kisegíti őket ha kell.
  • Daermon
    #184
    Olvastam én is :/
  • PetruZ
    #183
    A Microsoft lehet, hogy megveszi az Obsidiant.
  • Daermon
    #182
    Közben jött a 3.0, meg 1-2 hotfix
    Rangerek kaptam újdonságokat, fixek, Megaboss, új BB-k, meg csomó minden. Obsidian nem szarozik, na :D
  • Daermon
    #181
    Elrajtolt a 2. nagy DLC :)
  • MrStokes
    #180
    A harmadik dlc ketszer vegigjatszosnak hangzik.
  • fluency
    #179
    Nincs ez hamar. Minden a tervek szerint alakul. :)

    “The first downloadable-content pack (DLC), ‘Beast Of Winter’ will be available in July 2018, and will take your party to an island populated by a mysterious doomsday cult, that hides an ancient secret. Players will get to experience adventuring in ‘The Beyond,’ a mysterious dimension populated by ancient souls and filled with devilish challenges.

    “The second DLC ‘Seeker, Slayer, Survivor’ available in September 2018, is a combat-focused expansion taking place on a previously undiscovered island that will challenge the martial prowess of your party, and your tactical skills as a commander, as you embark on a mission to rediscover ancient relics, and pit your party against Eora’s most skilled and savage.

    “The third DLC, ‘The Forgotten Sanctum’ available in November 2018, will test your party’s allegiance and morality in a quest to help (or obstruct) the great wizards of Eora. Will you befriend, betray or befuddle these venerable mystics as you uncover secrets lost to the generations? The consequences of your actions will be felt across the Deadfire Archipelago whatever you decide.”
  • Daermon
    #178
    Új nagy DLC tízer tréler!
    Elég hamar jön :)
  • Daermon
    #177
    Magyar Beast of Winter teszt