Mehetnek a kukába a bankkártyák
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Vagy egy biztonsági app-pal leradíroztatod az egész telefont (persze ennek feltétele, hogy még a lopás előtt legyen rajta).
Hat ez teljesen hiheto..ja, nem...Amugy ordit rolad, hogy meg az eletben nem fizettel erinteses megoldassal..na az nincs 2 sec..plusz amig kinyomtatja a szamlat, max 5 sec az egesz...
Utoljára szerkesztette: cateran, 2017.06.22. 23:02:08
Eddig volt a Telecom + OTP esetén a Mobiltárca, de azt április elején lelőtték.
Azt hiszem, megvan :)
Utoljára szerkesztette: RelakS, 2017.06.22. 19:44:42
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
Most pont hogy annál fordulhat elő probléma.
Évek óta van már telefonos fizetés. Mi változott?
Végre nem kell hozzá szuperspeciális Telekomos sim kártya? (nekem emiatt nem lehetett, mert céges sim-em volt)
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetõségekben, de az optimista látja a lehetõségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Nekem telefonom még soha nem szart be, viszont kártyám igen. Mágnescsíkos is, chip-es is.
De az is fájt, hogy akartam a magyar számlámhoz dombornyomott-paypass-os kártyát rendelni az egyik osztrák banknál és közölték, hogy nincs. Vagy ilyen vagy olyan..
Szánalom.
Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...
- Ha ujjlenyomat olvasós a telefon akkor nem kell beírni semmit.
- Ha több NFC van a tárcádban akkor nehezen válogatja ki melyik kártyát akartad érinteni. Több bankkártyám van, és kevés olyan emberrel találkoztam akinek egy lenne.
- Ha vastag a tárca (apró, vagy egyéb papírok miatt) akkor hiába érinted nem érzékel. Elővesz, kinyit, kikaparja a kártyát, érint ... és ezt visszafelé is.
Alapvetően jó dolog lenne, de mivel a világnak ezen a felén kénytelen vagy KP-t is vinni ezért majdnem mindegy. Ha már muszáj elvinni a tárcám akkor nem az említett problémák okoznak nehézséget.
Ha elmegyek itthonról akkor minimum vinnem kell jogosítványt, lakcímkártyát, KP-t. Ezek mellett nem a bankkártya a szűk keresztmetszet. Arról nem is beszélve, hogy mi van ha nem NFC-s kártyával szeretnék fizetni.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Amúgy haladunk mi a korral, mint egy teknősbéka.
Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!
Ez mennyivel kényelmesebb, mint az odaérintem a pénztárcám amin kereszül még úgyis érzékel a terminál? Ha meg nagyobb összegű a fizetés úgyis PIN-t kell beírni tökmindegy, hogy a telefonét vagy a bankkártyáét írom be.
@wraithLord A nagyobb Tescokban van önkiszolgáló kassza.
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer
Viszont már előre látom a pénztároson az értetlenkedést, hogy mit akarok a telefonommal. Némelyik még azt sem érti, hogy a kártyámmal mit szeretnék kezdeni... :D
(Nem tudom, miért nem lehet úgy megcsinálni, mint külföldön, hogy teljesen önkiszolgáló a fizetés a pénztárnál, még a nyugtát is te téped le magadnak, a vásárlónak kirakott nyomtatóból, ha kell.)
Gondolom, egy 15 éves SIM-kártya nem lehet NFC-képes.