61
Gold Rush: The Game
  • Yag
    #61
    Hali. Meg tudná nekem valaki mondani, hogy a gépek bérlését hogyan lehet visszamondani ? Visszaszállítom a telepre és mit kell csinálni ? Kibéreltem egy mintavevő fúrógépet, megcsináltam a talajmintavételeket, ennyi elég. Szeretnék megszabadulni a géptől. Vettem kis Excavátort ... bérelnék nagyobbat. El lehet adni a kicsit ha már felesleges lesz ? Tableten még nincs feloldva a szállítás és a nagy gépek vásárlása bérlése menü. Köszi.
  • Yag
    #60
    Ok. Végül megtaláltam ... csavarhúzó, akku pólusokról sarut lecsavarozni, csere, visszacsavarozni ,... ehh ... na mindegy.
    Utoljára szerkesztette: Yag, 2019.10.21. 07:41:29
  • Yag
    #59
    Sziasztok!

    Ti hogy cseréltek akkumlátort ha lemerül ? Kerestem videót róla de szinte semmit nem találtam. Egyedül a lézeres mérővel tudtam megállapítani, hogy hány százalékos az akksi. Utána ? Mivel tudom kiszerelni és hogyan cserélem le újra ? Ha van tapasztalat vagy ötlet a cseréről akkor megköszönöm.
  • Jóózsf István #58
    Nekem inkább befejezetlen grafikájú Gold Rush 2-nek.
    Nem tudom, egyáltalán honnan vette és mi ez?!?!?!?
  • Daditsx
    #57
    Nekem csak annyi bajom van vele, hogy:
    - kurva ronda a grafikája.
    - a karakter, állatok mozgása. Az amit a kézi ásóval művelt....
    A két játékot ötvözni kéne és akkor jó lenne.
    Jelenleg egy felturbózott grafikájú minecraftnak tűnik XD
  • Jóózsf István #56
    Ezt egyelőre nem tudom mire vélni. De nagyon szép ígéretek vannak benne. Például a coop, ezt már ebből is hiányoltam. Kettesben azért szórakoztatóbb lenne... (1:30-tól!!!)

    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2019.09.19. 13:02:27
  • Jóózsf István #55
    Azért ez a térkép (Nájthók - kifizetve) teljesen más liga! Jó hogy megsúgtad a helyes metodikát. Amit kitermelek az enyém. Nem kell számolgatni a bérleti díjat... Pikk-pakk összegyűlt tíz kiló. 4 nap van télig. Addig gyűjtögetek, aztán a fagy alatt veszek valami játékszert akciósan!
  • Daditsx
    #54
    Most a patch-ekkel jóval lassabban lehet haladni, mint régen. Ha megnézed a régi képeket amiket toltam azzal 40óra alatt megvolt mindenem. XD Most 40 óra nem elég, a tier3 kifarmolására.
  • Jóózsf István #53
    Aki utálta a homlokrakodót, próbálja ki a buldózert! Garantált agyvérzés!
    Címszavakban: Értelmetlen, pontatlan irányítás, felfoghatatlanul gyenge hatékonyság, és a többi. Habnak a tortára képzeljétek el az a helyzetet, amikor a lánctalpas, tolólapos "megállíthatatlan" gép elakad egy buckán. Az emelkedő leküzdhetetlen vele. Mint ahogy a fúróval... Egy agyrém az egész.

    Valóban veszít tolás közben a föld mennyiségéből. Ám, ha kitoljuk a kitermelhető területen kívülre a kupac megmarad. Szemben azzal, amikor pl. a homlokrakodóval véletlenül, vagy készakarva elszórjuk és semmivé válik.
    Szóval nem jött be. Marad a gürizés.
    Ezen a pályán a katlannak kicsit más a kiképzése. Mintha meredekebb lenne a "fala" a mosó közelében. Nem vagyok benne biztos, hogy az Old Arnold-os - homlokrakodós, dömperes út járható lesz.
    Egy biztos; Ez a játék türelemre és kitartásra nevel. Aki végigjátssza az nem "gyenge" ember!
  • Daditsx
    #52
    igen. valamennyit tol maga előtt, de el lehet tüntetni a földet
  • Jóózsf István #51
    Kellene egy kis segítség! Megvettem a legjövedelmezőbb területet. Meg is fúrtam, aminek az eredménye, hogy nagyjából a terület közepén és még két elszigetelt foltban van kitermelésre érdemes terület. Valamint ezeknek a területeknek a felső rétege 5-8 méterig meddő. Értelem szerűen ezeket nem termelném ki.
    Láttam videókon, hogyan működik a buldózer. Jól értelmezem, hogy tulajdonképp "megsemmisíti" azt amit eltolok vele? Tehát le tudnám tolni a lelőhelyek felső rétegét és/vagy utat vájni hozzájuk a meddő területeken keresztül. Anélkül, hogy potyára járatnám a gépeket, IDŐT és ENERGIÁT spórolva?!?!?!?!
  • Jóózsf István #50
    Azért annyira nem felesleges az a fúró. Kibéreltem egy napra és végig fúrtam Arnold alsó felét és a felsőnek a széleit. (már csak ennyi maradt belőle) És kiderült, hogy nálam a nagyobb hozamú parcellákat szépen kitette a szélekre. (amit nem is akartam (egyelőre) kitermelni.)
    Végeredményben mindegy lenne, de így, hogy kicsit fellendült a biznisz, jobb lett a hangulatom és benevezhetek a dömperre. A homlokrakodót kicsit unom már: Napi 80 kör (mosásonként 40) kiveszi az ember lelkét!
  • Daditsx
    #49
    Nem bérelni kell hanem megvenni! Kis exkavátort csak addig kell használni amíg nincs pénz a nagyra. Big-nek 2x akkora a kanala (50%-ra rakja a mobil mosót) és nagyobb gödröt is tud ásni, messzebb elér. Big-el meg lehet csinálni, hogy a mosó folyamatosan mosson és ne legyen üresjárat. Kevesebb az állásidő a költözések miatt. Sokkal jobb, mint mondjuk a homlokrakodó. Dömpert is azzal pakoltam mindig. Megéri az árát.
  • disorder14
    #48
    Sziasztok, a small- big excavator közt mekkora a különbség? A smallt bérlem egyelőre, a mobil mosót 25%ra rakja egy kanállal. A small bérlése 600$ egy napra, ami bőven megéri, a big viszont már 2600, amitől kicsit félek, hogy többet visz mint hoz.
  • Daditsx
    #47
    Nincs magyar nyelv. De mégis minek ehhez? XD
  • Norbertboy
    #46
    Sziasztok

    Magyar nyelv van a játékban?

    Tudom a Steam szerint nincs, de több olyan játék van ahol steam szerint nincs, de valójában van magyar nyelv.
  • Jóózsf István #45
    Mit lehet tenni a fagy ideje alatt. Olvasgatom szerte a világban, hogy be kell cuccolni a pajtába. Tényleg? És miket?
  • Jóózsf István #44
    Ő elég komolyan vette az Old Arnold kipakolását!
  • Daditsx
    #43
    Nem egészen. A mobil mosó is elég hatékony. A legfontosabb, hogy a kezdő mapról átugorj, mert a következőbe már jóval több az arany.
    Eléggé durva az ára a tier5-nek. Ha kezdő map-on akarnád megvenni, nem lenne elég arany, hogy tovább menj és szó szerint csődöt mondasz.
    Én most jelenleg megpróbálom kiszedni az összes aranyat az első map-ról, hogy nighthawk map-ot meg tudjam venni (legjobb map). Nem tudom, hogy mennyi lehet benne, de remélem elég. Mert abból a bányából nagyon gyorsan meglesz mindenre a pénz ami a tier5-höz kell. Ha arra nem futná akkor az előtte lévőt.
  • Jóózsf István #42
    Így már sokkal szebb a leányzó fekvése! Kezdhetted volna ezzel.
    Köszönöm.
    Az nekem is feltűnt, hogy az olvasztással időt és pénzt is lehet bukni becsületesen!

    Akkor ezért látom minden jücsübön, hogy mindenki a mobilmosót pakolgatja... Nem is értettem.
    Sajnos így akkor nincs egyensúlyban a játék. Mert a te utasításodat követve Old Arnoldból ki kellene szedni több milliót, hogy a következőn eleve a "hatékony cuccokkal induljon az ember. Gondolok itt a Tier akárhányas (5 - 6) fejlesztésekre!?!?!
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2019.08.06. 17:14:08
  • Daditsx
    #41
    Első map-ra nem kell furó!!! Több, mint a bánya háromnegyedét ki kell kaparni ígyis-úgyis, hogy tovább tudj jutni a másikra. A lényeg: mobil mosó+nagy excavator. Hozzá a support gépek (generator, vízpumpa, magnetit separator és wave plant vagy mi a neve, lámpák). Semmi mást nem szabad venni. És ásni éjjel, nappal.

    Az elején még el kell adni az aranyat, hogy a fenti dolgokat meg tudd venni, de amikor már ezek megvannak és van mondjuk 100k pénzed semmit se szabad eladni és venni feleslegesen. Csak az eszközöket amik tönkremennek.

    És a lényeg most jön. Drága a map bérleti díja. Még az első is. De a többié nagyon durván. Tehát az egész season 1-ed arra menjen rá, hogy összeszedd a pénzt a következő map-ra, hogy meg tudd venni és nem kibérelni(első map a bejövő arany 30%-át viszi a többi, 35, 40, 45%). Az első map-ot felesleges megvenni. Azt meg a legkisebb veszteséggel úgy tudod elérni, hogy nem olvasztod be az aranyat amíg a kohód nincs felfejlesztve, mert azon is nagyot buksz. Tehát lényegébe magnetit-et kell farmolni több 10k-t.

    Én már megjelenése óta játszok vele és sajna minden nagyobb patch után újra kellett kezdenem. Kicsit van rálátásom, hogy hogyan tovább. Úgyhogy idd is a bölcsességem. :)
  • Jóózsf István #40
    Ezt a bölcsességet megjegyzem magamnak! Még akkor is, ha mégoly haszontalan is!
    Drága BölcsElme! Én csak követtem a küldetést és próbáltam alkalmazkodni a helyzethez! SEMMI FELESLEGESET NEM VÁSÁROLTAM!
    De ezt akár meg is kérdezhetted volna, mielőtt felelőtlenül kioktatsz!
    Azt a háromszáz ruppós kölcsönt nem lett volna szabad felvenni. Mint ahogy erre fény is derült!

    Valójában nem mentem csődbe, csak folyamatosan mínuszban voltam, de kemény munkával visszaküzdöttem magam. Innentől, már csak úgy fejlesztek, ha garantáltan pozitív marad a mérleg.
    Most épp azért harcolok, hogy egy napra kibérelhessem a fúrót, hogy felderíthessem a terepet. Kár, hogy erre nem hívta fel senki a figyelmemet, mielőtt a játékba kezdek... Vagy legalább a játék maga.

    Nincs harag!
  • Daditsx
    #39
    Én még sose mentem csődbe. Aki össze-vissza vásárol csak az megy csődbe. Nem kell olyat venni amire nincs pénz. :)
  • Jóózsf István #38
    Ha már sikerült szóra bírnom; Az alkalmazottak jelenléte, pontosan hol és hogyan fog érvényesülni? Amennyire sikerült kisilabizálnom, egyfajta szorzóként lesz jelen. De pontosan mit mikor és hogy módosít?
  • Jóózsf István #37
    Egyszer majd elkezdem elölről. Most már tudom merre-hány méter. Addig is remélhetőleg még reszelnek rajta...
  • MegotAJ
    #36
    Szia!
    Igen, a csődbe menetel könnyű!160000 az hülyeség,kb 1 milla kell a Tier 3 -hoz.Törekedj arra hogy kölcsönt ne vegyél fel,mert csak annak vissza fizetésére dolgozol. A termelésed meg azért eset vissza ,mert kevés ott az arany ahol dolgozol.Vegyél egy fúrót ,azzal megtalálod hol van az arany nagyobb számban.
  • Jóózsf István #35
    Nnnna! Itt sem sokat fogok csevegni a játékról, ahogy elnézem! Kicsit mintha hullaszag lenne?!?!?!

    Azért megpróbálom.
    Kezdem a végén: Csődbe mentem!
    Az úgy volt, hogy amikor azt mondja a játék "küldetés" szerű része, hogy kaparjak össze 160'000-et, akkor valójában azt kellene mondania, hogy kaparj össze 500'000-et!!!
    Merthogy ami azután következik, az baromira nem jön ki 160-ból! De én partner voltam és megoldottam: Felvettem kölcsönt. Igen ám, de egyre kevesebb lett a hozamom, plusz egy-két rossz döntés, meghibásodások, etc... És már ott is tartottam, hogy a nulláért küzdök. Merthogy folyamatosan mínuszban vagyok! (A végén már kikapcsoltam a meghibásodásokat és úgysem tudtam egyenesbe jönni!)
    Amennyire ki tudtam silabizálni, ebben nagy szerepet játszik a homlokrakodó. Ahogy olvasom mások sem szeretik. Nos. Én szerettem, mert könnyebb vele dolgozni mint a mélyásóval, (mert mobilisabb) de baromi rossz a teljesítménye. Keveset lehet vele "markolni" A rázónak a 25%-át tölti egy fogásra és baromi sokat zabál!!!! LÉLEKÖLŐ vele a munka. Persze ebben semmi meglepő nincs, hisz az egész játék arra lett kitalálva, de mégis...
    Szerintem úgy lenne optimális, ha egy fogásra félig töltené a rázó garatját, és mondjuk fele annyit fogyasztana, mint most. Vagy lehetne akár úgy is, mint a homlokrakodónál: Lenne belőle egy hatékonyabb, drágábban!

    Bocs, hogy megtörtem a csendet!

    Yag! Próbáld végig az összes szerszámot (csavarhúzó, fogó, feszítővas) főleg az akkusaru környékén. Előbb-utóbb meg lesz a megoldás!
  • Yag
    #34
    Hali. Cserélt már valaki akkut a terepjáróban? Lemerült. Vettem már újat de nem tudtam még kitalálni, hogyan kell kiszerelni a régit az autóból. Köszi.
  • MegotAJ
    #33
    Sziasztok!
    Tud valaki segíteni ,hogy az alkalmazottat hogyan kell beállítani egy másik földön,STB...?
  • Daditsx
    #32
    Nah, megvetted Nighthawk-ot? Az se kis teljesítmény. Több föld megmozgatásával jár, mint amit én csináltam 2 napig :)
  • Hunter of Deer
    #31
    Szép!
    Én még csak most cuccolok be a bal felso teruletre :)
  • Daditsx
    #30
    35 vödör eredménye . 191oz átlag :D
    Utoljára szerkesztette: Daditsx, 2018.01.23. 16:38:33
  • Daditsx
    #29
    Az első pályán szerintem mindegy is hol ásól. 1oz vagy 2oz a gold tartalma. Én fúró nélkül mentem tovább. Nagy excavator és mobile mosó, hozzá 35 vödör és addig ástam amíg mind meg nem telt. 2,4M-ért hitel nélkül megvettem Nighthawk map-ot. Ott fúrtam, mert nem mindegy, hogy 0,1oz vagy 8oz a gold tartalom. Legjobb helyen kezdtem ott ásni és 10 vödörből jött 650oz. Abból megvettem a tier3-at, dömpert, buldózert mindent.

    Most a DLC-s mosóval termeltem ki 2 adagot. (14 vödör) 2540oz jött ki. :D
    Ez vödrönként 181oz. És ebbe benne van, hogy a felső 3-4m 0,1oz, szal semmi arany. De nem volt kedvem földet kotorni. Inkább kimostam azt is.
  • Hunter of Deer
    #28
    Ha már betették a fúrót, azért megcsinálhatták volna, hogy lehessen kölcsönözni is...
    Mert amíg meg nincs kb vakon ásunk (persze, hogy én is ott kezdtem el ásni ahol csak 0,7 unci / m3 jött ...)
    Illetve a T2 mosóból nem gyűlik salak ez is elég fura.
  • Hunter of Deer
    #27
    megvettem én is, először nem is figyeltem, hogy ennyire olcsó :)
    Jók az uj cuccok, de mivel újra kezdtem lesz egy kis idő mire eljutok odáig. Most T2-nél járok. Nekem ez a nugget dolog is újdonság, hogy bizonyos megmozgatott föld után írja, hogy szerencsés vagyok és találtam x uncia arany rögöt :) De viszont jó dolog, mert így aránylag hamar gyűlik az arany és nem unom szét magam :)
  • Daditsx
    #26
    Igen megvettem. Szinte fillérekért van és megéri a tier3-as felszerelések miatt. Az alap Season2-es cuccok ugyan annyi aranyat adtak, mint a tier2-es mobile mosó. Gyorsan is telt és túl sokat kellett szarakodni a vödrökkel.
    Most csináltam egy tesztet ezekkel is és 2x annyit adott. És jóval lassabban is teltek a vödrök. Most így megéri dömberezgetni.
  • Hunter of Deer
    #25
    Nem csak bugjavítás volt mert került bele + cucc az alapon dolgokon kívül (persze már így kellett volna megjelennie).
    DLC-t megvetted, ha igen milyen?
    Én holnap jobban ránézek hogy megéri e aztán bezsákolom.
  • Daditsx
    #24
    Az a sok update csak bugjavítás meg balance. Tartalom DLC-be jön ami fizetős. Szóval, ha nem szánsz rá pénzt semmi értelme folytatnod :)
    Ja és még mindig ráférne kis finomhangolás, mert a tier3-as mosóval mindig nem éri meg vesződni.
  • Hunter of Deer
    #23
    Én 30 órát toltam bele kb megjelenéskor + amikor betették a "futószalagot" + a dömpert, mert anélkül utáltam a homlokrakodóval tölteni a rázógépet.
    Lassan megint előröl akarom kezdeni, így hogy ennyi update jött hozzá, a sorozatot is szeretem azért is vettem meg a játékot.
    Csak jelenleg időm nincs rá :)
  • Daditsx
    #22
    Milyen kihalt ez a fórum. Játszik még valaki vele? (Én igen)